27 Юли, 2024 13:44 4 517 67

"Заедно! Началото е Бузлуджа!".15 леви формации се обединиха за нов старт

  • заедно-
  • начало-
  • бузлуджа-
  • леви формации-
  • нов старт

"Сега се очаква да се хванем в ръце и да работим сериозно. Връщане назад няма. Лидерите си оставиха подписите, но трудното предстои. Трябва да направим силна кампания, да завъртим в листите нови хора, и ще спечелим, както се печелихме преди 25 години.", заяви Георги Първанов

"Заедно! Началото е Бузлуджа!".15 леви формации се обединиха за нов старт  - 1
Снимка: БГНЕС

15 леви формации се обединиха за ново начало, като подписаха документ в навечерието на традиционния събор на Бузлуджа, съобщават от БНТ. Хиляди хора са там, за да отбележат 133 години от началото на социалистическото движение в България. На знаковото за лявата общност у нас място, на Историческа поляна под върха, от сцената беше прочетено обръщение към българския народ. Символично звучи и слоганът на митинг събора тази година. "Заедно! Началото е Бузлуджа!".

А да заявят своята подкрепа на мястото са знакови имена на БСП като президента Георги Първанов, Румен Петков, Мая Манолова, Татяна Дончева и редица други заедно с настоящото ръководство на БСП в лицето на Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров.

Корнелия Нинова не присъства, през седмицата тя заяви, че няма да отиде на събора. Статистиката от тази година по предварителните заявки показва, че на Бузлуджа са отишли с 30 процента повече хора от предишни години.
"Сега се очаква да се хванем в ръце и да работим сериозно. Връщане назад няма. Лидерите си оставиха подписите, но трудното предстои. Трябва да направим силна кампания, да завъртим в листите нови хора, и ще спечелим, както се печелихме преди 25 години.", заяви Георги Първанов.
Последните години бяха тежки. Но именно осъзнаването на това, че България трябва да има истинска алтернатива, да бъде социална справедлива, правова държава може би доведе до едно осъзнаване както в БСП така и в останалите леви формации ,че разделени няма да постигнем нищо. Опитахме всичко. Това което не сме опитвали досега е да се съберем, да бъдем заедно ,заедно да работим за тези идеи и принципи, зад които стои всяка една лява формация. Затова и посрещаме днешния празник с една надежда, че нещо положително се случва на фона на това политическо блато, в което попадна България", заяви Кристиан Вигенин.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 38 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП се обедини със

    75 7 Отговор
    свои ренегати с по един файтон хора!

    Коментиран от #57

  • 2 Отбор от ветерани на СП

    62 4 Отговор
    България има нужда от леви формации, но не и от стари муцуни. Ако един човек, за 35 години, не е показал, какво може и не е споделил, какви са идеите му, не го чакай да прави велики дела.

    Коментиран от #29

  • 3 Началото на БСДП, на

    53 18 Отговор
    БКП и БСП е свързано с Димитър Благоев. То се състои на Бузлуджа. А както знаем Благоев е казал:
    „Русофилството е грубо политическо суеверие, умишлено култивирано сред народните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към предателство и национална катастрофа. Защото русофилите, плувайки безогледно във водите на руската дипломация, неизбежно и фатално правят от България едно сляпо и послушно оръдие в ръцете на руската завоевателна политика на Балканите“.
    Този текст приемат ли го БСП или се правят на ударени?
  • 4 ББ от Банкя

    44 7 Отговор
    Хехе гладни сиромаси, искате чекмедже като мойто
  • 5 Буко Баламата

    53 15 Отговор
    Товарете се на чинията и на Марс. Няма отървава от тази пасмина бре.
  • 6 Ха ха

    58 10 Отговор
    Много вожд малко индианец!
  • 7 Чичо

    51 7 Отговор
    Няма нищо социално ,само смучат на хората труда
  • 8 Мдааа

    50 5 Отговор
    Нов бардак със стари.....!
  • 9 Абсурдистан

    46 8 Отговор
    Пребоядисаните комунисти продължават с фашифицирането на собствената си история. Очаквано от една фалшива партия!
  • 10 българка

    30 7 Отговор
    Т.н. "знакови лица" ще потопят "новото начало", защото нали знаете един нецензурен виц, че едно нещо не се прави с едни стари неща, които вече не стават за нищо. Все едно да строите нова машина с части от потрошена напълно негодна машина. След провала на комунистическата идея, някой да не си мисли, че старите муцуни имат нови идеи? Съжалявам за младите, които се лъжат да възкресяват "мъртвец". Ако ще се прави съвременно ляво обединение, то трябва да няма нищо общо със старата изхабена и провалена комунистическа гвардия. Не че ме засяга, извинете!

    Коментиран от #15

  • 11 Червената шапчица

    40 6 Отговор
    Че това не е ново... - президента Георги Първанов, Румен Петков, Мая Манолова, Татяна Дончева и редица други заедно с настоящото ръководство на БСП в лицето на Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров.
  • 12 Социалист

    49 7 Отговор
    Сбирщина от политически отпадъци и мераци за власт!
  • 13 Анализът:

    31 5 Отговор
    В БСП – сборна дружина начело на партията, след като Нинова подаде оставка. Зафиров е временен председател, Борислав Гуцанов командва парламентарната група, а Кристиан Вигенин – екипа на БСП в Европарламента. И тримата бяха в най-близкото обкръжение на Нинова и подкрепяха всичките й политически ходове – докато БСП падна до 7 процента от гласовете на избирателите.

    В "Левицата" - отбор изгонени или напуснали БСП, като Румен Петков, Костадин Паскалев, Татяна Дончева и много други отдавна паднали от небосклона политически звезди.

    Съвкупният резултат на тази плеяда възлиза на "внушителните" 0.71 процента на последните избори. И още един куп малки, по-малки и съвсем мънички леви партийки, попадащи в категорията "А тези кои бяха?".

    Коментиран от #14, #17

  • 14 И с какво

    29 4 Отговор

    До коментар #13 от "Анализът:":

    ще предизвикат гласоподавателите да залеят избирателните секции?

    Та това са същите хора, които от край време са лицата на лявата политика у нас. Те са част от упадъка на лявата идея. Как биха могли да й вдъхнат нова енергия и жизненост? С какво могат да изтрият неприятните спомени от миналото – като коалициите с ДПС (БСП на два пъти – при Станишев и Орешарски) и дори с ГЕРБ (АБВ при втория кабинет на Бойко Борисов)?

    Те са статукво отвсякъде, а твърдят, че ще обновят не само лявото, но и цялата българска политика. Колко хора ще им повярват?

    Че те дори нямат нови идеи, с които да привличат младите хора!

    Това не са жизнени партии, а призраци, които обсебват "Позитано" 20, защото не им остава друго място, което да обитават. Избирателите обаче не искат да следват политически духове. Трябват им реални млади водачи, които не са обвързани с миналото и знаят, че смисълът на лявото се променя в модерния свят.

    А точно това прословутото "голямо ляво обединение" не може да им даде.
  • 15 Анализатор

    28 3 Отговор

    До коментар #10 от "българка":

    Червените барони на БСП, които за всички години не можаха да приемат, че един обикновен социалист е оглавил партията.

    Втората група са червените олигарси, които през целия преход използваха БСП, за да трупат лично богатство, тип Георги Гергов и Кирил Добрев.

    Третата група, която влиза рязко е либералното, олицетворявано от Сергей Станишев, те не можаха и няма никога да ми простят моята битка с джендър идеология.

    Четвъртата група си е т.нар. дълбока и паралелна държава – моделът ГЕРБ, Пеевски и всичко скрито в този модел.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Запознат

    30 3 Отговор

    До коментар #13 от "Анализът:":

    Да събереш хората, забили нож в гърба на БСП, не е обединение – това ще е катастрофа за партията
    Тези, които до вчера бяха с Нинова, изведнъж се оказаха новото ръководство.

    Обединението е много хубаво нещо, но когато се обединяваш, за да решаваш въпросите на хората. Но когато се обединяваш на гърба на хората - да се опиташ по този начин единствено да влезеш в парламента – не се получава.

    Защото хората не са глупави и го виждат.

    Те виждат лица, които в един или друг период от времето са предавали БСП, а БСП – това са социалистите, не един или друг лидер, хора които безкористно и всеотдайно са работили за партията.

    Коментиран от #20

  • 18 Иво

    40 3 Отговор
    Видя ли Румен Петков и ми се обръщат червата!

    Коментиран от #22

  • 19 Това е Мафия

    42 5 Отговор
    Първанов ,,Гоце" ,Пикльото и куп червени мошеници ще ни ,,оправят" !? Ха,ха,ха ...!
  • 20 Резултатите

    25 2 Отговор

    До коментар #17 от "Запознат":

    от едно такова обединение няма да са очакваните. БСП, според мен ще намали резултата си.
    Ще го кажа саркастично: След Бузлуджа светът няма да е същият.

    Представяте ли си обединение между Мая Манолова, Ваня Григорова, Борислав Гуцанов? Това ще е катастрофа за БСП.

    Левите хора не могат да бъдат обединени насила. Те могат да бъдат обединени чрез идеи и политики.

    А това, което се промотира за Бузлуджа е някакво формално обединение на хора, които в един момент от своя партиен или политически живот са забивали нож в гърба на партията. И това социалистите няма да го приемат.
  • 21 ???

    29 1 Отговор
    Какво ново е Кюстендилската Яйцеметка?
  • 22 Мафиоти

    27 2 Отговор

    До коментар #18 от "Иво":

    Първанов и Петков са ортаци на Борисов ! По корумпирани и от него !43
  • 23 Данко Харсъзина

    35 2 Отговор
    "А да заявят своята подкрепа на мястото са знакови имена на БСП като президента Георги Първанов, Румен Петков, Мая Манолова, Татяна Дончева и редица други заедно с настоящото ръководство на БСП в лицето на Борислав Гуцанов и Атанас Зафиров."

    Когато човек прочете имената, коментарите стават излишни.
  • 24 Червената шапчица

    20 3 Отговор
    Пионерчета и чавдарчета имаше ли.
  • 25 ха ха ха...

    22 2 Отговор
    " 15 леви формации се обединиха "
    По важно е кой ще носи байрака! Те всичките са аутсайдери и сега ще се карат още повече. А най добре е да има ляво поне за баланс. Почти навсякъде се редуват леви и десни. Десните натрупат малко пари и народа докара левите за да ги раздават. Да не се радва обаче някой предварително раздаването не е на калпак, особено при нас.Тук едни само пълнят хазната, а други само я изпразват.
  • 26 Жалко

    18 3 Отговор
    Старите отцепници и ренегати окончателно разцепиха останалата част от БСП верни партийци и ветерани. Така изпълниха пъкленото си дело за убиване на стогодишната лява идея.
  • 27 Русофил

    22 4 Отговор
    Смешници!
    Първо трябва да признаят вината си за спъването на демократичния процес,както се извиниха всички ком партии от соц лагера. Псле дойде тиквата и се закопахме за винаги
  • 28 Ганчо

    21 0 Отговор
    Татяна Дончева влиза във всички коалиции, ако се създадат. Първанов и Румен Петков правиха сглобка с Герб. От друга страна Нинова пристана на Кирил Петков.
  • 29 Стършел

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "Отбор от ветерани на СП":

    Абе и станиШЕФЧО беше млад като го избраха (даже май това му беше първата работа), но бързо влезе в играта на догчо и др. мафиозни структури! Даже много захлеби завалията.
  • 30 007

    10 5 Отговор
    Откриването на Олимпийските игри се състоя на 26 юли. Организаторите измислиха постановка, подобна на „Тайната вечеря“, в която вместо Исус и неговите ученици имаше брада жена и мъже, облечени като жени. В края на представлението на сцената се появи почти гол мъж в синя боя, изобразяващ древногръцкия бог Дионис
  • 31 Троян

    15 5 Отговор
    Има един връх във Стара планина от който ясно се вижда връх Хаджи Димитър. За Червената паплач бузлуджа. Казва се Шипка. Там са се обединили опълченците срещу врага.....
  • 32 Промяна

    32 3 Отговор
    ХАХАХАХАХАХА А КОГО ЩЕ ЛЪЖЕТЕ ЧЕРВЕНИ МИЛИОНЕРИ АЛЧНИ ЛИЦЕМЕРИ
  • 33 Истината

    17 7 Отговор
    Първанов, Гоцев,Бриго,и шефа им Генадий Зюганов,собственик на руската комунистическа партия и управляващ русия като част от коалиция,назначиха лицето от Банкя борисов
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 никола гешев

    18 5 Отговор
    Лумпен-пролетариата бе донесен с автобуси за да яде безплатни кебабчета! Още един грип и тия ще се знаят поименно.
  • 36 Данко Харсъзина

    25 5 Отговор
    Гоце, Запалката, Кюстендилската слива. Дончевата.....Боже каква гнусотия. Отивам да повърна.
  • 37 И за Росия да държите иначе ще отечете

    14 7 Отговор
    В канала!!!!
  • 38 Предателството не се прощава

    25 3 Отговор
    Шепа продажници използвали лявата идея и станали милионери, хотелиери последно се обединяват да унищожат и малкото останала част от БСП. И най безсрамно приватизират събора на Бузлуджа, да узаконят предателството си към хилядите верни членове и привърженици на БСП! Вън Гуцановци, Зафировци, Първановци и други гниди от Бузлуджа!
  • 39 незнайко

    27 3 Отговор
    И кои са тези 15 леви формации така и не се разбра от статията ? Пише само за БСП !
    Опитахме всичко. Това което не сме опитвали досега е да се съберем, да бъдем заедно !
    Опитахме всичко, Опитахме всичко, Опитахме всичко ! И кое е това ВСИЧКО ? "Опитахме да откраднем ВСИЧКО" !
    Думи, думи и само думи !
  • 40 Ко речи?

    14 4 Отговор
    Леваци!
  • 41 Аз съм

    24 0 Отговор
    Елена Йончева - сега от ДПС, кмета на Перник - жадния и Георги Гергов - свинара вземахте ли ги в новото Заедно?
  • 42 Нема да стане!

    23 2 Отговор
    Ресто! Не струва!
    МаМая и ТаТяна какви ли не гимнастики правиха с изящните си тела, само и само да се доберат до някой пост, само и само да влязат в ПарламентО, пък няма значение от която партия или групичка. Сега пак станаха НАЙ-социалистките, по-чисти и от сълзи! Не, че Корнито е цвете за мирисане, де - същата е и тя! И Гоцето, и останалите захлебиха яко, ама пак не им стига! Е, как да им повярват истинските (или редовите, както им казват) социалисти. Хората са казали - "Греби с лъжицата, а не с черпака"
  • 43 Порнограф

    18 1 Отговор
    Нов бърдак със стари
  • 44 д-р цветеслива бухалова-злобната

    12 3 Отговор
    Тъжно и срамно!!1
  • 45 оня с коня

    4 11 Отговор
    Браво на Левите партии- ако не бях ВЪРЛ Евроатлантик щях да гласувам за тях!:)
  • 46 Само да ви кажа

    18 2 Отговор
    Само да ви кажа: Където се е забърквала Мая Манолова все се е проваляло. Да не кажете, че не сте предупредени!
  • 47 От офиса в Банкя

    9 2 Отговор
    Всичките тези са пили кафе с Борисов. Някои не само кафе, други не само пили.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ВЪЗМОТЕН ПУ.РУ.ФИЙЙЛ☝

    4 2 Отговор
    ТОВА НА ЛИВАДИТЕ ПО
    ЗЛЕ И ОТ ШОАТА НА ОЛИМПИАДАТА🚮
  • 50 Не виждам Елена Йончева

    7 1 Отговор
    От Европарламента ли не я пускат?

    Коментиран от #52

  • 51 Истината

    9 2 Отговор
    Не забравяйте че и фатмака като член на БКП е пил кафе с тях!
  • 52 Голям смях 🇧🇬

    13 2 Отговор

    До коментар #50 от "Не виждам Елена Йончева":

    Тя е приела исляма и е станала кадъна!

    Коментиран от #54

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Не виждам Елена Йончева

    5 2 Отговор

    До коментар #52 от "Голям смях 🇧🇬":

    Аллаху акбар!
  • 55 Червени комунета в перьод

    7 4 Отговор
    Всички червени бабички пред парламента........и да си носят плетките.
  • 56 овчар от планината

    8 1 Отговор
    Барем да се организират да почистят онази чиния от лаjната.

    Коментиран от #62

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ваня

    6 4 Отговор
    Да...Нинова беше права.Хм,от Първанов започва спада в поддръжката на БСП.Теговата партия управлява с ГЕРБ.Всички тези г-да бяха в ръководните органи на БСП.И понеже не успяха да се пласират самостоятелно ...яхнаха БСП.
  • 59 Моряка

    8 1 Отговор
    Обединението по принцип е добронещо, ама покажете ми един на трибуната, който да не е ренегат.
  • 60 Сър Пичук

    4 2 Отговор
    За да седнат на държавната софра ще се обединяват, как не!
    България има нужда от лява партия, но и от обременената с политически репресии, убийства, лагери на смъртта и тоталитарно управление БСП/БКП.

    Коментиран от #61

  • 61 Бегай да

    1 2 Отговор

    До коментар #60 от "Сър Пичук":

    Гасиш в Елин Пелин бе , не умувай много.
  • 62 Едно беше

    0 0 Отговор

    До коментар #56 от "овчар от планината":

    И те изчистиха.
  • 63 Гнида

    6 0 Отговор
    Тотална политическа смърт за БСП . Да прибегнеш до помощта на такива политически отрепки , като лупи , параванов , питков . Жалки утайки .
  • 64 ПУТИН-ВОР!

    3 0 Отговор
    МИТРОФАНОВА Е ПОЧТЕН ГОСТ
    ДРУГАРКАТА ЗАХАРОВА УДАРИ ЕДНА БУТИЛКА ВОДКА ЗА ОБЕДИНЕНИЕТО
    САШО ТОМОВ ПРЕМИЕР МАЯ МАНОЛОВА ИСТЕРИЯТА НОСИ ЩАИГИ С ЧЕРЕШИ
    КОМУНИЗМА Е МАЙКА НА МИЗЕРИЯТА!
  • 65 Анонимен

    4 0 Отговор
    Лелееее направо чинията ще излети другарки и другари
  • 66 Иванчо

    1 0 Отговор
    Леваците заедно, ти да видиш и кои първанчето милионер и хотилиер, румчо запалката - пикаещ в шадравана, татянчето - 500- халки хилки , само пловдивския свинар липсва, а и довчерашните лизачи на курнинка - гуци и прасчето зафи.
    Аман от дърти прости и крадливи муцуни, нали те съсипаха лявото. Огладня им задника и се правят на обединени, ама будали вече няма.
    Не ни трябва нова 1997 година.
  • 67 Джо

    0 0 Отговор
    Все пеизанчета. Вожд шадраванчето.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол