16 Юли, 2024 15:38 1 765 29

Антон Хекимян към Васил Терзиев: Какви тайни криете в завода за боклук, за да не пускате общински съветници

  • завод за боклук-
  • антон хекимян-
  • васил терзиев

Лорита Радева от ГЕРБ-СДС посочи, че три са акцентите върху най-фрапиращите опити за заблуждаване и манипулация на общинските съветници

Антон Хекимян към Васил Терзиев: Какви тайни криете в завода за боклук, за да не пускате общински съветници - 1
Снимка: БГНЕС

Безпрецедентно общински съветници и общински съветници от Комисията по екологията в Столичния общински съвет (СОС) не са били допуснати до завода за обработка на битови отпадъци. Опитват се да крият информация, спусната е тъмна завеса и общинските съветници не могат да пристъпят там, оплака се общинският съветник от ГЕРБ-СДС и бивш кандидат за кмет на София Антон Хекимян на брифинг пред журналисти.

"Какво крият? Какво още крият? Оползотворяват ли се RDF отпадъците или не? Какво е прикривате, г-н Васил Терзиев и защо не допускате общински съветници да направят проверка", запита Хекимян, макар и задочно през медиите, кмета на София Васил Терзиев.

Той напомни думи на Терзиев от предизборната кампания за местните избори - че ПП-ДБ-Спаси София щели да покажат, че може да са управлява прозрачно. 9 месеца виждаме едно изцяло непрозрачно управление на София в най-различни сфери, разкритикува Антон Хекимян.

Антон Хекимян запита изобщо дали има завод за обработка на битовите отпадъци и работи ли той?

Бившият общински съветник от "Възраждане", а сега независим общински съветник Красимир Гълъбов застана редом до Антон Хекимян. Припомняме, че именно Гълъбов беше съвносител заедно с Карлос Контрера на доклада за смяна на управлението на шестте общински дружества, който бе определен като атентат срещу софиянци от Васил Терзиев миналата седмица, припомня news.bg.

Той посочи, че има елемент на саботаж на Комисията по екология в СОС от страна на завода за обработка на битови отпадъци. "Саботажът и отказът продължава, тъй като на нас не ни позволиха да влезем в завода и ни показаха снимки, които може да са отпреди ремонти на съоръженията, но това е недопустимо", изтъкна Гълъбов.

Отказът да бъдат допуснати общинските съветници е бил мотивиран с вътрешните правила, но Гълъбов определи това като "грозно, отвратително и недопустимо" отношение на общинските съветници и членове на Комисията по екология.

Лорита Радева от ГЕРБ-СДС посочи, че три са акцентите върху най-фрапиращите опити за заблуждаване и манипулация на общинските съветници. Първата манипулация: изчерпващите се обеми в депото на Столична община по отношение на неговото запълване с отпадъци - до 18 месеца, и няма никакъв оздравителен план. Втората манипулация - лошото качеството на RDF отпадъците въпреки всички оздравителни мерки. Предадените количества RDF отпадъци са манипулирани. Третата манипулация - директорът на завода отказа достъп на общински съветници да влязат в предприятието. Въпросът е какво крият, запита Радева.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нури

    57 1 Отговор
    Помните ли Италианския боклук и тъй нататък ВИЕ ГЕРБ Сте ОПГ

    Коментиран от #6

  • 2 Васил Терзиев

    47 4 Отговор
    Хекемян, просто завода е запълнил капацитета си и няма място за повече боклуци в него....
    Еле пък за такъв като теб...голям...
  • 3 нло

    19 2 Отговор
    Извънземните се крият там.😜
  • 4 Последния Софиянец

    20 4 Отговор
    В завода за боклук ДС си изхвърля жертвите.
  • 5 Независимия журналист Хекимян

    35 3 Отговор
    Ми отиди провери бе нали това работиш

    Коментиран от #7

  • 6 Последния Софиянец

    26 1 Отговор

    До коментар #1 от "Нури":

    В събота бях на пристанище Бургас.Планина от боклук висока колкото Витоша.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Терзиев

    8 2 Отговор
    Млинова долина е пълна с боклуци
  • 10 666666666

    25 2 Отговор
    На вас точно там ви е мястото. В завода за боклук.
  • 11 Ех тоя Кикимян...!

    29 5 Отговор
    Не можа да преглътне загубата от едно спортменско състезание...!
  • 12 Реалист

    24 2 Отговор
    Много се напъваш ама напразно бе арменчето:) бегай при любимия си да ти го разхлаби малко:)
  • 13 Назарян

    22 3 Отговор
    Джигарханян, ти беше добър репортер, ама после попадна в лоша компания и те излъгаха, че ставаш и за политик. В тая партия ролята ти е на ибрикчия. Кмет няма да станеш, защото няма и да те предложат вече.
  • 14 дом

    20 3 Отговор
    Миризлива слугиня на Крадливия от Банкя.
  • 15 позор!

    24 6 Отговор
    Затвори си голямата и мръсна арменска уста, нищожество Хекимяново, защото, ако м България имаше правосъдие, отдавна даскалицата Фандупкова от самоковските селба, внучка на активни борци, щеше да търка наровете в сливенския затвор за чудовищните й престъпления, грабежи, ужасяващи далавери, нагласени поръчки и всякакви други престъпления!
  • 16 мито пищова

    15 2 Отговор
    Този завод Хекимянчо е направен за такива като теб аланкулууу!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Караянчева

    15 4 Отговор
    Абее я чакай да те питам Хекимяне че все не ми оставаше време ти за толкова години в телевизията не разбра ли че Герб и ДПС са мафия бе майчин сине!
  • 19 чефо

    10 2 Отговор
    Свири Свири Щурче в Банкя
  • 20 Анджо

    5 4 Отговор
    Продължавайте да избирате комунисти и всичко ще е наред. Как го избрахте тоя не ми е ясно, хем ви казаха , че е мракобесни и долен комуняга.
  • 21 Софийски

    5 0 Отговор
    Ама как ме радва мнението за гейчето Старозагорско
  • 22 Общо взето

    3 0 Отговор
    би трябвало да са мръсни тайни какви други да крият боклуците при боклук.
    Или продължават да внасят италиански боклук за милиони и като го натъпчат хубаво ако вече не са ще станат и ще си бият камшика вече милионери.
  • 23 Казуар

    8 1 Отговор
    Хекимян излезе голямо герберско дрънкало.
  • 24 Стига вече!

    9 1 Отговор
    Този неудачник Антон Хекимян да остави на мира Васил Терзиев да работи най-после!
  • 25 Отврат

    7 1 Отговор
    Този излезе голяма отврат. Но и тези с него на са по-малка отврат.
  • 26 Хекимян е позор!

    7 2 Отговор
    Това вече е психически тормоз от страна на Антон Хекимян към Васил Терзиев!!!!
  • 27 Ами,очаквано

    3 2 Отговор
    Е то беше ясно,че пепета и " спасителчета " за нищо не стават и на практика веднага го доказаха.Още в началото никаква организация след бурята,след заледяване и ден след ден едно и също безхаберие с месеци .Над 500 души пострадаха от леда,изобщо не ги развълнува,но преди изборите Бонев го интересуваше.Иначе да ги изберат на думи свалиха всички звезди и баламосваха " интелигенцията ",че са най "знаещи и можещи "и накрая едно нищо на безкрая.Колкото до завода за боклука ,е много сериозно,защото е важен за столицата.Ако и там въртят груби далавери с ремонта ,или няма никакъв ремонт,но са усвоени пари за лични нужди ще бъде голям проблем.Нямат оздравителен план ,не се знае какво се складира ,и какво количество ,а щом не пускат точно съветници от екология на които това им е работата ,е доста обезпокоително.То и какво,Бонев 4 г.беше градски активист по професия ,както се представи ,преди изборите и единственото му занимание беше да рови павета по нощите и да разиграва театър ,та какво да очакваш,при все че проблемите са много,а решенията не се виждат.
  • 28 Кмет ПъПъ

    2 3 Отговор
    Херзийчо се напъна яко да става кмет,хвърли и лични средства ,не знам какво е очаквал,но се вижда,че е в небрано лозе.Още не разбира къде се намира и какво са очаква от един градоначалник.Много жалко,всеки ден рият надолу и става безразлично да очакваш нещо.А целия град е мръсен и заринат с боклуци,камо ли да го интересува завод за боклук дали работи, ако не ,защо или просто ще върти едни пари да си избие вложенията,но на чужд гръб.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове