20 Юли, 2024 20:40 1 529 18

Антон Кутев: Най-вероятно изборите ще бъдат на 6 октомври

  • антон кутев-
  • избори-
  • бсп

Той допълни, че Корнелия Нинова е виновна по някакъв начин за отношенията на БСП с президента и за ниския резултат на изборите

Антон Кутев: Най-вероятно изборите ще бъдат на 6 октомври - 1

“Аз отдавна казвам, че има тежко несъответствие между желанията на хората и това, което им предлагат партиите. Това все някога ще избие, въпросът е къде и как. Аз очаквах още на миналите избори да стане, не се случи, явно ще се случи на следващите. Системните партии се рушат, ако това могат да бъдат наречени системни партии, защото някои от големите партии в България са системни, други не са. ПП никога не е била системна партия, няма и да има време да стане, докато ГЕРБ, ДПС и БСП бяха такива. Докога ще издържат е въпрос, на който аз нямам отговор, но е логично да се разпадат. Променя се начинът, по който работи политическата система, начинът, по който работят партиите и особено за стари партии, като БСП, защото се изисква съвсем нов подход, който те не владеят. Електоратите и членовете вътре в партията не са свикнали да работят по новите начини и има съпротива отвътре. Логично, по-старите партии да срещат повече съпротива и да губят повече позиции в момента”, заяви говорителят на служебните правителства на Стефан Янев и Гълъб Донев, Антон Кутев в предаването "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR.

По негови думи промените не са лесни и той не знае дали БСП ще се справят с тях. След като имиджът на партията пет години е бил свързан с Корнелия Нинова, трябва да се направи пълно ребрандиране, смята Кутев.

“Нови лица в партията значи и хора, които да се върнат. Дали аз бих се върнал, по-скоро не. Аз бих помагал при всяко положение, ако мога да бъда полезен бих го правил, но трудно се виждам, поне на този етап, в някаква функция в БСП. За да можеш да развиеш нови политики през нови лица, през нови технологии се изисква време и няма как да стане до шести октомври. Най-вероятните избори ще бъдат на шести октомври. Това ръководство на партията ще претърпи още една загуба и още сваляне на резултатите”, коментира Кутев пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че Корнелия Нинова е виновна по някакъв начин за отношенията на БСП с президента и за ниския резултат на изборите.

“За мен ИТН е най-логичната партия, която да вземе третия мандат, но това е решение, което президентът трябва да вземе. Има възможности да се направи правителство с третия мандат, но са много малки. Там трябва да се търси подкрепа от Пеевски или от Борисов, това ще стане много трудно, ще влязат едни други компромиси, които вече са отказали да се правят”, посочи гостът.

Кутев заяви, че този парламент можеше да бъде наречен “Парламентът на Пеевски”.

“Това беше единственият парламент, който до такава степен беше доминиран от Делян Пеевски, че той беше единственият, който можеше да го обедини върху някакъв избор на правителство. В момента, в който Пеевски се провали, защото беше предаден от своите по една или друга причина, този парламент загуби смисъла си. Няма друга фигура, която може да обедини до такава степен интересите, че да вкара управление вътре”, добави той за трусовете в ДПС.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЕДГАР КЕЙСИ

    12 6 Отговор
    И ТАЗИ ТУБЕРКУЛОЗНА ХРАЧКА ИЗПЪЛЗЯ ОТ КОТИЛОТО НА МУНЧО БРАДАВИЦАТА .................. ФАКТ !

    Коментиран от #7

  • 3 Ъхъ

    3 4 Отговор
    Щото да разберат ко ша стаа на 5 Нормври при сащисаните, ша ли ги бъте юрожендарята
  • 4 Пак десетки милиони

    9 1 Отговор
    разходи, на гърба на народа, защото ОПГ-тата не могат да се разберат как и кой да краде
  • 5 МАЙКАТА РАЗКАТАХА НА МАЙКА БЪЛГАРИЯ

    7 2 Отговор
    НА 7-И СИ ВЪВ ЦЕНТРАЛНИЯ ---- ДО ЖИВОТЕН БЕЗ ПРАВО
  • 6 Питам си

    5 1 Отговор
    Д3д0вия! Без мен, избирателна активност макс 10%!
  • 7 55 от Козлодуй

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Aшколсун.
  • 8 ТОЯ БОКЛУК

    9 3 Отговор
    ЗАМЕСТВА ПРЕЗИДЕНТА ЛИ ! БАХТИ БОКЛУКА Е ТОЯ КАЛФАТА !
  • 9 КАЛФАААА , ОДИ СЕ БРИЧИ БЕ ,

    5 2 Отговор
    КАЛФАААААА !
  • 10 Няма евро пари, няма хранилка

    7 0 Отговор
    Неме бърка. Ако искате и на 6 август, после на 6 септември, после на 6 октомври и така всеки месец, няма лошо. Важно да им е гадно на политиците.
  • 11 червени боклуци

    2 2 Отговор
    Този кой беше?
  • 12 Няма значение

    3 0 Отговор
    Резултатът ще е същият.
  • 13 нищо де

    2 0 Отговор
    На тези избори може и само 20% да гласуват. Предимно роднини и платени. По добре да останат за септември догодина. Няма какво да бързат.
  • 14 Факти

    0 0 Отговор
    По добре септември!
  • 15 хаберих

    0 0 Отговор
    - В Швейцария е забранено да се казва ,кой каква заплата получава, а как е при вас?
    - При нас не е забранено, но е срамно!
  • 16 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    И аз съм за избори през септември 2025 год. За по удобно ...на Девети ! Тогава от носталгия по Татово време БСП-то ще направи двама партийни избраници по-вече в Партийното събраание!
    Защо тия хора не правят Правителство ? В нашата кръчма вече две сторихме . Кметът Цеко направихме Премиер – той и чеверме може да върти .. А МВР-министър курдисахме полския пазач Цочо. Той и пушка има !!
    На бюджетната ясла са около 15-16% от гласоподавателните. С купени и БРП може и да стигнат до 19 % на избори. Без значение е колко човека са гласували. Всичко така добре е скроено, че само ДВАМА да гласуват и се сътвори Правителство..........то ще е легитимно. !! Другите........... да са гласували ...........!!
    Това е демокрация по български тертип, модел !!
  • 17 Бойко нашият лидер пак ще ви бие

    0 1 Отговор
    БСП ги виждам след ИТН
  • 18 Луд

    1 0 Отговор
    Какво умувате и гадаете , просто питайте президента той казва кога .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове