23 Август, 2024 18:04 3 061 43

И ДПС на Доган търси главния прокурор ВИДЕО

  • дпс-
  • доган-
  • главен прокурор

Оплакаха се от масови проверки от ГДБОП, НАП, АДФИ и КПК

И ДПС на Доган търси главния прокурор ВИДЕО - 1
Снимка: ДПС

Обезпокоени от зачестилите напоследък сигнали за проверки от страна на органите на МВР (ГДБОП), КПК, АДФИ, НАП на физически лица и техните семейства, фирми и бизнеси на членове и симпатизанти на ДПС, както и общини, управлявани от кметове на ДПС, ние народните представители от автентичното ДПС без Пеевски и група, се обърнахме към служебния министър-председател и Главния прокурор на Република България с молба за спешна среща, за да призовем да не се допуска употребата на държавните институции с цел сплашване, разправа и възпрепятстване на свободата на изразяване. Това се посочва в декларация на ДПС на Доган.

"Никога през последните 35 години нито едно правителство, независимо дали редовно, или служебно, не си е позволявало да използва държавните институции за изпълняване на поръчки на определени политически субекти и лица с цел всяване на страх и психоза. Задължение на служебното правителство е да гарантира провеждането на честни, свободни и демократични избори, организирането на които да бъде наблюдавано от органи на МВР, отдалечени на равно разстояние от всички политически сили. Призоваваме държавните институции и държавните служители да не се поддават на заплахи и натиск", пишат още те.

"Сигналите, които получаваме през последните дни за тенденциозно провеждане на проверки в общини, управлявани от ДПС, в домовете и семействата на наши членове, симпатизанти и активисти, както и за планирани бъдещи такива, будят сериозно притеснение у нас за груба злоупотреба с власт и използване на държавните институции като инструмент за натиск в навечерието на предсрочните парламентарни избори. Действията, на които са подложени посочените горе лица и субекти, нарушават основните принципи на правовата държава и подкопават устоите на демокрацията. Споменатите институции се превръщат в политическа бухалка за разправа и репресии", се казва в декларацията.

От ДПС на Доган призовават служебния премиер, и.ф. Главен прокурор, дипломатическия корпус в България, българската общественост, гражданското общество, медиите и правозащитните институции да не остават безучастни към тази безпрецедентна злоупотреба с държавна власт.

"Ние ще продължим да се борим за правата на всички български граждани. Ще защитим всеки един наш член, симпатизант и активист", гарантират от Движението.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мангустата

    34 4 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца
  • 2 Война на миндери

    40 4 Отговор
    Оплакват се от Шишо на Шишо!? Колко наивно, бай Догане до там ли изпадна!? Нямаш ли дракони?

    Коментиран от #13

  • 3 Пеевски емна Доганя

    33 2 Отговор
    Вчера директно го обвини в корупция. От 150 те милиона кредит на вълка от ББР ,30 милиона от тях дал кеш на Доганя! Пеевски пита и откде са 700-те милиона за сарая на Доганя в рая Росенец с 79 стаи мезонети и 18 декара градина

    Коментиран от #7

  • 4 ЧОЧО

    35 6 Отговор
    Всеки гражданин на Републиката подлежи на проверка, няма значение какъв е.Тия направо им пожълтеха гащите.Пеевски им изкарва крадливите ризи.
  • 5 Много

    37 5 Отговор
    Смешен плач. Нека видят как се рекетираха хората.
  • 6 АБЕ МРЪШЛЯЦИ

    37 3 Отговор
    ВИЕ ДА НЕ СТЕ БОГОПОМАЗАНИ,ЧЕ ДА НЕ ПОДЛЕЖИТЕ НА КОНТРОЛ ОТ ДЪРЖАВАТА.
  • 7 Така е

    26 2 Отговор

    До коментар #3 от "Пеевски емна Доганя":

    ЧОВЕКЪТ НА ДОГАН, „АВТЕНТИЧНИЯТ“ ДЖЕЙХАН ИБРЯМОВ В ОСНОВАТА НА ОПГ, ИЗТОЧВАЛО ДДС С ФИКТИВНИ ФИРМИ! СХЕМАТА ЗАПОЧВА ОЩЕ ПРЕЗ 2015 Г., СЕМЕЕН РОДНИНА НА ИБРЯМОВ Е ВРЪЗКАТА НА ДЖЕЙХАН ИБРЯМОВ С ГРУПАТА ЗА ИЗМАМИ
    Финансови измами за 157 млн.част от които е носил кеш в сарая в Росенец. А жена му е секретарката на Доган
  • 8 Шабан

    27 12 Отговор
    Има една турска приказка - свиня да не ти влиза в къщата! Бай Доган искаше да помогне на Прасчо с Магнитски, но вместо благодарност, получи свински мурафети!

    Коментиран от #10, #22

  • 9 пожелание

    34 0 Отговор
    Не само ДПС ,а всички други партийни велможи на високо ниво трябва да се разследват !
  • 10 Бай Мети

    26 3 Отговор

    До коментар #8 от "Шабан":

    100 милиона дължи на Пеевски!!!!!Бай МЕДИ от закуска ли има 2 сарая????4 майбаха

    Коментиран от #14

  • 11 адаша

    16 10 Отговор
    Шиши щял да се об рязва, за да може да влиза в джамия и да прави предизборна агитация ...

    Коментиран от #20

  • 12 Гуню Простия

    26 3 Отговор
    Защо бившия и сегашния собственик на ТЕЦ Варна не са в ареста при Вълка?
  • 13 Европеец

    18 0 Отговор

    До коментар #2 от "Война на миндери":

    Статията няма да я чета..... Куцо и сакато търси ли главния прокурор , е за какво, Сарафов нищо няма да свърши във връзка с тия оплаквания, само ще си вземе хонорара и ще ги държи в ръчички за последващо изнудване.... Мисирки, познати непознати с гръмки думи правят сензация, след три дни всичко се забравя и накрая се прекратява прокуратура или съд..... За съжаление това е малък фрагмент от истината на случващото се в бг територията....
  • 14 Със сигурност му ги дължи ...

    22 2 Отговор

    До коментар #10 от "Бай Мети":

    въпроса е , от къде ги има Пеевски, тези 100 милиона ,
    като дължи 500 милиона, само на фалиралата" КТБ"???
    А също знаем, че има и кредит поне от 100- тина милиона и в "ББР"???

    Коментиран от #23

  • 15 Тъмен субект

    20 1 Отговор
    Като толкова години това се правеше върху фирми и хора, вие къде бяхте? Като се кра дяха бизнеси и се изнудваха хора във ВАШИТЕ общини и цареше феодализъм, вие къде бяхте? Но като е на ваш гръб, не ви харесва!!!! Понеже сте "автентичното...", не знаехте ли, че токава е автентичната ситуация от 30 години с ВАШЕТО активно съдействие.
  • 16 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 11 Отговор
    РЕZИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ И .....,............. (ДС)АГЕНТ САВА - АХМЕД ДОГАН СА ....,............. ПРОКЛЯТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ................. ФАКТ !
  • 17 Вярвам на бг институциите

    16 2 Отговор
    Поне стана ясно че всичките институции тире ОПГ-та са на ШИШО ... Най са ми смешни някакви политици като кажат АЗ вярвам на българските институции :) мафия до ушите ... Закривайте я тази бездънна септична яма
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Да,бе

    7 1 Отговор
    Защитата на членовете трябва да е юридическа...Партийната не върши работа.
  • 20 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 6 Отговор

    До коментар #11 от "адаша":

    МИСТЪР КЕШ ЩЕ СЕ ОБРЯZBA ZAЩОТО Е ...........,.... ОРТАК С АХМЕД ДОГАН .................... ФАКТ !
  • 21 От Главния

    14 0 Отговор
    До последния потур с вратовръзка за са заточение! Кога крадохте и ни крадяхте горите, сторихте сараи и чифлици , пълнихте гуши , съдихте България в Страсбург за да задоволите дебелите си мазни задници, не се сетихте за българските закони?
    Сарафа не е патриот!
  • 22 Шабан

    5 4 Отговор

    До коментар #8 от "Шабан":

    То ако погледнеш реално, от 67 милиарда БВП дето са в ръцете само на българската мафия,А всички знаем че българската мафия се състои само от българи, там няма нито турци ,нито роми, нито арменци, нито евреи, тоест нито един човек от друг етнос!!! Че Доганчо имал два сарая, българите бълха ги охапала!!! А и те не са негови, а партийни активи!!!

    Коментиран от #24

  • 23 Счетоводител

    8 8 Отговор

    До коментар #14 от "Със сигурност му ги дължи ...":

    Ли си на ПЕЕВСКИ ЯВНО НЕ СИ В ЧАС!!!КОЙ Е БАЩАТА НА ПЕЕВСКИ И ОТ КЪДЕ ИДВАТ ПАРИТЕ МУ..ПЕЕВСКИ ЕДИНСТВЕНО ПРАВИ ДАРЕНИЯ НА БОЛНИ ДЕЦА ПЛАТИЛ Е СТОТИЦИ ОПЕРАЦИИ В ЧУЖБИНА ПОЖАРИТЕ ЕДИНСТВЕНО ТОЙ ДАРИ ПАРИ И КЪЩИЧКА ПРИ КОВИД СЪЩО.КАЖИ КАКВО ДАРИХА 240 НС И РЕЗИДЕНТА
  • 24 Че вии

    10 4 Отговор

    До коментар #22 от "Шабан":

    Рязан....
    Много богати сте били хайде марш нали виждаш всеки ден излизат измами на партията ви.Не ви изнася чао бухчата и марш в Турция
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Къде ?

    0 0 Отговор
    При джуджетата ?!
  • 27 😅😂😆.....

    4 2 Отговор
    Крадците ревнаха🤣, Шиши ти си безценен🤣.

    Коментиран от #31

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Шест

    9 0 Отговор
    Лошо Джейхан лошо Рамадан, много лошо,но първата година е трудно после се свиква.
  • 30 🤣......

    8 0 Отговор
    Целунете корана и се молете да не ви приеме бай Ставри в неговата къща за гости🤣🤣🤣
  • 31 Шабан

    4 0 Отговор

    До коментар #27 от "😅😂😆.....":

    :) турската дума за крадец е - хайдук! :) :)
  • 32 Боби сарафа

    4 0 Отговор
    Изобщо не ми пука за вас, не ме търсете имам друга работа сарафска.
  • 33 Тенденционно

    6 0 Отговор
    бе, че не ви проверяваха последните 30г. Сега е нормалното. Имаш бизнес, управляваш публични финанси на няколко години те проверяват. Имаш нарушения следват глоби, запори на сметки, а ако си ощететил бюбжета в големи размери на съд.
  • 34 Ами те тия институции за това са

    6 0 Отговор
    създадени, за да работят в полза на обществото като осъществяват проверки и контрол....друг е въпроса, че вас са ви прескачали последните десетилетия
  • 35 Баш психиатър

    1 0 Отговор
    Пак съм изтрит.Хаха,нещастие.
  • 36 Каквото посееш това ...

    4 0 Отговор
    Който нож вади от нож умира.
  • 37 Хорейшио

    4 0 Отговор
    Т. нар Сокол, мъдрецът от Сарая сериозно се е притеснил да не би някоя сутрин НСБОП да му дойдат на гости в 06.00 часа.. И има защо. Явно около него се върти историята с онзи кредит за 150 мил на Вълка. З0 мил директно на Доган, поне 3-4 от лимузините на Вълка, които уж се издирват, май са за лично ползване на Доган... Сокола побърза да се отърве от ТЕЦ-а си преди 1-2 седмици, но парите май са били за него или голяма част от тях.. Тъй че..
  • 38 Хасковски каунь

    5 0 Отговор
    ДПС - крадци и далавераджии !
    ПРИ бай СТАВРИ !
  • 39 Ха ха

    5 0 Отговор
    Кога ядохте (крадяхте) кифтетата, ни ривахте! Сига що ривете?
  • 40 Цецо

    3 0 Отговор
    Ако ще се проверяват най-големите хайдуци трябва да се започне от Боко,Щищи и Доган,а не единия да праща проверяващи при другия.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове