30 Юли, 2024 09:17 1 694 30

Нинова: "Новото" ръководство на БСП да не се оправдава с мен за третия мандат

  • корнелия нинова-
  • бсп-
  • мандат

Искахте власт, имате я. Ако сте несъстоятелни да я упражнявате, се сърдете на себе си

Нинова: "Новото" ръководство на БСП да не се оправдава с мен за третия мандат - 1

В съобщение разпространено до медиите Корнелия Нинова коментира, че доскорошните ѝ заместници, "сега изживяващи се като "ново" ръководство, "трябва да престанат да оправдават собствената си интелектуална немощ и политическо безсилие с моето име. Сега, освен за всичко друго, съм виновна, че президентът не им дал третия мандат".

Нинова посочва, че вече месец и половина не участва в работата на Изпълнителното бюро, не е в ръководството на парламентарната група и не участва в оперативното ръководене на БСП.

"Искахте власт, имате я. Ако сте несъстоятелни да я упражнявате, се сърдете на себе си", коментира Корнелия Нинова.

Тя посочва още, че не блокира партията, а я спасява и отправи критики към Атанас Зафиров: "Зафиров не е вписан от съда като представляващ БСП. В петък същият Зафиров, който навсякъде се представя за новия временен председател, ми проплака да отида на "Позитано“ и да подпиша, защото Сметната палата не го признава за ръководител, не зачита подписа му и върнала отчета на БСП. Последиците за партията в такива случаи са тежки. Разбира се, че веднага реагирах и подписах отчета. Никога не бих навредила на социалистите и на партията, и няма да позволя името ми да бъде използвано като универсално оправдание на нечия некадърност и лицемерие".


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хито

    14 12 Отговор
    Много умна и красива жена.

    Коментиран от #10, #23

  • 2 Майчице на делаверата и Техноимпекс

    10 9 Отговор
    Върни се , за къде са бившите заместници без тебе.
  • 3 АЛООО

    9 6 Отговор
    НИНОВА КАЖИ НА ТЕЗИ КОИТО ПОДАДОХА ЖАЛБАТА ДА СИ Я ОТТЕГЛЯТ ЗА ДА МОЖЕ ДА СЕ ВПИШЕ НОВОТО РЪКОВОДСТВО КАКВО СЕ ПРАВИШ НА УДАРЕНА С МОКЪР ПАРЦАЛ
  • 4 Свличане

    12 1 Отговор
    към бариерата от под 4%!Не ми е била Нинова някакъв стожер политически,но това "ново" ръководство едвали ще въздигне духа в партията.Сега Първанов се прави на голям фактор в соц.движение,а забрави как с неговото АБВ разцепи социалистите.Никой след 89г. няма да бъде запомнен като истински соц.лидер.
  • 5 ПОПКОРНИ,

    4 1 Отговор
    ШЕФКЕ,ПРИВАТИЗИРАЙ ГИ В....КНДР..✊
  • 6 Госあ

    9 8 Отговор
    Изчезвай и не се появявай повече, крадло ! Достатъчно направи за краха на социалистическата партия !
  • 7 Червена бабичка

    5 2 Отговор
    Аз ще браня Нинова на амбразурата..........
  • 8 Дед

    9 9 Отговор
    На тоя бурен кога ще изкорените и ще и забраните да се изказва за каквото и да било? Завлече партията в дъното и изгони всички инакомислещи.
  • 9 Баба ти

    6 6 Отговор
    Още ли не са проумели, че самовлюбената Курнелия е отколешен син инсайдер с 50 звездички в БСП, със задача да я разгроми?!
  • 10 Оше

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Хито":

    Повечето не разбират сарказма.
  • 11 иди ми дойди ми

    3 1 Отговор
    "Новото" ръководство на БСП да се оправдава с хамерското посолство.
  • 12 Некой

    3 4 Отговор
    Тая да отива при Шиши!
  • 13 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 5 Отговор
    КОРНИ Е ПРОСТА СЕЛЯНКА ................ ДВАМАТА "ГУЦОВЦИ" СА ДВОЙНО ПО ZАДРЪСТЕНИ ФАТМАЦИ ................. ЕЛЕКТОРАТА ИМ Е .................... НА НИВО "СЕКТА" .................. ФАКТ !
  • 14 Будна пчеличка

    6 4 Отговор
    Най-лицемерната жена в политиката!!!Изтече ти времето!!
  • 15 Тази пък никой не я пита

    4 3 Отговор
    Тя сама си създава интрига да е в светлината на прожекторите
  • 16 копей&CO

    1 0 Отговор
    пародийни политици , но като са има в предвид , че тука са истински само катастрофите и мнозина предпочитат те да протичат под формата на пародията
  • 17 ЧЕСТНО

    6 7 Отговор
    ЖЕНАТА НЕ Е ДОБРЕ С МОЗЪКА! ДА ХОДИ ДА СЕ ЛЕКУВА! ЧОВЕКА, КОЙТО ВОДЕШЕ ВОЙНА С ПРЕЗИДЕНТА БЕЗ ПРИЧИНИ БЕШЕ ТЯ! САМО ЛИЦЕ БЕЗ МОРАЛ И ЦИНИК БИ СИ ПОЗВОЛИЛ ДА ЛЪЖЕ КАТО НЕЯ!

    Коментиран от #20

  • 18 Тошо

    3 3 Отговор
    Пеевски или Борисов стоят зад това странно решение на съда
  • 19 Чата

    8 2 Отговор
    Президента и даваше третия мандат с ясната цел тя да се изложи, а тези, понеже са удобни ги къта от такъв резил! ИТН е друго нещо! Те са негови хора и мандата им се дава, за да го мотаят и назначи нови избори когато му е удобно и когато е назначил 2 души от квотата си в КС! Никакво правителство няма да правят, само ще се лигавят!
  • 20 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "ЧЕСТНО":

    КОРНИ НЕ Е ВОДИЛА ВОДИЛА ВОЙНА С .................. МУНЧО БРАДАВИЦАТА , А ТОЙ ВОДИ ВОЙНА С .................. ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ 3години ............,....,.. КАТО ЦЕЛТА МУ Е ..............., (П)РЕZИДЕНТСКА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА ...................,.. КАТО РУСИЯ И ФАШИСТА ПУТЛЕР ................ ФАКТ !
  • 21 Кефите ме!

    1 1 Отговор
    А най ще ме изкефите като си приберете Бойко Рашков обратно.
  • 22 КОРНЕЛА

    3 2 Отговор
    СЕГА ЩЕ СИ ПРАВЯ ПАРТИЯ С КАЛОЯН МЕТОДИЕВ
  • 23 не е толкова умна,

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хито":

    нито толкова красива. Да оставим това на умните и красивите от жълтите павета.
    Никога не съм гласувала за Нинова, но повече от очевАдно е, че засега тя няма алтернатива в БСП. На лична основа я заяждаха, но НИТО ЕДИН НЕ ПОКАЗА качества да я замести. Най-малко станиШЕФ Истанбулски. Нали той и бившето му гадже ЕДИНСТВЕНИ от БСП подписаха в ЕП тази тенденциозна глупост.
    Така че НЯМА да има напредък на БСП и наистина да не оправдават с Нинова. При М. Миков преди нея народните представители на БСП бяха 39, а при Нинова станаха 80 - НЯКОЙ от тях ДА ГО ЗАБЕЛЯЗА!!!

    И да ви кажа - въобще не споделязм някои от изцепките на Нинова - например борбата й срещу президента, защитата на онзи невзрачен Методи или какъв беше...

    Коментиран от #24

  • 24 добавка

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "не е толкова умна,":

    Калоян Методиев, едното ни-що.
    Противниците на Нинова са хем некадърни, хем всеки срещу всеки. Те не подхождат конструктивно към смяната й и въздигане на партията, а се боричкат с нея. ДОБРЕ! Да ви видим!
  • 25 Запознат

    4 1 Отговор
    Корнелия Нинова , подавайки своята оставка, каза – аз поемам политическата отговорност, а вие преведете партията през едни нормални вътрешнопартийни избори. Какво се случи – тези, които до вчера бяха с нея, изведнъж се оказаха новото ръководство.

    Борислав Гуцанов, който е организационен секретар на партията, вторият човек след Корнелия Нинова, председател на Предизборния щаб, който загуби изборите, водач на листата във Варна, във Варна сме с най-слабите резултати от цялата страна. Изведнъж такъв човек ни се появява като новият председател, дори дава заявка, че ще се кандидатира за председател на БСП.

    Точно това е неприемливо.

    Нека да има едно честно състезание, а да няма вадене на ножове и забиване на нож в гърба. Защото това беше желанието на Корнелия Нинова и тя постъпи коректно, а тези другите, които също са отговорни за резултата от изборите, се оказаха новото начало в БСП.
  • 26 Леваците

    3 2 Отговор
    Защо не се явят на изборите сами всички заедно, да се обединят в една организация, да си направят ляв фронт, вместо да се присламчват към партията на Нинова?

    БСП да си се явят отделно с Нинова, и да се види кой за какво става, пък после да се обединяват. Или май искат да използват постигнатото от Нинова, да я изместят и хитро да си присвоят партията и?

    Старите партийни бивши кадри да си се обединят и да се организират, ако могат и им стиска и се явят самостоятелно, така е най-справедливо. Най-лесно е да се присламчиш към нещо готово направено.
    Ако бяха умни, този вариант заедно с БСП можеха досега сто пъти да го направят, но явно не искаха да признаят, че Нинова беше по-успешна и по-добре се справяше.

    Нинова да не се размотава, а да си стегне партията и се включи в подготовката на изборите и каквото сабя покаже.

    Коментиран от #27

  • 27 Наблюдател

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Леваците":

    След Нинова положителният ефект от общите листи на напъващите да се коалират с БСП , поне на първо време, ще бъде още потрудно постижим.

    Опитното око вижда, че голяма част от членовете и симпатизантите на БСП са на нейна страна.

    Според обективен анализ, вместо прилив, ще се стигне до нов отлив на гласове. Ето защо е странен ентусиазмът, с който се обещава равнопоставеност на партиите в новото ляво обединение и ще се стигне до познатото: искахме да стане по-добре, а се получи, както винаги.
  • 28 Гандалф

    4 3 Отговор
    Оставете нинова да командва още 4..5 години...и бсп ще се срине на 4% ната бариера , а дори под нея...
  • 29 М3 голд

    3 4 Отговор
    Точно така: най лесно е да се присламчиш към нещо готово и дадено. Както направи Нинова. Промени устава за пряк избор на председател. Обиколи страната, като омайващи членовете с красноречие, фалшиви усмивки и фигура. Успя. И? Започна борба за ликвидиране на конкуренцията за мястото й. И БСП и електората започнаха да се топят. Надолу. И възниква въпросът: дали това не й е поставена задача и от кого? И докога ще съсипва БСП? И що не я изключат и да се решат отведнъж всички проблеми?
    А тя да си направи партия, да си събере електорат и да играе на политическата сцена. Нямам против.
  • 30 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 1 Отговор
    ГУЦАТА И ШКЕМБО ZAФИРО СА ................... СА КРЪГЛИ ВОЕННИ ИхИхТИ ................ ТО СИ ЛИЧИ ПО ................. ТЪПИТЕ ИМ ................. ФАКТ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове