14 Юли, 2024 10:21 1 710 22

Андрей Чорбанов: Отиваме на избори

  • андрей чобанов-
  • политика-
  • инт-
  • коментар

Това е логичният и рационалният отговор на политическата ситуация

Андрей Чорбанов: Отиваме на избори - 1

Третият мандат отива в партии, които не са класирани първи или втори. Те нямат електоралната подкрепа, за да реализират сами каквото и да било и задължително трябва да е консенсусно. Първият и вторият се падат по дефиниция на спечелилите, а третият мандат е друга възможност - това коментира в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" заместник-председателят на Народното събрание и депутат от "Има такъв народ" проф. Андрей Чорбанов.

Той отново каза, че от ИТН са готови на разговор за реализирането на втория мандат от ПП-ДБ:

"Нямаме представа какво обаче ще бъде предложено, кои хора ще бъдат предложени, кои ще бъдат лицата за реализация. Технически по-скоро давам надежда. За математика е още рано да се каже без да се знае кой как ще бъде възприет, защото има хора, които биха били по-консенсусни като личности и такива, които категорично не са."

Логичният, рационалният отговор обаче е, че отиваме на избори, а романтичния е, че ще успеем да се преборим и да направим някакъв консенсус, категоричен е Чорбанов.

Ако се стигне до третия мандат и той бъде връчен на тях, Андрей Чорбанов каза, че от ИТН ще разчитат на здравия разум на другите партии и поясни:

"Да се направи консенсус, в който да бъдат избрани експерти, здравно отдалечени. Пълно е с хора професионалисти в своята работа. Но истината е, че често те бягат от заемането на длъжности, които са видими под прожекторите, заради всички негативи, които се формират в последствие. Именно затова не смятаме, че думата експерт е празна и техническа. Правителството е политическо в лицето на мандатоносителя и на тези, които го подкрепят и те си носят политическата отговорност."


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коиловци брадърс

    6 16 Отговор
    Чорбанов е симпатяга
  • 2 Българка

    17 3 Отговор
    ИТН са си малкото ДПС. И зависимостите там са очевидни. Не разбирам защо Чорбанов видимо си противоречи в това интервю. След като продължава са говори за трети мандат и то връчен на ИТН, значи той/ те отхвърлят възможност за обединение с втори мандат. И в същото време пак ще искат подкрепа през трети мандат от ПП-ДБ
    Явно отиваме на избори и то без съдебна реформа и правила за избор в регулатори и органи, а това обслужва именно мафията, която безнаказано ще си продължи престъпленията
  • 3 Очаквайте

    11 4 Отговор
    Партия Шишо!
  • 4 тиририрам

    21 4 Отговор
    Чорбанов, какво става с ковид ваксината? Готова ли е?

    Коментиран от #7

  • 5 Теб

    19 3 Отговор
    и чалгарите кой ще ги избира , че си се засилил и ти ? Услади ти се , а ?
  • 6 Тоя

    8 4 Отговор
    Тоя си е чист селски тарикат.
  • 7 Някой

    10 1 Отговор

    До коментар #4 от "тиририрам":

    не е, трябват му още кинти ,че само с депутатска заплатка не се живее. Иначе е готино да си депутат, много готино.Взимаш от 5-6 до 10 бона заплата,/ зависи в какви комисии участваш/изкажеш се от време на време от кумова срама и толкова. Затова е ,,най-удачно,логично и рационално " да се ходи на избори.
  • 8 Вие друго не знаете

    14 2 Отговор
    ИТН систематично проваля всички възможности за работещо правителство. Тошко и Слави затова бяха инсталирани в НС.
  • 9 ДЕР ЛАЙ ЕН Е дясна

    3 2 Отговор
    Ще има правителство, защо посолството нареди на ДПС да отстъпи втория мандат като имитира разпад на групата. Сега трябва да наредят магнитски камшици за опърничавите магарета, та Кирчо да подкара евроатлантическата каруца с правителството. Цветанов защо бе нареден от Свободна Европа и Бойко се сбогува с него? Защото Цветанов не искаше да приеме СДС, и евродепутати да им прави - като Йорданов, но ПОСОЛСТВОТО бе твърдо..
  • 10 КРОКОДИЛА

    6 6 Отговор
    РАДЕВ ДА СЕ МАХА ОТ ПОЛИТИКАТА .......................ВРЕДЕН - НЕНУЖЕН ................
  • 11 адаша

    10 1 Отговор
    Този сам си противоречи. Нещо като боци. Първо - не искаме, след една минута - искаме. Сладко нещо е власта, но вие сте некадърно чалгарско общество.
  • 12 Я Я Я Я ДА

    5 4 Отговор
    РАДЕВ НАПРАВИ МИЗЕРИЯ И ГЛАД - СТАНАХМЕ ОЩЕ ПО БЕДНИ И НЕЩАСНИ В ЕС .....
  • 13 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    3 1 Отговор
    За да се сбъдне казаното от Слава Севрюкова, ще трябва всички да са в "капанът" - правителството. Да няма опозиция, та всички виновни да влязат в занданът.. .............. ......... Ще има правителство, защо посолството нареди на ДПС да отстъпи втория мандат като имитира разпад на групата. Сега трябва да наредят магнитски камшици за опърничавите магарета, та Кирчо да подкара евроатлантическата каруца с правителството. Цветанов защо бе нареден от Свободна Европа и Бойко се сбогува с него? Защото Цветанов не искаше да приеме СДС, и евродепутати да им прави - като Йорданов, но ПОСОЛСТВОТО бе твърдо..
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 хммм

    7 1 Отговор
    Чорба, вие мандат ли искате или... какво? Много си объркан.
  • 16 От къде

    5 1 Отговор
    се излюпи тоя мазен лицемер. Ялов е като вижда си чалгар чалгаров- Холограмата. Днес, се надпреварват да ги дават по медиите, но те само замърсяват ефира с простотиите си. Бездарни хорица!
  • 17 Чорбара

    2 0 Отговор
    Знае ли някой от кое село е тоя убувец
  • 18 Казуар

    2 0 Отговор
    Този другар Чорбанов агитираше срещу ваксинацията защото държавата не му отпусна средства за разработване на ваксина, сега стана политик и дава акъл.
  • 19 Чалгаджия

    2 0 Отговор
    Нови избори, и пак нови, и пак, и пак - докато тая помия от "експерти, и всякаква друга паплач" не се излее в канализацията!
  • 20 Биото

    1 0 Отговор
    Този защо не съм го виждал в Биологическия факултет на СУ
  • 21 кабел

    0 0 Отговор
    Отивайте на избори. И да не си забравите чадърите! Щото плюнките на народа ще ви дойдат в повече.
  • 22 Бай араб

    0 0 Отговор
    ИТН това са слуги на Кремъл. ,, Шоуто на Слави,, през всичките тези години се финансираше от Русия. Кръстникът е Сергей Станишев.Всички помнят как,,шоуто,, изпълняваше политически поръчки ежедневно
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове