29 Юли, 2024 19:27 1 616 46

Първанов: Не аз, а младите хора и новото ръководство на БСП са архитектите на новата обединена левица

  • георги първанов-
  • млади хора-
  • бсп-
  • ново ръководство-
  • обединена левица

"Ще има мърморене в строя, важното е да има лидерство в лявото пространство", каза още Първанов

Първанов: Не аз, а младите хора и новото ръководство на БСП са архитектите на новата обединена левица  - 1
Снимка: БНТ

Над 300 души, представители на 15 политически сили, подписаха в Стара Загора и дадоха начало на сформирането на т.нар. "широк ляв фронт". Документът, наречен "Обръщение към народа", бе представен и на традиционния събор на социалистите на Бузлуджа.

Президентът на България в периода 2002-2012 г. Георги Първанов обясни, че не той, а младите хора и новото ръководство на БСП са истинските архитекти на новата обединена левица. В интервю за БНТ той изрази готовността си да помага с опита и идеите си, съобщават от novini.bg.

"Никога не е зле човек да се позове, да влезе и заимства най-доброто от историята. Има какво да се заимства, но сега времената и предизвикателствата са други. Младите хора трябва да намерят новите послания и идеи и да тръгнат напред", убеден е той.
"Ще има мърморене в строя, важното е да има лидерство в лявото пространство",
каза още Първанов.

"Идеите, които Нинова лансираше за някакво ляво обединение, бяха неприемливи - на идейната основа на голямата партия. След това, казваше: да може да се обединим, обаче вие ще се разпуснете и ще се влеете при нас", посочи президентът и направи историческа аналогия с времената на "сектантството" в БСП, тогава БКП.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    10 24 Отговор
    Тръгвайте с ИТН и се връщайте в политиката!

    Коментиран от #19

  • 2 Ха-ха-ха!

    47 4 Отговор
    И Гоце Първанов изпълзял с неговото АБВ! Да си умреш от майтап!Със сигурност ще т запълзи и към идвана на Сакатия "стратег "от Учиндол! Доста огдини беше извън властта и е огладнял агентът на ДС Гоце Първанов!
  • 3 Сатана Z

    28 9 Отговор
    Соросоидното котило е налазило и БСП.При младите кадри също има разпределение по партии след завършване на Соросоидните университети и всякакви курсове по гадории.
  • 4 12340

    38 5 Отговор
    На снимката,
    като да е седнал на WC чиния--и аха да снесе нова левица!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Се ла ви

    30 2 Отговор
    Тези не знаят къде се намират.Тумбата опитва да еъькръсне,скрита зад младежите
  • 8 Уррааа

    13 22 Отговор
    Тоя като го видя и усещам че задължително родината отива на добре
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 рецепта за здраве

    26 4 Отговор
    когато негласуващите станат не 70%,а поне 95%,тогава крадците и тарикатите ще останат без подкрепа!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 защо?

    28 3 Отговор
    Да не би да е лъжа народната поговорка : "Тръгнеш ли след бръмбар, на ла@но ще те заведе"! Същото е ако тръгнеш след ИТН (Има Такива Наглеци)!
  • 13 !!!

    23 2 Отговор
    Бягайте, бягайте колкото можете по-надалеко от чалгарската сбирщина на учиндолския инвалид! ! Те свалиха три правителство, мерзавците и национални предатели, защото така им беше наредил архитектът на сбирщината им - агент Сава, най-успешният проект на КГБ и ДС! Чалгарите са позор и срам за България бе, хора! Не го ли разбрахте?!
  • 14 Безкрайна е мъката човешка

    29 3 Отговор
    БЕКАПЕ милионерите ще правят нова лява партия..някой усеща ли за какъв виц става въпрос всъщност
  • 15 Фактът,

    17 2 Отговор
    че БСП не получи третия мандат, е добре премерен удар от страна на президентството.

    Отказът да се припознаят като адекватни в тази ситуация е опит да се засили тенденцията на спад в подкрепата за партията и това да се трансформира в нов политически проект на двуличния президент.
  • 16 Стоян

    11 3 Отговор
    Официалните и несъществени разговори за съставяне на правителство с третия мандат ще се провеждат пред медиите - запълване на ефирно време и старт на предизборната кампания.

    Тошко сам си каза - ще покажат кои не искат правителство и хвърлят държавата в избори.

    Задкулисните (същинските) разговори за разпределяне на порциите, които са най-важната частза формиране на кабинет, ще са на четири очи и ушенца.
  • 17 Хехехех

    23 1 Отговор
    На крадците им свършиха парите и пак точат лиги.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Напред другари

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "хххх":

    Американската комунистическа партия е с вас!

  • 20 ⚒️⚒️⚒️⚒️

    25 0 Отговор
    Еми, то хубаво, ама защо ТИ, даваш интервю, а не"младите и новото ръководство" твойте глупости сме ги слушали години
  • 21 Стремежът

    14 0 Отговор
    на партньоро-конкурентите отляво е да се подсилват със старческата кръв на партията-майка, дори когато хемоглобинът й се е свил до едва 7 процента.
    Да се покатерят по гърба й, който, макар и приведен под товара на повече от дузина десетилетия, изглежда като същински исполин спрямо собствените им изборни резултати.
    Оставката на Нинова съживи мераците на бегълците да се нагласят на избираеми места в подготвяното ляво обединение.
    Не искат да си спомнят, че повече от 30 години многобройни леви коалиции около или извън БСП бяха - със съвсем малко изключения - все неуспешни.

    И това е така, защото отцепниците нямат избиратели извън тези на БСП. Процентите им се движат от няколко стотни до един и нещо.
    Няма по-добро представяне и когато те са в коалиция с БСП - приносът им е нулев. Липсва синергията на ефектите от обединяването, не се постига даже механичният сбор от процентите на отделните съставки.

    Не носи позитиви нито самостоятелното участие на левите формации, нито събирането им в една или повече коалиции.

    Умножаването на плюсовете отдавна е отстъпило място на синергията на дефектите.

    Коментиран от #22

  • 22 Наблюдател

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "Стремежът":

    Ободрени обаче от оставката на Нинова, някои, включително и в ръководството на БСП, не просто се надяват, но дори и демонстрират сигурност, че положителният ефект най-сетне ще се получи.
    Подобни изявления може и да са симпатични, но при свободата на словото най-важното е кой да бъде чут. Който няма никакви успехи или който се е доказал с блестящи резултати в избори?

    Харизването на позиции и сдаването на власт са сред факторите, демотивиращи най-силно избирателите на партията-гръбнак на евентуалната коалиция.

    След Нинова положителният ефект от общите листи, поне на първо време, ще бъде още потрудно постижим. Опитното око вижда, че голяма част от членовете и симпатизантите на БСП са на нейна страна.

    Категорично, при тази ситуация, вместо прилив, ще се стигне до нов отлив на гласове. Ето защо е странен ентусиазмът, с който се обещава равнопоставеност на партиите в новото ляво обединение

    Коментиран от #25

  • 23 Аз съм

    17 2 Отговор
    Агент Гоце, ходи да стреляш по свободно живеещи архари и си гледай старините. Жалко за мен, че сам гласувал за теб. Ляво пространство със стари милионерски крадливи муцуни, мерси НЕ!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Анализатор

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Наблюдател":

    Може да си много образован, подготвен и опитен, да си се доказал отвсякъде и пак да си прашинка в преценката на гласоподавателя.
    А щом си електорална нула, не може да си равнопоставен при вземането на решения с онзи, чиято тежест в изборите е десет пъти по-голяма, нито пък да си равноправен в подреждането на листите.

    Впрочем, може, ръководството на БСП дори го обещава, но не бива, защото това би довело до умножаване не на положителните, а на отрицателните ефекти от коалирането.
  • 26 Файърфлай

    13 0 Отговор
    Прекрасно ! Сега остава да си отгледат и работническа класа сред младите.Че електората ,дето е наясно с творчеството на Смирненски и Вапцаров застаря.Трудна мисия...
  • 27 Какви са тези млади хора?

    11 1 Отговор
    Сещам се за най-мързеливата част от децата и внуците на номенклатурата и ДС.
  • 28 С годините

    17 1 Отговор
    Ставаш все по неприятен! И Ти като другите дъртаци търсиш изява! Айде, дай път на младите , стига с вас! Втръснахте ни!
    Става въпрос за всички дърти кокали!
  • 29 спилий

    14 0 Отговор
    какво обединение бе видях те просто някаква възможност да се доберете до някаква власт властта ви разделя властта ви събира така ли сте всички комунисти пари. пари. пари . болнисте отвътре:)
  • 30 Факти

    11 2 Отговор
    Какви млади хора? Старите комунисти вече овехтяха и бутат на преден ред децата и внуците! Това са младите хора! Честито! А, и гаджетата на татковите богаташчета! Това е младата идилия! Вервайте им!
  • 31 С години

    16 0 Отговор
    Проблема на бългасрката полит система е че винаги едни и същи физиономии изплуват като мръсна пяна..народа не гласува защото чувства че не участва във власта и изхода е предрешен и нищо не се променя..изборите както се казва са административно неудобство
  • 32 Той е

    17 1 Отговор
    Ренегат, хотелиер и песионер с голяма ренсия.

    Коментиран от #34

  • 33 Гоце

    14 0 Отговор
    Мекерето.
  • 34 така така

    7 3 Отговор

    До коментар #32 от "Той е":

    Крадев взима много повече пари от него, но ти недоволстваш от него? Той поне е автентично ляв, а Крадев е ренегат, който от БКП в момента се изживява за фюрер на България.
  • 35 Красимир Петров

    7 1 Отговор
    След като Пеевски фалира КТБ,Борисов изтегри 16 милиарда заем.Първият човек на когото тиквата възтанови 200 милиона беше Първанов.
  • 36 Крумов

    3 4 Отговор
    Не съм сигурен какво е в Китай - там са комунисти, но в България при бай Тошо имаше - книжарници - по 2 във всяко село, библиотека - с книги - дето е невероятно да има в селска библиотека, киносалон, навремето нямаше интернет, нормално е киното - като емоции, отделно - училищна дейност, както и спортни съоръжения, да не говорим за - развит междуселищен автобусен транспорт.

    Хората се развиха многостранно, а не - психопатно болни - гледа втренчено - няма интереси, имаше опашки за нови книги, считай, не всичко е било - на ниво - наяждане.

    Образованието и спортното закаляване на младите - беше на ниво, в Университетите се учеше латински, сега има дават - тестове - с кръгчета и хиксчета за отговор.

    Ама дали е такава идеята на българските социалисти и - това спъва идейно.

    Коментиран от #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ???

    3 2 Отговор

    До коментар #36 от "Крумов":

    Кажи и за мумията в центъра на София!

    Коментиран от #40

  • 39 Файърфлай

    3 0 Отговор
    Обясн=явам на 27 и 30.Не става въпрос за деца и внуци на Политбюро и ДС.От тях ,,Леви,, не става.Те повечето са капиталисти,е някои глупаци изплюскаха награбеното.Става въпрос за млади и бедни младежи,които да се борят за повече социална справедливост.Ама първо мислете,после четете.И да запомните от мен -При капитализма сантименталности НЯМА !
  • 40 Крумов

    4 0 Отговор

    До коментар #38 от "???":

    Мумията е синдикален деец, ръководи протест в Перник - 1903 - примерно, на миньорите, навремето е било нормално - да няма права на работниците, ами за 10 лева надница - да бачкат там. Това се променя през 20-ти век - под страх - да не "прегърнат" социализма - капиталистите се осъзнават, но все още има експлоатация - в куриерските фирми и други отрасли - ги "връзват" за работното място. Защо Чарли Чаплин прави - онази комедия - "Модерни времена", примерно.

    Не знам - Мумията прави за смях самият Адолф Хитлер, както и тогавашният Делян Пеевски - Херман Гьоринг - на Лайпцигският процес. Не е имало нещо толкова сложно - тогава - 1933 година е имало независим съд в Германия и не са събрали доказателства.

    Друго - не знам - застъпва се - да не бомбардират англичаните и САЩ и Сталин прекратява бомбардировките, има и влияние - да не ни разпокъсат след безумията на царското управление - това е.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Няма кой

    3 0 Отговор
    да гласува, а! Ще чаката някой баламурник да отиде до урните. Ха, ха! А с новите изисквания за ГТП направо ни отвратихте. Ще падне шоу. Спрат ли ми колата от движение ще чакате да си завлеча задника до урната и да гласувам за корумпираните политици. Желая ви весели избори...! Ха, ха!
  • 43 тиририрам

    2 0 Отговор
    На новата какво?
  • 44 Този

    5 0 Отговор
    Още хотели търси.Стара дружка с Тиквата и Доган.Само краденето ги обединяваше,ни реформи ,ни милост към народа.Изедници и руски подлоги....
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Гост 2

    1 0 Отговор
    ТОЙ изглежда под " млади хора" разбира синовете си милионери. Младите хора все още продължават да бягат от Българшя , за съжаление. Само милионери и роми могат да си позволят тук по три деца. Другите с труд не могат и едно да отгледат. Сега след преврата БСП се превръща в партия на милионери от старата номенклатура на БКП, което допълнително ще отблъсне не само младите, но и болшинството от дългогодишните й членове.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол