10 Август, 2024 12:16 1 542 16

Синдикат на МВР очаква рационален избор на вътрешен министър

  • сфсмвр-
  • избор-
  • вътрешен министър

СФСМВР заявява, че ако има доказателства за манипулиране на изборите от служители в системата, тази информация трябва да бъде представена не на медиите и широката общественост, а на прокуратурата

Синдикат на МВР очаква рационален избор на вътрешен министър - 1

УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР - СФСМВР, наблюдава с нарастващо притеснение увеличаващите се опити за политическа употреба на институцията МВР и работещите в нея професионалисти.

Посочва се, че внушенията, че изборите на 9 юни са манипулирани, неоснователните критики към борещите се с огнената стихия пожарникари, както и "трайното и неоснователно сатанизиране на МВР" от политическите представители са индиректно обвинение и обида към всичките 50 000 души във ведомството.

СФСМВР заявява, че ако има доказателства за манипулиране на изборите от служители в системата, тази информация трябва да бъде представена не на медиите и широката общественост, а на прокуратурата. Всички действия в посока, различна от правно установените механизми за разследване на престъпления, са откровена манипулация и пропаганда, подчертават от синдиката.

УС на СФСМВР обръща внимание на политиците, че да обявиш, че българските пожарникари не се справят с огнената криза е обидно и унизително към полагащите денонощен труд в тежки материално-битови условия.

Синдикатът се обръща към определената за министър-председател Горица Грънчарова-Кожарева с надеждата да подходи обективно и рационално към избора и назначаването на служебен министър на вътрешните работи.

За 15-те години от своето съществуване СФСМВР е водила разговори и преговори с над 20 министри на вътрешните работи. Голяма част от тези, които бяха назначени като такива, защото са носители на гражданската енергия за промяна в МВР, не само не постигнаха това - те замразиха, а някои и ликвидираха, социалния диалог във ведомството", изтъкват от синдиката.

Те изразяват надежда, че Грънчарова-Кожарова ще се запознае с процесите и динамиката в отношенията между министрите на вътрешните работи и СФСМВР и ще подходи отговорно, като с избора си осигури нужното спокойствие и устойчивост, за да има условия за работа и резултати.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе изборите в БГ

    24 4 Отговор
    Са най честните в целият свят. И в космоса.
  • 2 Българка

    27 3 Отговор
    Какво очакват полицаите, преобладаващо от които са мутри не ме интересува. Важно е какво очакват българите, които издържат армия безполезници и вредители. Не само Стоянов, а всички протежета на Пеевски и Кремъл трябва да бъдат отстранени със забрана да работя силови структури, а чантаджиите-пенсионери от върхушката в МВР , да излизат в дълга почивка
  • 3 Българка

    26 2 Отговор
    Определено мафията се нуждае от стабилна закрила и чадъри от МВР. Време е за разчистване на авгиевите обори
  • 4 Лост

    24 0 Отговор
    Ами тя и прокуратурата е като полицията.

    Коментиран от #15

  • 5 смях

    19 0 Отговор
    "рационален избори" за тях значи калинката и тормозът да продължи! Ахх вие.... некадърни безхаберници! Обединиха се около плюскане и източването на държавната софра!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 БОЕЦ

    12 5 Отговор
    ДНЕС информирах Горица Грънчарова, че БОЕЦ разполагаме с данни, видеоматериали, документи и свидетелства за личното участие на Калин Стоянов в покровителство на конкретни схеми и лица за купуване на гласове.
    Заявих среща с Грънчарова, на която да и представим данните и искането ни за смяна на министъра на вътрешните работи. Считам, че ще е добър знак, ако в процеса на сформиране на новият служебен кабинет чуе и гласът на БОЕЦ и гражданското общество.
    Ако Грънчарова откаже среща с БОЕЦ и остави Калин Стоянов като министър, то това ще е доказателство, че тя е назначена за премиер от сглобката на Пеевски-Борисов-Радев с цел тоталното манипулиране и кражба на изборите в полза на статуквото на мафията. Видяхме го вече при Главчев. И ще носи цялата отговорност за това!

    Коментиран от #12

  • 8 Реалност

    12 1 Отговор
    Целият преход е под влиянието на ДПС - тя е замислена като балансьор и лост за управление на процесите, с не особено гениалното, но за това ефектно прозрение, че няма нужда до излъчва премиери и президенти, достатъчно е държи гласовете, които да не позволяват да се кривне от предначертания от Луканов път и разбира се да разпределят баницата. Соча Луканов, защото той е най-значимия автор на тази конструкция, която накрая уби и него.
    Не е само МВР шефа, който е важен и честно Калин Стоянов е заменим. Но не е само той - шефът на информационно обслужване и на електронното управление също са важни. Важни са и шефовете на административните съдилища. Не случайно шефът на ВАС Чолаков се намеси лично в блокирането на Андрей Гюров. Просто не можеха да си позволят Радев, дори хипотетично, да има опцията Гюров.
    Борисов просто няма полезен ход - докато е с Пеевски и бъдещето на цялата му партия е обречено на тази лична негова зависимост.
    За това и Борисов и Пеевски имат остра нужда от компрометиран машинен вот и МВР да гарантира, че само те могат да купуват и контролират вот. Пари имат - контрабандата работи, но нямат вятър в платната.
  • 9 лилипутини

    12 0 Отговор
    Какъв синдикат бе бандити такива .Синдикати престъпници защитатват опг начело с калинчо и се нуждаят от конфортизъм .Синдиката трябва незабавно да бъде озаптен и да бъде подведен под накадзателна отговорност за безчинствата и безобразията ,бездействията на калинчовците в опазването реда законноста и справедливостта в държавата Кои престъпници ,бандити ,мутри и мародери на българската държава измислислиха синдикати на държавна хранилка в мвр да дерибействат и да взимат отношения ппо правораздавателните и провоохранителните действия на държавата .Щом искаш да си защитник излизаш от системата и се зашитаваш за правата и свободоти
  • 10 поробен след демокрацията

    9 4 Отговор
    Калинчо пак спретна нехранимайковците в системата да го защитават .Вън кокорчо заедно със защитниците на опг герб и дпс.Калинчото върви по пътя на иван гешев .Ниди ли напечено впряга подчинените да го спасяват .
  • 11 Доротея

    11 2 Отговор
    Не е работа на синдиката кой да бъде министър! Време е някой сериозен човек да заеме този пост, най добре съвестна госпожа, да изпрати с почести пенсионерите от системата, да строи останалите в една редица, да обяви какви са реалностите за носене на служба и да им обяви - Който приема да работи при тези условия, да остане! Който не е съгласен, крачка напред, реда го знае, човешки ресурси, заявлението за напускане - деловодството и щастлив път в частния бизнес и където им видят очите! Дори в такива структури е пародия да има синдикат! Синдикатите са за работническата класа!
  • 12 Това е истината

    6 6 Отговор

    До коментар #7 от "БОЕЦ":

    Вие от боец сте най долната партия която заедно с ПП -Дб са големи лицемери и манипулатори !
    Ако имат доказателства да ги носят в прокуратурата!
    Те просто нямат нищо!
  • 13 ПРЕСТЪПНИЯ СИНДИКАТ ДА СИ

    7 0 Отговор
    ГЛЕДА СИНДИКАЛНАТА ДЕЙНОСТ И ДА НЕ ИЗБИРА МИНИСТАР, ТОВА Е РАБОТА НА ДРУГИ
  • 14 Леко

    3 2 Отговор
    Точно мафиятаси поръчва новМВР шеф и говорят за чистки. Тесамо това правят
  • 15 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Лост":

    сигнал към прокуратурата за корупция и конфликт на интереси за "утвърден" местен кмет, след като прокуратурата е съгласувала сигнала с въпросния местен олигарх, се обявява за метафора и прокуратурата е некомпетентна да разреши съответен казус "метафира", поради "липса на доказателства" и казуса е приключен с "отказ от прокуратурата" да разглежда случаите ! така е в почти в повечето местни структури, където "местните" олигарси са се "утвърдили" с иборните резултати и властовите структури и "метафорично" си осигуряват бездействие и "стабилност и законосъобразно " съществуване" !

    Коментиран от #16

  • 16 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #15 от "Българин":

    Не знам защо , факти премахна Главните букви в текста ми ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове