12 Август, 2024 13:41 5 349 18

Политолог: Новият служебен премиер ще направи промени само в тези 2 министерства

  • ирена тодорова-
  • горица грънчарова-кожарева-
  • рокади-
  • промени-
  • мвр-
  • мвнр

Рокади се очертават в МВР и МВнР

Политолог: Новият служебен премиер ще направи промени само в тези 2 министерства - 1
Снимка: БГНЕС

През почивните дни предложената за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева проведе редица срещи преди да предложи състава на следващото служебно правителство. Президентът Румен Радев ѝ даде срок до 19 август да представи структура и състав на кабинет, за да може изборите да се проведат на 20 октомври.

„Струва ми се, че Кожарева ще действа по протокол. Ще направи срещи с всички настоящи министри. Моята прогноза е за смяна на министрите на вътрешните и на външните работи. Други кадрови промени не би трябвало да има. Служебните министри нямат за цел да управляват дълго. Всяка промяна би била по-скоро зловредна, отколкото да има положителен ефект върху системата”, коментира в ефира на „Твоят ден” по "Нова телевизия" политологът Ирена Тодорова.

Според социолога от „Галъп” Яница Петкова служебното правителство би следвало да организира свободни и честни избори, както и да потуши напрежението, създадено вследствие на политическата криза.

„Когато става ключово кой точно ще бъде министър за една служебна власт, която така или иначе е временна, това показва проблем със самото функциониране на въпросната власт”, добави още тя.

Експертите коментираха и предстоящата демонстрация на служителите на МВР в подкрепа на вътрешният министър Калин Стоянов. „И друг път сме виждали униформени да застават зад текущия служебен министър. Протести биха могли да се очакват, но позицията на служебен министър да бъде защитавана толкова дълго време, създава усещане за някакъв друг нюанс”, каза още Петкова.

„Дали са честни изборите, или не е въпрос на усещане от страна на обществото. Докато политическите лидери не престанат да твърдят, че вотът е купен и не престанат да се замерят с компромати, обществото няма да заживее с усещането, че неговият избор не е променен”, добави Тодорова.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    31 1 Отговор
    Политолозите по телевистан използват революционните практики - Метане на бобец, гледане на карти и кафе! После кристалните кълбета и транса. ХАХАХАХАХ
  • 2 Е хубава

    10 1 Отговор
    работа , няма що ! Зер останалите "ненадминати компетентни " ? За независимост да не говорим изобщо !
  • 3 Анализатор

    17 10 Отговор
    Проблемът госпожо е, че Калин Стоянов(разбирай Дилян Пеевски), е зловреден...
    Абе все едно да вкараш мафията в правителството..
  • 4 Демократ

    17 3 Отговор
    С такъв изборен закон никога не е имало и няма да има честни избори. Аналлизаторите колко забогатява от сутрин до вечер да дрънкат глупости с безсмислени прогнози 7 пъти за 4 години. България освен че е превърната в Пинокиоленд, страната на лъжците, стана и страната на врачките. 35 г.нито едни избори не са били честни и така ще бъде, защото законите ги приема ДС-Кгб мафията, която държи парите,властта и контрола и бандитите са на първия ред в парламента,вместо в затвора и приемат закони и да не носят отговорност за престъпленията си.

    Коментиран от #10

  • 5 Много врачки

    12 2 Отговор
    Малко реални преценки ...
  • 6 Ханку Брат

    7 7 Отговор
    К. Стоянов непрекъснато се намира в обяснителен режим. Значи е зависим и винаги се оправдава, непропускайки да оплюе тези които му искат оставката. За някои политици е много важно да продължават по старите си схеми и им трябва послушко, който да им помага и да не им създава ядове. Всички знаем кои са.
  • 7 мално истински факти

    5 4 Отговор
    Много почнаха да се правят на измислени социолози , та чак взеха да отвращават хората с нищоказването си и кухото си бръщолевене .

    Коментиран от #8, #13

  • 8 верно е

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "мално истински факти":

    Те и политолозите с лопата да ги ринеш, и от тях два грама свестен материал не можеш да изкараш .
  • 9 Град Козлодуй

    4 3 Отговор
    на госпожа Горица ще и казват какво да прави
    това са Задкулисните мутрите мафията
  • 10 Град Козлодуй

    1 4 Отговор

    До коментар #4 от "Демократ":

    а Жан Виденов ще получава таванът и над таванът на пенсията
  • 11 и кво от това?

    1 3 Отговор
    Горица Грънчарова Кожарева - Ножарева
    Това е за фестивал на народните занаяти!
  • 12 Горица - шеф на МВР!

    3 2 Отговор
    И на МВнР. За по-сигурно.
    С две думи министър на всички работи.
  • 13 Ти какво искаш да прави?

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "мално истински факти":

    Дюнери ли да продава?
  • 14 ние от подмяната

    0 4 Отговор
    само другаря рашкоф дамаджанов е точния човек за министър на вътрешните и изборите са опечени
  • 15 цербер

    0 1 Отговор
    политоложката Ирена Тодорова.
  • 16 баба Фроса

    1 2 Отговор
    Милиционерите от протеста незабавно трябва да бъдат арестувани и уволнени дисциплинарно. И да се установи кой е организатора. Сарафов спи!МВР като институция трябва да служи на ОБЩЕСТВОТО, а не на Калин Стоянов, ГЕРБ и ДПС!!!!!!!!!!!
  • 17 ЧЕСТНО

    2 2 Отговор
    НА ТАЗИ СЪС СИГУРНОСТ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ Е ПОРЪЧКОВА И ПЛАТЕНА ПОЛИТОЛОЖКА, ЗАЩО? - ЗАЩОТО ВСЕКИ ПРЕМИЕР БИЛ ТОЙ СЛУЖЕБЕН ИЛИ НА РЕДОВНО ПРАВИТЕЛСТВО СИ ПОДБИРА ХОРАТА В КАБИНЕТА, ЗАЩОТО ТЕ НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТЕХНИТЕ ДЕЙНОСТИ. КАКВОТО И ДА МИ ПИЛЯКА ТАЗИ СЕЛСКА ТЕТКА НЕ Е ВЯРНО!
    ПЪРВОТО НЕЩО КАТО ПРЕМИЕР НА КАКВОТО И ДА Е БИЛО ПРАВИТЕЛСТВО, АЗ БИХ ИЗГОНИЛ ТАКЪВ МИНИСТЪР, ПОРАДИ ТОВА ЧЕ ТОЙ НЕ Е ПРЕДУПРЕДЕН ЗА НАПУСКАНЕ НА ПОСТА, А САМО Е ВОДЕН РАЗГОВОР С НЕГО, КАКТО И С ДРУГИТЕ МИНИСТРИ, А ИЗЛЕЗЕ И ОБИКОЛИ ВСИЧКИ МЕДИИ И ОРЕВА ОРТАЛЪКА, ЧЕ ГО ГОНЯТ БЕЗ НИКОЙ ДА ГО Е ГОНЕЛ, КОЕТО ЗА МЕН Е ПОКАЗАТЕЛНО, ЧЕ НЯКОЙ ГО КАРА ДА ПРАВИ ТОВА И ДА ПРОВОКИРА ПРОТЕСТ НА СЛУЖИТЕЛИТЕ. ТАКЪВ И МИНУТА НЕ ТРЯБВА ДА ОСТАНЕ В ТОВА МИНИСТЕРСТВО! ТОЙ НЕ Е НЕЗАМЕНИМ, А НАПРОТИВ - ТРЯБВА ДА СИ ОТИДЕ, КАКТО СИ ХОДЯТ ВСИЧКИ МИНИСТРИ, ЗА КОЙТО ПРЕМИЕРА КАЗВА, ЧЕ НЕ Е СЪГЛАСЕН ДА РАБОТИ С НЕГО. КРАЙ! ПРЕМИЕРА ТРЯБВА ДА ИМА ВЯРА НА МИНИСТРИТЕ СИ И ТОЗИ ДА ПРЕСТАНЕ ДА РЕВЕ, НЕ МУ ОТИВА!
    СРАМ!
    ДЕБЕЛАН ДА ГО НАЗНАЧИ ПРИ НЕГО КАТО Е ТОЛКОЗ КАДЪРЕН, НЕГОВ КАДЪР Е!
  • 18 Вълканов

    1 0 Отговор
    Защо не. Българската полиция бе ревърната в политическа още от време оно. Така че, един политически протест на полицаи, си е съвсем нормално. Бедата е, ако зад тои протест стоят намеренията на някои партии, да съхранят статуквото, което е в тяхна полза.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове