29 Юли, 2024 16:38 1 377 53

Борислав Гуцанов: Кабинетът трябва да е на националното спасение

  • борислав гуцанов-
  • кабинет-
  • мандат

Дано има воля на мъдрост, на държавническо мислене и диалог, за да се стигне до редовен кабинет и нормализиране отношенията в политическото пространство

Борислав Гуцанов: Кабинетът трябва да е на националното спасение - 1

Ние приемаме третия мандат като мандат на парламента и се надяваме, че той ще бъде използван за връщане на диалога между партиите и да се стигне до пресечна точка на приоритети за развитието на страната. Това каза шефът на ПГ на БСП Борислав Гуцанов след като стана ясно, че ИТН ще се опитат да реализират третия опит за съставяне на кабинет, обещавайки да говорят с всички. Той каза, че неофициално вече са имали разговори с ИТН. Гуцанов не смята за нормално за 3 г. шест пъти да има избори.

"Дано има воля на мъдрост, на държавническо мислене и диалог, за да се стигне до редовен кабинет и нормализиране отношенията в политическото пространство", надява се депутатът.

Гуцанов отказа да назове отсега какви ще са условията им за подкрепа. Подчерта, обаче, че "социалната част е ключова, както и здравеопазването, мирът и енергетиката". Той обаче засега не ги поставя като червени граници и предпочита първо да започнат разговорите. Има готовност и за събиране на Националния съвет на БСП, който да се произнесе.

Той повтори, че кабинетът трябва да е на националното спасение. "Експертен, надпартиен. Сега да се говори за министри не е нормално в тази безкрайно тежка ситуация. Великото народно събрание неслучайно е направило така, че първият и вторият мандат се дават на кандидат за министър-председател, а третият е на парламентарна група. Той е общ, на целия парламент. Важно е дали ще надделее мъдростта, или егоцентризмът", каза Гуцанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    37 3 Отговор
    Гуцка защо предаде биволицата нали й беше сол т.шак и ходеше като пале след нея.
  • 2 Лапай

    33 2 Отговор
    Всички гледат да се налапат това може да ги обедини националната лапачка.
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    28 3 Отговор
    С калпави коне няма как да стане добра кушия ‼️
  • 4 Гуца - нов

    25 3 Отговор
    И на ЧЕ Гевара да именувате кабинет, той е мъртво сглобен, защото няма обществена подкрепа. Може да го наречете и Кабинет на всяка цена.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 А бе,

    34 2 Отговор
    какво ще ни спасяват след, като ни удавихте !
  • 7 Ха ха ха

    32 2 Отговор
    Хайде стига с тези спасения .Кабинета трябва да си е строго партиен да се знае кой какви ги е сътворил
  • 8 ВИНАГИ ВЕРЕН НА СЕБЕ СИ

    25 3 Отговор
    КАТО ОТВОРИ ОСТА ВИНАГИ КЪРТИ ГЛУПОМЕРА.
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    23 1 Отговор
    Орел , рак и щука ще се съберат "в интерес на народа" ‼️
  • 10 С ТАКИВА СПАСИТЕЛИ

    25 2 Отговор
    СМЕ ТОТАЛНО ИЗДАВЕНИ. КОМИЧНИ И ТРАГИЧНИ ФИГУРИ.
  • 11 Истината

    22 3 Отговор
    Гуцанов,не се кахъри!
    От вас които имате под 4% от имащите право на глас нищо разумно не става!
    ГЕРБ - 8 %
    ДПС - 5,55 %
    ПП-ДБ- 4,66 %
    Възраждане- 4,48 %
    БСП - 2,29 %
    ИТН - 1,94 %
    Величие - 1,51 %

    От всички българи имащи право на глас!

    Коментиран от #23

  • 12 Дърти комунисти

    22 5 Отговор
    Дърти крадливи комунисти, окупирали властта от десетилетия - това са тиквата от Банкя, Пепелянчо Беевски , корнела-бсп-то, тъпия Чалгар с чалгарската му партия и тия дърти крадливи комунисти уж все щели да ни "спасяват", а единственото което правят е да ни вдигат данъците и да спасяват парите в собствените им джобове....

    Вече не вярваме на дърти комуняги !
  • 13 Тома

    24 2 Отговор
    Навремето на този бяха намерили много пари кеш в къщата му.Бяха натръшкали семейството му на пода и нищо не му направиха защото мафията е безсмъртна
  • 14 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    24 2 Отговор
    Шест пъти народът ви казва
    "НЕ ВИ ИСКАМЕ" ‼️
    А вие чувате
    "НАРОДЪТ НИ ИСКА" 🥸
  • 15 Демократичен

    21 1 Отговор
    възход вече 35 лета и до там я докараха:да се говори за кабинет на нац.спасение.Накрадаха се,неимоверно нагло натрупаха пари и няма виновни,всички си правят оглушки.Просто работата стана за "каймака" на нацията:ехх,пей сърце!

    Коментиран от #25

  • 16 Българка

    20 2 Отговор
    Националното спасение преминава в разчистване на авгиевите оборо в Прокуратура, Съд, ВСС, КПКОНПИ,МВР, служби, регулатори. Националното спасение изисква най-сетне грабителите, рекетьорите от върхушките на управлявалите в лична изгода да влязат след присъдии и конфискации на заграбеното по затворите. Националното спасение не е няКОЙ да се намърда в министерско кресло с висока заплата

    Коментиран от #20

  • 17 Какво ще

    23 7 Отговор
    спасявате, как се нарича НЕЩО без граници, без национална парична единица, без енергетика, без Конституция? Спасението е Булекзит и излизане от ОТАН. Поне да знаят българите, че ще мизерстват в името на бъдещето на децата си. Сега мизерстват и студуват в името на ЕС, отан, и евраците. 600 концесии да 2022, вие оставихте ли нещо българско на територията. Завод за бръмбари. Падение, пълно падение 35 години.
  • 18 Така

    13 6 Отговор
    Да бъде кабинет на националното спасение от Тиквата,Шиши Магнита,комунистите, ДПС-ТО,Герберите,ИТН, Израждане.Знсчи само нови избори ще им покажат на тези канала за изтичане завинаги.
  • 19 Моряка

    22 2 Отговор
    Този има необикновено чувство за присламчане към по силния за момента.
  • 20 Моряка

    16 5 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Национално спасение може да има само след военен преврат. А военен преврат се прави от армия и сърцати генерали.И двете условия липсват.Армията тихомълком беше ликвидирана по братски от новите големи братя.А генералите ни са натовски.Така че забравете за национално спасение.
  • 21 12340

    14 0 Отговор
    Начи,
    Славуца като Мойсей спасява народа...... Като го води 40 години през пустинята! :))
  • 22 Нямам никакви притеснения

    11 5 Отговор
    Нямам никакви притеснения за България. Щом няма комунисти в управлението не се нуждаем от спасение.
  • 23 Изборният закон казва друго

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Истината":

    Ти това много добре го знаеш.
  • 24 Иго

    14 3 Отговор
    Предаде левите хора , просташкото биволица не се отнася за Нинова !! Вижте Боко мутрата , какъв кръстник е на журналистите , на него еднокнижника му прилягат гнусните епитети !!
  • 25 Забелязваш ли?

    14 3 Отговор

    До коментар #15 от "Демократичен":

    Само определени другаре говорят за спасение. Дрънкат по страховете на бабичките. Ама и бабичките изхитреха!
  • 26 българин

    13 3 Отговор
    Може ли червени престъпници да спасяват България - НЕ! Национално спасение ще настъпи когато "спасителите" са в затвора за икономически и финансови престъпления и най-вече за измяна на Родината!
  • 27 Е добре де

    8 4 Отговор
    Заглавие: Един от председателите на ДПС Делян Пеевски призовава ИТН да върнат мандата веднага, става ясно от негова позиция.
  • 28 Ай стига

    23 2 Отговор
    Национално спасение вече не щем. Искаме правосъдие и трепане на предатели и крадци.

    Коментиран от #31

  • 29 Стеф

    14 2 Отговор
    Пълни щурутии, глупав популизъм!
  • 30 ЕДГАР КЕЙСИ

    11 1 Отговор
    ГУЦАНОВ , СКРИЙ СЕ ........,.......... И ОТ СНИМКАТА "ВОНИШ" НА ................... ГУЦА И ZЕЛЕНИ ЧОРАПИ .............. ФАКТ !
  • 31 хммм

    10 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ай стига":

    Вие никога и не сте искали... Вие винаги сте искали само да лъжете, манипулирате и ограбвате хората! Кажи си го направи. Вие направихте всички резили и сега си търсите виновник сред хора които не са виновни за вашите поразии!
  • 32 089954

    14 2 Отговор
    Гуцанов , бабичките вече вземат 800-1000 пенсии , вече не ви вярват , вие ги държахте със 150-200лева .Какво национално спасение ? Народа иска да линчува всички политици от последните 34 години , не да управляват
  • 33 Бамбука

    11 0 Отговор
    Ха ха ха. Какво Спасение с вас ? Трябва от вас да се спасяваме.3397
  • 34 Българските избиратели

    4 0 Отговор
    Избирателите предлагаме:
    1,След извънредни парламентарни избори партиите да не получават субсидии до нови редовни парламентарни избори.
    2.Макар "Не подкрепям никого" да са действителен глас, в Изборния кодекс изрично е уточнено, че тези гласове се изваждат от общия брой валидни бюлетини, когато се опреля нивото на бариерата.
    ЦИК да направи промяна в изборния кодекс така,че броя на редовно гласувалите с "не подкрепям никого" да се включват когато се определя нивото на бариерата .
    3.Да се промени закона за регистрциите на партиите за избори да представят списък с подписи на 250 000 привърженици,а не както сега 2 500 подписа.
    Така по малко партии и коалиции ще има,а не както сега да се явяват над 30 партии и коалиции!

    Депутатите да запомнят,че не направят ли тези промени в изборния кодекс ние гласуващите с "не подкрепям никого" няма да ходим да гласуваме!!!
  • 35 Артилерист

    4 1 Отговор
    Гуцанов, мисията-за нормализиране на отношенията-е невъзможна с лакеите на посолствоТО от сглобката.
  • 36 Деций

    4 1 Отговор
    Да, такъв кабинет е нужен, а днешното политико икономически състояние,в резултат на африкански скакалци и термити,в това число и вие,които десетилетия паразитират и изсмукват огромен процент от ресурса!Та бих бил много щастлив, не само да се постигне стабилизация,но и задължително да се превърнете в бездомни клошари и несретници,които се хранят по кофите,да бъдете наритвани в ребрата и да квичите като улични,хайти,превивайки се от болка!Това е най снизходителното и меко пожелание което бих пожелал за вас!Иначе съм човек с богата фантазия и изобретателност,и ако се напъна, то мъченията на Светата инквизиция,ще ви се сторят като детско забавление!Окото ми няма да трепне,да оправя 20/30 (до девето коляно)хиляди,изпитвайки върховно опиянение ,изпаднал в екстаз и удоволствие!
  • 37 хммм

    4 0 Отговор
    Трябваше, но кабинет няма да има.
  • 38 Анонимен

    6 0 Отговор
    Гуцанка, спешно ми трябва чеп за зеле!
    Чакам те! Нямам избор.

    Коментиран от #41

  • 39 Диамантената ръка

    6 0 Отговор
    Голям спасител виждам на снимката...
  • 40 Няма политика има далавери

    8 0 Отговор
    Каква наглост, редовен кабинет, без гласоподаватели. Никой не ви ще вече, не го ли разбрахте. Под 30% гласували, кабинет ще правят.
  • 41 Бай Хой

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Анонимен":

    Не става, горкия
  • 42 Аз....

    7 1 Отговор
    Хахаха след Попов ,Беров а да не забравя Виденов и Луканов,дали някой Ви вярва КУМОНЯГИ КРАДЛИВИ?????
  • 43 ББпп

    8 0 Отговор
    Национално спасение ще е ако се гръмнеш.
  • 44 ГЛАРУСА

    4 0 Отговор
    ТОЯ НАМКЬОР ПАК СЕ БУТА НАПРЕД ,ДО ВЧЕРА ЛИЖЕШЕ КУРАБИЯТА НА КОРНИТУ,ДНЕС ГО ИГРАЕ ПРЪВ БУНТАР НЯМА ТАКЪВ ХАМЕЛИОН ,СЕГА НА КОГО ШЕ ГО ЛАПКА - ЧАКАМЕ ДА ВИДИМ
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Чекмеджан

    3 0 Отговор
    Че спасние на какво ? Щом политиците се карат, значи народа е добре. И ние го усещаме че е така. Всички искате 4 години да лапате без никой да ви притеснява. Айде без такива, тия времена отминаха.
  • 49 ЧОЧО

    3 0 Отговор
    Станахте милиардери на гърба на народа,сега щели да правят Правителство на национално спасение.Само и само да са на яслата какво ли няма да измислят.
  • 50 До Ком 43

    1 0 Отговор
    Най-първите,които трябва да се гръмнат са Тиквата,Шиши Мистър Магнит ,Стоян Денчев и т.н
  • 51 гларус

    1 0 Отговор
    Айде, Гуцата па се изряза. Ама нищо, той иначе не е лош човек, просто толкова си може. Да го поздравиме с подходящата нему пясна на Влади Марков -“Гуци, гуци яли са те вуци“.
  • 52 граф Монте Кристо

    1 0 Отговор
    ИТН са мърльовци,като нищо могат да послужат за перде и прикритие на ново гербберско управление.Какво ще спасяват,навярно статуквото и от нежелание да оставят радев да управлява.Затънали са в престъпни одурми,а за правилното им отиграване е нужна власт,тя осигурява и логистика и недосегаемост.
  • 53 Заслужил

    1 1 Отговор
    Гуци не се натискай Баджанака Свиленски е преди тебе Колко изпарения е вдишал зад гърба на другарката Импексова вече е силикозен
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове