19 Юли, 2024 22:05 1 471 36

Николай Денков: Не става дума дали искаме или не искаме втория мандат

  • николай денков-
  • правителство-
  • пп-дб-
  • корупция

Бяхме много внимателни да предложим това, което може да ни обедини

Не става дума дали искаме или не искаме втория мандат. И рискът да не мине беше голям. Всъщност тези пет закона и две решения са изключително важни, отлагани с години и са сърцевината на този меморандум, който не успяхме да подпишем заедно с ГЕРБ при предишното правителство. Те са най-важната част от Плана за възстановяване и устойчивост за 1,3 млрд. лева.

Това коментира в студиото на "Панорама" акад. Николай Денков от "Продължаваме Промяната - Демократична България".

Според него, тези средства са 100 км магистрала, 130 училища. Това е ограмна сума пари и не може да се намери решението за нея.

"Всеки трябва да бъде съюзник за нещата, които ни обединяват. Именно тези теми и тези закони бяха приоритетни, защото са важни за всички и според мен, те би трябвало да обединят всички. Бяхме много внимателни да предложим това, което може да ни обедини. Предложихме и на другите, ако искат да добавят нещо - нещо, което ни обединяма, а не нещо, което ни разделя", поясни Денков.

По отношение на разцеплението в ДПС, Николай Денков каза, че турските граждани в България страдат от опита да бъде монополизирано тяхното политическо представителство:

"Има готовност от различни политици да преодолеем този етап и да потърсим адекватно политическо представителство и в други партии, така че тези хора да имат избор. Тогава партиите трябва да се съревновават да спечелят тяхното доверие и това е съвсем реалистична задача на днешния ден."

Монополизирането на която и да било група създава проблем за самата група, за политическата система и трябва да се отнасяме с уважение към тези усилия, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАРОН

    26 6 Отговор
    Белия съсел беше компромис, сега се прави на главен при тотална щета от управлението му като министър председател!

    Коментиран от #13

  • 2 Червената шапчица

    16 2 Отговор
    Като слушам Тафров, се сещам за Плашилото от "Възлшебникът от Оз" - пълен със слама и без мозък. Тогава един от героите казва на Плашилото: Как говориш толкова много, като нямаш мозък, каза Волгин на Тафров
  • 3 Нови избори

    16 6 Отговор
    и процентът на този индивид и останалите като него ще бъде още по-нисък. Така че бързо бързо нови избори.
  • 4 Да,бе

    20 5 Отговор
    Един сапун си умира да е външен министър и да пътува безплатно.Иначе има парици,но безплатното си е безплатно....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Бухооо

    24 6 Отговор
    Ай стига с този сапунен плъх .
  • 7 Слава на Русия

    17 8 Отговор
    мяукаща мишко
  • 8 Рядко глупав

    21 6 Отговор
    Мушморок. Та то му личи от километър,направо му е нарисувано.
  • 9 никиту обича да пътува

    13 4 Отговор
    с 200 в зайчарника му
  • 10 ТЕЗИ МИШЛЕТА

    22 4 Отговор
    НА ИЗБОРИТЕ НАЕСЕН РЪКА НЕМА ДА ХВАНАТ.
  • 11 Ти да видиш

    19 5 Отговор
    Пътувай Денков.... пътувай по-далеч от нас!
  • 12 ежко

    16 5 Отговор
    Айде със здраве!На есен - 5%, а по нататък и толкова няма!
  • 13 хххх

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "ХАРОН":

    При него или при хората на Рапоне?
  • 14 Пепи

    18 2 Отговор
    Напротив става! Вече свершиха баламите да Ви вярват! Няма грам, чест и морал във Вас, лъжете без да Ви мигне окото!

    Коментиран от #20

  • 15 ПП ей pa си

    12 4 Отговор
    Харктерно за ж. полови органи ПъПъ е че не знаят, каво искат, но го искат!
  • 16 Аре улево мишкоед

    16 3 Отговор
    хОди да развиваш технологиите за перилни препарати, за друго не ставаш.
  • 17 Мда

    6 25 Отговор
    Изключително ерудиран и образован човек, на километри над форумната утайка, която го плюе. А всъщност храчките им далеч не могат да го достигнат и се сипят обратно върху тях. И така мазната и лигава форумна "тълпа" от десетина индивида, продължава гневно да храчи върху себе си. Каква жалка картинка.

    Коментиран от #21, #31

  • 18 Българин

    20 6 Отговор
    Разкарай се бе плъх!
  • 19 лкй;лк

    16 5 Отговор
    не ви искаме
  • 20 ганю

    3 3 Отговор

    До коментар #14 от "Пепи":

    има само келепир и шмекерия
    тарикати
  • 21 007

    19 4 Отговор

    До коментар #17 от "Мда":

    Ако е такъв, с толкова добри качества, редно е да зададем въпроса: какво прави при тези шарлатани и що за политик е? Вероятно е любов от пръв поглед и интереси им съвпадат.
  • 22 Факт

    15 5 Отговор
    Днешната криза е заложена от ППДБ. При наводненията в Царево миналата година обеща да обследва и ремонтира всички мостове. Какво постигна?
  • 23 Доктор

    15 4 Отговор
    Отвратителен човек.
  • 24 Продажен лъжец

    13 2 Отговор
    Ударил дъното в партия от себеподобни пропаднали хора ПП и ДБ.
  • 25 МОШЕННИЦИИИИИИИ

    6 1 Отговор
    Рекордни премии в МФ: 20 000 лева за 17 дни! Асен Василев е поддържал скрит антураж от хора на граждански договори
  • 26 Денков

    12 0 Отговор
    да каже какви са тези безумно ниски Концесии за проучване на злато, и колко е Концесионната такса? Българите знаят ли, че в Африка е от 40% нагоре, а в България от един процент до 4%/ при ГЕРБ, при Василев до 12%,. Знаете ли какво е земята след Концесия за злато, унищожена? Колко количество вода, какви химикали, какво отива в подпочвени води.Знаете ли че почти цяла Южна и част от Западна България е дадена на Концесия за добив на ресурси. Половин България е осеяна с фото и перки. Сега са измислили нещо ново, ел. мрежата се подарява на части на производители на ел. енергия ВЕИ-та. 2022 на територията има 528 договора за добив на подземни богатства. Такива бандити ни управляват. Разпродали са България за шепа жълтици. Денков какво става с Референдумът за Еврото. "Демократе".
  • 27 Докато

    3 8 Отговор
    ГЕРБ и ДПС, част от олигарсите в БСП не се махнат от власт, държавата няма да се оправи. Държавата е разпродадена за жълти центове. Еврофондовете профукани. Идва последното ограбване на част от резерва 70 милиарда, част от него отива под пряко управление на ЕЦБ, част в алчните ни политици. И безумно теглене на заеми с падане бариери ВБорд, чрез еврото. Не се знае какъв процент от 48 тона физическото злато ще премине под управление на ЕЦБ, ще се уточнява в процес на преговори. В никакъв случай докато ГЕРБ и ДПС са на власт, България не трябва да въвежда еврото, поне до 2030 година, и задължително вписване на Кеш в Конституцията.
  • 28 ГЕРБ концесии

    3 5 Отговор
    Най-скандалните Концесии са за вода и минерална вода. Едно от ключовите решения, които завещава последният мандат на кмета Йорданка Фандъкова, е удължаването на концесията на "Софийска вода" с осем години, или до 2034 г. Концесионерът доскоро не е плащал никаква концесионна такса с уговорката, че ще намали загуби вода с 60%. Печалбите са скандални, стигат до 40%. Народът плаща. Или сега софиянци трябваше да получават загуби вода писани в Общи части до 20%. Само че има случаи, когато загубите в ОЧасти са 60% от сметката за вода. Концесионерът не реагира, казва оправяйте се сами, имате течове. А кой мислите е Концесионер на мин. вода Девин? Ето ви как се раждат милиардери в България. А българският народ бил мързелив, затова не бил богат. Интересно е дали Пеевски ще концесионира парното на софиянци, говори се че Топлофикация не е плащала ДДС на хазната години наред.
  • 29 България 🇧🇬

    6 0 Отговор
    Денков Боклук продажен национален Предател...
  • 30 На тоя

    0 1 Отговор
    Сапунджия въобще не му е ясно какво иска и какво не.

    Коментиран от #35

  • 31 Мнее

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Мда":

    Жалкста картинка са ШАРЛАТАНИТЕ командвани от ПОСОЛСТВОТО.
  • 32 Ний ша Ва упрайм

    0 1 Отговор
    екскурзиант бате! Баш
  • 33 Видяхте ли

    1 1 Отговор
    Хората как ги гонят от селата, каква ли ще е следващата стъпка на народа би трябвало вече да им е ясно, всички са едни и същи!

    Коментиран от #34

  • 34 Напротив

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Видяхте ли":

    Есин пияница ги гонеше, защото беше неадекватен! Друготе го дръпнаха! И са благодарти на Денков и Петков, защото им помогнаха!
  • 35 Лъжеш!

    1 0 Отговор

    До коментар #30 от "На тоя":

    Академик Николай Денков е завършил магистър във Факултета по химия и фармация на Софийския университет „Климент Охридски“. Химия и физика са едни от най-трудните предмети в образованието изопщо!!! Освен това е Доктор с дисертация на тема „Междучастичкови взаимодействия и агрегиране в колоидни системи“! Доцент и Професор по физико-химия!!! Специализирал е в Япония и в университета в Швеция. Работи като водещ учен в изследователските институти на фирми в САЩ и Франция.
    А ти си Никой! Съветвам старшията ти в герберската трол ферма да ти отнеме компютъра моментално. Какви хора взеха да наемат.
  • 36 ПП - Пълен Провал

    1 0 Отговор
    Женчо - Хленчо от Партията на Провала

    Партията ПП (Пълен провал) остана напълно изолирана в Парламента и обществото. Либералната секта претърпя Пълен провал както на изборите така и в опита й да състави правителство.
    Каквото посееш това и ще пожънеш. С твоите камъни по твоята глава.
    Очаквам да продължат да потъват а защо не да бъдат и изгонени както Сулю и Пулю бяха изгонени от с.Воден където отидоха да си правят Пиар на гърба на човешката трагедия но бяха разобличени и позорно изолирани и изгонени също както се случва в Парламента.
    Те тежат като камък на врата на ДБ и затова жалката им коалиция ще продължи да потъва.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове