2 Август, 2024 22:26 1 512 1

Важните новини във ФАКТИ на 02.08.2024 г.

  • проблеми-
  • сергей котов-
  • мария бакалова-
  • борислав цеков-
  • андрей вълчев-
  • османска империя-
  • владимир чуков-
  • влак-
  • iris-t-
  • каримански-
  • делян пеевски-
  • тошко йорданов-
  • корнелия нинова-
  • пирогов-
  • костадин костадинов-
  • георги чолаков-
  • хигиенистка-
  • брендо-
  • избори-
  • отнети

След въвеждане на новата система са появиха твърдения, че има проблем с изискванията за изгорели газове и по тази причина много от леките коли, при това по нови модели от последните години не могат да покрият тестовете. В същото време собственици на коли на по 10-20 години с дизелови двигатели минават тестовете безпроблемно

Важните новини във ФАКТИ на 02.08.2024 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Проблемите с техническите прегледи взеха главата на шефа на Агенция „Автомобилна администрация“

Министър-председателят Димитър Главчев е освободил директора на Агенция „Автомобилна администрация“ Борислав Муеров. Това стана ясно по време на парламентарния контрол днес, съобщават от БГНЕС.
Причината са затрудненията с годишните технически прегледи на автомобили. След въвеждане на новата система са появиха твърдения, че има проблем с изискванията за изгорели газове и по тази причина много от леките коли, при това по нови модели от последните години не могат да покрият тестовете. В същото време собственици на коли на по 10-20 години с дизелови двигатели минават тестовете безпроблемно.
Депутатът Ангел Славчев от „Възраждане“ попита министър-председателя кога ще бъде сформирана работна група за промяна в наредбата. В отговор Главчев заяви, че е подписал заповедта за освобождаване на Муеров и предстои създаване на работна група.

"Товар" от потопения руски военен кораб "Сергей Котов" е изхвърлен на плаж в Синеморец

В българското село Синеморец е намерен скафандър от руския патрулен кораб "Сергей Котов", който Украйна унищожи в Черно море тази пролет.

Бабата на Мария Бакалова почина

Почина бабата на Мария Бакалова.

Доц. Борислав Цеков: Свидетели сме на антиконституционния рецидивизъм на ПП-ДБ

ПП-ДБ начело с Надя Йорданова, Лена Бориславова, Стою Стоев, Кирил Петков са внесли законопроект, с който по същество отменят конституционни правомощия на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Андрей Вълчев срещу Пеевски: Да обвързвате името ми с „касиери в енергетиката” може да се окачестви като безпомощност

Г-н Пеевски, включването на моето име в списък, който някой някъде развява с твърдения, които могат да бъдат окачествени само и единствено като клеветническо, подло, нечестно и обидно. Точно Вие с „хвърчащ лист” да правите в сградата на Народното събрание такива внушения, да обвързвате името ми с „касиери в енергетиката”, докато водите своите политически борби, без да зачитате, в този случай, истината, според мен, може да се окачестви само като израз на политическа посредственост и безпомощност”.

Турски документи за Илинденско-Преображенското въстание

На 2 август (нов стил) отбелязваме 121 години от избухването на Илинденското въстание – най-масовият въоръжен бунт на българите против османската власт. 26 000 българи, огромното мнозинство от които са представители на българския етнос, грабват оръжието, за да се борят за автономията на Македония и Одринско, коментира БГНЕС.

Владимир Чуков: Историята с неоттеглянето на Джо Байдън беше театър

Най-вероятният кандидат за вицепрезидент на демократите в САЩ е Джош Шапиро. Демократите правят изключително интелигентно своята кампания. Историята с неоттеглянето на Байдън беше театър.

Експресният влак София - Бургас закъснява с над пет часа

Експресният влак от София за Бургас се движи с голямо закъснение. Композицията е тръгнала от столицата в 06.15 ч. и закъснението е най-малко 5 часа. Причината е отклонен маршрут през гара Пловдив.

За над 210 млн. евро България иска да купи от Германия един ПВО комплекс

Българската държава ще закупи 1 брой зенитно ракетен комплекс „IRIS-T SLM“ от Германия. Стойността на сделката е 182 114 311 евро (356 184 366 лева) без ДДС.

Каримански: Ръководителите на БНБ не трябва да бъдат служебни премиери

Трябва да забравим за почти всички подуправители и управители на БНБ да бъдат служебни премиери. Ако искаме да сме коректни спрямо докладите на ЕК и ЕЦБ в частта „Правосъдие”, там, където се казва, че те не би трябвало да излизат в неплатен отпуск, а да напуснат работата си, ако искат да станат министър-председатели.

Пеевски: Група провалени политици пазят Сарафов и блокират избора на нов главен прокурор

Група провалени политици са внесли в деловодството на Народното събрание законопроект за изменение на Закона за съдебната власт, с който, под предлог изтекли мандати на висши органи на съдебната власт, се опитват да постигнат една, единствена цел - искат на всяка цена да блокират избора на нов главен прокурор и да гарантират безсрочното оставане на поста му на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов. Това заявява председателят на ДПС Делян Пеевски.

Тошко Йорданов за отказа на "Възраждане": Тяхно право

Откровените разговори винаги са полезни. Имаме различия, които явно за "Възраждане" са непреодолими. Това е тяхно право. В крайна сметка в подкрепа на правителство все още има 66 депутати и отговорността отива на плещите на "Продължаваме промяната - Демократична България" и на ГЕРБ, с които са последните два разговора.

Корнелия Нинова за скандала на "Олимпийските игри" в Париж: Хора, събудете се

"Вече седмица гърмят скандалите около откриването на Олимпиадата в Париж и боксовия мач с нещото, родено мъж, преродено в жена. Може да има различни гледни точки. Аз имам своята, лично изстрадана, но непреклонна".

"Пазете децата от това извращение. Не пипайте децата. Долу ръцете от българските деца".

"Пирогов": Изключително тежко е състоянието на журналиста Иван Гарелов

Изключително тежко е състоянието на журналиста Иван Гарелов, съобщават от болница "Пирогов" за "Фокус".

"За съжаление състоянието му не се подобрява и той още е в неврореанимацията", добавят от болницата.

Припомняме, че 81-годишният журналист претърпя тежък инцидент край морето, където е работил върху новата си книга. Първоначално е бил настанен в Бургаската окръжна болница, но заради влошаването на състоянието му е взето решение да бъде преместен в София.

Костадинов: Не можем да участваме в кабинет с представители на ГЕРБ и ДПС

Не можем да участваме в кабинет, в който участват представители на ГЕРБ и ДПС. Това обяви пред журналисти в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов след срещата с представители на "Има такъв народ" за съставяне на правителство с третия мандат, съобщи Novini.bg.

Председателят на ВАС отговори на Христо Иванов

Отношенията ми като председател и в лично качество с политици по повод съдебната реформа се изчерпват единствено до срещи с представители на различни компетентни институции като Министерството на правосъдие и комисии към Народното събрание. Всички тези контакти и срещи са официални и на тях са присъствали колеги, представители на съдебната власт, включително председателят на Върховния касационен съд и и.ф. главен прокурор.

Хигиенистка е провеждала интервюта за българско гражданство в консулството ни в Битоля

Хигиенистка е провеждала интервюта за българско гражданство в консулството ни в Битоля, съобщи служебният премиер и министър на външните работи Димитър Главчев.

Вътрешният министър каза кой е помогнал на Брендо да се върне у нас

Двама души от престъпна група, занимавала се с контрабанда на наркотици с летателни средства, които трудно се засичат у нас, вероятно са съдействали на Евелин Банев- Брендо.

Над 6 млн. лева са стрували изборите на 9 юни

Общо отчетените средства за подготовка и провеждане на изборите за народни представители и за членове на Европейския парламент на 9 юни 2024 г. са в размер на 6 096 849 лева. Това съобщи служебният премиер и служебен министър на външните работи Димитър Главчев по време на участието си в днешния парламентарен контрол.

Почти за година: Държавата е отнела над 1000 автомобила, продала е 128

Към 25 юли в НАП са регистрирани 1173 моторно-превозни средства, отнети в полза на държавата след като бяха въведени промените през миналата есен - автомобилите на пияни и дрогирани шофьори да се конфискуват.

Тошко Йорданов към Костадинов: Гледаме към третия мандат като национална отговорност, а не като партийна задача

Започна срещата между ИТН и "Възраждане" в търсене на подкрепа за правителство, съобщават от Dariknews.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 сега е момента

    4 0 Отговор
    отново да дъвчем новините преди заспиване
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол