30 Юли, 2024 11:06 7 049 18

Журналист разкри каква е връзката между Боевски и Брендо

  • огнян георгиев-
  • брендо-
  • гълъбин боевски

Ключовият човек тук е Матей Боев. Той беше част от разследването на италианската прокуратура срещу Брендо, каза Георгиев. Той обаче отрече Боев и Боевски да са братовчеди, но призна, че те са от един и същи край - Кнежа

Журналист разкри каква е връзката между Боевски и Брендо - 1

Спортният журналист Огнян Георгиев разказа в сутрешния блок на Нова телевизия подробности за новата присъда на олимпийския шампион Гълъбин Боевски за трафик на наркотици.

Боевски е бил арестуван в мащабна акция в Португалия за организиране на трафик на наркотици в особено големи размери.

Припомняме, че през 2011 година Гълъбин Боевски бе арестуван на летище "Гуарульос" в бразилския град Сао Пауло за трафик на наркотици. Тогава той бе заловен с 9 килограма кокаин в тайници в два от трите спортни сака на непълнолетната му дъщеря Сара.

Сега става ясно, че през април 2022 г. Боевски е осъден за подобно провинение, но в още по-големи размери. Според данните, Боевски е замесен в трафик на наркотици за над 1000 кг, които са на стойност 50 милиона долара.

С него са хванати още трима чужденци, сред които черногорец и македонец. Той е осъден на 6 години и 6 месеца затвор в Португалия, след като съдът го е признал за виновен.

"Той не си признава. Казва, че е действал само като преводач. В съда не е доказано, че той е организатор на цялата схема. Това е посочено в самото решение, но той е човекът, който дава указания на тайния агент къде и кога да бъде прехвърлен кокаинът в морето. Освен това му казва, че трябва да осигури на капитана, който докарва кокаина 500 литра бензин, храна и вода, за да може да се върне обратно", обяснява Георгиев.

Той обръща внимание, че в цялата операция участват 11 специални агенти, част от тях са се занимавали с подслушване, други са били свидетели на тези срещи.

"Най-голяма е присъдата на капитана, който докарва наркотика. Присъдата на Боевски е втора по големина", разкри спортният журналист.

Огнян Георгиев коментира твърденията на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, както и на следователят Ботьо Ботев за връзка между Евелин Банев - Брендо и Гълъбин Боевски.

"Ключовият човек тук е Матей Боев. Той беше част от разследването на италианската прокуратура срещу Брендо", каза Георгиев. Той обаче отрече Боев и Боевски да са братовчеди, но призна, че те са от един и същи край - Кнежа.

"Със сигурност не е първи братовчед. Връзката между Гълъбин Боевски и Матей Боев е съпругата на Матей", разкри журналистът. Той уточни, че Боевски и съпругата на Матей имали общ бизнес в София.

Припомняме, че през 2014 г. Гълъбин Боевски, Евелин Боев - Брендо и и Орлин Алексиев бяха разпитвани по аферата с тон и половина кокаин, открити в гуми от рали "Дакар".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 и таки и таки

    44 1 Отговор
    то цяла българия я знае ! единия контролира транспорта другия го осъществява…

    Коментиран от #2

  • 2 Доволен от вота

    49 1 Отговор

    До коментар #1 от "и таки и таки":

    Не си разбрал- транспорта е от Домусчиеви.
  • 3 А връзката

    43 1 Отговор
    с Бою е всеизвестна !

    Коментиран от #4

  • 4 Бойко Разбойко

    35 1 Отговор

    До коментар #3 от "А връзката":

    Боевски -Боее-Бою
  • 5 Каква

    50 2 Отговор
    "Хубава"усмивка,сега се усмихвай в затвора.Уморихте на хората децата,ама шефа от горе гледа.Няма безнаказано зло.

    Коментиран от #7

  • 6 като се раздуха нещата

    25 1 Отговор
    и хоп в панделата да го онуждат . още кат шампион беше лош . в бригадите на борците рекетваше бързите заеми и длъжниците . преводачи, а и наркомани по-малко ги разследват и едва ли ще имат ефективни присъди . но ако ги разстрелят показно намират верни привърженици и закрилници сред органите . какво да се прави . фатик и баща му и брат му не ги съдиха . истински българчета . не е въпроса в корупция или чадъри .
  • 7 смешни сте

    15 20 Отговор

    До коментар #5 от "Каква":

    като почнете да ревете че някой дилар ви уморилмдетето а то живо и здраво? да не би диларите да хващат децата по улицата и да ги карат да се друсат насила? аз защо не се поддадох навремето като навлизаше дрогата по училищата и много други мои приятели не се хванаха на това хоро? само тези които бяха пуснати на “самотек” (ако мога така да се изразя) от родителите си те започнаха да се друсат!!! не защитатвам дилъри и наркобарони но вината на всеки един си е негова че взема наркотици личен избор !

    Коментиран от #18

  • 8 Попа

    33 1 Отговор
    Такива ги бесете публично.
  • 9 Ъъъъъ

    16 1 Отговор
    Брендо не беше ли от Тополовград?
  • 10 Този

    15 1 Отговор
    и той ли е българин? Много цветен изглежда…
  • 11 Тома

    43 0 Отговор
    Боевски брендо и киро гела нашата гордост в трафика на наркотици
  • 12 Град Козлодуй

    9 1 Отговор
    тоест престъпници са
  • 13 На Мара тъпото бисерите

    21 0 Отговор
    "...през 2014 г. Гълъбин Боевски, Евелин Боев - Брендо и и Орлин Алексиев..."

    Евелин Боев???
  • 14 Я.Кьоравият

    21 0 Отговор
    Мисля,че много време отделят медиите за този циг.нин.
  • 15 Сталин..

    13 0 Отговор
    Много хочеш. Мало получиш!😂🤣😅
  • 16 Ами да

    9 0 Отговор
    Измет!
  • 17 Демократ

    21 4 Отговор
    Да си дойдем на думата. Орлин Алексиев е приближения на мафиота Бойко, който държеше парите на община София като председател на общинския съвет на Герб преди години. За него се знае,че е финансирал и чалгаря Слави Трифонов и съответно чалга групата ИТН. Съвпадение ли е, че Брендо се появи уж от нищото точно, когато в България трябва да се определя правителство и случайно ли точно в ИТН отиде последния мандат, защото първия,полагащ се на Капо ти тути Капи Бойко беше несъществени и пак точно сега Сретан Йосич, Близкия приятел на Бойко, излезе от затвора. Много случайности от нарко мафията, която управлява България. Росица Кирова е зам.шеф на Парламента, брат й работи с Таки, а тя е била съратник на наркобос от Черна гора. Истината за обезобразената ни България трябва да се казва непрекъснато, за да могат хората да разберат за какво става въпрос и да спасим всички честни хора заедно Родината си.
  • 18 Митьо Милите Очички

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "смешни сте":

    Това е истината и не им харесва.Кокаина е скъп и е за мамините дечица с много джобни пари и скъпи коли
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове