Last news in Fakti

3 Юли, 2024 05:47 7 375 52

Виктор Димчев: ГЕРБ трябва да ни изкара от трагичното състояние, в което ни вкара "промяната"

  • виктор димчев-
  • правителство-
  • кабинет

Значително по-вероятно е да има кабинет, смята политическият анализатор

Виктор Димчев: ГЕРБ трябва да ни изкара от трагичното състояние, в което ни вкара "промяната" - 1
Снимка: БНТ

Значително по-вероятно е да има кабинет, тъй като страната се намира в състояние, в което и международно, и вътрешнополитически става ясно, че не може да продължава повече така. Има натиск от всички страни да бъде сформирано правителство и то да бъде подкрепено по някой от начините. Как точно ще се случи, каква ще е методологията, по която партиите в парламента ще се разберат да подкрепят това временно правителство - предстои да научим. Но подозирам, че ще е по добрия стар начин с отсъствие, присъствие, със "златен пръст".

Това каза пред "Фокус" политическият анализатор Виктор Димчев.

Възможно е депутатите да подкрепят само Росен Желязков за премиер, но да не подкрепят състава на проектокабинета.

"Това е възможно да се случи, всичко е възможно да се случи в парламента, но има ясен хоризонт, че има една предварителна уговорка, която е направена за случване на това да има кабинет, което ще бъде изключително трудно, не си мислете, че ще се случи нещо лесно или така изведнъж всички депутати ще си променят мнението. По-скоро аз очаквам една условна подкрепа от страна на част от депутатите и поне две от политическите формации в лицето на “Величие" и ИТН да направят някакви ходове, в които част от техните депутати да подкрепят по един или друг начин този нов български кабинет, който може да се окаже решаващо важен за това България да не изпусне последния влак да влизане в еврозоната и Шенген през следващата година. А иначе рискуваме това нещо да стане след войната в Украйна, което няма да е в следващите няколко години", коментира още той.

Виктор Димчев изрази мнение, че в ГЕРБ няма страх от нови избори, а по-скоро притеснение. "Защото толкова много беди са направени в държавата през последните няколко години от т. нар. “Промяна", която всъщност ограби България и съсипа бюджета на държавата. Дотолкова, доколкото на нас в момента ни се налага почти ежедневно да връщаме пари в Европейския съюз по 100, по 200, по 300 милиона... Ние връщаме през ден, през два обратно, или от Плана за възстановяване, или от структурните фондове, или от някоя друга програма, която сме забатачили.

Причината за това е, че тези хора, които се нагърбват да извършват това нещо, част от които вие изброихте, всъщност имат една доста тежка задача да успеят да свършат нещо, каквото и да е, за да могат да подобрят малко трагичното състояние в което се намират държавните финанси и организацията на обществения живот в България. На мен ми се струва, че те рискуват твърде много своята политика и по-скоро оттам идва и притеснението на Борисов, а не от това дали иска, или не иска да управлява. Всеки политик иска неговата партия да управлява и да контролира държавата", категоричен бе той.

"Има по-скоро усещане в парламентарните групи, че трябва нещо като полуслужебно правителство да бъде назначено от ГЕРБ. В този смисъл г-н Желязков, който е известен като компромисна фигура и се е доказал като професионалист в ролята си на председател на Народното събрание, е може би онази фигурата, която може да продължи курса, който Димитър Главчев посочи, а именно правителството да се стреми да решава неотложните проблеми и да бяга от конфликти, отколкото да ги създава и да ги генерира на политическо ниво, както бяхме свикнали с управлението на Асен и Кирил", каза политическият анализатор.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 46 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Виктор Димчев - анал лизарор

    119 15 Отговор
    На Хранилка на ГЕРБ! Хауса го създаде. БОРИСОВ?!

    Коментиран от #21, #37

  • 3 Демократ

    104 17 Отговор
    Този специалист анналлизатор май не живее в България. Борисов е във властта 23 години.През 2001 г. агента на КГБ Румянцев Бриго Аспарухов го вкара във властта като гл.секретар на МВР без никакъв ценз и стаж ,когато бившия шеф на охранителя Бойко Симеон беше премиер. После беше кмет, когато получи орден на КГБ за заслуги, послед от 2009 г.стана вечен премиер и докара държавата до дъното. Изпълни всички поръчки на Путин за енергийната и политическа зависимост на страната от Кремъл и руския-турски поток и тайната енергийна пътна карта. Интересно как за 9 м.управление ПП са виновни за всички беди в България, а Борисов за 23 г безогледен грабеж на фондове на ЕС и безобразия в държавата, не е? Такава е логиката на ДС-КГБ мафията, която ни управлява.

    Коментиран от #6

  • 4 Пацо

    57 6 Отговор
    д.бил
  • 5 Експерта

    35 8 Отговор
    От трън та на глог!
  • 6 Град Козлодуй

    63 8 Отговор

    До коментар #3 от "Демократ":

    господине БМБ е бивш Сикаджия и мутра
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Как

    56 3 Отговор

    До коментар #7 от "Какъв анализатор":

    какъв: АНАЛ ЛИЗАТОР ?
  • 9 ха ха

    52 10 Отговор
    пп -дб се провалиха заради украйна и посолството , във вътрешно отношение при тях се живееше по леко , сега се усеща същото стискане за гушата като при всеки милиционеро-бандитски режим
  • 10 И този е по-скоро удобен Анал-лизатор

    54 6 Отговор
    на ГЕРБ отколкото обективен и интелигентен анализатор
  • 11 Колко ти плащат, бе

    50 7 Отговор
    галфон? Какво ли не правят парите...
  • 12 Тия е от Герб

    31 10 Отговор
    Сега тия от Герб ще красят още повече
    Ако останат на власт а Народа ще мре
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Викторе

    51 7 Отговор
    къде живееш? Най- големите лъжци и крадци са в проекто състава на това правителство? Вместо да са в затвора заедно с простия вожд, ги гласят да управляват. Борисов никога не е имал капацитет за управление, никога не е имал мнозинство, само веднъж изкара пълен мандат, и то на инат; винаги си е хвърлял оставката. Отговорен е само за собствената си грабителска банда.

    Коментиран от #23

  • 15 Дядо ви Курти от село пиперково

    32 7 Отговор
    Този клоулн виктор Димчев е политически анализатор колкото аз съм космонавт..
    Същата платена мЪршЪ е като онова плашило с психичните отклонения Николай маркоф
  • 16 Бунтата

    32 6 Отговор
    И КАК ЩЕ ОПРАВИ ГЕРБ ХАОСА,КПЙТО ТЕ САМИТЕ СЪЗДАДОХА!!!!
    ЗАТВОР И РАСЪРЕЛ ЗА ВСИЧКИ
  • 17 Пенсионер

    34 7 Отговор
    Ама много сте елементарни герберските тролове бе, “трагично състояние”. За 9 месеца Промяната ни повиши пенсиите повече отколкото Герб за 10 години. Ако на теб Промяната са ти дръпнали тролската купичка, това си е лично твоя трагедия.
  • 18 ХахХ

    27 3 Отговор
    ГЕ
    рБ ни вкара там цървуланчо долен !
  • 19 Дрън дрън та пляс

    25 7 Отговор
    За 3 години без герб, народа доста живна, ама всичко хубаво си има край, иде гербдпс
  • 20 Баба Кина

    24 5 Отговор
    Това звучи като вълка да прокара стадото през гората. Вече разпределят баницата, че след три години диета са поизтъняли. Еле Деница Сачева на цоциалното!
  • 21 Тони

    14 29 Отговор

    До коментар #2 от "Виктор Димчев - анал лизарор":

    Няма по-нагли от ПП/ДБ-ците. Кой влачеше бесилки и ковчези, блокираше кръстовища? Кои некадърни крадци съсипаха държавността? Кой изтегли милиарди заеми ... и ги открадна/9 милиарда за 9 дни/. Кой открадна парите за строеж и поддържане на пътищата? Кои станаха политици с измама и нарушение на Конституцията? Кой върна контрабандата? Кой съсипа Конституцията? Кой превърна управлението на държавата в тотален шуробадженашки парапет? Кой докара инфлация и увеличение на цените? Кой непрекъснато лъже /къде са обещаните заводите, магистралите, тунелите и мостовете??? Ами лъжите за борба с корупцията? Такава корупция, като последните 3 години, докато управляваха ПП/ДБ и Радевите никога не е имало... Писачи, нямате ли срам, защо продължавате да лъжете, да разделяте българите и да насаждате омраза? Дано ви приседнат парите, които ви плащат крадливите олигарси за да дестабилизирате България?

    Коментиран от #38

  • 22 един

    16 7 Отговор
    Трагично я,раздадоха парите на хората сега Герб няма кво да крадат,трудна работа като няма много за крадене,много усти зейнали а парите са малко!

    Коментиран от #26

  • 23 Отвратен

    7 22 Отговор

    До коментар #14 от "Викторе":

    Няма по-големи лъжци, крадци и некадърници от Киртака, Кокоро, Бойкикев, Гномов и съпартийците им. А, най-вредни са Бойкикев, Кокоро и оня по пътя на копринката. Само за три години съсипаха държавата. Все бяхме виждали кражби, лъжи и измами, ама тези надминаха дори Румен Гечев.
  • 24 Мнение

    27 4 Отговор
    Виктор Димчев явно не е безпристрастен анализатор, а платен от ГЕРБ!
  • 25 Корумпиран анализатор е тоя

    25 8 Отговор
    ПП-ДБ бяха единствените, които работеха здраво и съвестно за благото на България, въпреки помията и компроматите, с която ги заливаха всички други партии! Чест и почитания за смелостта, всеотдайността, за това че вдигнаха доходите, пенсиите и детските надбавки на българите в една изключителна Световна криза, породена от ковид-пандемията, войната в Украйна и повишаване цените на горивата на Световната борса! Чест и почитатия на ингелигентния, емоционално уравновесен и морален Николай Денков - типичен европейски премиер! Чест и почитания на брилянтния финансист Асен Василев за перфектните държавни бюджети, които изготвяше!
  • 26 Така е! Прав си!

    22 5 Отговор

    До коментар #22 от "един":

    ПП-ДБ вдигаха пенсии и минимална запрата на българите, сега ГЕРБ няват много за крадене! ПП-ДБ мислат за всички хора, а ГЕРБ - само за кръговете олигарси около тях!
  • 27 Истината

    26 3 Отговор
    След като тъпоглавата мутра Боко, за пореден път ни вкарва в избори, за които бяха похарчени общо 1 000 000 000 лв., а не може да състави правителство, ДА СИ ПОДАВА ОСТАВКАТА И ДА НАПУСКА ПОЛИТИКАТА! Некадърен, прост, нагъл, некултурен, необразован селски тарикат!
  • 28 Рей

    22 3 Отговор
    Бойко Борисов е готов на всичко само и само да няма институционална РЕФОРМА!!! За него нямат значение загубеното национално време, европейското развитие, отговорността и върховенството на закона. Никакво значение!
  • 29 Хап

    20 6 Отговор
    Борисов иска коалиция с ПП-ДБ, защото само с ПП-ДБ в коалиция ще се легитимира и ще стои добре в очите на Западните партньори! Защото ПП-ДБ са единствената адекватна политически партия! ПП-ДБ са добре образовани, политически културни, ингелигентни и млади като партия, с евроатлантическа насоченост и компетентни експерти.
  • 30 Алооо

    17 5 Отговор
    Защо българските журналисти не попитат Бойко Борисов, след като имаше пълно мнозинство с ПП-ДБ в предния парламент, та трябваше да събори правителството и предизвика хаоса сега....защо сега говори за стабилност, преди не беше ли нужна, защо свали редовно правителство, което щеше да вкара страната в Еврозоната и Шенген...
  • 31 Жертвено агне се търси от ГЕРБ

    14 4 Отговор
    ГЕРБ търсят "жертвено агне" за да имат мнозинство. "Жертвено агне", което да обере негативите на управлениато на Бойко Борисов, каквото "агне" станаха ПП-ДБ
  • 32 Напротив! Борисов е виновен!

    19 6 Отговор
    Бойко Борисов е виновен, защото бутна редовното правителство и вкара България в поредната спирала на нестабилност !
  • 33 Право на мнение!

    20 3 Отговор
    Бойко Борисов е като туморно образование за България!
  • 34 Помним, помним!

    18 3 Отговор
    През 2022 г. ГЕРБ-ДПС-ИТН-Възраждане сбориха правителството на Продължаваме Промятата!!!!!!!!
    През 2024 г. ГЕРБ счупи Сглобката с ПП-ДБ, защото отказаха да вкарат в нея и трети парттьор - ДПС!!!!
    ДПС разчетаха грешно нуждата на ПП-ДБ от техния глас за промените в Конституцията, където бяха нужни 2/3 от гласовете в Парламента! ДПС си въобразиха, че техния лидер Делян Пеевски е "изпран" и могат да претендират за власт наравно с ПП-ДБ и ГЕРБ, но сгрешиха! ГЕРБ пък си помисли, че и Борисов е "изпран" след като е в Сглобка с ПП-ДБ и може да им извива ръцете и да ги шантажира! Но и Борисов се излъга!
  • 35 Парадокс Бг

    13 5 Отговор
    Борисов събори последното Редовно Правителство, защото Проблемът за него беше в механизмът за избор и проверки на кандидатите за регулаторите и контролните органи (и мястото на ДПС). Това са тези над 100 човека, чиято смяна с нови лица може да рестартира държавността - или да продължи да я държи в плен. Процесът беше болезнен за ГЕРБ и ДПС, владеещи досега тези органи, тъй като не просто трябва да отстъпят територия, а и да отслабят контрола върху тях!ч.
  • 36 Честито, българино,

    10 2 Отговор
    Честито българи! Имаме си правителство, безспорно е, че ще мине - вижте имената: герББ и ДПс. Back to 2020! Aма важното е, че се самонаказахме едни други, нъл тъй?

    Коментиран от #42

  • 37 ГЕРБЕР

    8 11 Отговор

    До коментар #2 от "Виктор Димчев - анал лизарор":

    САМО БАЦЕ И ПЕЕВСКИ МОГАТ ДА ОПРАВЯТ С 200. САМО ТЕ МИСЛЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ
  • 38 Мдаа

    13 2 Отговор

    До коментар #21 от "Тони":

    А бате Бойко нали имаше снимки спящ с пачки евраци и кюлчета злато, а какво стана с “къщата в Барселона” и луксозния бутик на манекенката...А какво стана с Делян Пеевски, който е в черния списък на САЩ и Велекобритания за корупция и пране на пари по закона "Магнитски"? Тези ли двамата ще "коват" законите в България??..

    Коментиран от #43

  • 39 Чочо

    1 1 Отговор
    Я, се скрий
  • 40 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    5 10 Отговор
    И как да стане това като трите Соросоидни телевизии и тазе на червената олигархия Еврокома бабуват да няма правителство. Имам едно предложение телевизията на рашиста Дикоф да се казва Рашаком...
  • 41 българка

    11 3 Отговор
    Г-н Виктор Димчев меко казано не е в час. Интересно дали и той не е завършил Югозападния университет, известен и с феноменалните си прависти!
  • 42 Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬

    4 5 Отговор

    До коментар #36 от "Честито, българино,":

    Ти какво предлагаш, Шарлатанията на Крадеф, или Импексовата БСП.леерастия, Сачмите от Израждане или Чалгарите да ни управляват...

    Коментиран от #44, #45

  • 43 Хура на Хана

    2 5 Отговор

    До коментар #38 от "Мдаа":

    Да де но и тебе могат да те туря във този колаж, само ми прати снимка, докато Пудела лично и на живо мушкаше пачките на Дамаджана Рашков..
  • 44 Баце ЕООД

    2 1 Отговор

    До коментар #42 от "Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬":

    Един вид не искаш демокрация. Така ли?
  • 45 Тва знаме

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Електра🇪🇺🇱🇷🇺🇦🇧🇬":

    Не е американско 😎😆 ти кой клас имаш уе?
  • 46 От малък е измамник, още 2001 г

    10 1 Отговор
    Полицията продължава работа по разкриването и документирането на престъпната дейност на Виктор Лъчезаров Димчев /23 г./ от София. По сигнал на граждани той е задържан на 15 ноември от служители на столичното Четвърто РПУ. Димчев използвал страниците за обяви във в.”24 часа” и "Труд" и така набирал кандидати за издаване на визи за Мексико. След уговорка по телефона им насрочвал среща в импровизирания си офис или в някое софийско кафене. Там “жертвите” му давали на ръка по около 600 долара и попълвали пълномощно на името на Минка Вътева за издаване на виза. Измамникът прибирал парите и документите им и изчезвал. Изчаквал известно време и започвал да изнудва “клиентите” си по телефона за допълнителни суми. Ако някой дръзнел да се откаже от “услугите” му, рекетът преминавал в заплаха, че ще си вземе парите със сила. По случая е образувано дознание.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Каталунец от БарЦелона

    4 1 Отговор
    Много му личи на Димчев ориентацията,но ум като че ли няма особено!Но кучета лаят,а кервани си вървят....
  • 49 Доста е смешнио ГЕРБ ДА НИ ИЗКАРВАТ ОТ

    8 1 Отговор
    КАЛТА В КОЯТО ТЕ СА НИ НАБУТАЛИ !
  • 50 Доста е смешнио ГЕРБ ДА НИ ИЗКАРВАТ ОТ

    5 1 Отговор
    КАЛТА В КОЯТО ТЕ СА НИ НАБУТАЛИ ! НАЙ - ДОБРЕ Е ГЕРБ ДА СА В ЗАТВОРИТЕ !
  • 51 Слави Бинев - МУТРАТА ОТ ГЕРБ

    1 2 Отговор
    Новият шеф на комисията по култура и медии на Народното събрание обяснява защо е най-подходящ за поста:
    “ Не мога да пея, да свиря и да стихоплетствам. Моите таланти са другите. Ако Микеланджело беше меценат на Леонардо двамата щяха да са бояджии. Те са имали Борджиите и Медичите „
  • 52 Ние връщаме

    2 0 Отговор
    "Ние връщаме" пари... на ЕС, който ни ги дава. Разбирай, ние герберите не можем да ги откраднем.Не бойте се, господа гербери, това което направихте с кражбите и корупцията е необратимо. Необратима е демографската криза. Имахте три мандата по 4 г. , общо 12 г, които използвахте, за да крадете. Не бойте се, и да има, и да няма правителство, няма да можете да крадете както например преди 10 г. Вече няма много за крадене, а крадците се увеличихте. Вече се вижда крахът на системата - жалък край и на държавата от олигархични кръгове.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове