21 Юли, 2024 10:41 1 690 52

Ивайло Мирчев: Няма как утре да се случи чудо

  • ивайло мирчев-
  • мандат-
  • избори

Отиваме на избори, но това ще бъдат много важни избори и този път. Хората трябва да отидат да гласуват. Ще отидем иначе осми път на избори и нещата ще станат още по-зле - не само ще имаме "Възраждане" и "Величие" в парламента, а може да имаме някое възрожденско "Величие"

Ивайло Мирчев: Няма как утре да се случи чудо - 1

Утре в 11 часа президентът връчва втория проучвателен мандат за съставяне на правителство. Той ще отиде при „Продължаваме промяната - Демократична България“. „Ще получим мандата от президента и ще го върнем – така, както вече сме заявили. Не получихме подкрепа за нашето предложение за антикорупционни политики и декларацията, която предложихме в Народното събрание“. Това коментира в ефира на bTV депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

Той посочи, че няма как утре да се случи чудо.

„Чудеса понякога се случват, а може би ни трябва чудо за България, защото ще отидем за седми път на избори и това не е добре за страната. Не просто заради поредните 100 милиона лева и заради 700-те милиона лева общо, които са изхарчени през последните три години. Ние вече трябва да дадем формула за управление. След тези избори вероятността да се случи нещо кардинално различно, не е чак толкова голяма“, заяви Ивайло Мирчев.

„Време е тази страна вече да бъде управлявана истински, да се постигнем целите – да влезем в Еврозоната, да влезем в Шенген, да приемем антикорупционното законодателство и да си довършим съдебната реформа. За съжаление няма воля във всички политически сили. Това е причината утре да върнем мандата. Планът за възстановяване е изключително важен – там са предназначени 10 милиарда лева, които са предназначени за България, а ние казваме, че не ги искаме“, коментира още той.

„Целта на ПП-ДБ беше да предложим на политическите сили преди да правим правителство, да приемем антикорупционните закони за 2-3 месеца, да покажем на обществото, че имаме воля, да свършим малко работа и тогава вече да сядаме да мислим за правителство. За съжаление това не се прие и утре връщаме мандата“, посочи Ивайло Мирчев.

„7 пъти избори за 3 години никъде в света не са правени, включително и в Африка. Ние сме световни рекордьори в това отношение. Ротацията пропадна, защото Пеевски - и през влиянието му в ГЕРБ, не искаха да приемат точно тези законодателни промени: Закона за съдебната власт, избора на регулаторите“, допълни още депутатът от ПП-ДБ.

Според Ивайло Мирчев при кого трябва да даде третият мандат е изцяло решение на президента.

Депутатът от ПП-ДБ обаче заяви, че е песимист за неговата реализация и по-скоро трябва да се подготвим за избори.

"Как да стане с третия мандат, като не стана с втория? Така че отиваме на избори, но това ще бъдат много важни избори и този път. Хората трябва да отидат да гласуват. Ще отидем иначе осми път на избори и нещата ще станат още по-зле - не само ще имаме "Възраждане" и "Величие" в парламента, а може да имаме някое възрожденско "Величие". Трябва да предложим формула за управление. Не може да се очаква поредния месия", коментира Ивайло Мирчев.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    38 8 Отговор
    защо ПеПе-тата, Боко и Шиши говорят в един глас за предсрочни избори?!

    Коментиран от #42

  • 2 Питане

    47 13 Отговор
    Чи ко му е на Възраждане, нещо против ли имаш. На следващите избори ще са втори със сигурност

    Коментиран от #4, #18

  • 3 хасан двата у....

    6 6 Отговор
    нооо искам да га ева таа женска
  • 4 Чико

    26 6 Отговор

    До коментар #2 от "Питане":

    Може Тулупа 🎃 с тях да иска да управлява ?

    Коментиран от #8, #41

  • 5 да де

    31 6 Отговор
    Хехе това червено отроче да помоли Патриарха да направи молитва за чудо както с дъжда пък казва ли ти някой току виж се получило.
  • 6 Българка

    12 32 Отговор
    „7 пъти избори за 3 години никъде в света не са правени, включително и в Африка. Ние сме световни рекордьори в това отношение. Ротацията пропадна, защото Пеевски - и през влиянието му в ГЕРБ, не искаха да приемат точно тези законодателни промени: Закона за съдебната власт, избора на регулаторите“, допълни още депутатът от ПП-ДБ."
    Неоспорим факт. Мафията се съпротивлява и саботира разграждане на мидела КОЙ, равенство пред закона и справедливи съдебни реформи, които ще доведат до осъждане на тези, които разграбиха държавата и разкостиха българите. Интересно защо от ИТН, Възраждане и БСП реално също саботират тези промени......

    Коментиран от #10, #39

  • 7 гост

    45 3 Отговор
    Шофьорчето на Пинокио дошло от село /Крушари/ с 2 пръста чело и все гледа да е на чело ! Ех, как сладко е депутатското кИфте !
  • 8 Може

    33 6 Отговор

    До коментар #4 от "Чико":

    Ако от посолството вдигнат забраната, тулупа е пътник за седмица. Та ако ще и 50 снайперисти да го пазят
  • 9 Те го и този

    39 4 Отговор
    пропаднал човек и жалък лъжец, тръгнал с лодката циркове да прави, а после седнал в скута на ДПС! Та няма и срам да се покаже! А това гнуси още толкова!
  • 10 Не лъжи

    35 6 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Мафията е точно зад жалкиите национални предатели ПП и ДБ! Лъжите ви отвращават!

    Коментиран от #15

  • 11 Симо

    30 3 Отговор
    "мрачното време, в което живеем, символизирано от силния упадък на човечеството и духовността, както и от лъжата, която тържествува над истината"
    " епохата на мрака, страданието, скръбта, епохата на конфликтите, обратната страна на Златния век"
    "хората се давят в лъжите и суетата си и не могат да намерят сили да спрат разврата и опитите си за обогатяване и забогатяване."
    Това е вкоето ни вкарахте точно ВИЕ и вашите лъжи, алчност, измами. Тридесет години упадък, разложение, лъжа, неистова алчност. ВИЕ и цялата зла върхушка. Няма как крадеца да вика, дръжте крадеца!! Ще платите цената за това и тя ще е висока. Безморални, безчовечни гниди.
  • 12 Мирчев жалък и прост ненормалник си

    28 7 Отговор
    Мирчев кога ще е сватбата ви с герб и ДПС!

    Коментиран от #13, #17

  • 13 Хихи

    19 4 Отговор

    До коментар #12 от "Мирчев жалък и прост ненормалник си":

    И кой ще е булката 😂🤣😂
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Българка

    8 17 Отговор

    До коментар #10 от "Не лъжи":

    Ако от ПП-ДБ някой наистина е участвал в престъпни схеми, то до сега прокуратурата, ДАНС, МВР, КПКОНПИ и съдът, които са изцяло в ръцете на ГЕРБ-ДПС щеше вече да е с обвинителен акт изправен пред съда на ГЕРБ-ДПС.

    Коментиран от #24

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 факт

    19 7 Отговор

    До коментар #12 от "Мирчев жалък и прост ненормалник си":

    ДБ са против семействата, затова сватба няма да има. Те си живеят във фактическо съпружеско съжителство и се чувстват отлично. Освен това ГЕРБ, ППДБ, Възраждане и ДПС свършиха всичката работа, която бяха обещали и сега се захванаха с мачкане на частния бизнес. Провъзгласиха Марков за полковник, а Симон Милков за разследващ журналист. Белобрадова пише закони за отнемане на децата от родителите, а Боко прави проекти за перки и соларни паркове, докато Пеевски дарява цели два контейнера, че ако хората са оцелели от пожара, да не оцелеят в жегата на ПВЦ кутийките. Работата по разчистване на територията върви с пълна пара, скоро тук ще останат само Кой и те.
  • 18 Нищо му няма на

    8 20 Отговор

    До коментар #2 от "Питане":

    "израждане"! Нито е българско, нито европейско ! рушки подлоги нац. предатели, за пред дуварО!!!

    Коментиран от #19, #22

  • 19 Голем праз

    15 5 Отговор

    До коментар #18 от "Нищо му няма на":

    Ние за 35 години европейско и демократично, цъфнахме и вързахме. Тука си требе диктатура, иначе нема оправия
  • 20 За протокола

    23 2 Отговор
    Какво може да очакваме с хора като този в политиката?!?!?!
  • 21 пешо

    13 0 Отговор
    тебе кво та вълнуват мандатите
  • 22 Абе

    16 4 Отговор

    До коментар #18 от "Нищо му няма на":

    не възраждане чухме в записите как предават България на посолството а ПП и ДБ! Та лъжеца е жалко нещо и отвращава както от себе си, така и от ударили дъното спонсори на лъжи като ПП, ДБ и ГЕРБ!
  • 23 АБВ

    1 12 Отговор

    До коментар #14 от "АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ":

    Аз от 25 години не съм гласувал и никога няма да гласувам и съвестта ми е чиста

    Коментиран от #26, #31

  • 24 Не лъжи

    16 4 Отговор

    До коментар #15 от "Българка":

    Пък и не те е срам да лъжеш и да ни отвращаваш от спонсорите на лъжи ПП и ДБ! Все едно никой не знае, че ПП и ДБ е проект на единият кръг на мафията зад кръга капитал и никой не знае, че половината ДАНС и съд се държат от тях, та за капак и с подкрепата на вредните НПО-та на САЩ! Разкарайте се от България майкопродавци! Тази държава не е за продан и ограбване! Като я мразите, никой не ви задържа тук, за да вредите на нас българите с гнусните си лъжи!
  • 25 Оги

    7 6 Отговор
    Мирчак, и 1000 пъти да има избори в парламента влизате все едни и същи. Затова изборите са безсмислени. И пак няма да се разберете. Избори - управление за 4 години каквото и да става. Това е. Затова президентска република.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 az #СВО

    15 4 Отговор
    Интересно крушарският тигър нито е доброволец на Източния фронт, нито е доброволец да гаси пожарите - а именно той беше най-активният предател, когато подаряваше техника с "отпаднала необходимост" на Киев!

    Господ да го убие!

    Коментиран от #37

  • 28 ОПАААА ДОМУЗ ЕФЕНДИ

    11 1 Отговор
    КОЛКОТО И ДА ПЛАЧКАШ ПОВЕЧЕ ПАРЛАМЕНТ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН
    ЗНАЧИ ПЪРВО КИРЧО КОКОРЧО ЛОРЕЛ ЖЕНА МУ ГУГЛЕНА НЕСТИМИРЧО И ПОСЛЕ ПЛЕБЕЙ КАТО ТЕБЕ
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 незнайко

    11 2 Отговор
    ( не само ще имаме "Възраждане" и "Величие" в парламента, а може да имаме някое възрожденско "Величие". )
    Този господин май има нещо против ВЪЗРОЖДЕНЦИТЕ от миналото ? Жив натурален ПРЕДАТЕЛ на България !!!
  • 31 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "АБВ":

    Явно Вие нямате съвест . От там идва и поста Ви .
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 зрител

    6 1 Отговор
    НИСКО ЧЕЛО ДВА ПРЪСТА ... КАКВО ДА ОЧАКВАШ ОТ НЕГО...
  • 34 Лудия

    3 4 Отговор
    Голяма рев,а може и платени протести да организират тези свине когато Възраждане излезе първа политическа сила на есен. Акъла ще им зайде на ниско нискочелите мирчевци. Стягайте багажа и на път всички в колона по един. Водач ще е Ники. Няма да остане не наказан крадец ,трябва да се започне от Костов и да се свърше с Кирчо и сделките с лукойл,джемкорп и т.н. Американските партньори от републиканската партия ще помогнат да изметем корумпираните и намагнитените.
  • 35 Хан Ауспух

    2 1 Отговор
    абе групендери, върнете го след 1 седмица. Изборите трябва да са най-рано през октомври.
  • 36 БЪЛГАРИН 🇧🇬

    5 1 Отговор
    За вас ли да гласуваме, бе СМЕШНИК?!
    Гледай си собствената паница, а не в паниците на другите.И не ни плаши с Възраждане и Величие.
  • 37 БГ светлина

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "az #СВО":

    Стига опорки от Кремъл и сателитите им тук. Нито една пожарна, хеликоптер и тежка противопожарна техника не е дадена/ продадена на Украйна.

    Коментиран от #38, #45

  • 38 Верно ли

    8 1 Отговор

    До коментар #37 от "БГ светлина":

    Само 120 БТР, които сега щяха да са безценни! Но националните предатели ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС, казаха, че България няма нужда, а има нужда фашисткият режим в Украйна, за да загиват хора, докато съсипят Европа!
  • 39 Българка с пуделче

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Пак някои им е виновен на некъдърните
  • 40 Мурджо

    5 1 Отговор
    Тъй рече дибелото момче с два пръста чело от село...
  • 41 Селянин

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Чико":

    Мафията се организира срещу Борисов / Явно много пари е налила в ПП ДБ / и трябва да си ги върни НИКОИ НЕ ОБИЧА ПО УМНИТЕ И ПО УСПЯЛИТЕ ОТ СЕБЕ СИ простия човек търси себеподобните си по ум

    Коментиран от #46

  • 42 Телевизионная зрител

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    Абе тези от ПП ДБ да не станаха говорите по телевизора / където приключеш все тяхни депутати “хората гиизбрали за депутати а те плачат за ГЕРБ И ДПС / И тази не беше се случвало
  • 43 8675

    6 0 Отговор
    С партии като възрожденско величие, ние българите нямаме проблем. Имаме проблем с такива антибългарски сородоидни партии-отрепки, като ПП и ДБ. Ще продължим да ви зануляваме, и в следващият парламент, под 10% вече.
  • 44 Ззззз

    4 0 Отговор
    Ще има " чудо " Мирчев и то ще е октомври месец , половината от вас няма да са депутати в следващият парламент !
  • 45 БЪЛГАРИН 🇧🇬

    4 0 Отговор

    До коментар #37 от "БГ светлина":

    Не са подарени на Украйна, ЗАЩОТО НЯМАМЕ.
    Гасим пожари с 50 годишни ЗИЛ-ове.
    Въпросът е КАКВО СМЕ КУПИЛИ?!....НИЩО, но дадохме на Украйна около 2 млрд. лева, а сега вместо нашите деца, ще пратим техните на почивка.И да не си хвърлиш капачката от Кока Кола.Дари я за Кувьоз.Дарението ти ще бъде безценно.
  • 46 Та крадеца и лъжеца борисов

    1 1 Отговор

    До коментар #41 от "Селянин":

    е част от мафията в България!
  • 47 Ний ша Ва упрайм

    3 0 Отговор
    2 пръста чело 2 гр. мозък
  • 48 Логика

    4 0 Отговор
    Този що не гаси пожари. Нали подариха ненужните БТР които сега щяха да свършат работа
  • 49 Ах на батко момчето

    3 0 Отговор
    Мирчев без вас на изборите няма да направите нищо полезно за хората те се от вратиха от вас и вашето управление във власта искате само да откраднете и тези 10 млрд .лв да си намирате извинение после 👤💶👤💶👤💶👤💶👤💶👤💶👤💶👤💶👤💶👤💶👤💶👤💶
  • 50 ТозиМирчев

    2 0 Отговор
    ПП-ДБпедал кога ше бъде обесен?!
  • 51 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    ПРЕДСТАВЕТЕ СИ !!!!!!!!!! - ТОЗИ ПОЛУУМРЕЛЯК ОЩЕ СЕ ПУПИ -ТУК И ТАМ ---КАТО СМЕШКИТО АНАНИЕВ И КАТО -" АКА НА МИГА " !!!!!!!!!!!!!
  • 52 Стефан

    1 0 Отговор
    С хора като Мирчев, Атанасов и Йорданова няма и как да има чудо!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове