Last news in Fakti

29 Юни, 2024 17:35 1 327 25

БСП: Нинова не може отново да бъде избрана за председател на партията

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • председател

Иван Таков остава лидер на социалистите в столицата

БСП: Нинова не може отново да бъде избрана за председател на партията - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Всеки социалист, който е бил или е председател на ОбС, РС, ГС, ОблС и на БСП, както и на ОбКК, РКК, ГКК и ОПКК два последователни пълни мандата, вторият от който към началото на отчетно-изборната кампания 2024 г., не може да бъде избиран отново на същата позиция в отчети и избори 2024 г.

Това реши на свое заседание на Позитано 20 в условия на наличен кворум и в присъствието на 18 от 31 членове Общопартийната контролна комисия на БСП, съобщават от партията.

В тази връзка, Корнелия Нинова има изпълнени два последователни пълни мандата като председател на БСП и не може да бъде избирана отново за председател на БСП. Органът, който ще отговаря за допускане на кандидатите за председател на БСП до участие в пряк вътрешнопартиен избор, няма право да допусне до участие в него Корнелия Петрова Нинова. Това реши още комисията с пълно единодушие, без гласове „против“ или „въздържал се“.

ОПКК напомня още, че 2 последователни пълни мандата е императивна норма, при която няма варианти за алтернативно тълкуване и поведение. Решението на ОПКК ще бъде изпратено до всички социалисти в страната, като заедно с мотивите си то е задължително за изпълнение.

В същото време се оказа, че решението за налагане на предсрочен отчетно-изборен цикъл в Градската организация на БСП в София е взето без кворум на Националния съвет и е нелегитимно. Това означава, че председател на БСП - София отново е Иван Таков, а съставът на Градския съвет - колективния ръководен орган в София, както и председателите на 24-те районни организаци остават същите от преди нелегитимно взетото решение на Националния съвет.

"Рано или късно справедливостта тържествува, коментира Иван Таков. - В нашия случай доста закъсня, но се радвам, че все пак се случи. Повече от три месеца чакаме това заседание и неговите решения. Нито за миг не съм се съмнявал, че правото и истината са на наша страна. Целият този грубо нагласен сценарий с решението на Националния съвет без кворум и последвалата акция на ликвидаторите доведе до катастрофата на БСП на изборите на 9 юни. Виждам обаче, че партията не е загубила напълно съпротивителните си сили и чувството си за самосъхранение. Това ми дава вяра, че с много работа оттук-нататък, всички заедно ще успеем да я възстановим и БСП скоро отново ще бъде един от основните фактори в политическия живот в държавата".

Решението на ОПКК за Градската организация в София влиза в сила веднага. Това означава, че още от понеделник Иван Таков, Градският съвет и Изпълнителното бюро в състава си от преди нелегитимното решение на НС, продължават работата си в централата на ул. "Леге" №10.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    16 8 Отговор
    Кака Корни няма да се Наяде, поради простата причина, че и Бе Се Че успя да Фалира! Нема такъв Смех у Пародията ей.
  • 2 да де

    18 7 Отговор
    Ниновица си свърши работата столетницата е на изкуствено дишане.
  • 3 !!!?

    12 12 Отговор
    Радев да стане вожд на Партията и да номинира Нинова за президент...ако позволи Решетников !
    Ротация парекселанс...!!!?
  • 4 НАЙ СИЛНИЯТ Е ГОСПОД не партия или човек

    4 4 Отговор
    Може българите и България да литне нагоре без проблеми, без да се моли на партии. Ако изберем читава партия, и ако мафията БКП не ги унищожат, ще се оправим за 5 години някак си, и още 50 за да преборим калта. БКП мафията и ЦРУ няма да допуснат да им вземат властта. ТЕ СА ВСЕСИЛНИ. Но не са всесилни във Вселенски мащаб. И това - РЕШЕНИЕТО, което не прилагаме, с умове в калта, е унищожението и срамът - калта на българите и държавата им. заслужен срам, заслужени мъки и заслужена кал. Цял народ разчита на сатаните да го оправят и държавата им. А може още утре да тръгнем нагоре, без програма и политиците. То ще стане, няма защо да го мислим. Трябва всенародна молитва за освобождаване от пипалата на БКП-ЦРУ-МАФИЯТА. Както беше молитвата за освобождението на медиците. „Грандиозен молебен за медиците в Либия 12.05.2007

    Коментиран от #6

  • 5 бай герги

    10 7 Отговор
    биволицата Кури утива в кланицата,Кури върви при киро той щете вземе ще му извартиш една мазна с..вирка и си приета нямаш грижи и пак си в играта
  • 6 Ганьо

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "НАЙ СИЛНИЯТ Е ГОСПОД не партия или човек":

    Ако не беше Франция да се намеси имаше да се молиш още, даже си спомням, че баце беше казал -" направили са го да си признаят". Срам и позор за за една нация...
  • 7 Хасковски каунь

    6 2 Отговор
    Сега:
    ВСИЧКИ общински соцкауни на ръководни позиции да си обират крушите. Конференции , и нови лидери. Не закарфичени за роклята на КОРНИ.
    Хасковските, най-напред!
  • 8 Хитрата

    9 5 Отговор
    сврака - с двата крака !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Взела им е страха

    8 5 Отговор
    госпожата. Треперят им гащите.
  • 11 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 9 Отговор
    КОРНИ БЕШЕ ЕДНА ПРОЗТА СЕЛЯНКА ................ КАТО СИ "ФАТАZИРАШЕ ЧЕ КАТО ПРЕДЛОЖИ ............,... МУНЧО БРАДАВИЦАТА , ЩЕ УПРАВЛЯВАТ ZAEДНО СТОЛЕТНИЦАТА ................ НО БРАДАВИЦАТА ИМА ЕДИН ЖОКЕР "КГБ" ДАДЕН МУ ОТ РЕШЕТНИКОВ ................ ОТ ТУК ТРАГЕДИЯТА И ПРОСТОТИЯТА НА СЕЛЯНКАТА ОТ КРУШОВИЦА ................ ФАКТ !
  • 12 Ний ша Ва упрайм

    3 1 Отговор
    люспа или мравка в опозиция или фракция
  • 13 Едно ще кажа:

    7 1 Отговор
    Страхливци!
  • 14 Корни трябва

    6 8 Отговор
    да се завърне отново при Командира, да се отчете за свършената работа и да получи медал. Ще я на значат в лабораторията му.
  • 15 Валери

    5 5 Отговор
    Ама, оше ли има ли такава партия бсп???
  • 16 Град Козлодуй

    4 5 Отговор
    Госпожо Нинова благодарим ви за прекрасните години начело на партията.
  • 17 "Лявата идея" няма идея

    5 5 Отговор
    Карат си го по комунистически и по политически, което отвращава едни или други симпатизанти. Цялата върхушка в БСП е от алчни интересчии от сой и като такива са готови да се оглозгат едни други. Нинова не е различна. От това следва, че дали правят промени или не, дали избират друг лидер или не, те ще се свличат надолу. Просто са обобщаващ образ на старото, децата и внуците му.
  • 18 Веса

    5 1 Отговор
    Да ,точно...от силните всеки се страхува.Нинова ,ако имаше морала на Станишев ,щеше да се кандидатира за ЕП и да си живее спокойно.
  • 19 Диляна Иванова-Станчева

    3 6 Отговор
    Нинова си получава заслуженото ясно е.
    Вече да иде да си поспи.
  • 20 Ваня

    7 1 Отговор
    Временното ръководство на БСП легитимно ли е!?!Тези са избрани от Нинова и трябва да си ходят!

    Коментиран от #22

  • 21 007

    5 5 Отговор
    Ще ни липсвате, другария, особено К Нинова с нейното "Бурисуф", как само го изричаше, с какво наслаждение.

    Коментиран от #23

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 по-скоро с презрение

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "007":

    Много неща ще ви залипсват. Като начало предлагам да се върне изцяло машинното гласуване!
  • 24 (П)резидента

    2 5 Отговор
    Влашка циганка
  • 25 Горски

    3 2 Отговор
    Факт, е че за няколко години загубиха стотици хиляди избиратели. Това се случи още, когато кака Корни се прелъсти да стане виципремиер и особено, когато тръгна да изнася снаряди за "Полша". Тя избра най-лошия вариант - да унищожи партията и да се покрие с позор. Вместо това предпочете, когато и връчиха третия мандат да го държи до последно, за да може Кирил Петков да подпише меморандума с Уестингхауз и на следващия ден върна мандата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове