6 Август, 2024 10:09 1 667 19

Доц. Киселова: Този парламент не трябва да прави никакви усилия и промени в законите

  • киселова-
  • избори-
  • парламент

Изборите ще са на 13 или 20 октомври

Доц. Киселова: Този парламент не трябва да прави никакви усилия и промени в законите - 1
Снимка: Нова телевизия

Този парламент не трябва да прави никакви усилия и промени в законите. Ролята на НС не е само да прави закони, но и да внася предвидимост в среда. Изборите ще са на 13 или 20 октомври.

Промените в изборните правила трябва да бъдат много - в разясняването на изборите, в провеждането на кампаниите, да няма толкова недействителни бюлетини, да има промяна в избирателите.

Това заяви в ефира на БНТ преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова.

Попитана какви са правомощията на президента, доц. Киселова заяви, че президентът ще се опита да покаже, че няма правомощия, защото промените в Конституцията бяха направени с оглед на неговата фигура.

"Президентът няма да допусне да няма правителство, но ще показва колко е несъстоятелна тази промяна като процедура. Трябваше да се избере омбудсман и негов заместник, както и директор на Сметната палата. Начинът, по който се формира служебно правителство, ще създава пречки", каза още тя.

Време е някой да каже, че това трябва да спре. При първия мандат не видяхме някакви кой знае какви усилия за водене на преговори. Всеки си говореше каквото иска и не беше готов да отстъпи и да чуе другия. Имахме няколко много безотговорни парламента и България не може да продължава така, обобщи доц. Киселова.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    22 1 Отговор
    Ей така без усилия да си взимат 10 000 заплата.Да не се напрягат че Шиши ще отслабне.
  • 2 Крум

    15 6 Отговор
    Много акъл раздават тези бе. Ама така е лесно,а да отиде на пазара са продава или да влезе в мините ,че да я питам тогава каква песен ще запее.
  • 3 ТаУмВзе

    14 1 Отговор
    Въпросът е, за кво й е на приключилата Вчера територийка парламентче изобще!
  • 4 Жено

    16 5 Отговор
    Ти кога работиш, като по цял ден се превърташ по разни медии?
    Това важи за всички, подобни на теб!
    Едно нещо, което ми се натрапва, ми става досадно
  • 5 Този

    16 1 Отговор
    парламент е изключително вреден и голям ПОЗОР !!!
  • 6 с. Ген. Киселово, Варненско

    14 6 Отговор
    Киселовица е срам за преподавателското съсловие. Съобщава като разсилен кога ще са изборите, за повече не и стига акълът.
  • 7 Киселички

    11 3 Отговор
    Пак получих киселини.Трябва да си поръчам АЛМАКС
  • 8 урсулчо

    13 6 Отговор
    Киселова била на 47г. , а изглежда като на 60. Липсата на сексуален живот води до преждевременно състаряване, особено ако е придружена със злоупотреба със спиртни напитки.

    Коментиран от #12

  • 9 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 4 Отговор
    ВИНАГИ ЧОВЕК ТРЯБВА ДА СЕ СЪМНЯВА В ................ "ПРИКАZKИТЕ" НА "ДОЦЕНТ"КАТА СЛЕД КАТО , ТЯ Е .....,.......... ЛИЧЕН СЪВЕТНИК ПО ПРАВНИТЕ ВЪПРОСИ НА ............... КРЪСТНИКА НА МАФИЯТА .......... МИСТЪР КЕШ ................ ФАКТ !
  • 10 ЕТО КОЙ ПОДЛЪГВА БГ. РЕШЕТНИКОВ

    10 4 Отговор
    ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА, ТАЯ ЖЕНА МУ Е СЪВЕТНИК В ПРЕЗИДЕНСТВОТО

    Коментиран от #14

  • 11 Кисел Киселов

    9 1 Отговор
    Тази едва ли от идеални подбуди се явява час по час по ТВ студио. Преди години бе "съветник" на Плевнелиев. Помните ли го? Едно безличие.
  • 12 Милурит

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "урсулчо":

    Също и употребата на въглероден храни като хляб, питки мекици,понички, които придават нездравословен вид и увеличават киселинността в организма.
  • 13 бузанчо Стою

    4 0 Отговор
    Аман от тая киселица,аман вече...
  • 14 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "ЕТО КОЙ ПОДЛЪГВА БГ. РЕШЕТНИКОВ":

    99 % ОТ СЪВЕТНИЦИТЕ НА "МИСТЪР КЕШ" СА .................. АГЕНТИ (ДС) , КГБ ШПИОНИ и НАЦИОНАЛНИ ПРЕДАТЕЛИ ................ А ДОКОЛКОТО "ДОЦЕНТ"КАТА Е ЕДНО НДОPAZУМЕНЕ .............. ФАКТ !
  • 15 с усмивка

    2 0 Отговор
    Този парламент не трябва да прави никакви усилия и промени в законите.
    Неподходящо мнение за модераторите.:) Да се изтрие заглавието, че не отговаря на политкоректността.
  • 16 Тази доцентка в коя болница работи??

    3 0 Отговор
    Кви са тия никнат както гъби
  • 17 доц. Киселинчев

    2 0 Отговор
    Други учени- специалисти по конституционно право- в тая държава няма ли?
  • 18 Минчо от Обеля

    2 0 Отговор
    Благодарим за дрънканиците. Дайте сега някой истински преподавател, роден в София ако може.
  • 19 Демократ

    1 1 Отговор
    Ако има избирателен закон,който гарантира честни избори и зачитане свободното право на глас на всеки българин по света и у нас, ако депутатите се избират от избирателите, а не от мафията и нейните партии, ако има честно избран парламент, което е характерно за демократичните държави, хората ще гласуват за своите избраници. 35 г. не е имало нито веднъж честни избори и след псевдодемокрацията, създадена и ръководена от ченгетата така,че парите,властта и контрола над всичко да е в БКП партийната номенклатура и ДС-КГБ мафията на задкулисието, хората няма да гласуват. Като няма правосъдие и разделение на властите и свобода на избор и свободен пазар в Парламента ще определят съдбата на българския народ престъпниците, които трябва да са в затвора. Това трябва да се казва на хората и това е задачата на аналлизаторите, за да знаят истината. Виновни за българската трагедия са тези управници, не ЕС и НАТО. Те откраднаха милиардите, отпуснати от ЕС за развитието на България. Те мечтаят за диктатурата на Живков и са свързани с Кремъл и не пускат България да е свободна и демократична. Справка -Румъния, ще й дишаме праха и ще пеем " кога ще ги стигнем румънците".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове