22 Август, 2024 22:31 7 614 76

Александър Кашъмов обясни законно ли е разпространяването на имената на учителите в "Черния списък"

  • адвокат-
  • учители-
  • черен списък

Фактът, че са посочени с 2 имена и училището, в което работят, вече ги прави идентифицируеми

Александър Кашъмов обясни законно ли е разпространяването на имената на учителите в "Черния списък" - 1

Списък на варненски учители, подписали се „против” промените в Закона за предучилищното и училищното образование беше разпространен в социалните мрежи от местната организация на „Възраждане”.

Доколко законно, но и морално е да бъдат разпространени имената на учителите, както и да бъдат критикувани публично за това, че са се обявили „против” забраната за пропаганда на нетрадиционна сексуална ориентация? Тези въпроси коментира в „Интервюто след Новините на NOVA адвокат Александър Кашъмов.

„Най-вероятно хората са имали идеята публично да изразят позицията си, поради което вероятно сами са придали известна публичност. Това обаче не означава, че всеки може да препубликува и то с намерението да стигматизира тази група хора и да насажда омраза към тях с този списък”, коментира адвокат Кашъмов.

„Фактът, че са посочени с 2 имена и училището, в което работят, вече ги прави идентифицируеми. Това означава, че по общия регламент за защита на данните се задейства системата за защита на личните данни. Това означава, че за да бъде препубликуван такъв един списък, трябва да има законна цел. А това да стигматизираш някого и да насаждаш мраза не е законна цел”, коментира адвокатът.

„Става дума за учителите – гилдията, която преди 250 години е извадила този народ от тъмнината, за да го вкара в просвещението и светлината на цивилизацията. Прави се с цел да бъде попречено на това те да изразяват позиция и своето мнение за един закон. А в една демокрация има свобода на словото. Нали за това се борихме. Нали това беше идеята на това да излезем от комунизма, където не можеше да се говори свободно”, коментира адвокат Кашъмов.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 96 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 стрел☢️к

    147 18 Отговор
    туй все едно да изброя кой е служебен премиер, кой е шефа на мевере и да ме арестуват за разпространение на държавни тайни

    Коментиран от #17, #48

  • 2 Хахаха

    122 14 Отговор
    Става дума за учителите – гилдията, която преди 250 години е извадила този народ от тъмнината, за да го вкара в просвещението ??????? Наистина ли ?

    Коментиран от #29

  • 3 Хахаха

    178 22 Отговор
    Аз пък мисля, че са лица, финансирани от външни организации

    Коментиран от #18, #56

  • 4 Гошо

    123 8 Отговор
    „Става дума за учителите – гилдията, която преди 250 години е извадила този народ от тъмнината, за да го вкара в просвещението и светлината на цивилизацията. "
    Е точно е те такива като тия са я свършили тая работа Даже Вазов споменава за най отявления-Кириак Стефчов

    Коментиран от #63

  • 5 Даа!

    164 16 Отговор
    Здраво са се загнездили дъгичките у нас,щом разни всичколози ,адвокати и други супер демократи вдигнаха вой до небесата,заради един нормален закон.Ако нямат намерение,разни НПО да пропагандират,от какво се притесняват? Закона ,без значение какъв е,не действа,ако не го нарушаваш.Думи и изречения,записани на хартия.Затова беснеят,но действат по изпитана рецепта.Явните се крият,и пускат на предни позиции,ето такива.Вероятно ,срешу солидна " благодарност"
  • 6 Фен

    110 11 Отговор
    На нашите на Сорос, що се хабите да им пишете имената? Просто пишете: Сорос обясни....
  • 7 Хей

    146 16 Отговор
    Извратените трябва да се знаят, за да опазим децата...

    Коментиран от #26

  • 8 Край

    129 15 Отговор
    Тоя бетер от Гуньо Адвокатина. Пропагандаторите сами се включили в подписка с имена и месторабота. Публикували я. Ама възражадане що я били ПРЕпубликували. И това било престъпление. Братя българи търсете новия Бай Тошо. демокрацията не ни понесе. И си трябва цензура. Не може Йоло Деневци да пълнят телевизорите. Забранете пропагандата на глупостта и простотията.
  • 9 анонимен

    101 11 Отговор
    най-вероятно обявилите се против, са също доста нетрадиционни....ако ме разбирате. И никой не би искал те да му възпитават и учат децата. Нека се знае!
  • 10 Сандърс

    117 9 Отговор
    А те срамуват и страхуват че са заложили подписите си под тази петиция ли ?
    Или са им казали че никой няма да разбере ?
    Когато заемаш някаква позиция , особено когато става въпрос за деца които са на възраст в която не могат да излизат сами навън не трябва ли родителите да са и формирани ?
  • 11 не виждам нищо лошо

    106 8 Отговор
    щом са се подписали да се знае кои са

    то трябва да се знае щом има такива декларации
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Тоя извратеняк

    100 10 Отговор
    Има ли деца/ внуци?
    Ще гледа ли как ги отварят към евроатлантическия” живот!
    Извратено чиновниче на заплата при Дявола!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Вальо шпионина

    117 7 Отговор
    С побликуването на декларацията от подписалите я, те заявяват публично мнение.
    Демек искат публичност .Тогава колкото повече се препубликува толкова повече гласност ще получат.....и Коцето им прави услуга.
    Защо реват ?!
  • 16 малко истински факти

    87 7 Отговор
    Либерастсимпатизантите са искали публичност, и публично са заявили подкрепа за извратената джендър пропаганда , а сега им се сбъдва желанието всеки да научи кои са те, и да придобият истинска публичност, последвана от истинска народна любов ....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мдааа...

    4 16 Отговор

    До коментар #17 от "Ами все едно":

    Сравнението ти е неудачно ,друже.
  • 20 Не трябва да има тука може тук неможе

    82 5 Отговор
    В ОБЩИНИТЕ ВСИЧКИ СА ИЗПИСАНИ С ДВЕ ИМЕНА И ЗАЕМАНА ДЛЪЖНОСТ ,ДАЖЕ И СНИМКА ИМАТ. ЗА БОЛНИЦИТЕ И ДОКТОРИТЕ СЪЩО. СУПЕР ДОКТОР ДАЖЕ СА С ПОЧТИ АВТОБИОГРАФИЯ И СНИМКИ. КАКЪВ Е ПРОБЛЕМА ДА ИМА СПИСЪК С ДАСКАЛИ ПРОПОВЯДВАЩИ ДЖЕНДАРИЗМА И РАЗВРАЩАВАЩИ НАШИТЕ ДЕЦА.
  • 21 Ти да видиш

    85 5 Отговор
    ....„Най-вероятно хората са имали идеята публично да изразят позицията си"...Ами щом са искали публично да изразят позицията си защо се притесняват да станат публично известни, кажи бе отворко!!??
  • 22 Мирослав

    70 10 Отговор
    Подкрепа за Възраждане!

    Коментиран от #38

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 тинтири-минтири

    39 14 Отговор
    "Това означава, че за да бъде препубликуван такъв един списък, трябва да има законна цел."

    Това е списък с хората, с които се гордеем! Това са нашите любими учители и възпитатели! Нека всички говорят за тяхната всеотдайност и любов към децата. Те са нашите герои! Те ще ни спасят от руската пропаганда и ще ни поведат към европейските ценности.

    Конкретната цел с препубликуването е на първия учебен ден поверените им за обучение деца да им занесат най-големите букети, да им подарят ръчно рисувани картички с прегърнати момченца или момиченца под дъгата, за да стоплят техните сърца и да им вдъхнат сили, за да
    "извадят този народ от тъмнината, за да го вкара в просвещението и светлината на цивилизацията"

    Коментиран от #42

  • 25 Нашев

    37 2 Отговор
    Долу, Факти, защитниците на пропагандата!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Антон

    66 0 Отговор
    А защо тези учители са анонимни?!
    Ето, аз не харесвам лгбт, не изповядвам подобни сатанинско-психични отклонения , но не се крия! Нявсякъде пред приятели съм заявявал че не подкрепям, против съм и т.н.
    Защо обаче, учителите, които подкрепят тази идеология искат да са анонимни? Защо не излезат с лицата си и заяват че са за лгбт пропагандата в училищата? Защо искат да са тъмно?
    Проблема им е че вътрешно дълбоко в себе си знаят че това не е редно и е против природните и Божиите закони!
    Отделно, ако в детската градина и в училище не успеят да ви промият мозъка с тези болести, то на 18-20-25 години освен насмешка и съжаление друго няма да предизвикват!
    Защо всички лгбт изглеждат като лузъри и пълни комплексари. Очевидно това са хора, с огромни психо травми, неуверени, намерили единствено някаква форма на утеха в подобни!
  • 28 Еми

    72 0 Отговор
    Какъв е проблемът, нали има свобода на словото? Тези хора са се подписали под мнението си, значи нямат проблем с това

    За пръв път виждам адвокат, който има проблем с истината...

    Коментиран от #43

  • 29 иван костов

    62 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хахаха":

    В тази гилдия няма място за педофили! Не и в Българските училища! Ако толкова родителите желаят децата им да учат в ЛГБТ училища , с преподаватели педофили, облечени в женски дрехи, брадати мъже, нека има и такива учебни заведения! Нека вождът Борисов изпрати внучето си в училище за джендъри, за пример!

    Коментиран от #47

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Не знам Дали е.....

    49 1 Отговор
    Не знам Дали е..... Законно! Но е Честно спрямо българския Гражданинс! Той трябва да Знае с Какви хора е Заобикален! И Колко струва ОЖнова Което Държавата му Предлат.га!

    А Юристите и Адвокатите да си Заврат главите някъде! Въпреки че май не са излизали от Там!
  • 34 Точен

    54 3 Отговор
    Имам 40-годишен учителски стаж във варненски училища. Цяла Варна знае, че Френската гимназия "Фредерик-Жолио Кюри" е развъдник на антибългаризъм и разврат.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ванко

    33 1 Отговор
    Къшмъков кото е толкова предан, да си забие едно знаме на дъгата във ….за и да отиде да протестира пред парламента. Долу ръцете от децата, мръсни педофилеци.
  • 37 П -- е -- д -- е -- р -- а -- с ....

    22 0 Отговор
    П -- е -- д -- е -- р -- а -- с П -- е -- д -- е -- р -- а -- с -- е -- в Коментира!
  • 38 Лидия каубой

    4 45 Отговор

    До коментар #22 от "Мирослав":

    Не подкрепям Възраждане . Приличат ми на настъпани жаби .
  • 39 Петър

    52 1 Отговор
    Какъв е смисълът да протестираш срещу даден закон, ама тайно. Щом си подписал петиция значи искаш да се знае че си против и името ти ще е известно.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Бай Тошо

    46 1 Отговор
    Ей така ни натискаха да приемем Истанбулската Конвенция, но българският народ се заинати и не успяха евролибералите да ни убедят, че джендър е само роля в живота и бля...бля. А то всъщност се оказа, че "джендърА" си е жив П.еераСТТ.
  • 42 Хахахахахахаха

    10 0 Отговор

    До коментар #24 от "тинтири-минтири":

    Браво, бате...мнооого тънко....

    Коментиран от #46

  • 43 Еж па ти!!

    14 3 Отговор

    До коментар #28 от "Еми":

    "За пръв път виждам адвокат, който има проблем с истината..."
    Колко адвоката си виждал😄
  • 44 Да , бе

    3 19 Отговор
    Един въпрос ме гложди ; кой нормален харесва човек на токчета , па. бил и той бой , Пут Ин ?!
  • 45 Тома

    33 3 Отговор
    Сега разбрахте ли за какво вдигат заплатите на учителите постоянно да правят децата гай

    Коментиран от #58

  • 46 тинтири-минтири

    18 0 Отговор

    До коментар #42 от "Хахахахахахаха":

    Тези 26 смели учители и възпитатели от Варна се нуждаят от нашата безрезервна подкрепа.

    Вероятно повечето от тях нямат собствени деца и затова са готови на саможертва, за да обучават нашите.
    Нека да открием дарителска сметка и всеки да даде по левче. Нашите учители-герои ще могат да разполагат със сериозни суми ако осиновят деца. Единственото условие е редовен видео отчет как се развива детето. Как се храни, как се облича, как разговаря и се гушка с родител1 и/или родител2. Нека знаем какво се случва с нашите деца зад непристъпните стени на детската градина или училището, гледайки светлия пример на тези първооткриватели на европейските ценности.

    Ние, потъналите в тъмнина, живеещи още с носталгията по комунизма, имаме нужда от пример за подражание. Едно е да гледаме завършени прекрасни представители в лицето на депутатите от ПП, съвсем друго е да видим как да постигнем това съвършенство със собствените си деца.

    Коментиран от #59

  • 47 Европеец

    36 2 Отговор

    До коментар #29 от "иван костов":

    Аз бих казал куфара, влака и в Брюксел..... Там да усвояват тънкосте на 76 те полове.... България на нормалните българи......
  • 48 Европеец

    30 2 Отговор

    До коментар #1 от "стрел☢️к":

    Не знам тоя Кашъмов, защо стигматизира нормалните хора публикували списъка на тая учители в кавички подкрепили антинародните действиянапедерастията..... България на нормалните българи.....
  • 49 ежко

    16 1 Отговор
    Адвокатски софистични бъртвежи!
  • 50 Дедовия

    6 35 Отговор
    Възраждане са фашисти !!!
  • 51 Кооо

    29 2 Отговор
    Соросоидите харесват мъже на токчета и навсякъде им се привижда Путин

    Коментиран от #52

  • 52 Българин

    6 9 Отговор

    До коментар #51 от "Кооо":

    Между другото, путин също ходи на токчета поради ниския си ръст.

    Коментиран от #55

  • 53 хихи

    22 2 Отговор
    Съмнявам се, че нордноното събрание с наличиния юридически капацитет може да роди нещо работещо, но щом жълтопаветниците ревът като вдовица за ... на прав път сме...
  • 54 Защо да е черен списък,

    31 0 Отговор
    Реален списък с подписи за изразяване на позиция, да застанат с имената си или е ТАЙНА
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 И затова

    21 2 Отговор

    До коментар #3 от "Хахаха":

    следващият Закон, който трябва да бъде приет е ЗАКОНЪТ ЗА ЧУЖДИТЕ АГЕНТИ по американския модел
  • 57 налазиха навсякъде

    13 1 Отговор
    адвокатчето и той е е от тях.
  • 58 Да де

    10 0 Отговор

    До коментар #45 от "Тома":

    На учителите вдигат заплатите, а на учените в БАН заплатите са унизителни. Вероятно това е пропорционално на "приноса" за обществото
  • 59 Офффф

    4 21 Отговор

    До коментар #46 от "тинтири-минтири":

    Всички българи пращят от акъл. Всеки е готов да обеси другия. Но никой не се опитва да го разбере. Всеки човек има право на живот под слънцето. Никой не е виновен за това какъв ще се роди. Всеки е различен и това е генетика. Всеки има различни пръстови отпечатъци и всеки е различен. Не е важно какъв си се родил. Важното е да си Човек. Как мислите се чувстват родителите, когато разберат, че детето им не се вписва в правилата мъж-жена. Това дете по-малко дете ли е от другите. Дали тия 250 учители имат деца. Е аз имам и внуци. И трябва ли да за мен всички деца в училище да са равни. Да трябва! Те са живи същества независимо от гена им. Помислете. Ами ако това са вашите деца. Мислите си че е невъзможно. Това е генетика бре хора. Осъзнайте се! И децата трябва да са наясно точно с това. А не с догмите на църквата и недоученоте мачовци и мами!

    Коментиран от #65

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Буба

    7 1 Отговор
    Скъп и ппрескъп КашМУШунов, защитник на уНуйправданите учителей и ки. Както и на Фъндъка ще кажа Те или То не са ли посегнали на достойнството на българското училище или са се водили от свободата на безпомощната неориентирана млада душичка. Да се възползват с користни цели за "разбиране" защо са решили да глозгат и лижат себеподобни и да се чудят защо от това не може да се ражда. Вековете проби в Турция и други настроени"критично" в това отношение старни са доказали че не става. Да нямам против кой кокво е решил за себе си, НО БЕЗ ДА ГО НАСЛАГВА И ПРОПАГАНДИРА(РЕКЛАМИРА). Мисля цял свят вече знае за Уния и Птия. Имат си и рекламата вече могат да се съберат и вземат...и ... щом се обичат младите....
  • 62 Подписал се

    4 1 Отговор
    Точно така ! Ние , Ви изкарахме от тъмнината и ние пак ще Ви вкараме там!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Наблюдател

    9 0 Отговор
    М с цялото ми уважение нали сме демокрация както те изразяват свободно така и останалите имат право да се изразяват че ти го възприема като езика на омразата не е така за останалите за тях те преподават езика на омразата и обратно за това тези списаци ако се скрият това не означава демокрация а диктатура те ти казват какво да виждаш и какво не за това ли България се бореше за демокрация за да се крият документи щом са се подписали значи са съгласни тяхните имена да бъдат разпространени от там как ще реагира народа това е тяхно право като демократи да се изразяват
  • 65 Вярващ

    7 1 Отговор

    До коментар #59 от "Офффф":

    От все сърце ти пожелавам на внуците ти да помогнат рано , рано да осъзнаят какъв им е джендърът! Това ще го направят преподаватели , които също са различни ! Дано всички като Вас горят в Ада!
  • 66 Е то не може

    7 0 Отговор
    Айде... ХашлъмоФ къде отиде т.н. ГЛАСНОСТ на идола ви белязания Горби? След като заявяваш публично позиция , трябва да имаш смелост и достойнство публично и ежеминутно да я отстояваш! Или врякането е за получаване на поредния грант? Байновци , то не може и пениса до края и ... душата в Рая!
  • 67 Йонко Евреина

    14 1 Отговор
    Първо, те сами си написали и публикували имената. Не се крият. Второ, всеки родител трябва да бъде информиран, в какви ръце предава детето си.
  • 68 Истината

    8 0 Отговор
    "Нали това беше идеята на това да излезем от комунизма, където не можеше да се говори свободно”
    А защо искате тези да говорят, но да се крият зад разни платени НПО-та.
    Стига шушу мушу- право куме, в очите!
  • 69 Ало, прашинки: 800 срещу 91000

    8 1 Отговор
    Въпросните учители са се подписали под текст "Вие се съгласявате подкрепата ви да бъде оповестена публично".
    Какво ревете като вдовици за......?
  • 70 Антикомунист

    4 0 Отговор
    Хубавото с този списък е че извади на показ простотията и невежеството на кирчо от пп. То не че не се знаеше но искам избирателите му ако имат съответните умствени способности да го разберат!!!!!!!
  • 71 факуса

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Аз пък мисля":

    така ли ти казаха,че мислиш
  • 72 сноу

    3 0 Отговор
    С т.н. АД вУкати не се спори ...даваш парите и ги забравяш...само който даде по вече е най добрия учител ...От десет дерета вода ще извадят, преди 200 год учители познават и от триста МУкрация обясняват..а от 400 на американци се подчиняват...
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Еничерска му работа

    2 0 Отговор
    Представям си как такива изроди ще убеждават малките ангелчета законно в детската градина..,,Хайде Ангелчо свали си гащичките и внимателно пъхни фулмастерчето отзад както направи Стефано,точно така които момче ..Ето деца виждате ли колко е хубаво .."Представяте ли си подобни отвратителни сцени и то законно,и ако някой протестира ще го заплашат вероятно с глоби и отнемане на родителските права.Как ще извращаваш тези малки ангелски душички още от 6-7 годишни и ще им втълпяваш какви са ..Това е по страшно и от еничерството
  • 75 Росица Георгиева

    0 2 Отговор
    Тези коментари сами по себе си обясняват защо да не се публикуват имената на учителите, чета и се срамувам, пропаганда и досега не е имало и няма, безсмислен закон на безсмислени хора, свободата на словото явно е когато всички си пригласят в един тон според много от коментирали те. Не е нужно да ти плащат за да имаш различно мнение стига се е търсило някой друг да поеме отговорност за факта, че в обществото ни има различни гледни точки. Факт е, че различната ориентация е част от всяко общество, живейте и оставете и другите да живеят е това е демокрация!

    Коментиран от #76

  • 76 хехехех

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "Росица Георгиева":

    Драга, проблема не е в различното мненение и неговото споделяне в обществото ни!!
    Проблема е когато някой започне да ти го налага искаш не искаш и да става задължителна норма на живот.
    А в момента точто това се случва последните 50 години на Запад и последните 25 -30 години у нас!!
    И най-важното ние се съгласихме да падне соца точно заради това да бъдем свободни без да на ни налагат чужди нам норми на живот! А твоя текст разбирам че пак нещо не сме разбрали и пак нещо не сме се разбрали с демокрацията!! Общочовешките стари закони не ги нарушаваме, но не ни налагайте новите античовешки такива!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове