18 Август, 2024 10:09 1 272 29

Министърът на туризма: Българите пътуват все по-често в страната

  • министър на туризма-
  • българи-
  • пътуване-
  • страната

Туристическият сезон върви с резултати, които ще го направят най-добрия въобще, коментира още Евтим Милошев

Министърът на туризма: Българите пътуват все по-често в страната - 1
Снимка: Нова телевизия

Туристическият сезон върви с резултати, които ще го направят най-добрия въобще. Туристите са два вида – организирани и самоорганизиращи се. Нашите традиционни пазари са Европа и съседните страни. Имаме екзотични пазари като Узбекистан, Мексико и др. Възможностите ни по отношение на видовете туризъм са огромни. Това каза служебният министър на туризма Евтим Милошев в „Събуди се”.
Той отчете, че българите пътуват все по-често в страната, особено след кризата от COVID-19. И допълни, че в България има много интересни места за посещение по отношение на природа, история, култура, храна, вино и др. Милошев посочи, че обект на внимание са и термалните извори.
Служебният министър каза още, че тази година най-много туристи имаме от Румъния. И посочи, че интересът към Дуранкулак също е голям. Той допълни, че има идея за разширяване на ГКП „Дуранкулак”.

Милошев коментира и темата с туристическия гаранционен фонд. По негови думи е важно такъв фонд да бъде въведен, тъй като е необходим и за потребителите, и за туроператорите.

Служебният министър каза, че е имал среща с Горица Грънчарова-Кожарева, но не уточни дали ще остане в следващия кабинет.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааааа

    30 0 Отговор
    От столицата до село и обратно !
  • 2 Гост

    21 0 Отговор
    Ясно време е да вдигаме данъците.
  • 3 Помощ 112

    33 0 Отговор
    Ако не сте вие в парламента българоубийците България си е най добрата държава, имаме всичко и всичко е на 2 часа и половина път, морето, планината, гората, язовира, реката, полята, изворите, манастирите, крепостите...

    Коментиран от #14, #16

  • 4 За да си

    26 0 Отговор
    купим истинска храна от село. Защото тази по големите вериги и квартални магазинчета в градовете дори животните не я консумират.
  • 5 Боруна Лом

    23 0 Отговор
    ЕМООО,МААНИ ТЕЯ МУСТАЦИ И ОЧИЛЦА,НЕ СЕ ПРАВИ НА ВЪЗРОЖДЕНЕЦ! ПРАЗЕН СИ ОТ ВЪТРЕ! БЛАГОДАРИ НА СЛАВИ, ЧЕ ТЕ ОТКРИ!

    Коментиран от #29

  • 6 Администрацията ходи на екскурзии

    25 0 Отговор
    А българите са пекат по балконите.
  • 7 Бай той Толстой

    20 0 Отговор
    Коя е тая с мустаците,бе?
  • 8 Гориил

    14 0 Отговор
    Цената на обиколките се е увеличила неприлично. Гледането на ценовите етикети в туристическите агенции ви кара да се замислите. Пътуването със самолет поскъпва с 15-20 процента годишно. Тази потискаща и тъжна картина се превърна в ежедневен фон за разрушаване на плановете на милиони европейски туристи. Прекарването на ваканция в България беше изгодно и надеждно, но цената на автобусната екскурзия в София се удвои, а ценоразписите на туристическите облекла и аксесоари заприличаха на менюта в скъпи ресторанти.
  • 9 Павел пенев

    16 0 Отговор
    Българите пътуват все по често в страната,но не можеш да ги излъжеш да отидат на лайноморието.
  • 10 рачето

    15 0 Отговор
    тоя па клоун... жена му по-мъжкарана от него
  • 11 я едно мишле е легнало под носът ти

    15 0 Отговор
    всяка година летоска се пъчим колко били туристите
    а есента отчитаме спадове как така става
  • 12 Интереснооо

    12 0 Отговор
    Милошев Салвадор Дали ли имитира?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Така ли мислиш

    0 14 Отговор

    До коментар #3 от "Помощ 112":

    Ако не бяха тия в парламента да асфалтират пътищата щеше да ходиш до крепостите със сърп и чук през шубраците.

    Коментиран от #24

  • 15 Баце Джиджи

    18 0 Отговор
    Еееееее, Хари Потър...ти чуваш ли се какво говориш бе!!? Какъв туризъм бе!? Българите нямат пари да почиват! Тия, които имат, изобщо не почиват в България, защото алчни наглеци и некадърници в хотелиерския бизнес и мутри унищожиха всичко по морета и планини, само бетон, както правят и в големите градове, и направиха цените все едно сме в Монако, а услугата е за -100 оценка! Отвратителна услуга и преживяване!!! Гледате да се нагушите с пари за следващите десет живота! По нашето Черноморие идват само скапани английски пияници, които пият на воля ментетата и опикават всичко, но вие им се радвате! Евала на такъв туризъм...
  • 16 ха ха

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Помощ 112":

    Прайлно! Всичко на запад от линията Стара Загора - Търново да се маха! Два часа и половина от морето - който се включил, включил...
  • 17 Жалък ненормалнки

    18 0 Отговор
    Едни успял некадърник
  • 18 ха ха

    6 0 Отговор
    2019 не е трудно да бъде бита по финансови показатели поради инфлацията. Добре е да видим нощувките. Да не говорим, че обновяването на базата ще е оскъпено плюс повишението на лихвените проценти...
  • 19 До: Така ли мислиш

    9 1 Отговор
    Не Парламента, а ОТАН нареди на колонията си ЕС да финансира пътищата на НАТО срещу вражески държави. От които политическата мафия в България усвои 50% от парите. Ремонт над ремонта. Едни станаха мързеливи милиардери, а бедните работещи се увеличиха. България винаги е страдала от некадърен, неимоверно алчен и продажен псевдоелит. За да стигнем до тоталното унищожаване на държавата, превърната в територия. Скоро за българските гори ще слушаме само в народните песни и приказки. За 35 г. превърнаха Раят в пустиня.
  • 20 Ко каза

    13 0 Отговор
    Този човек мъца повече от Сашо Диков с тази разлика, че на Диков поне мисълта му тече гладко.Сутринта го гледах и се чудя как ще се оправим с подобни министри.
  • 21 Хаха

    0 1 Отговор
    Министърът на туризма: Българите пътуват все по-често в страната

    Кво да правя тук в Мангалия
    Да отидеш на морето що искат "малко" само за спане
  • 22 ТРАК

    9 0 Отговор
    Кои българи пътуват - ами пътуват депутатите, министрите, шефове на гоулемите фирми нагушили пари с държавни поръчки, чат пат некой висш полицаи и военен, разни търговци отделили парици от ДДС и от ниски заплати на работниците си, разни реститутки от наеми , некой едър земеделец - както ги нарича ББ " зърнари" и пр. Народа се гърчи по полето, прави си зимнината за да олелее.
  • 23 Кой е този смехурко

    5 0 Отговор
    на снимката? Завладяващ мустак! Защо ли не ме убеждава в експертиза и интелект?
  • 24 кои асфалтираха

    6 0 Отговор

    До коментар #14 от "Така ли мислиш":

    кои пътища и как? Май НИЩО не знаеш по въпроса, освен това, което мъца баце сикаджията!
    Добре че от тебе НИЩО не зависи, защото не допринасяш за изясняване на истината около магистралите и чувалите с пари. За качество да не говорим. Чуждестранни фирми ни казаха за лошото качество, но тези в парламента скриха резултатите.
  • 25 Тоя пес какъв по мияр е

    7 0 Отговор
    обикаля по копанките на хотелиерите и обещава, и взима, въпреки че е най-евтиния министЕр, щото другите преди него взимаха повече, особено оня ангелКОНва
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 АМА ТОЯ ВЕРНО ЛИ Е МИНИСТЪР?

    5 0 Отговор
    Та тия Тръмп им казва LOW IQ
  • 28 Да бе, да, гУсин минист'р, верваме ти!

    7 0 Отговор
    Само "малък" брой от българите, т.е половин България е избрала Гърция за почивка! Пише го черно на бяло в този сайт: "...за 2 месеца - 3,25 млн. българи са предпочели Гърция!" Границите са задръстени от желаещи да пътуват в чужбина, а не на нашето БЕТОНоморие или другата дума - Л.....О.морие! Айде, със здраве!
  • 29 ха, ха

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Боруна Лом":

    С очилцата и смешните мустачки прилича на дърт мазен коцкар какъвто и си е.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол