31 Юли, 2024 18:35 1 498 22

Габриела Руменова: Има нелоялни практики по Черноморието

  • габриела руменова-
  • туристи-
  • хитрини-
  • черноморието

Това се дребни хитринки, които само ни развалят настроението. Хубавата новина е, че не са масови тези нарушения

Габриела Руменова: Има нелоялни практики по Черноморието - 1

Внимавайте, когато се прави резервация за почивка през безплатни платформи. Потребителите да проверяват в регистъра на Министерство на туризма всички обекти, за да не бъдат измамени и най-малко да останат недоволни.

Това препоръча създателят на платформата „Ние потребителите“ Габриела Руменова в интервю пред БНР.

В „12+4“ тя коментира, че се е натъкнала на нелоялни практики по родното Черноморие.

Това се дребни хитринки, които само ни развалят настроението. Хубавата новина е, че не са масови тези нарушения. А ги коментираме, за да стане ясно, че това не трябва да се прави така и клиентите да знаят на какво имат право и да си търсят правата“, обясни Руменова.

За пример тя посочи предварително приготвени храни на различни щандове, обикновено са по плажните алеи.

„А цените са обявени не както законът казва - за кг, а за 100 гр. Същото е и с плодовете по сергиите, тези по-екзотичните малини, къпини и хората трудно пресмятат, това е опит да останат потребителите с впечатление че е по-евтино отколкото е.

Другото е, че на места не се осигурява безплатен достъп до тоалетен възел на всички клиенти в заведението, независимо от броя звезди“, разказа създателят на „Ние потребителите“.

Наложило се е да се намесят от платформата, за да защитят интереса на потребители, който имали резервация и 4 дни преди датата им се обаждат от хотела и казват, че излизат в ремонт. От „Ние потребителите“ са спасили почивката и хората са били настанени в друго крило на хотела.

Други пък резервирали хотел на 300 м до плажа, така пишело. На място им казват, че е 300 м, но по въздух. А в семейството е имало малко дете и човек инвалид.

„Сега излизат оферти в последния момент, да пласират стаи, които няма да могат да бъдат продадени. Да се внимава, защото в тези оферти се посочват и отстъпки, но нека потребителите видят и цената в останалите периоди на сезона, за да не се окаже, че отстъпките са мними“, предупреди Габриела Руменова.

И препоръча да се четат офертите внимателно, особено какво включва цената, защото може да се наложи да доплащат на място.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    18 2 Отговор
    Тази година цените с 20 процента нагоре а обслужване нула.

    Коментиран от #17

  • 2 Като Псрапета в оназ банка

    5 2 Отговор
    Страшен експерт ей, кой я "такова" ..., промотира
  • 3 Офанзивен дефанзиф

    17 1 Отговор
    Нелоялни практики има колкото искаш - да не се правят на утрепани, ами да пращат тайни клиенти и да санкционират. А иначе не ми пука - от години не ходя на нашето море, отказаха ме. Сега реват сезонът бил пред провал, хората не били патриоти и ходели в Гърция, трябвало им още помощи от държавата, ... Бля-бля - да фалират всички наред и нещата ще си дойдат на мястото!
    Или ще ида в Гърция, или изобщо няма да ходя на море! Не искам някакви тъпи мутри да ми се правят на велики за какво ли не и да се опитват да ме прекарат навсякъде.
    Отиваш на плажа пред хотела, ама там не било за свободно плажуване. Сериозно?! А да сте чували, че плажната ивица е държавна собственост и всеки има право на безплатен достъп до нея?!
    Айде да ви няма!

    Коментиран от #8, #19

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Миризлив пор

    15 1 Отговор
    Еййй усетихте се! Направо го напишете, човек се блъска и спестява 1 година да се отпусне 1 седмица, отива с надежди да си почине а се натресва на място където с относително законни практики го обират! Ядосва се че са се подиграли с трудно спестените му пари и никога повече няма да стъпи там! Ето така изгониха българските туристи. Ако искат да върнат българския турист трябва да има сериозни мерки срещу подобни практики.

    Коментиран от #7, #11

  • 6 ами

    13 3 Отговор
    Ааа, лошо няма. На Фекалната яма ходят само овце, а овцете трябва да бъдат доени редовно.
  • 7 Не знам

    2 10 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    дали им трябват скъсани туристи, факт е че по нашето черноморие в момента има рекорд по брой туристи. Цените се качват именно защото има огромно търсене. Който му е скъпо -- у лево, след него чакат двама готови да платят.
  • 8 Кое било

    2 5 Отговор

    До коментар #3 от "Офанзивен дефанзиф":

    преди провал? Над 20% повече туристи от предковидната 2019. А цените са двойни оттогава. Сезонът е рекорден, бе ги мисли хотелиерите ;) И без теб се ооравят

    Коментиран от #9

  • 9 Последния Софиянец

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Кое било":

    Моите приятели на морето миналата година ревяха че няма клиенти а тази реват че не могат да смогнат да ги обслужат.
  • 10 Сотир

    4 2 Отговор
    Нищо не е безплатно.Всяка услуга има някаква стойност.
  • 11 Братле

    3 10 Отговор

    До коментар #5 от "Миризлив пор":

    щом ти се налага да спестяваш цяла година за 1 седмица на море, значи не си захлебил за море. Не се хаби -- само ще гледаш жадно и ще се дразниш как така е толкова скъпо. Черноморието не е за хора дето си броят стотинките...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Де е Илия, на кирия

    6 0 Отговор
    Може да не ни развалят сериозно настроението ако са от скоро и инцидентно. Тези "хитринки" са още от времето в края на миналия век, когато сервитьор и барман станаха най атрактивните и желани професии по курортите не само по Черноморието. Тогава всичката собственост беше държавна и кой по какъвто начин успееше да ползва държавното като собствено или за лична изгода си беше сериозен престиж. Никой не го вълнуваше дали този или онзи клиент ще остане доволен и ще посети отново. Важно беше "да го заколим" докато ни е в ръцете. Сега същото поведение от частни собственици е направо необяснимо.
  • 14 ала бала

    4 0 Отговор
    само това ли?
    там стригат и костенурките!
  • 15 От Варна

    4 0 Отговор
    Особено ме впечатли определянето на малините и къпините за “екзотични” плодове?!? На пазара видях боровинки по 40 лв/кг!! Не от горските, а едри, промишлено добивани боровинки. Попитах търговката дали ги докарват от оранжерии в Антарктида? Тя горката , не е виновна, изобщо не включи на шегата. Но има добра новина за гражданите- по кварталите са сформирани пунктове, където производители докарват предимно малини. Продават ги по 8 лв/кг , разграбват се за минути! На пазарите се предлагат по 35 лв/кг, представям си в курортите! Наистина екзотично ще да е….

    Коментиран от #18

  • 16 Гост

    1 0 Отговор
    25 лв чадър и шезлонг, а още не са ми издавали касова бележка.
  • 17 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    В старият град на Несебър супа за 17,90.
  • 18 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "От Варна":

    Щом е за печалбата и доматите и ябълките ще изкарат екзотични.
  • 19 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Офанзивен дефанзиф":

    Думата патриот придоби нов смисъл. Това е 0фцъ, която търпи да я стрижат в името на келепира на мутропитеците.
  • 20 хххх

    2 0 Отговор
    В градовете по мутроморието е ужас!! Там трябва директно да се уволнят и да се назначат нови управленци. Инак мафиотизацията няма да се оправи.
  • 21 Авропейци сме, но не дотам

    1 0 Отговор
    Оставете хитринките. Вижте каква МРЪСОТИЯ е навсякъде около плажовете. На плажа Кабакум край Варна пред хотел Ной докато стигнеш до пясъка – Боже, каква гнусотия! А на пясъка – наредени чадъри, шезлонги, кафенца, работилнички за пари. Наоколо – бомба! Е, защо?
  • 22 00001

    0 0 Отговор
    Има грабеж по черноморието това е еквивалента на нелоялна практика по Бай Ган ьовски
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове