10 Юли, 2024 18:31 836 19

Стойнев, БСП: Лявото отново е модерно. Нинова свърши много работа

  • драгомир стойнев-
  • бсп-
  • правителство

Наистина трябва да имаме едно надпартийно правителство. Не приемаме правителство с първи и втори мандат

Стойнев, БСП: Лявото отново е модерно. Нинова свърши много работа - 1

Има изход. Поначало политиците са създадени ида решават проблемите на хората и да решават кризи. В момента те са извор на кризи и става притеснително, затова трябва спешно да се намери решение, вслушвайки се в българските граждани, които не искат нови избори. Трябва да има надпартийно правителство. Ние от БСП заявяваме, че сме готови да говорим, да обсъждаме, да помагаме за съставянето на правителство, защото във време, в която държавата е пред изпитания, ни трябва правителство. Това заяви Драгомир Стойнев, заместник-председател на НС от БСП, в ефира на бТВ.

„Наистина трябва да имаме едно надпартийно правителство. Не приемаме правителство с първи и втори мандат. Знаем, че лидерите на тези политически сили се сърдят, но е дошло време за такова правителство. Когато се слага на масата правителство, което не е комуникирано с другите политически сили, няма как да бъде подкрепено. Затова за третия мандат срок няма. Ще се направи разумен опит с всички политически сили“, подчерта той.

Според него първо трябва обединение около общите позиции. „Войната в Украйна е факт и затова считаме, че тази война трябва по вай-бързия начин да приключи чрез европейската дипломация, която, за съжаление, се скри. Важно е обаче да имаме едно пробългарско правителство, а войната в Украйна е външен проблем, който трябва на всяка цена да бъде решен. Мъката и на украинската, и на руската майка е една и съща.“

„Няма как да няма проблеми, когато живеем в разделено по няколко оси общество. Нека първо разговаряме с политическите формации и да видим какви са темите, които ни обединяват. За третия мандат трябва да сме разумни, спокойни, да преговаряме с всички политически сили“, каза още Стойнев.

На въпрос какъв партньор в управлението е ДПС, той заяви: „Всеки може да бъде добър партньор, ако наистина имаме реално споразумение с конкретни приоритети, цели, отговорности и дати. Всеки, поел ангажимент в името на гражданите, може да бъде лесен и предвидим партньор. Ако обаче някой е дошъл само да саботира и да създава политически хаос, усилията ще пропаднат. Вярвам в здравия разум на всеки политики.“

„Корнелия Нинова даде много на БСП, свърши много работа, изнесе много битки. Но всеки политик, всеки лидер на БСП е за точния момент и за съответното време. Считам, че е дошло времето за нов лидер. Всеки кандидат е добре дошъл с визия, идеи и предложения. Лявото се завръща, отново е модерно, БСП няма как да изпусне този процес“, коментира той пътя на партията оттук нататък.

„ГЕРБ толкова съдби съсипа на социалисти, останаха на улицата. В тяхно име е трудно да седнем на една маса и да се прегърнем. С ГЕРБ обаче може да се вземат важни решения за държавата, но не с мандат на ГЕРБ“, уточни още той.

На въпрос ще водят ли преговори с изключените и напусналите от БСП, Стойнев заяви: „Преговори трябва да има. Нека това начало бъде на Бузлуджа. В един период БСП пресоли манджата и се гонеха хора за щяло и нещяло. На тези хора трябва да се подаде ръка.“


Поставете оценка:
Оценка 3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даааа ,

    13 0 Отговор
    политика и мода ?!
  • 2 ТаУмВзе

    18 0 Отговор
    Бесните Халюцинации са добре Платени да!
  • 3 Ахойййййййй

    19 0 Отговор
    Ми гушнете с импексова и създавайте леви отрочета .
  • 4 Гласове от зайчарника в Банкя

    11 3 Отговор
    Бацо, ще се завърне в лоното и ще стане Почетен председател на БСП и с другия Почетен председател на ДПС, ще управляват до пълнито изчезване на България и едва тогава мисията им на тази земя, ще бъде завършена!
  • 5 ИМПЕРИАЛИСТ

    16 1 Отговор
    БСП и "Лявата идея" са „causa perduta“. СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ МОЖЕ ДА ПРОВЕЖДА САМО БОГАТАТА ДЪРЖАВА, А БОГАТА ДЪРЖАВА СЕ ПРАВИ ОТ БОГАТИ ГРАЖДАНИ, А НЕ ОТ ТЕЗИ РАЗЧИТАЩИ НА СОЦИАЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ НА „ДРУГАРКАТА“ Корнелия Нинова. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Редуцира се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбването демотивира хората да работят за благото на обществото, а започват да търсят други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , черна борса, корупция и т.н., което води до тотално икономическо изоставане и крах на системата.

    Коментиран от #9

  • 6 да се знае и помни

    17 1 Отговор
    Колкото работа свърши за толкова време Нинова, никой преди нея не е успял да свърши! Трябваше само още един мандат и да приключи с БСП, но дано новите да довършат започнатото.
  • 7 Червен кхмер

    18 0 Отговор
    Никога не ми е харесвал долния ляв педал......на колата
  • 8 гордост е да си амбреаж

    19 0 Отговор
    иначе казано
    ДОЛЕН ЛЯВ ПЕДАЛ
  • 9 Браво

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Само, че червените обременени и генетично с по малък коефицент на интелигентност няма да разберат чудесно написаното
  • 10 Анджо

    9 1 Отговор
    Време е вече тази проклетия да изчезне от БГ.пространството.
  • 11 12340

    6 0 Отговор
    "... В един период БСП пресоли манджата и се гонеха хора за щяло и нещяло..."
    .... Хич даже не я пресоли!
    ..... Напротив, още трябваше!
    .... Да не сте на пазара?!
  • 12 БСП в Бунището

    7 0 Отговор
    на Историята ,запратени там след поредица от изборни Шутове отзад от Народа,търсят " модерни идеи"...Управлява им се...
  • 13 Абе

    9 2 Отговор
    Вие имате с лявото толкова общо колкото вълка с ярето Вие сте руски подметки Вече 100 години Без прекъсване Края ви дойде Със смяна на имена и хора Но пак същата идеология С този финт няма вече кого да излъжите .
  • 14 Майора

    12 2 Отговор
    Кой го казва , Драго Газта и хора довели страната до три фалита , направили долара 3000 лв , фалирали банките и изнесли парите на хората , създали мутри и олигарси! И да кзвате че сте идеални , а другите виновни!Стига сте защитавали Русия и диктатора Путин , водещи война срещу Украйна , завзели територии и искащи задоволяване на имперските си амбиции!
  • 15 Силвия

    5 0 Отговор
    Стойнев, помогни Нинова да остане начело на БСП, има още работа за довършване!
  • 16 Да модерно е,

    3 0 Отговор
    Комунисти, 9% баби на последните избори
  • 17 Сандо

    3 0 Отговор
    Стойнев,уточни за кое ляво говориш?Защото има едно европейско ляво,което е пряк път към Ада.
  • 18 Факти

    3 0 Отговор
    Пичага, да не си на райски газ?
  • 19 Ком

    0 0 Отговор
    Много работа свърши Станишев, ето във Франция спечелиха социалисти и комунисти.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове