20 Юли, 2024 16:16 5 163 68

Повишават минималната заплата с 19.6% от 1 януари 2025 г.?

  • минимална заплата-
  • повишение-
  • 2025 г.

На практика това значи тя да стане 1115 лева, или да се увеличи със малко над 182 лева от сегашното си ниво - 933 лева

Повишават минималната заплата с 19.6% от 1 януари 2025 г.? - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Минималната заплата догодина да се повиши с 19.6%, което ще доведе до ръст на компенсацията на един зает, предвижда БНБ в своята Макроикономическа прогноза.

На практика това значи тя да стане 1115 лева, или да се увеличи със малко над 182 лева от сегашното си ниво - 933 лева. Въпреки забавянето на инфлацията при потребителските цени, растежът на компенсацията на един нает в номинално изражение се очаква да остане висок и да възлезе на 10.2% през 2024 г.

Това е втора индикация само за последната седмица, свързана с евентуалното повишение на минималното възнаграждение, след като през седмицата от КНСБ обявиха, че по техни сметки, нивата трябва да са около 1080-1100 лева.

Факторите, които ще подкрепят нарастването на заплатите през този период, включват повишението на икономическата активност, увеличението на минималната работна заплата с 19.6% от началото на годината, нарастването на възнагражденията в публичния сектор и продължаващата тенденция към увеличаване на дела на фирмите, отчитащи недостига на работна ръка като фактор, ограничаващ тяхната дейност, посочват от БНБ.

Според банката в резултат на затегнатите условия на пазара на труда и нарастващия недостиг на работна ръка очакваме темпът на растеж на компенсацията на един нает да остане по-висок спрямо прогнозираното повишение на производителността на труда и потребителските цени и да възлезе на около 7.5% през 2025 г. и 2026 г.

Това развитие ще подкрепя растежа на реалния разполагаем доход на домакинствата и съответно на частното потребление през целия прогнозен период. Същевременно по-високите заплати ще доведат и до повишение на разходите за труд на единица продукция.

През 2024 г. заетостта в страната се очаква да се повиши с 0.5%, което е в съответствие с повишаването на икономическата активност през този период. Въпреки прогнозирания растеж на реалния БВП през останалата част от прогнозния период се очаква броят на заетите лица да нарасне слабо – с 0.1% през 2025 г., и да се запази на сходно ниво през 2026 г. в резултат на протичащите неблагоприятни демографски процеси в страната, които водят до намаляване на работната сила.

Същевременно коефициентът на безработица ще продължи постепенно да се понижава от 4.4% през 2024 г. до 3.6% през 2026 г., което ще отразява както повишаването на икономическата активност, така и намаляването на населението в трудоспособна възраст.

Според анализите, растежът на реалната производителност на труда пък ще достигне 1.5% през 2024 г., след което да се повиши до 3.2% през 2025 г. и 2.9% през 2026 г. в съответствие с по-силния темп на нарастване на БВП при все по-ограничено предлагане на труд в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 няма лошо

    46 2 Отговор
    ама тая инфлация не спира
  • 2 брейй

    27 1 Отговор
    колко съм изостанал аз си мислех че е 700лв

    Коментиран от #23

  • 3 Анонимен

    52 8 Отговор
    Нищо пари не са това. Само наемните в София са по 850 лева. А сметки, хранителните продукти са ни по-скъпи и от Лихтенщайн, дрехи, лекарства, консумативи в дома, зъболекар, дрехи. За къде по напред са тези пари.
  • 4 За чиновниците

    25 1 Отговор
    се отнася , нали ?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 докога

    51 2 Отговор
    Увеличат малко доходите и цените веднага хукват нагоре.
    На всичко - вода ток, храни, лекарства, услуги, всичко. И хайде пак протести. Пак увеличение на доходите, пак цените избуяват и т.н., и т.н. Уж справедливост някаква, но видимо, съвсем осезаемо е, че ставаме все по-бедни.
  • 7 Роко Сифреди

    48 5 Отговор
    Всичко това е прекрасно. А сега ни обяснете откъде да вземем пари за осигуровки.

    Коментиран от #48, #51, #59

  • 8 Българските граждани

    56 1 Отговор
    Спекулантите пак започнаха да повдигат цените!

    "Бойкот и купуване само на това, което е жизненонеобходимо, а всичко друго да чака по-добри времена! Или както е казал Димитър Попов "За Бога, братя, не купувайте!"
    Не трябва да се забравя, че НИЕ потребителите сме изключително мощно оръжие в нормализирането на пазара.Не бива да се купува на всяка цена, защото така се мотивират лошите търговски практики,които спекулантите използват срещу НАС.
    Пълен БОЙКОТ срещу спекулативните цени!
    Да купуваме само необходимото на най-ниските цени след добре проучване на пазара!
  • 9 Боже, каква канска

    36 23 Отговор
    Неграмотност цари сред управляващите ни!!! Хора, нямащи представа как се изкарват пари и яли цял живот от изкараното от други, пишат правилата за правене на бизнес!!! Хайде сега си представете, като обикновени хора, какво ще стане, ако от утре някой ви увеличи разходите с 20% от раз, а доходите ви си останат същите! Ето, това се случва на работодателите. Те, ако се откажат и затворят утре, все ще има какво да ядат. А работниците, с по трите кредита всеки, какво ще правят???
    Все едно, да заколите кокошката, която снася златни яйца.

    Коментиран от #14, #21, #55

  • 10 БеГемот

    37 3 Отговор
    Ако имаш къщичка с градинка и вземаш хилядарка а си готин пич дето не му пука за консуматорските простотии си идеален...аз смятам ,че не парите са проблем в България а токсичната среда и токсичните хора....а това няма оправяне ...
  • 11 Държавен чиновник/лапач

    24 1 Отговор
    Ураааа...............
  • 12 Пак ли скочиха

    25 4 Отговор
    осигуровките? Помпат инфлацията.
  • 13 Българка

    34 5 Отговор
    Да разбираме ли, че БНБ с кадрите на ГЕРБ-ДПС не предвиждат, а така са им наредили да говорят началниците им от ОПГ? И да очакваме ли, че с увеличение на минималната заплата ще се увеличава инфлацията? Всички герберо-депесарски калинки в държавната администрация ще получат и те поредно увеличение, но не от върхушките на това ОПГ, а от данъците на работещите бедни. В частния цектор се увеличава минималната заплата задължително и тя доближава тази на квалифицираните работници, защото увеличение на тяхната заплата не е гарантирано. Истината е, че паралелно ако има такова увеличение, е редно да се направят ЗАДЪЛЖИТЕЛНО 30-40 ПРОЦЕНТА СЪКРАЩЕНИЯ НА ДЪРЖАВНИТЕ ЧАНТАДЖИИ. и ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ШЕФСКИТЕ НИЩОПРАВЕЩИ ДЛЪЖНОСТИ
  • 14 Миризлив пор

    41 5 Отговор

    До коментар #9 от "Боже, каква канска":

    Има едно нещо дето му викат "производителност на труда" т.е. един човек колко може да произведе а това зависи единствено и само от работодателя. С други думи ако ти връчи лопата днес можеш да изкопаеш 20 метра, ако обаче ти връчи багер то ще изкопаеш 500. Сам разбираш че ако работодателя купува само лопати и разчита на евтина работна ръка няма как да го накараш да инвестира в багер и работниците ще са си бедни.

    Коментиран от #41, #50

  • 15 Град Козлодуй

    22 7 Отговор
    Инфлацията ще ги стопи
  • 16 Сложете

    31 6 Отговор
    таван на цените. Увеличават заплати с двадесет процента, ново увеличение на храни с тридесет процента. По-високи цени от Испания. Колкото повече увеличават заплатите, толкова повече цените се вдигат, хората свиват потреблението, покупателната способност намалява.
  • 17 Центаджии

    16 9 Отговор
    То много добре. Но като се сетя, че инфлацията ще се вдигне с още 50-100% догодина, тия 20% знаят къде да си ги заврат управляващата шайка...
  • 18 Отче Ваш

    20 10 Отговор
    ВСИЧКО ТОЛКОВА ПРОСТО !!! ПРЕДИ ИМАШЕ НАРОДНА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, А СЕГА РЕПУБЛИКА БУЛГАРИСТАН !!! НАРОДЪТ ПРОСТО ГО НЯМА, НЕ Е ПРЕДВИДЕН !!!

    Коментиран от #47

  • 19 безпартиен

    39 3 Отговор
    Прави се с цел увеличаване на осигуровки, които се плащат РЕАЛНО само и единствено от работещите в частния сектор!! Веднага ще рефлектира върху повишаване цените на стоки и услуги и до закриване на част от ЧАСТНИЯ БИЗНЕС!!!!Има решение и то е свързано със съкращения в бюджетната сфера поне с 30 процента на работещите там!Едва ли ще се направи защото това са най верните избиратели!

    Коментиран от #39

  • 20 Поредната

    28 6 Отговор
    Простотия защото вдигайки минималната РЗ правите хората по бедни защото инфлацията не може да администрирате.Няма ли двама читави икономиста да ви кажат че вършите простотии?
  • 21 Да затварят,

    18 3 Отговор

    До коментар #9 от "Боже, каква канска":

    Да затварят цялата държава и да се свършва всичко, аман от плашене вече!
  • 22 Коко

    25 2 Отговор
    Квартирата ми във варна 2 стаен 1200лв,храна минимум 800-900лв ток,вода,телефон,гориво за колата,до тук 2500лв в най добрия случай, отделно някой друг кредит, да си облечеш децата за училище..И 3 бона ги минахме..Реално живота в България е по скъп от Германия и Франция, а заплатите са смешни..Трудно се намира някой да работи за 1500лв вече...

    Коментиран от #26, #30, #33, #52, #56, #58

  • 23 Икономист

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "брейй":

    700лв е нетната

    Коментиран от #62

  • 24 Пчелата

    12 7 Отговор
    Работя в много голяма фирма,от няколко месеца търсим нови служители 1800лв стартово и кандидати няма...

    Коментиран от #29, #42

  • 25 хубаво ама

    17 3 Отговор
    и цените отиват нагоре . И какво печелим от цялата работа ?
  • 26 БгТопИдиот🇧🇬

    11 13 Отговор

    До коментар #22 от "Коко":

    Нал скачахте 89 за банани.
    Е вече робовладелците ви правят на мамуни.
    Честито.

    Коментиран от #67

  • 27 Наблюдател

    9 0 Отговор
    До тогава я камилата, я камиларя. Нека я повишат сега, да могат бедните хора и те да са по добре. Да , ама не !
  • 28 Катя

    29 2 Отговор
    На село училище с 10-12 деца и 6 учителя . Заплатите на учителите по 1800 лева , а децата неграмотни .

    Коментиран от #31

  • 29 Програмист

    4 4 Отговор

    До коментар #24 от "Пчелата":

    Балъците свършиха 😏 нашият колцентър на 2100 не намират хах ние с 8к в айти отдела сме топ
  • 30 Сеирджия

    9 3 Отговор

    До коментар #22 от "Коко":

    Абе, Коко, при тези твои разходи, защо стоиш още във Варна? Ти да не си с IQ по-малко от 60?
  • 31 Учител

    8 0 Отговор

    До коментар #28 от "Катя":

    Ми то и аз съм неграмотен.. нормално
  • 32 Минималния

    8 1 Отговор
    Да се гласува за всички депутати, чиновници, общински кавали , брутни кучияши, гавази,приходящи пудели,миндили празни глави и всички на хранилката на оглозганата ни държава.
  • 33 Варналия

    10 0 Отговор

    До коментар #22 от "Коко":

    Имотите поскъпнаха драстично, това е причината наемите да скочат с над 100% последните 2г..
    В интерес на истината трудно може да се намери нормално обзаведено жилище за под 1000лв..И аз съм със същия проблем,под наем съм,при това в краен квартал и наема ми е 1000лв..

    Коментиран от #36, #63

  • 34 Какавида

    11 2 Отговор
    Карам бетоновоз, заплата 2500лв,няколко колеги напуснаха,мераклии обаче няма..
    Шефа вече се чуди как да запази персонала,но не желае да вдига заплатите...

    Коментиран от #37

  • 35 Нещастник

    4 1 Отговор
    Ами гласувай бе.
  • 36 Спас

    11 1 Отговор

    До коментар #33 от "Варналия":

    В София гарсониера 600лв.Чистазаплата за ниска квалификация работник 2500 лева.Но да видим до къде ще издържат работодателите и пазара.Доста хора в Бг се радват и други скапват държавата умишлено начело с профсъюзите.

    Коментиран от #38

  • 37 Тези

    8 1 Отговор

    До коментар #34 от "Какавида":

    Мразите си шефовете и знаете повече от тях.Но когато тези бандите които избирате скапят държавата ще ги търсите.
  • 38 Боби турбото

    6 0 Отговор

    До коментар #36 от "Спас":

    В София 600лв гарсониера в някой краен квартал ли?
    В Пловдив трудно ще намериш едностаен добре обзаведен за 600лв,пък за София незнам...

    Коментиран от #43

  • 39 Слънцето

    8 2 Отговор

    До коментар #19 от "безпартиен":

    Точно в десетката,и аз имам малка фирма и не знам колко ще издържа
  • 40 Студент 1ва година

    8 1 Отговор
    1ви курс съм студент във варна,търсим хубав малък апартамент под наем,и съм в шок от цените...
  • 41 стоян

    9 2 Отговор

    До коментар #14 от "Миризлив пор":

    До 14 ком - не само от работодателя другарю а и от пазара - как може да се конкурираш с ниски цени и висока производителност със субсидираните китайски стоки - спомням си как българските катинари и брави струваха по 2 лв но внесоха евтини китайски на цена 0.60 лв - цена на метала и тогава фалираха българските заводи за катинари
  • 42 стоян

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Пчелата":

    До 24 ком - не казваш какво точно работиш че няма кандидати - сигурно сте тесни специалисти в София щом за тия пари няма желаещи - в провинцията целуват ръка за такава заплата

    Коментиран от #44

  • 43 Спас

    3 2 Отговор

    До коментар #38 от "Боби турбото":

    В Надежда 600 лв..Всичко е според възможностите - квалификация,липса на мързел и акъла.От София никой не емигрира.Работника си има собствено жилище от едно време.Парното е 300 лева на месец.Данък за кола 60-100 лева.Билета за метро 1.60 без карта за намаление.Заплата за немного умен и неработлив човек 2400лева чисто за 6-7 часа работа.В петък към 2 часа вече пътуват към селата.За по-умните и кадърните,образовани и пр. се сещай.Отново го закъсаха лекари и учители.
  • 44 Пчелата

    3 1 Отговор

    До коментар #42 от "стоян":

    Веднага ти отговарям, първо не става дума за София,и второ работя инкасо,което се води ниско квалифициран труд..1800лв стартова заплата кандидати 0...
  • 45 Главчев в ролята на Буда

    5 2 Отговор
    Предизборни димки, нищо такова няма да се случи

    Коментиран от #49

  • 46 Уж нема е имономика

    3 1 Отговор
    А заплатите и пенсиите растат....как ли става тоя номер....
  • 47 Че къде по света

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Отче Ваш":

    Има социализъм бре.....
  • 48 Обяснявам

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Роко Сифреди":

    И аз питам. Повишена е производителността ан труда ли? Увеличен е износът на високотехологичи стоки ли?

    Включени ли са високоефективни и евтини енергетични мощности ? Чуждите инвестиции надвишават ли изнесените ни финанси от чуждите банки, супермакетите, намален ли е износа на златни руди и цветни метали. Анулирани ли са неизгоднитте концесационни договори за Летището, Софийска вода, електроцентралите, прекратен ли е изтичащият договор с американците за безплалните им бази, а помощите за Украйна с безнадежното им заплащане от страна на Украйна?

    Масово се произвеждат изнасяат цялостни продукти с надпис Made in Bulgaria?

    Единствено вземане на нови заеми и повишване на инфлацията без постигането на горните условия.
  • 49 Вижж

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "Главчев в ролята на Буда":

    Погледни Коментар 48 за да ти стане ясно. Бързо докато не са го изтрили
  • 50 Объркал си се,

    11 4 Отговор

    До коментар #14 от "Миризлив пор":

    Производителността зависи на първо място от произвеждащия! Ако до вчера си копал с лопата, а днес ти дам багер, няма да произведеш повече, а ще счупиш багера, щото си неграмотен! Виждал съм го с очите си. Работниците са мързеливи - нито им се копае с лопатата, нито им се учи как се кара багер! А прочети им коментарите - квартирата толкова, колата толкова, за почивки толкова…. Алооо, като си прост работник - няма кола, няма курорти, мизерен апартамент, това е! Той, сульото, нито акъл има, нито учил, нито му се работи, а си мисли, че трябва да живее като цар!

    Коментиран от #68

  • 51 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Роко Сифреди":

    Ти си талант в порноиндустрията,така че не се оплаквай
  • 52 Даа!

    8 2 Отговор

    До коментар #22 от "Коко":

    Вие сте на квартира във Варна! Извинете личният ми въпрос: А преди това,къде сте живяли? Не вярвам,че родителите ви,също са на квартира под наем.Защо ви задавам въпрос: Наемите се увеличават драстично ,именно от Вас- който масово се насочихте към областния град,или столицата.Не ви упреквам- пази Боже! Но системата е виновна! Там,от където идвате,със сигурност,преди години ( може и повече от 30) със сигурност е имало поминък за всеки.Такъв,че вашите родители спокойно са живяли там,за да ви отгледат.Затова примерно в столицата,заплата 1500-2000 лева изглежда нищожна.При условия,да плащаш наем, консумативи,храна,а мнозина и разходи за гориво,живеете от заплата ,до заплата,без да заделите и лев.Затова стана норма,всеки от вашето поколение,да тегли кредит - за битова техника,за телефон,за автомобил,а най лековерните - ипотечен кредит.Дано не съм ви засегнал,но това е жестоката истина.А за повишаване на МРЗ- ще го гласуват.Заради еврозоната - С 450евроМРЗ,няма да ни пуснат и пред портата.А така- ще рапортуват: Ето,при нас имаме скок на заплатите с 19%.И Ганъо с гуглата надолу с главата в евроблатото.
  • 53 Заради еврозоната

    2 2 Отговор
    пощуряха!
  • 54 КАПЕТОЛИЯ 10002%

    3 0 Отговор
    ( народа мишка ) ГЛОБАЛЕН МАЩАБ
  • 55 3232

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Боже, каква канска":

    Бизнесът в Бг сте свръх нагли. Мъжът има бизнес, ама издържа жена, деца, любовница, трупа имоти, автопарк, ходи по екзотични дестинации. Това на гърба на работника. Айде жената на бизнесмена да се хваща на работа, да си изкарва заплатата и осигуровките! Да внася пари в семейството, да издържа децата и тя и т.н. Бизнесът да разбере веднъж завинаги- работникът не е длъжен да хрантути цялата фамилия на меринджея. Тогава ще има пари за заплати и осигуровки.
  • 56 Ами пич,

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Коко":

    къв го дириш във Варна кат не можеш да се оправиш, иди си там от където си и си живей бейски, няма нужда от навлеци в Сф, Пд, Вн и Бс

    Коментиран от #57

  • 57 3232

    3 0 Отговор

    До коментар #56 от "Ами пич,":

    Как ще живее бейски в родния си град след като няма работа?!
  • 58 Някой си

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Коко":

    Те наемите станаха колкото месечната вноска за жилищен кредит,и това се случва поради изключително високите цени на жилищата в големите градове.
    Мога да дам пример със себе си, преди 3г закупих ме 120кв жилище за 110хил евро.Естествено с банков кредит..30г всеки месец вали гърми трябва да отделяме грубо по 1000лв..
    Добре,че имаме добре платена работа, защото ако трябва да работя за 2хил лв и да плащам 1000лв вноска+отглеждането на 2 деца,незнам как ще станат работите...
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 да ама не

    2 0 Отговор
    Ще вдигнат цените на стоките и ще повишат данъците. Ще вземат данък сега за да стане това, а после втори да върнат първия. А тия които не са сега на минимална заплата ще станат на минимална и от това печели работодателя и държавата. В частния сектор никой няма да дигне заплатите ако не си на минимална и фактически ставаш на минимална.
  • 61 Момчето

    3 0 Отговор
    Автобусен шофьор съм от 2010г.Винаги бях около минималната.Моята професия и отговорност минимална ли е?Защо няма праг за всяка отделна професия?Когато няма работещу-оплакват се.Казват-демографска криза.Както им отърва.От друга страна пред селските кръчми е пълно с хора, които си правят сметките на другите.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Петровски

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Варналия":

    С хилядарка и отгоре дали нямаше селата да са все още Български . Виждаш ли как се лъжете от цифрите или само ползвате Варна за трамплин и бързи пари. Ама много станахте на клона.
  • 64 Тъпизъм

    1 0 Отговор
    1470 лева нето е издръжката на сам човек,без семейство.Какво я дъвчете тази минимална,като те питат колко взимаш и какво казваш?Взимам 400 лева под санитарния минимум за един човек за месец,а имам жена и дете.Геноцида в тази територия пълна с гнусари лицемери и престъпници,перачи и крадци на пари е достигнал нетърпими стойности.Скоро ще ескалира този геноцид на хората им писна,да работят и да са ден за ден.или за всички или за никой няма да има.
  • 65 Гнусари

    1 0 Отговор
    В държавите от еврогейския съюз когато не можеш да стигнеш санитарния минимум за издръжката на месец за един човек,дори и за семейството ти ,дават ти разликата като ти плащат наема тока водата или ваучери за храна,както и пари за детето за дрехи и храна за училище.само тука измамниците неблагодарни опелета се разправят с ресурса от пари и дават по 1.5 лева на ден за една вафла и една близалка.Амеби с амебите ви изроди
  • 66 Абе

    3 0 Отговор
    Единственият резултат от увеличаването на минималната работна заплата е увеличение на осигурителната тежест за самоосигуряващите се.
  • 67 Казуар

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "БгТопИдиот🇧🇬":

    По време на благоденствието при живковизма задължително се прибираха чистачките на колите, защото се крадяха.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове