Last news in Fakti

28 Юни, 2024 20:26 4 572 54

Цветанов: Борисов направи голяма стратегическа грешка с реализирането на "Турски поток"

  • цветан цветанов-
  • бойко борисов-
  • грешка-
  • турски поток

В случай, че заплахата към Борисов идва действително по геополитическа линия, Цветанов разви друга хипотеза. Като причина за подадения сигнал за опасност, бившият вътрешен министър заподозря поведението на лидера на ГЕРБ, в което Цветанов вижда промяна

Цветанов: Борисов направи голяма стратегическа грешка с реализирането на "Турски поток" - 1
Снимка: NovaNews

ГЕРБ вече няма своя глас за правене на политики. Водещият и менторът в този политически пъзел е Движението за права и свободи (ДПС). Това трябва да е ясно на всички. Това коментира бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в предаването "Без претенции" по Дарик. По думите му точно заради това ГЕРБ са направили такъв голям отлив от реални избиратели.

Той определи като политически популизъм твърденията на лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, че сигналите за заплаха срещу него са свързани с позициите му за войната между Русия и Украйна.
В средата на седмицата, на фона на разпространени снимки на завишена охрана около дома на Борисов, той призна, че една от най-влиятелните служби в света го предупредила, че е получила много сериозен сигнал за заплаха от най-висока степен срещу него. Борисов тогава заяви, че си обяснява опасността с позициите му за войната между Русия и Украйна.

“Това, което се пуска в публичното пространство, че е потенциална заплаха от Русия, нека припомним, че България е най-колебливата в подкрепата си за Украйна. Представете си какво се случва в другите държави, където са много по-големи ястреби за подкрепата си за Украйна. Те вече предоставиха и военно оборудване, което се ползва на фронта. От тази гледна точка смятам, че това е повече политически популизъм и всеки един коментар, който можем да направим по тази тема, няма да е съвсем обективен, защото ние не знаем какви са реалните информации, които са обсъждали и са планирали съответните мерки компетентните институции.”, коментира бившият вътрешен министър.

В случай, че заплахата към Борисов идва действително по геополитическа линия, Цветанов разви друга хипотеза. Като причина за подадения сигнал за опасност, бившият вътрешен министър заподозря поведението на лидера на ГЕРБ, в което Цветанов вижда промяна.

„Трябва да се вземе отговорът, ако приемем, че това е заплаха от Русия към Борисов, дали пък не е свързана с неговата промяна в поведението, защото знаем, че той беше основното действащо лице при реализирането и пускането на "Турски поток". Защото нека припомня, че Турски поток никога не е разглеждан като възможен стратегически проект в страната. Той стана възможен, когато трябваше да се реализира и да се заобиколи Украйна.

Борисов направи голяма стратегическа грешка с реализирането на "Турски поток". За голямо съжаление не можем да кажем, че Борисов е евроатлантик в пълното му съдържание, защото той реализира "Турски поток". Ако се върнем по-назад във времето, само няколко месеца, ще видим, че ротацията и сглобката не можаха да продължат точно заради тези теми – заради "Турски поток”, каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    41 14 Отговор
    Пъпеша е най големият тъпак в политиката! Едни апартаменти не можа да открадне като хората! Хванаха го, едвам му се размина, и пак направи същото !!! Та , акъл от него не чакайте !

    Коментиран от #22

  • 2 Червената шапчица

    16 7 Отговор
    Самата Харис каза пред CNN, "Да, имаше бавен старт, но имаше силен завършек." Става дума за Бойко Борисов, а не за Цветан Цветанов.
  • 3 Помак-запознат

    34 7 Отговор
    ...незнам защо тея като борисов и прсето са на свобода ,!!!... Сащ ,Ес и българския съд явно си затварят очите и нещо им се плаща от тея двама престъпници б.борисов и д . Пефски !...аркад ,прсе,бойко.б..
    Пфу ..крадци
  • 4 ТаУмВзе

    25 8 Отговор
    Цецку, не може да стопли, че тоя поток със или без банкяския щеше да мине, не се споменава колко Комисинка са си Делнали. Друга подробност е, че по него минава Руски газ де. А се нарича Турски за блогозвучност, щото ако се казваше Руски, мъпетите щеха превъртят флипера от четвърт! Още по Палавата врътка е, че Султана държи Кранчето!
  • 5 цецо ухото

    24 9 Отговор
    мръсник....
  • 6 Град Козлодуй

    9 1 Отговор
    Моля Кой са ДПС да не са Задкулисните в България
  • 7 Анонимен

    26 8 Отговор
    Срам е че бавноразвиващ е бил министър на вътрешните работи в България
  • 8 Антифашист

    19 11 Отговор
    Альоша ще дойде и за Цецо и Боко шпоните на ЦРУ.

    Коментиран от #42

  • 9 ⚒️⚒️⚒️⚒️

    20 6 Отговор
    Абе, Цветанов ти плащаш ли за да даваш интервюта. Споко, няма да те забравим

    Коментиран от #11

  • 10 филип ейджи

    6 5 Отговор
    ТИ КОЙ СИ...
  • 11 факт

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "⚒️⚒️⚒️⚒️":

    списъка ще е дълъг но изпълним..

    Коментиран от #24

  • 12 Запознат

    23 4 Отговор
    Пози получи 6 апартамента от Ахмед и си купи отделно апартамент с VIP асансьор в кв Изток този чиновник от МВР стана милионер с пари откраднати от държавата.
  • 13 Тома

    19 5 Отговор
    Храни куче за да те лае.Много прост този цъфтан.Трябваше навремето тиквата да го вкара в затвора за 4 години както бяха го осъдили.
  • 14 Тома

    12 4 Отговор
    Храни куче за да те лае.Много прост този цъфтан.Трябваше навремето тиквата да го вкара в затвора за 4 години както бяха го осъдили.

    Коментиран от #20

  • 15 Инкогнито

    24 4 Отговор
    Цецо и Боко ортаците на Брендо с кораба с дрога в Испания не сме забравили.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Смърфиета

    6 1 Отговор
    Цецелиатус? А стир!
  • 18 Троян

    4 2 Отговор
    Альоша не му дреме за тебе. Все някой да ви оправя, вместо да се вземем във ръце. Опълченците на Шипка да дали светэл пршмер
  • 19 Край

    14 2 Отговор
    Защо има някакво значение какво казва този. Или просто щото не сме виждали друг път говорещ пъпеш.
  • 20 бай Ставри

    9 3 Отговор

    До коментар #14 от "Тома":

    Бай Ставри си точеще патката на Цецус върху един весник Труп, бехме й подготвили сценарий на "Първа брачна нощт" но тя не влезна на топло ..
  • 21 Мда

    11 3 Отговор
    След дъжд, качулка. Цв. цв. забрави кучето за Путин, подарено от Борисов и пр. Цветан е политически труп, като много други, низвергнати от герб. Само той не го разбра и ляля по "атлантиката".
  • 22 Смърфиета

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Според мене добре си крадна и се препра чистичко .

    Коментиран от #29

  • 23 Име

    7 3 Отговор
    Трябваше Южен поток да направи! Но още тогава някои хора са планирали войната!

    Коментиран от #26, #28, #39

  • 24 Смърфиета

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "факт":

    Испълним, ,но дълъг
  • 25 М3 голд

    6 2 Отговор
    Колкото до Турски поток, това е важен ЕВРОПЕЙСКИ проект. Не ни интересуват атлантическите интереси. Както и да това влечуго, което се моли за покровителство от посолствоТО. И печелим от този проект, противно на казаното от Иван Костов. На ББ му пука за мнението на този пробит политик. Нещо не направи след отлъчването. Такава ще е и съдбата на Нинова, ако а изключат. Там сагата продължава.
  • 26 Смърфиета

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "Име":

    Това ако не е офтопик, здраве му кажи.
  • 27 Обективен

    16 1 Отговор
    С Боко трябваше да сте в една килия още от преди 10години.
  • 28 Шерлок

    18 0 Отговор

    До коментар #23 от "Име":

    Откраднаха 2014 парите на руснаците от КТБ за,, Южен поток "850 милиона евро руснаците набараха Дебелия в Дубай и му казаха да върнат парите на Газпром иначе Спецназа идва в България за тех, от страх вместо да върнат парите построиха потока от Турция и си докараха прибереми със САЩ.
  • 29 Пич

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Смърфиета":

    Ако погледнем така нещата сте права! Но имаше отворен огромен фронт за големи кражби, който затвори със собствената си тъпотия!

    Коментиран от #30, #32

  • 30 Смърфиета

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Пич":

    Хубаво, ама краждбите са винаги в минало бещело, когато нещата стигнат до садъ.
  • 31 Дернев

    2 4 Отговор
    Никаква стратегическа грешка няма с Турски поток. Реалната стратигичес6а грешка, че няма Южен поток. Той щеше да ни гарантира сигурност повече от тази на НАТО.
    Но Турският поток сега ни дава допълни възможност за диверсификацияна нас самите. Допълнителен източник от този в Гърция. Два източника е винаги по-добре от един. Просто трябва да почнем да го ползваме, каквато възможност има. Сигурно проблема е кой да я развие тази дейност.
    Диверс4фикацията е най-доброто нещо което ЕС направи. Но от тук нататък няма никаква причина за затварянето на европейскиятгазовпазар за Русия освен побитическа, а това ще ни тласне към друга зависимост за да избягаме отпървата. В дългосрочен план това ще сеокаже пагубно за Европа. Тя не води до континентално суровинно самозидоволяване, нещо което е крайно необходима, да не кажа задължителни, заоцеляване в Глобализацшята.

    Коментиран от #33, #38

  • 32 Смърфиета

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Пич":

    А от политическа и геополитическа гледна точка, това кадето проектът за краждби се затваря е форсмажор.

    Коментиран от #35

  • 33 Смърфиета

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "Дернев":

    НАТО резна Потоците.
  • 34 Да,бе

    10 1 Отговор
    Цецооуу,заседни в някой от асансьорите си и не се показвай,момче нещастно!Където си се хранил,не се ходи по голяма нужда....Явно в помощното училище са го пропуснали тоя урок....
  • 35 Пич

    11 0 Отговор

    До коментар #32 от "Смърфиета":

    Знаете ли , кога ставаш бандит , и стигаш до съд? Когато те хванат! Иначе каквото и да си направил , продължаваш да си уважавана част от обществото!
  • 36 безпартиен

    13 1 Отговор
    За панделката сте с Боко.И двамцата,но де съдебна власт у нас?
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Южен поток ни обвързваше с Русия

    4 4 Отговор

    До коментар #31 от "Дернев":

    При тия санкции, щяхме да си гледаме празните тръби и да цъкаме....
  • 39 Южен поток ни правеше зависими

    1 6 Отговор

    До коментар #23 от "Име":

    От Путин.....
  • 40 Б.Б

    5 2 Отговор
    От този пъпеш акъл не щем, както и от тиквата !

    Коментиран от #41

  • 41 То ББ ви спука от бой

    1 4 Отговор

    До коментар #40 от "Б.Б":

    И балкански поток направи, дето ни носи милиони от комисионни.....
  • 42 Феликс Дж

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Антифашист":

    Р М С е на ход. За единия ще правят пъпешов карнавал,а за другия бокоф маррршшш.
  • 43 Анджо

    5 0 Отговор
    Тука пишат хора които нищо не разбират от тези неща. Според мен тази грешка е поправима. По лошо щеше в момента да е с Южен поток, защо ли, защото от турският поток може да влиза и друг газ, без да е задължително да е руски, а от южният щеше да е само руски. Сега трябва да се мисли как да се поправят някой грешки. Но, мен ме е най яд на тъпият Борисов, защо няма отклонение тръбата на Българска територия, даже и новата отсечка излиза , че няма да ползваме от нея. Ние си мислим е, че може да спираме и пускаме когато си искаме. Така са се увартели, че не знам как ще се оправят.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ганев

    6 0 Отговор
    КАКТО ФАКТИ КАЗАХА...ТОЗИ Е АПАРТАМЕНТЕН ..ДОМОУПРАВИТЕЛ
  • 47 пръч

    3 1 Отговор
    нищо не правилият дава оценки на направилия Турски поток, ахмаци ли сме. Поне нещо е направил, дори да не е най правилното нещо. Покажи и ти едно нещо, освен че те изгониха, друго не зная
  • 48 Българин

    5 0 Отговор
    цецоу, ти не може да го разбереш, ама ние сме определени към Русия! Те са си проливали кръвта за тези земи и ще се разпореждат с тях, както намерят за добре!

    Коментиран от #50

  • 49 Аз съм прост като Бочко

    7 1 Отговор
    АХ ЦВЪКИ, ЗАЩО СЕ ПРАВШ НА ДЕЗИНФОРМИРАН КАТО ЗНАЕШ ЧЕ:
    1.ШИШИ И МУТРЬО ОГРАБИХА КТБ НО РУСКАТА ВТБ Е ИМАЛА ВЪТРЕ 1,5млрд.$,КОИТО ТРЯБВАШЕ ДА ВЪРНАТ НА ПУТЯ И ЗАТОВА ПРЕБИХА ПЕЕВСКИ В ДУБАЙ.
    2.БОКО ПЪК ПОДАРИ НА ДЖУДЖЕТО ТУРСКИ ПОТОК ЗА 3,5млрд лв ЗА ДА
    НЕ ГОСТУВА НА ЛУКАНОВ
  • 50 Дедо Пене

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "Българин":

    Ти не си българин, защото по тези земи е пролята толкова българска кръв от 681г., че руската империя няма толкова войници 1878г.България е единствената страна, която възкръсва след 487г. робство в света-запазила своят език, култура, бит, религия обичаи и НАЦИОНАЛЕН ДУХ!
    1241г. България на цар Иван Асен ll е най-голямата държава на Балканския полуостров и Източна Европа!!!
  • 51 Наблюдател

    1 1 Отговор
    Тоя защо не е в Затвора?
  • 52 23999

    4 0 Отговор
    Има разлика от Турски поток и Балканкски
    поток. Турски поток е от Турция до границата
    на Турция и България, а Балкански поток е от
    Българо-Турската граница до Сърбия.
    Предполагам, че на границата България и
    Турция има кран между двата потока,
    който може да се затвори при желание от България.
    Кирил Петков се отказа от руския газ, но никой .
    не се осмелява да врътне крана. Защо ли ????
  • 53 Това не можете да го продадете шок и уж

    2 0 Отговор
    Айде стига глупости бе само турски поток ни остана грешка било че ни оставихте без АЕЦ☢️ и ТЕЦ че всичко продадохте на американците че БГ вече няма нищо държавно???
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол