16 Август, 2024 21:47 4 096 27

Проф. Радулов: Главният секретар на МВР се оказва участник в ОПГ. Защо и министърът да не е част от такава група?

  • николай радулов-
  • главен секретар-
  • мвр-
  • опг-
  • министър

"Колкото си по-далеч, толкова повече обвинения ще ти се струпат и това Вълка го знае. От тези 150 млн. лв., ако дадеш 15 млн. лв. за адвокати, ти си недосегаем", коментира експертът по национална сигурност

Проф. Радулов: Главният секретар на МВР се оказва участник в ОПГ. Защо и министърът да не е част от такава група? - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Безпрецедентна и арогантна политическа намеса в дейността на ГДБОП, основната оперативно-издирвателна служба в МВР. Така определи министърът на вътрешните работи Калин Стоянов действията на Божидар Божанов. Калин Стоянов се държи непочтено и използва дългогодишни служители и експерти от МВР за политически интриги, отвърна му самият Божанов.
"Депутатите могат да питат. Не е необходимо да се взима разрешение. Друг въпрос е какво са питали. От питания зависи дали да отговори или не. Лесно е да се отговори, че това е тайна на разследването. Няма как отвън да се оказва натиск. Този служебен министър много иска отново да бъде министър. Има много причини, поради които могат да го махнат", коментира експертът по национална сигурност проф. Николай Радулов пред Bulgaria ON AIR.

Ситуацията с наркотрафика и наркоразпространението

"Това, което се лови, не е това, което се търгува. Кокаинът и хероинът се продават на пазара спокойно и необезпокоявано. Трудно ми е да преценя дали е чадър или вид организация, в която участва този министър. Главният секретар на МВР се оказва участник в организирана престъпна група (ОПГ). Защо и министърът да не е участник в такава група?
Защо не се ловят наркотици? Защо има пожари в цялата страна? Защо на този министър не му се ще противопожарна и гражданска защита да излязат от МВР? Имаме управленска некомпетентност и нахалство. Това е първият министър, който си ангажира защитата през служителите на специалните полицейски сили. Организаторите са свързани с него. Никой от участниците не осъзнава, че това не е разрешеният от закона начин да се протестира. На МВР служителите им се позволява да протестират символично само за своите профсъюзни проблеми", обясни проф. Радулов в "Денят ON AIR".

"Има нещо много гнило не в Дания, а в МВР"
Гостът изтъкна, че продължават да се залавят в средата на България "поредните бусчета с 20-30 мигранти".
"ПП-ДБ искат Калин Стоянов да бъде отстранен не с правилните вътрешни причини. Искат техни хора да заемат това място, което им се струва много хлебно. Тези структури да обезпечат много сериозни постъпления. Заблуждават се, че реките от финансови средства ще потекат към тях. Живко Коцев няма как да се измъкне, защото започна да приказва и си навреди много", каза още проф. Радулов.

Казусът с Румен Гайтански - Вълка и Българската банка за развитие
"Колкото си по-далеч, толкова повече обвинения ще ти се струпат и това Вълка го знае. От тези 150 млн. лв., ако дадеш 15 млн. лв. за адвокати, ти си недосегаем. Документално всичко е изпипано. Трябва да има някой, който да си признае, че някой е взел подкуп или комисионна. Тези богатства са фикция, това са заеми. Прибират парите и не искат да ги връщат. Имаме много такива милионери и милиардери. Всеки, който е натрупал пари, дава част от тях за своята безопасност", заяви експертът по сигурност.

Една година от убийството на Алексей Петров
"Нищо няма да излезе. Всяка година отчитаме намаляване на регистрираните престъпленията. Всяка година почти колкото са регистрираните, има стари дела с неизвестен извършител, на които им изтича срокът и те биват ликвидирани. Тенденцията е такава: тази година имаме 85 хил. престъпления, преди 10 години 85 хил. са отишли в небитието. В партия МЕЧ имаме рецепти как да се справим с наркотрафика и корупция. Има връзка между политическия елит и корупцията в България", подчерта проф. Радулов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен

    17 31 Отговор
    Радулов говори само глупости . Напушен ли е ??? ели просто е извертял от годините. ???

    Коментиран от #3, #6

  • 2 Наивник на средна възраст

    38 10 Отговор
    Най-после безпристрастен и точен коментар за функциите на МВР в България.Браво професоре,моите уважения.
  • 3 Наивник на средна възраст

    31 6 Отговор

    До коментар #1 от "Румен":

    Руменчо,какво неточно каза професорът?Май си от тази структура свикнала да се има за нещо,а всъщност е най-голямата ОПГ в Рпубликата...

    Коментиран от #16

  • 4 естествено

    17 0 Отговор
    как се става мвр министър ???
  • 5 ЕДГАР КЕЙСИ

    11 25 Отговор
    А ТИ "ПРОФЕСОРЕ" ОТ КОЯ ОПГ ГРУПА СИ ................... ОТ ГРУПАТА НА "РУСКИТЕ ШПИОНИ ЛИ ? ? ? ...................
  • 6 Иван4о

    13 6 Отговор

    До коментар #1 от "Румен":

    Радул. от коя ОПГ е?
  • 7 ЕДГАР КЕЙСИ

    14 23 Отговор
    КАКЪВ "ПРОФЕСОР" Е ТОZИ .............. (ДС) МАФИОТ ОТ КОТИЛОТО НА ............... (П)РЕZИДЕНТА , МИСТЪР КЕ(ЛЕ)Ш .................... ФАКТ !
  • 8 А ма

    9 4 Отговор
    То всички сте опеге бре
  • 9 Как така има институт по психология

    15 0 Отговор
    А НЗОК няма пътека за психолози с направление от джипито за обикновенните граждани които си внасят здравните вноски
  • 10 Стига с

    9 12 Отговор
    тия старчоци, имащи се много вещи!
  • 11 Много зле

    16 6 Отговор
    Радулов, отгледан, възпитан и израстнал във времето , когато се строеше комунизма.

    Деен участник в системата на Българският преход, система прокарана от държавно- националния предател Любен Гоцев.

    Апропо,
    Радулов прати Кольо Парамов да пита Швейцарците, какво ново с откраднатите 460 млн. долара от Любен Гоцев.
    Чудя се как имате очи да се появявате публично.
  • 12 Павел пенев

    22 5 Отговор
    А кой се съмнява за министъра Стоянов? Със зъби и нокти се бори за своето столче, по негова инициатива престъпниците в МВР стачкуват без да имат това право, а други от ГДБОП създават политически интриги. Що за министър е този, вместо оставка и да си тръгне с достойнство ако има такова.

    Коментиран от #25

  • 13 Тредстоун

    8 10 Отговор
    Този е триволтов папагал , латерна на променящите се и чалгата , куц кон играе за пенсия , зара вече го изплю , гъба нещастна , смешник
  • 14 Боруна Лом

    3 2 Отговор
    ЕКС.. перте. ОДИ КОЗЛОД уййййй!
  • 15 Танас

    4 7 Отговор
    Главния секретар на ВИС и СИК, Костов, Къро, Ричард Ран, Роналд Ът, ... и на Боко Тиквата прави разкрития. Много интересно
  • 16 Казуар

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Наивник на средна възраст":

    Как доносникът професор разбра, че ППДБ искали да овладеят парични потоци за собствени цели, да е чул и видял лично. А иначе щом се е хванал с Меч, Сатър е ясен.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Изтрит

    2 1 Отговор
    Ееее пача долна,само като те зърна знам ,че ще ме изтриеш
    Гадна ми си дори и да те пожелая...отпред ...одзат даже...мъжа ти съжалявам
  • 20 00001

    2 0 Отговор
    Ами те ис тези в Комисията на парламента са част от ОПГ, та кой кого разследва и за какво?Мафиоза разследва Мафиоз В България не се израства професионално по заслуги, чрез подкупи и връзки.а дъжавната администрация е пълна с криминални но не осъдени типове, Осъждат се само тези който не са свързани със системата и без връзки. За това е думата кокошката и милионите за съдебната система. И заради това и ще стоите гладни жадни, нищо че имате всико за да живеете обилно и в добре уредена страна, България, боледува от рак, от който или ще трябва многорадикална хирургическа операция за да продължи да живее или ще загине ако продължи по съшия път.
  • 21 Бай араб

    5 3 Отговор
    Професор Радулов ИТН,като няма пари и рублите са пари
  • 22 007 /агент/

    5 0 Отговор
    Като прочетох "ние от МЕЧ", ми стана ясен....
    Мноооого може до се изпиши за Москов... Кога ли прокоратурата ще го привика ???
  • 23 Професионалист

    2 0 Отговор
    Много хора(политици,магистрати) са затвора,но няма кой да ги вкара,платено им е...
  • 24 Габи

    3 0 Отговор
    С какво нахалство прави заключения и отправя обвинения Радулов който падна до унижението да бъде лакей и послушник на чалгаря Славчо, въпреки отговорните длъжности които е заемал в държавата?Жалко, че такива хора са били на отговорни постове от които са зависили човешки съдби. Ако човек е почтен не трябва да продава душата си за пари и малко повече слава.
  • 25 До12

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Павел пенев":

    Смяната на Стоянов ще потвърди зависимоста и позчинениито пред някого на Кожарова. И най-неграмотния,но мислещ с главата си човек знае, че смяната за два месеца на министъра на МВР не носи нищо хубаво. Какво ново и по-добро може да направи следващия?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Имало едно време

    2 0 Отговор
    До Павел. . Павле много рано са те откъснали.или си стар партиен секретар наплачеш за отнетити приврлегии.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол