22 Август, 2024 05:36 1 995 31

Буруджиева: Радев направи грозна сценка с отказа да подпише указа

  • татяна буруджиева-
  • атанас радев-
  • политика

Президентът така разбира упражняването на властта, смята политологът

Буруджиева: Радев направи грозна сценка с отказа да подпише указа - 1
Снимка: Евронюз България

Няма да бъде опция което и да е било ДПС да бъде приближено към властта. Затова при този казус и това, което се случва, най-вероятно е да се върнат към Димитър Главчев.

Така политологът доц. Татяна Буруджиева коментира пред Евронюз България политическата криза, в която се намираме и разговорите на президента Румен Радев с потенциалните кандидати за служебен премиер.

Относно казуса с вътрешния министър Калин Стоянов и отказа на държавния глава да подпише указ за служебен кабинет "Грънчарова", Буруджиева каза, че не е "чула досега да е имало изборни нарушения", след като Стоянов бе на поста при два парламентарни вота. "Нещо друго се крие зад цялата тази история. Никой не иска да задълбочава кризата, която президентът Радев направи", смята тя.

"Направих си труда и препрочетох текстове, Радев така разбира да играе ролята на президент, защото направи грозна сценка с отказа да подпише указа", допълни Буруджиева.

По мнението ѝ "сам по себе си този списък е "нон сенс" има достатъчно примери за служебни правителства", каза тя относно "домовата книга", по която може да се избират кандидатите за служебен министър-председател. Според нея властимащите трябва разсъждават какво да се подобри в тази посока. "Всичко, което се случва в държавата задълбочава необходимостта от разговор какво е разделението на властите наистина", допълни тя.

Според колегата ѝ политологът Атанас Радев покрай разговора за задълбочаването на политическата криза, "пропускаме и влиянието, което се осъществява върху кандидата за служебен министър-председател. Политическите партии трябва да работят в посока за каква е отговорността и кой я носи за служебните кабинети".

По думите му "самите народни представители не могат да направят контрол над изпълнителната власт"

"Сега е агония, хем ще се съберат за заседание, хем дали ще могат да изберат кандидат и пр.", заключи той.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    72 8 Отговор
    Кожарева Ножарева е човек на ШИШИ.
  • 2 Лост

    77 5 Отговор
    Много е зависима горката.Защо никой анализатор не ходи с бадж на който е написано кой и колко му плаща?

    Коментиран от #7

  • 3 да де

    64 7 Отговор
    Интересно какво щеше да каже другарката Буруджиева, ако сцената беше красива. Най-вероятно щеше да рони сълзи, че Президента елегантно е показал вратата на Горицата.
  • 4 Боковият

    50 4 Отговор
    Главчов най - Убав ! Стига , ма , с опити за внушения !
  • 5 Последния Софиянец

    54 19 Отговор
    Това е моят президент! Гордея се с него!

    Коментиран от #13

  • 6 Едните

    33 6 Отговор
    на Пеевски, другите на ГЕРБ със златното пръстче на двойните граждани ПП, корпорацията ГЕРБ, етно олигархичната ДПС, костовите приватизатори ДБ и СДС, част от евроатлантическите олигарси в БСП са Проклятието на България. Всички ТЕ са чужди проекти. Те унищожиха държавата и ни превърнаха в Територия. Най-голяма вина имат БСП, те предадоха последният български политик Виденов. Първо БСП и СДС избраха единодушно за шеф на БНБ Тодор Вълчев от 1991 до 1996, банкрутирал държавата, напускайки поста си малко преди банкова криза, дори Костов се сдоби с Банка. Второто предателство на БСП, БСП и ДПС свалят Виденов. Третото предателство БСП кани Царя, така дойдоха НДСВ. Борисов дойде от редиците на НДСВ, немски проект и финансиране. Последното предателство на БСП увеличаване турските секции и Двойното гражданство.
  • 7 Европеец

    40 0 Отговор

    До коментар #2 от "Лост":

    Ако имам власт бих забранил всички социолози и политолози, които по цял ден папат парички от медиите..... Страшни манипулатори и допълнително объркват възприемането на ситуацията..... Но социолог, журналист и политолог без грандове не могат, грандовете за тях са като въздуха за всяко жило същество.... Статията разбира се не я чета....
  • 8 А К О тая

    37 3 Отговор
    е професор , я треба да съм космонавт . Ега ти безогледното нахалство непрекъснато да да прекъсва другите

    Коментиран от #11

  • 9 Това е положението

    26 3 Отговор
    Размисли и страсти на дърта комунистка.
  • 10 ИМПИЙЧМЪНТ !

    5 31 Отговор
    Най простият и алчен президент, който сме имали , и от бай Тошо е по тъп !

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 бай герги

    3 30 Отговор
    радефф да подава оставка да ходи на село да пасе овцете,той се показа като много злобен човек
  • 13 Онзи

    1 12 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Да имам "гордостта" ти,
    др. кенеFейк !

    Коментиран от #14

  • 14 Стоян

    14 0 Отговор

    До коментар #13 от "Онзи":

    А мъжът ти гордее ли се с тебе?
  • 15 К ре тен!

    20 2 Отговор

    До коментар #10 от "ИМПИЙЧМЪНТ !":

    Ако бай Тошо беше тъп,нямаше да направи от бедната изостанала държавица една от най проспериращите и икономически развита Държава в света!Ама ти това от къде да го знаеш!Мало умници!
  • 16 Мафиотската Д-ва

    16 0 Отговор
    Евронюз, БНТ и сие-съучастници на престъпния криминален политически елит, с най видния представител-Боруджиева.
  • 17 Мнение

    20 0 Отговор
    Тази Татяна Буруджиева е толкова некултурна жена, слушах я скоро по тв, някаква изнервена, доминираща, налагаща мнението си, неуважителна, прекъсваше другия коментиращ и водещия, нахална, нагла, агресивна, дори вулгарна, нарече другия коментиращ с обиден епитет "папагал", грозна работа! В България много анализатори и политолози нямат елементарна култура на говорене пред медиите! Най-грозтото е когато се надвикват и не дават на опонента да изкаже своята гледна точка!!! Това го няма никъде в ЕС!!!
  • 18 Фактите не лъжат!

    15 0 Отговор
    Тази Буруджиева не е никаква политоложка, а платена оплювачка на опонентите на ДПС-ГЕРБ!!!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гажданин

    12 0 Отговор
    България се задушава от просташка егоистична алчност,всичката власт за нашата партия това е мотото на партиите ,кой им го посади в главите агентурни...????
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Херострат

    10 0 Отговор
    Татяна Буруджиева /за сега - върла ЕВРО-АТЛАНТИЧКА / е родена на 15 юни 1957 година в София, в семейството на активиста на БКП Иван Буруджиев. Бащата на Буруджиева Иван Буруджиев е участвал в убийството на генерал Христо Николов Луков. По-късно комунистическият деец Буруджиев става военен,. БЕЗ КОМЕНТАР
  • 24 дуда

    9 0 Отговор
    Гледах Буруджиева. Държи се като труженичка от околовръстното.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Много ясно

    0 3 Отговор
    Друго не може да се очаква от шофьор на самолет русофил, освен да съсипе държавата командван от Кремъл.
  • 28 Грозна

    1 0 Отговор
    Грозна си ти.Точно така трябваше да постъпи.Таьи женичка не беше разбрала,че не е задължително министъра от МВР да е от техните среди.Зсщото той изпълнява граждански контрол върху това министерство .Какво искаш ти мисирке,слугинаж.?Пеевски да ни върти всички,най големия мафиот,наравно с Бокича по грабежи и схеми.Точно опърничавата коза,която дължи назначението си в Сметната палата на Цветков ,когато съда го върна на работа тя не го допусна да влезе в сметната палата.За да не установи Цветков кой е покрива от глоби и ъ.н.Като е с изтекъл мандат да си ходи И тези нефелници в НС,докато ги сменят хората с изтекъл мандат може и да се пенсионират там.Един ден не работят 8 часа в НС,с лапат големи заплати и бонуси за комисии.Сма утрепаха се от работа,да ги ожалиш.Да им се плаща почасова работа,ще внесем закон.Ще го приемат ли,как мислите?
  • 29 Грозна

    1 0 Отговор
    Грозна си ти.Точно така трябваше да постъпи.Таьи женичка не беше разбрала,че не е задължително министъра от МВР да е от техните среди.Зсщото той изпълнява граждански контрол върху това министерство .Какво искаш ти мисирке,слугинаж.?Пеевски да ни върти всички,най големия мафиот,наравно с Бокича по грабежи и схеми.Точно опърничавата коза,която дължи назначението си в Сметната палата на Цветков ,когато съда го върна на работа тя не го допусна да влезе в сметната палата.За да не установи Цветков кой е покрива от глоби и ъ.н.Като е с изтекъл мандат да си ходи И тези нефелници в НС,докато ги сменят хората с изтекъл мандат може и да се пенсионират там.Един ден не работят 8 часа в НС,с лапат големи заплати и бонуси за комисии.Сма утрепаха се от работа,да ги ожалиш.Да им се плаща почасова работа,ще внесем закон.Ще го приемат ли,как мислите?
  • 30 Винкела

    1 0 Отговор
    На Кожарева мъжа и Михаил Кожарев е бил във ВСС прокурор.Това да най-имотните "блюстители"на реда,с най много регистрирани придобити имоти на година С имоти и сметки в чужбина.Шиши ги има тези данни,че и повече информация и ги държи с тези зависимости.Изчегърксне из основи в СГП,на гл.Прокурор,на ВСС,на ВСС.,на САП и други магистрати-мафиоти.
    ,
  • 31 ЩОЛИ КАТО ГЛЕДАМ ТАЯ И СЕ

    0 0 Отговор
    ФАЩАМ ЗА КОБУРА ВМЕСТО ЗА К... !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове