25 Август, 2024 16:22 3 415 54

Министерството на отбраната обмисля 30% на заплатите

  • военни-
  • заплати-
  • армия-
  • атанас запрянов

Войниците ще започват с 2300 лв., офицерите с 2700 лева

Министерството на отбраната обмисля 30% на заплатите - 1
Снимка: БГНЕС

Военният министър Атанас Запрянов е готов с приоритетите си за втори мандат на поста като служебен министър. Министърът твърди, че военното министерство би се справило и с организиране на изборите за военните зад граница, ако президентът ги насрочи.

Запрянов съобщи, че заплатите на военните ще бъдат увеличени с минимум 30%. При редовите служители то ще е по-високо. "Очаква се войниците да получават по 2300 лева, а военните с чин - по 2700", уточни Запрянов.

Капитан Николай Калайджиев е пилот на "Спартан". Работи от 9 години в българската армия и ще е един от служителите с увеличена заплата. "Заплатата не е факторът, който ме държи в армията, но това със сигурност ще е плюс и ще действа мотивиращо на колегите", каза Калайджиев.

На летище Пловдив се провежда и голямо учение с 200 американски и 150 български войници. Сред задачите на нашите военни са да преминат обучение за спускане на товари, излитане на къси разстояния и излитане от необработени писти. Тренират се и скокове с парашути.

Въздушен поздрав отправиха самолет "Спартан" от българските Военновъздушни сили и два самолета С-130 на Военновъздушните сили на САЩ, съобщи Bulgaria ON AIR.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бг арми

    30 5 Отговор
    Вдигат с 30 процента, като изветряла виагра.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Голата истина

    38 28 Отговор
    Лежат пърдят нищо не правят а ние от нашите данъци им плащаме заплатите и пенсийте.Президента е един от тях

    Коментиран от #9

  • 4 Няма

    42 3 Отговор
    кой да клъвне !
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Професор

    25 1 Отговор
    Заглавието е объркващо.

    Коментиран от #26

  • 7 Закривай

    9 32 Отговор
    Това министерство е кошер на руски шпиони,да се закрие

    Коментиран от #12

  • 8 Тома

    41 7 Отговор
    А на тези които искат да воюват срещу Русия с 300% и безплатно погребение
  • 9 Луд

    23 11 Отговор

    До коментар #3 от "Голата истина":

    Ми ела при нас като е толкова лесно.Или шкембето пречи.Пък ако случайно дойдеш и нали смяташ заплатата за много голяма ще се откажеш от една част в полза на държавата и ще дадеш пример на всички нас.Лек ден.

    Коментиран от #24, #28

  • 10 Гост

    16 5 Отговор
    Мисията невъзможна !!!!!! Тук парите не играят. Колкото по-бързо го разберете, толкова по-добре добре.
  • 11 Само за сравнение

    15 5 Отговор
    заплатите на колегите им в Сърбия са същите суми НО в ЕВРО , БЕЗ да са в ЕС ??????
  • 12 РУСКИ

    12 3 Отговор

    До коментар #7 от "Закривай":

    ШПИОНИН сигурно е и баба ти . АМАН от .......
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ТаУмВзе

    16 2 Отговор
    Ква Армия ги Гони и тия бре! Чудят се ква Кражбия да Избучат ПАК! То и маке да се дигне, че ни Прегази за макс 2 дни! ХАХАХХАХ Оставям, че има ДВЕ КРАВАРСКИ БАЗИ НА ТЕРИОТИЯТА НИ БЕЗ ДА ПЛАЩАТ! Приключили сме Вчера ей!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Вдигай смело

    17 3 Отговор
    Кацата е бездънна, теглете кредити, друг ша ги връща
  • 17 Боруна Лом

    7 3 Отговор
    ТИЯ КРАВАРИ ЗА КАКВО СЕ МИСЛЯТ? НИЕ СМЕ ИМАЛИ ВОЙСКА ПРЕДИ 1300 ГОДИНИ! А СЕГА В НАТООООО САМО .....!
  • 18 Добре изравняваме се

    2 2 Отговор
    С някой държави по заплати.
    Но да питам колко ще заплата на резервистите ???за колко месеца ??? Може ли да кажем че те ще взимат между войниците който се записват в резерв - запас да получават по 6600 лева, а военните с чин - по 8100
    За 3 месеца всяка години до навършване на възраст.
    Ако закона задължи всеки държавен служите да е регистриран в резерв - запас тогава всеки който е направил 90 дни от свободните дни през който реши и може да взема участие в подготовката си ще получава допълнително получават по 6600 лева, а военните с чин - по 8100. Закона се прилага в САЩ.
    Още един Въпрос знаете колко трудно на българската жена до военния - винаги НЕМОЖЕ да си намира работа
    Колко ще е заплащането ТЪЙКАТО СЕГАГА 350 лева не е обновявано от години. По принцип е минимална заплата
    На месец.
    Още за колко е застраховката за смърт на войника или офицера. Можем ли да кажем че тя е 100 работни заплати. Кой ще застрахова българската армия и как. ???
    Още един въпрос за жилищата как най после ще се оправят жилищния фонд , детски гради. Можем ли да разчита ме на войни села наречени форт направени по методаКисьов??? между 40 000 лева - 180 000 лева. Коя банка ще финансира тези проекти??? В проектите наКисьов е характерно че селото - форда се полага основните тръби за канализация , интернет , електричество и циментова плоча. След Това се купува къщиКисьов на изплащане. До 10 дена вече имате жилище. Другото предимство къщата си върви с вас те ще я демонтират и
  • 19 Добре изравняваме се

    4 0 Отговор
    С някой държави по заплати.
    Още един въпрос за жилищата как най после ще се оправят жилищния фонд , детски гради. Можем ли да разчита ме на войни села наречени форт направени по методаКисьов??? между 40 000 лева - 180 000 лева. Коя банка ще финансира тези проекти??? В проектите наКисьов е характерно че селото - форда се полага основните тръби за канализация , интернет , електричество и циментова плоча. След Това се купува къщиКисьов на изплащане. До 10 дена вече имате жилище. Другото предимство къщата си върви с вас те ще я демонтират и монтират на новото място ако искате.
    Почивни бази - ваканционни селища за военни кога ще се изгради по едно от нов тип. ???
  • 20 Българин недоволен от политиците

    4 2 Отговор
    ???! На какво отгоре?
  • 21 Артилерист

    15 3 Отговор
    Това, че ще се увеличат заплатите на военнослужещите е добре, но разликата между войници и офицери е драстично малка. Не е нормално да си загубиш 4 младежки години да се образоваш за офицер, което те обрича професионално до живот, после да носиш отговорност за войници, техника, изпълнение на задачите и тн., за някакви си 400 лв. Вярно, че и парите за звание ще налеят още малко разлика, но пак е недостатъчна. Всъщност тази разлика определя и статута на офицера спрямо старшините и войниците. Малката разлика в заплащането дава повод на старшини, че и на войници, да си мислят, че могат да се справят и като офицери, и от там да не се отнасят с достатъчен респект към офицерите.
    Иначе ми прави впечатление, че американските войници са повече от българските, а уж учението е на наша територия. Да не би да съм се объркал, чия е територията?
  • 22 Хайо

    14 4 Отговор
    Това е жива подигравка .Един общ работник на строеж взима 1200-1500 ,един офицер ще взима 2700.Има ли нормални още които ще отидат за тази заплата да умират ? Заплатите на доктори,офицери,пожарникари трябва да е най малко 2 пъти над заплатите на политиците и чак тогава ще има държава ,в противен случай ще е пародия на държава ,каквото е сега .

    Коментиран от #33

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ами не

    8 6 Отговор

    До коментар #9 от "Луд":

    Шкембето не пречи, физическата ми кондиция е над средната, баланса да не говорим. С какво точно заслужихте тези предобивки народни? С косене на трева?

    Коментиран от #43

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Добре изравняваме се

    1 1 Отговор
    С някой държави по заплати.
    Още един въпрос за жилищата как най после ще се оправят жилищния фонд , детски гради. Можем ли да разчита ме на войни села наречени форт направени по методаКисьов??? между 40 000 лева - 180 000 лева. Коя банка ще финансира тези проекти??? В проектите наКисьов е характерно че военното селище - форда се полага комуникации , асфалтиране на пътища, основните тръби за канализация , интернет , електричество и циментова плоча за основи на къщите във военното селище. След Това се купува къщиКисьов на изплащане. До 10 дена вече имате готово жилище. Другото предимство че заемът за къщата си върви с вас когато се местите на ново място.
    Почивни бази - ваканционни селища за военни кога ще се изгради по едно от нов тип. ???
  • 28 Голата истина

    3 5 Отговор

    До коментар #9 от "Луд":

    Явно си шапкар дето тати те наредил или си щерка на тати или любовница на офицер
  • 29 Стига вече

    8 3 Отговор
    Това са нашите данъци!!!! Докога ще помпате инфлацията. Писна ми да ви плащам заплатите. А вие да ми увеличавате данъците.
  • 30 анон

    7 2 Отговор
    30% СМЪКВАНЕ на заплатите на военната хунта ДАЙ БОЖЕ !!!
  • 31 Обективни истини

    7 2 Отговор
    При хиляди приятни възможности за работа да станеш военен трябва да си клиничен крете.н и турбо iдиот.
  • 32 Добре изравняваме се

    1 0 Отговор
    С някой държави по заплати.
    Още един въпрос за жилищата как най после ще се оправят жилищния фонд , детски гради. Можем ли да разчита ме на войни села наречени форт направени по методаКисьов??? между 40 000 лева - 180 000 лева. Коя банка ще финансира тези проекти??? В проектите наКисьов е характерно че военното селище - форда се полага комуникации , асфалтиране на пътища, основните тръби за канализация , интернет , електричество и циментова плоча за основи на къщите във военното селище. След Това се купува къщиКисьов на изплащане. До 10 дена вече имате готово жилище. Другото предимство че заемът за къщата си върви с вас когато се местите на ново място.
    Почивни бази - ваканционни селища за военни кога ще се изгради по едно от нов тип. ???

  • 33 Пацифист

    6 6 Отговор

    До коментар #22 от "Хайо":

    Съгласен съм за всички, но не и за офицерите. Каква добавяне стойност предават тв на икономиката, а? Никаква !
    Аре баста, армията трябва да се разформирова и всичките напразни пари за тази глупост,армията, трябва да се дават за смислени неща, като здравеопазване, образование и изграждане на съвременната инфраструктура.

    Коментиран от #38

  • 34 30%,ама какво...?!

    8 1 Отговор
    ,,Министерството на отбраната обмисля 30% на заплатите"
    Кой ви ги даде тия дипломи ве...?!
  • 35 Несправедливо!

    8 0 Отговор
    ,,Очаква се войниците да получават по 2300 лева, а военните с чин - по 2700"
    Само 400 лв разлика...?!
  • 36 хммм

    3 2 Отговор
    Министерство на разпродажба на България!
  • 37 АнаЛена

    5 3 Отговор
    Българските военни и милиционери са с два пъти по-висок въглеводороден отпечатък отколкото една крава! Затова трябва да се облагат с екологичен данък, а не да им се увеличават заплатите и да се увеличва бройката им, която и в момента е свъх голяма!
  • 38 Хайо

    6 4 Отговор

    До коментар #33 от "Пацифист":

    Който не храни своя армия ,храни чужда .
  • 39 Кюфте

    7 2 Отговор
    Абсолютно некадърна статия....още от заглавието.
    А за недомислиците вътре да не говорим.
    Офицер учил пет години и бил на полуказармен режим...ще получава само с 400 лв.повече от индианец без образование морал се години наред в цивилизацията.
  • 40 Спг

    5 1 Отговор
    2300-30% данъци=1679 нетто. Успех със запълването на бройките.

    Коментиран от #42

  • 41 Перо

    6 6 Отговор
    Държавата плаща осигуровките /здравни и социални/, плаща ранна пенсия за 1-ва кат. труд, плаща 20 брутни заплати при пенсиониране, плаща един куп други привилегии, като безплатно здравеопазване, ведомствени почивни станции и мн. други бенефити, а резултата е нулев! Реално нямаме боеспособна армия! Офицерите нямат бойни тревоги, нямат разпределение по бойни части, извън големите градове, нямат въоръжение и техника, имат фиксирано чиновническо работно време от 8 часа, а сега искат и 30% увеличение на заплатата! Пробутват ни фалшиви заплахи за оправдание на средствата! Жалка картинка, в сравнение с времето на Варшавския договор!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Луд

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "Ами не":

    Защото ние трябва само да тренираме и да не работим.В Украйна преди 10 години са си казвали хората като теб сега ,нашите военни не работят ,а взимат заплати.А сега като работят на хората дали им е по-добре.А за придобивките, ако си мислите ,че са нещо голямо се лъжете.Военната професия е най-неприятната и най- обвързващата .Трябва да си на разположение 24 часа/ това ,че няма война не значи ,че няма бедствия/ обаче нямаш право на никакви допълнителни доходи.Никакъв частен бизнес не можеш да развиваш.Не се оплаквам , просто ти казвам и с това сме заслужили " големите" придобивки.
  • 44 Питащия

    3 1 Отговор
    Най вероятно от джоба на работещите ще бъде това 30% увеличение ?
    До кога ще бъде така!Ние не можем да наваксаме: държавни служители, полицаи,военни и още кой знае какви?
  • 45 Питащия

    2 3 Отговор
    До коментар 21
    НЯМА ОБРАЗОВАНИЕ ОФИЦЕР!?ДОСТАТЪЧНО ПРИВИЛЕГИИ ИМАТЕ!
    Трудов стаж за пенсия, заплати при пенсиониране осигуровки от държавата
    (от работещите) ,дрехи и още и още!

    Коментиран от #47

  • 46 ВОЕНЕН

    2 1 Отговор
    ЕДИН ДЕБЕЛ ,МЪРЗЕЛИВ И НАГЪЛ вУйник ($ОЛ ТА ШАК на НЩ) МИ КАЗА, ЧЕ СТАРШИ ЛЕЙТЕНАНТ ТРЯБВА ДА ВЗЕМА ПО-МАЛКО ОТ ДЕТСКА УЧИТЕЛКА, ЗАЩОТО МНООООГО Е ВАЖНО ОБРАЗОВАНИЕТО!!!!
    ОТГОВОРИХ МУ ,ЧЕ той ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАВА ПО-МАЛКО ОТ ЧИСТАЧКА, ЗАЩОТО МНООООГО Е ВАЖНА ХИГИЕНАТА!
    НАРОД,КОЙТО НЕ ХРАНИ АРМИЯ, ЩЕ ХРАНИ ЧУЖДА!
    ОБИЧАМ ОТЕЧЕСТВОТО, МРАЗЯ ПО$ТКОМУНИ$ТИЧ€$КАТА "държава", А мини$т€р$твото на ОтБРАНАТА
    НАЙ го "ОБИЧАМ"!
    P.S.
    НА СНИМКАТА НА ЗАДЕН ПЛАН МИНАРЕТА НА ДЖАМИЯ ЛИ МИ СЕ ПРИВИЖДАТ?!?!?
    МОЖЕ БИ ТОВА € €вро-атлантич€$кото бъд€щ€ на БУЛ ГА РИ $ТАН ?!
  • 47 ВОЕНЕН

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "Питащия":

    ПИТАЩИЯТ, ПО-ДОБРЕ СЕ СКРИЙ, ИЛИ ИДИ СТАНИ милицион€р, ДА РАБОТИШ ЗА МАФИЯТА!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Луд

    2 0 Отговор
    Министерството на отбраната обмисля 30% на заплатите . Аз като българин не разбирам какво са написали и какво означава заглавието. Сигорно е писано в Столипиново.
  • 51 Слави

    0 0 Отговор
    Обмислят
    Само лъжете хората безсрамнеци такива
    Затова по добре без армия
  • 52 Бай иван

    0 0 Отговор
    ВСИЧКИ 3000 ПЕНСИИ СЪС МИНИСТЪРА НА ВЪН.ИНАЧЕ НЯМА ДА ИМА АРМИЯ,СА О СТАРЕИШИНИ
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Психо

    0 0 Отговор
    САЩ е заповядало на България да инвестира във война и нищо друго всичко се унищожава
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове