9 Юли, 2024 23:04 1 089 5

Важните новини във ФАКТИ на 09.07.2024 г.

  • депутати-
  • михаил константинов-
  • васил терзиев-
  • величие-
  • пеевски-
  • калоян методиев-
  • ивайло мирчев-
  • дпс-
  • конституционен съд-
  • парламент-
  • златомир дьовленски-
  • пожар

Скривалището е строено за висшата номенклатура в средата на миналия век, но в момента е много лошо състояние

Важните новини във ФАКТИ на 09.07.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите ще се крият в ремонтирани бомбоубежища

Българските депутати ще бъдат на сигурно място в случай на война. Започва ремонт на бомбоубежищата под сградата на бившия Партиен дом, който в момента се ползва като сграда за Народното събрание. Това става ясно от обявена в края на май от парламента поръчка за изготвяне на проект за ремонт на подземното скривалище в сутерена на сградата на Партийния дом на стойност 100 000 лева, пише "Капитал".

Михаил Константинов очаква избори на късна есен

"Да, България“ имат обсесия със съдебната реформа, видяхме какво стана и с тяхната конституционна реформа, която по мнението на специалистите не е успешна. Това каза математикът проф. Михаил Константинов пред NOVA NEWS.

Той прогнозира, че отиваме на нови избори късно есента.

Константинов посочи, че няма как да се прави едно и също в политиката и да се очаква различен резултат.

"Политически проблеми не се решават с технически средства. Изчезна разговорът за политика, не е ясно тези, които искат да управляват, какви политики ще водят“, каза още математикът.

Той смята, че ако политиците продължават да действат по настоящия начин, президентът Радев ще направи опит за създаване на политически проект още тази година.

Кметът на София отново размисли за Войнишкия паметник до НДК

Кметът на София Васил Терзиев оттегли заповедта си за спиране на проекта за възстановяване на Мемориала от Софийската желязна дивизия, предаде БТА.

"Величие" плаши Ивелин Михайлов с временна комисия за "Исторически парк"

Депутати от "Величие" поискаха сформиране на временна комисия относно дейността на Ивелин Михайлов в "Исторически парк". Предложението е публикувано на сайта на Народното събрание.

Атанас Славов: Пеевски и прокуратурата натискат КС, за да "паднат" конституционните промени

В последните седмици има публично изразени съмнения, че г-н Пеевски и хора от Прокуратурата са се опитвали да оказват някакво влияние на Конституционния съд, за това да бъдат свалени конституционните промени. Виждаме как се обръща политическият процес в България, виждаме как г-н Пеевски прави всичко възможно да обезсмисли стъпките, които бяха направени през изминалите месеци. Правен е опит за влияние, за да се върнем изцяло назад.

Калоян Методиев: Главчев на екскурзия ли отива или на работна среща във Вашингтон, която трае 1 работен ден?

“Главчев на екскурзия за цяла седмица ли отива или на работно посещение във Вашингтон, което според работната програма е само един ден. Това попитах от парламентарната трибуна служебния премиер Димитър Главчев. И не - това не е дребнотемие - това са пари на българските данъкоплатци”.

Ивайло Мирчев: Приближаваме се към президентска република

Всеки път, когато отиваме на нови избори, се приближаваме към президентска република. „Да, България” ще проучи възможността дали има достатъчно силно антикорупционно желание у останалите партии, за да можем да тръгнем с 10-тина приоритетни точки и с тях да отидем към искане на третия мандат. Това е по-силно от това ПП-ДБ да поиска третия мандат.

Делян Пеевски за втория мандат: Изпращаме писма на всички партии без „Възраждане” ВИДЕО

ДПС ще изпрати писма до останалите политически партии в парламента без „Възраждане” във връзка с втория мандат. „Дали сме срок до утре края на деня, за да видим какво ще ни отговорят”. Ще бъдат питани и партийните структури за съдбата на втория мандат.

Конституционният съд отсече: По 7, а не 9 години, ще е мандатът на Десислава Атанасова и Борислав Белазелков

Мандатът на конституционните съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков да е 7 години. Решението e прието единодушно с 10 гласа.

В НС заседава ПГ на ДПС. Но без подкрепящите Доган депутати: Посоката "Връщане назад няма" е правилната

В Народното събрание започна среща на парламентарната група на ДПС.
В съобщение от пресцентъра на партията, изпратено минути след 15:00 часа, се казва, че Движението за права и свободи е единно и подкрепя както почетния председател Ахмед Доган, така и председателите Делян Пеевски и Джевдет Чакъров в техните усилия да развият ДПС като втора политическа сила и първа либерална в България, съобщават от БНР.
В писмото се казва още:

Младежкото обединение в БСП са против ареста на Златомир Дьовленски от ДАНС

Позиция на Младежкото обединение в БСП във връзка с акцията на ДАНС и задържането на Златомир Дьовленски

Пожар гори до рафинерията в Бургас

Горят бараки и катун на мургави жители от сливенските села в близост до ж. п. гара Дружба и на 500-600 метра от нефтозавода, съобщава читател на Флагман.бг.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пешо

    5 0 Отговор
    трябва да си пазим хрантутниците и дебилите
  • 2 пешо

    3 0 Отговор
    народе до кога ще търпиме 240 търтии
  • 3 Диана

    0 1 Отговор
    Грозно се получава с Величие. Ивелин Михайлов обяснява, че защото те имали малко депутати, той смята, че те не можели да променят нещо в "статуквото" и затова изобщо нямало да участват в законодателството, комисии, правителства, а само щяли да осветляват как виждат нещата в Парламента "отвътре"...Малко след това той заявява, че
    Величие е допринесло за отхвърляне на проектоправителството на ГЕРБ и подчертава, че той се борел срещу ГЕРБ ,който смятал за. "Статукво" и не можел да гласува за него...Господин Михайлов трябва да си изясни какво точно търси в Парламента, според мен! Той явно е вън от час с политическата ситуация у нас- може би просто е много млад и не е седял много неща за да ги разбира днес...Истината е, че отхвърляйки ГЕРБ, той подкрепя БСП и дъщерните й партии - такива като ПП, ИТН, ДБ, които именно са статуквото, защото създадоха политическата ситуация днес със своя Преход към пазарна икономика. Ударите подкръста, мръсотиите и т.п. са инструменти на БСП! За съжаление ГЕРБ се бори с тях със същите техни оръжия....БСП е агресивна и еулгарна - тя съсипа и съсипва страната с "политиките си", но се бори с нокти и зъби за властта, а ГЕРБ й се противопоставя с нейните оръжия.От тази война страдаме всички, но вместо Михайлов да се опълчва срещу жертвата /ГЕРБ/, по добре да се опита да оцени ситуацията без очевидно БСПарските внушения на баба му, според мен...БСП прогони толкова хора от България, колкото турците не са го правили за 500години!...БСП т
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Царят

    0 0 Отговор
    Българи няма да умират за американски интереси.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол