23 Юли, 2024 19:46 1 400 17

Веселин Вучков: Има техника за гасене на пожари. Ако има проблем с оборудването, той е свързан с облеклото

  • веселин вучков-
  • техника-
  • гасене на пожари-
  • проблем-
  • оборудване-
  • облекло

"Не мога да кажа, че МВР се справи със ситуацията. Грешки винаги се допускат, но те не са свързани с липсата на техника. По-скоро са организационни. Щом се случи някое бедствие, веднага се започва с някакви абсурдни предложения за реформи", коментира бившият вътрешен министър

Веселин Вучков: Има техника за гасене на пожари. Ако има проблем с оборудването, той е свързан с облеклото - 1
Снимка: NovaNews

Не беше грешка, че пожарната премина в редицата на МВР. Има техника за гасене на пожари. Ако има проблем с оборудването, той е свързан с облеклото. Поне това ми споделиха пожарникари.

Това заяви в "Денят на живо" по NovaNews бившият вътрешен министър Веселин Вучков, който коментира тежката ситуация с пожарите в цялата страна, цитиран от novini.bg.

"Не мога да кажа, че МВР се справи със ситуацията. Грешки винаги се допускат, но те не са свързани с липсата на техника. По-скоро са организационни. Щом се случи някое бедствие, веднага се започва с някакви абсурдни предложения за реформи. Сега пак се иска пожарната да излезе от МВР и да стане самостоятелна. Това ще е грешка за мен. Пожарната и МВР са естествено свързани. Същото важи и за "Гражданска защита", разкри той.
"Всяка една реформа трябва да е много добре обмислена. Политиците са тези, които трябва да направят политически реформи в министерствата. В МВР липсва точно това - усилието, визията и идеите за реформи, като това не е критика към настоящото политическо ръководство на вътрешното министерство. Реформи в МВР трябва да има. Като за начало, трябва да се освободят всички пенсионери в системата. Трябва да се обнови кадровия състав и да се освободят средства. Само след 5 месеца ще се увеличат възнагражденията на всички служители на МВР. Това означава още 1 млрд. лева за МВР. Ние, като граждани, трябва да знаем какво получаваме срещу тези огромни суми за МВР. Това е причината в МВР да трябва да има реформи, но за съжаление явно отиваме на нови предсрочни избори и едно служебно правителство няма как да се нагърби с подобна тежка задача", обяви Веселин Вучков.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смешник

    22 0 Отговор
    И с колко самолета и хеликоптера за гасене на пожари разполагаме. Или това не влиза в техниката.
  • 2 ТаУмВзе

    16 1 Отговор
    След Пожарите, тва Същество се изрезва по телевистан, че Имало! На хората Къщите заминаха бре! Нещо Пандела така а у? Нема де.
  • 3 Така ли?

    19 3 Отговор
    Като има техника къде са хеликоптерите и самолетите за гасене на пожари ?
  • 4 ама друг път

    20 1 Отговор
    80% от пожарните автомобили са руски зилове на по 60 год , а депутатите си сменят служебните лимузини на по две години. ! И тези мушингери мислели за държавата и народа

    Коментиран от #16

  • 5 бандит методиев борисов-яшаров

    10 1 Отговор
    да взема да им купя, паркингът ми на дунав мост върви много добре
  • 6 Бога

    12 2 Отговор
    Тоя е най - толямия смешник и курварин в НБУ !! Тоя няма да го взема да чисти тоалетната ми , те го направили Декан в Департамент " Право"
  • 7 Уволнявай

    13 1 Отговор
    Поредния паразит в държавата. Колко цоца този некъдърник и за такива ли се харчат еврофондове?
  • 8 Жалки идиоти

    13 1 Отговор
    Къде са парите за облекло? - за Украйна
    Къде е е техниката? - в Украйна
    Къде са парите на българските данъкоплатци(с които трябваше да се строят детски болници, пътища......) - в Украйна
    Ето това се казва евроатлантизъм, демокрация, ЕС, НАТО........ Кои сме ние че да се мерим с Украйна.
  • 9 хххх

    9 0 Отговор
    Има техника, ама тя е в Покрайна!
  • 10 Някой

    5 0 Отговор
    Скоро ще съветват за молитви за дъжд. Било проблем, че е жега и огън. И как нямало за посеви дъжд. После че валяло. Каквото и да е, е все проблем.
  • 11 Този

    6 0 Отговор
    Този пожарникар ли стана?!
  • 12 Аха

    4 0 Отговор
    А защо не кажем КОЙ ПАЛИ ПОЖАРИТЕ ?!?!
  • 13 Да,бе

    7 1 Отговор
    Проблемът,Вучков е в вмирисаната глава на риба МВР,която е чак толкова деполитизираната се не знае...Рестарт на системата требе,ама материал няма и няма да има скоро.Шуре до баджанака и братчеди в засада.
  • 14 този пък

    5 0 Отговор
    Може ли господина да спомени броя на самолетите за гасене на пожари?
  • 15 Златан СТОЙКОВ

    5 0 Отговор
    Г-н Вучков, ТИ БЕШЕ НАЙ-ИЗМИСЛЕНИЯ МИНИСТЪР НА МВР, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ФИЗКУЛТУРНИКА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ !!!!!!! ПОЖАРНАТА Е В МВР, ЗАРАДИ ТИКВАТА БОРИСОВ !!!!!! ПОЖАРНАТА НЯМА МЯСТО В МВР.....!!!!!!
  • 16 А пожарникарите

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "ама друг път":

    Гасят пожар по тениски с къс ръкав. Няма шлем, няма специално облекло, пълен Мики маус.
    Ония дни, по новините даваха репортаж, един от тия беше с един маркуч, като за поливане на цветя. Ама не са виновни те!
  • 17 Златко Попов

    5 0 Отговор
    По некомпетентен и прост човек от теб г-н Вучков не съм виждал. Заемаше този висок пост в МВР и беше толкова безличен. Защо се появяваш и коментираш по въпроси,които са ти много чужди. Борисов , не помня ,колко време те държа като министър и приключи . Защо ги каните такива,,мишоци за интервюта, свършиха ли компетентните.....?!?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол