Last news in Fakti

29 Юни, 2024 16:43 1 999 27

Михаил Кръстев: Борисов се страхува да състави кабинет

  • михаил кръстев-
  • бойко борисов-
  • правителство

Сигналите, които се изпращат от ГЕРБ, не са положителни, по-скоро се опитват да покажат на българското общество, че са направили всичко възможно, но този път няма да отстъпят и освен с първия мандат, друг възможен кабинет няма да има

Михаил Кръстев: Борисов се страхува да състави кабинет - 1

Няма голяма надежда за съставяне на кабинет на този етап. Това е и причината Борисов да се обръща по-скоро към своите избиратели, отколкото към противниковите или евентуално партньорски партии. Това заяви анализаторът и икономист Михаил Кръстев в ефира на БНР.

"Сигналите, които се изпращат от ГЕРБ, не са положителни, по-скоро се опитват да покажат на българското общество, че са направили всичко възможно, но този път няма да отстъпят и освен с първия мандат, друг възможен кабинет няма да има", смята той.

Самият факт че Борисов няма да отиде сам за мандата, означава, че ГЕРБ няма самочувствие да състави самостоятелен кабинет, подчерта анализаторът.

"Ние пробвахме два компромисни кабинета, които бяха скандални по същество конструирани и съответно се разпаднаха в първия момент, в който интересите на участниците в тях си противоречат. За да има стабилно управление, трябва да има победител. Никой тук не се чувства като победител", добави Кръстев.

Борисов се страхува да състави кабинет, смята още Михаил Кръстев.

"Дали се страхува от Пеевски или от това, че заедно с Пеевски ще настрои голяма част от обществото срещу себе си, но очевидно се страхува. Страхува се, въпреки че резултатът на ГЕРБ предполага поне опит за формиране на стабилно мнозинство", каза още той.

Над 70% от българските граждани отказват да участват в изборния процес. Това не са хора, които не се интересуват от политика. Те ежедневно следят политическия живот в България и отказват да участват в така наредената в момента постановка. Тези 70% в момента са на резервната скамейка и макар да влязат, това е причината активните политици в парламентарния живот да внимават много, защото спасител може да се появи. Независимо дали президентът реши да прави партия или някой друг политик или пък ще излезе от гражданското общество. Ние не сме държавата с най-апатичното-политическо настроение, при положение, че всеки има мнение за политическия живот в България. Не сме апатични, по-скоро сме омерзени, посочи Кръстев.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Той

    27 3 Отговор
    и групата му са пътници , правителство ще съставя ?
  • 2 Оптимист

    28 5 Отговор
    Поне се прощаваме с илюзиите. Видя се, че никой не може да направи правителство освен ППДБ. И че Пеевски се кани да похити държавата.

    Коментиран от #23

  • 3 Българка

    32 5 Отговор
    А истината е, че Борисов трябва да се страхува от възмездие за многобройните си престъпления и съдебен процес. И по-дбре да бъде арестуван, съде и осъден, но ЖИВ в затвор. За да се охранява тази мутра от спец части, то значи, че над него виси голяма заплаха. И тя не е заради Украйна, а заради престъпния му живот.

    Коментиран от #12

  • 4 Васил

    28 4 Отговор
    Ще има още дълго да си мечтаят мафиотите от Герб за правителство.
  • 5 КОТарАК 🐱

    4 10 Отговор
    вече тия ,,анализатори,, ме изумяват..сериозно ли си мислите , че престъпник с чекмеджета /мин. предс,/ може да се страхува от нещо? тяхната психология е толкова различна , че и най-върлите тролове тука ще останат изумени
  • 6 ТаУмВзе

    5 8 Отговор
    Аре да ми се Обясни със Картинки, Защо на територийката е Необходимо Уж Правителство де. Щото е Ясно и Явно, че нема Смисъл за Колонията/ Козяк Стайл бейби на Хранилката Клекнали.
  • 7 Да,да,

    26 2 Отговор
    Абе него го е шубе да полее магнолиите ти правителство искаш да прави
  • 8 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    21 2 Отговор
    Горкият Борисов, живота все повече го вкарва в релсите. Като премиер се криеше и се показваше само там, където очакваше да го носят на ръце. Нито в минист. съвет, нито в парламента се вясваше. Вече го виждаме редовно в парламента. Даже и при президента се появи. Борисов е в депресия. Вече не може да управлява само с телефона си. Иде момента да се яви и при Бай Ставри, а там явяването е само лично!
  • 9 Бандит МетодиеФ БуРисОФ

    20 0 Отговор
    Я млъквайте негодници такива, изпълнявам това което каже г-н пееФски...
    Целия съм оцапан в фекалии, ко да направя...
  • 10 ТОЛУПА

    17 1 Отговор
    се чуди къде да се скрие. Скоро ще ходи при Брендо. Там има минимален шанс да оцелее....
  • 11 Мишо , от коя дупка изпълзя бре ?

    2 7 Отговор
    Я се прибирай обратно в дупката......
  • 12 буля

    5 5 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Че,нали го арестувахте бе.Защо го пуснахте?А за извършени престъпления,има съд.Той издава присъди.Пиши да прочетем някои от престъпленията Му.Милионерите как се появиха изведнъж,когато заплатите бяха 200лв.?С тези заплати ли се застрои Черноморието?А?Трактор се продаваше за 2 лева!Кремиковци за 1лев.БГА "Балкан"?Океански риболов се изпари-няма го.Било е сън?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Веско

    18 1 Отговор
    Смеем се на американците, чеса се докарали да избират между Байдън и Тръмп, ама ние по-добре ли сме от тях, като сме се докарали да избираме между двамата арогантни про стаци и дебелаци Тиквата и Пра сето?
  • 15 нннн

    12 1 Отговор
    ОПГ ГЕРБ и ОПГ ДПС трябва дълго да са извън властта. Това.трябва да разберат останалите партии, а и всички българи. Особено негласуващите българи.
  • 16 Бамбука

    8 2 Отговор
    Страхът идва от много места. На първо място, че ще му се наложи да дели, но без контрола да е изцяло в неговите ръце. Не по-малък е, че след всички простотии , които направи, ще има подкрепата на две партии, които много избиратели не харесват. После идва страха, че и двете партии могат да го напуснат, когато те пожелаят, а той не може да направи нищо , ако се опитат. Идва и страха, че ПП/ДБ ще го атакуват/критикуват са всяко едно негово действие. И последно нито едно посолство от ЕС и САЩ, няма да го подкрепят.
  • 17 Меркурий

    4 0 Отговор
    Страхува се, от ретроградния Сатурн и от пасажа на Венера.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 НАЙ СИЛНИЯТ Е ГОСПОД не партия или човек

    0 1 Отговор
    Може българите и България да литне нагоре без проблеми, без да се моли на партии. Ако изберем читава партия, и ако мафията БКП не ги унищожат, ще се оправим за 5 години някак си, и още 50 за да преборим калта. БКП мафията и ЦРУ няма да допуснат да им вземат властта. ТЕ СА ВСЕСИЛНИ. Но не са всесилни във Вселенски мащаб. И това - РЕШЕНИЕТО, което не прилагаме, с умове в калта, е унищожението и срамът - калта на българите и държавата им. заслужен срам, заслужени мъки и заслужена кал. Цял народ разчита на сатаните да го оправят и държавата им. А може още утре да тръгнем нагоре, без програма и политиците. То ще стане, няма защо да го мислим. Трябва всенародна молитва за освобождаване от пипалата на БКП-ЦРУ-МАФИЯТА. Както беше молитвата за освобождението на медиците. „Грандиозен молебен за медиците в Либия 12.05.2007
  • 22 Помия

    4 2 Отговор
    Айде ве дрън дрън Не искал борисов да прави правителство Същите опорки ръси и DW(Rus) днес .Абе тези хора защо така брутално лъжат ве?? Борисов изпрати екип за преговори веднага след изборите Там се явиха само дпс и хората на Чалгаря Да ама Чалгаря май не се оказа човек на доган Както великите анализатори на дневник години наред на убеждаваха Че и про..т киро даже заблудиха.А по скоро я на путин я на мутрите. И вместо да се прегърне с пеевски и бойко Както пропагандата пророкуваше Взе че ги изнудва И кво стана ся?? Няма правителство Защо няма ?? Ами защото има само 115 човека в парламента готови да изкарат бг от батака Другите не искат Е тогава какво искат??? Ами дали искат пак избори вече не е много сигурно Защото всички с изключения може би на под полковника ЩЕ ИЗГУБЯТ най много копейкин киро и тарикатите около него. ... Със сигурност и сляп вижда че не искат бг да има правителство Но и сляп вижда че не герб дори не дпс ..А кой?? каква изненада за инджев и компания ПП ИТН и Бсп. Същите които бяха в коалиция не отдавна!! Защо? Въпрос с повишена трудност.
  • 23 Ку-ку

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Оптимист":

    Я си припомни благодарение на кой ПП създаде правителство...?! И ако не беше тази лакомия от страна на Кирчо/Кокорчо и досега щеше да има правителство, ама както са казали старите хора —"лаком г.. з, глава затрива"....
    И докато ГЕРБ имат винаги стабилен електорат, то при последващи избори ПП ще отидат там, където им е мястото...
  • 24 Гост

    3 0 Отговор
    Ама какво правителство, какви пет лева, не разбрахте ли че народа се отказа от тези действащи политици
  • 25 Цвъки Молитвата

    2 1 Отговор
    Асфалт паша дьо Барселона се страхува единствено от Йоца Амстердама и има защо. Едва ли и снайперистите , накачулили се на дувара над цъфналата магнолия да му помогнат.
  • 26 бай село

    1 1 Отговор
    Ами състави го ти.Колко му е.
  • 27 КЕШ

    2 1 Отговор
    Бойко е номер едно,всички други са плужаци
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове