26 Август, 2024 08:17 1 345 38

Гуцанов: Не може над 1 милион българи да са без вода вече почти цяло лято и да няма никаква реакция

  • борислав гуцанов-
  • лято-
  • безводие-
  • реакция-
  • българи

От БСП подкрепяме училищния закон, но не и "черния списък" на учителите, коментира още Гуцанов

Гуцанов: Не може над 1 милион българи да са без вода вече почти цяло лято и да няма никаква реакция - 1
Снимка: БНТ

"Не знам защо всички се концентрират медийно да коментират министъра на вътрешните работи или какво ще се случва със служебния кабинет, а всъщност за мен най-важната тема е безводието. Не може над 1 милион българи да са без вода вече почти цяло лято и да няма никаква реакция", заяви Борислав Гуцанов - председател на БСП в "Денят започва" по БНТ.

Определи като абсурдна ситуацията в 21 век да има воден режим и я обозначи като "тема на темите". Като друга голяма тема Гуцанов посочи промяната на Конституцията. Заяви, че когато партии се роят и делят, именно БСП и левите партии са тези, които се обединяват. Няма драма според него в реденето на листите.

Категоричен беше, че в "никакъв случай" от БСП не съжаляват, че са подкрепили закона за училищното образование.

"След 18 години всеки да си го решава, но до 18 години не считаме, че това трябва да бъде коментирано по някакъв начин".

Ако никой няма да прави пропаганда в училище - защо е тази истерия, попита Борислав Гуцанов.

"Но що се касае до списъка с имената на учителите - не сме съгласни. Трябва да има разлика между приетия закон и този списък".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    41 2 Отговор
    Важното е ,че украинските гости си карат трета година курорта на хотели по морето! А българите са да работят и плащат издръжката им,вода не им трябва
  • 2 Агтос

    20 4 Отговор
    Медузата всичко знае
  • 3 бандит методиев борисов-яшаров

    28 2 Отговор
    може, може, парите ги прибрах ся се оправяйте
  • 4 Кую

    21 0 Отговор
    Всичко може.И говн@на клечка да е,ще бъде открадена.
  • 5 Дааа

    18 0 Отговор
    Кск да не може, като се вижда, че може.
  • 6 Киро Шприца

    13 2 Отговор
    Бегай оттука за нас винаги ше има.
  • 7 Трол

    25 2 Отговор
    Щом софиянци имат вода, всичко е наред и няма проблем.
  • 8 любител

    20 1 Отговор
    може може господин Гоцанов какво очаквате от тези управляващи които по желание на Т-я изпускат язовирите по тунджа и марица турците да си напояват земите а тука може и без вода да караме. ПРЕДАТЕЛИ затвор за тях.
  • 9 Как да

    16 0 Отговор
    не може, бе гуци. Може. Ето виждаш, че това е така. До тук я докарахте кондиката всички смешници, които се наричате политици. А, народът вместо да ви разстреляме ще ходим на избори за да избираме пак същата долна сган.
  • 10 стана политически въпрос

    14 1 Отговор
    идват избори .300 000 нямали . после 400 000 нямали . водата евтина , а изчезва . властта е в ПП и герб . те сигурно могат да намерят инфо . друг път не е имало криза с водата . в енергетиката без инвеститори 40г. въглища и стари вец, тец от 60 те години . Голямо лоби . не е корупция . но се налагат . миналата година няма за поливане . тази за миене . какво да се прави . внос . като няма . турска вода . има естествена . минерална . дъждовна . езерна . язовирна . морска . да си я освояват . тя е без пари . нови милиардери и милионери има много .
  • 11 БГ политик

    14 6 Отговор
    Това е долна руска пропаганда! Ние сме в ЕС, а в ЕС всичко е прекрасно.
  • 12 Некъпан джендър евроатлантик

    17 3 Отговор
    Важното е, че имаме банани
  • 13 За безводието

    20 0 Отговор
    питай колегите си олигарси, притежатели на ВЕЦ-овете. Иначе от тебе нищо не зависи и по-добре не замърсяват медийното пространство.
  • 14 Минаващ

    8 0 Отговор
    Может за това ни имат за Роми в чуждите страни
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Боруна Лом

    17 0 Отговор
    ОТПАДЪЦИ, СЪСИПАХТЕ ДЪРЖАВАТА!
  • 17 148

    11 1 Отговор
    ТИМ-аджийска подложлка. Ти ли се загрижи за хората бе?
  • 18 Докато има частни ВЕЦ

    17 1 Отговор
    в България на ДПС, бившето НДСВ, ГЕРБ, СДС, БСП, вода няма. И да не забравяме великият СДС-сар Софиянски подарил водата на София, първи опит 1997 неуспешен, заради протести. Втори успешен опит 1999 успешен на англичани. И отново Софиянски подарява на французи водата на София. КЕВР завежда дело, което губи. С гласовете на ВМРО и ГЕРБ концесията по-късно е удължена до 2034.Като само за 2 поредни години печалбата на французите е над ЕДИН МИЛИАРД и 600 милиона лева. Доскоро без концесионна такса, и без ИНВЕСТИЦИИ, 60% загуби вода. Платени от потребители, калкулирани в Об. Части. По-късно Борисов казва, че за цялостна подмяна на ВИК България са необходими заедно с канализация 24 милиарда лева. Ако след 18 години власт бяха направили читав проект с еврофондове, сега България щеше да е Рай. Много олигарси станаха милиардери от частни ВЕЦ-ове. И отново същите разрушили България са на власт СДС, ДБ-останките на Костов, ГЕРБ, ДПС, БСП и новите ПП. Харизанов ли беше??? Слухове че продава за желязо тръбите на Напоителни системи. Пак да гласуваме за същите есента, или да берем гъби, за да ни управляват същите.
  • 19 Баш психиатър

    9 0 Отговор
    Както виждаш може да са без вода.И за теб не е важен мвр министъра но фуражко яко се е втилясал в това.Но нищо де,нали за вас хрантутниците в парламента има всичко,нали?
  • 20 Благой от СОФстрой

    8 2 Отговор
    А бре "Гyцo", един по един ли ги изброи до над един милион!?
  • 21 БСП в Бунището

    2 11 Отговор
    9 милиона бяхме на режим на водата и тока ,когато бяхме в Комунизъма...Сега,не може вече,така ли бе ,дрОгари комунисти??!?

    Коментиран от #24

  • 22 Леля Гошо

    12 0 Отговор
    Три дни нямахме вода, авариия, т.е. дойде без предупреждение и в тая жега беше кошмар, искрено съчувствам на тези които постоянно нямат вода. Сараите на г-н Доган едва ли имат проблем, но едва ли е така при тези които гласуват за него
  • 23 Ха ха ха ха

    10 0 Отговор
    "Но що се касае до списъка с имената на учителите - не сме съгласни. Трябва да има разлика между приетия закон и този списък".

    НАПРОТИВ, ТРЯБВА ВСЕКИ ЕДИН ОТ ТЕЗИ ДА СЕ ЗНАЕ ПОИМЕННО. Никой не ги е карал на сила да се подписват против закона. Такива нямат място да работят с децата и да им облъчват крехката психика. Никой истински родител не би допуснал такива да "обучават" децата му.
  • 24 Българин

    9 0 Отговор

    До коментар #21 от "БСП в Бунището":

    Едно и също е да нямаш вода 2 часа на ден и да нямаш изобщо, нали г-н Третополов?
    Не че за теб има значение, нали Урсула ви забрани да се къпете.
  • 25 До БСП

    6 0 Отговор
    включи и СДС Янчулев безводието зимата. По-жесток режим за софиянци не е имало. Простичко е ДПС, СДС, червените олигарси на БСП, ГЕРБ и костовистите ДБ и СДС, ПП са проклятието на България. Докато 80% от имащите право на глас не гласуват за различни от Блатото партии, ставаме Територия със загиващо население. А лятото да нямаш вода си е причина за епидемии. Но Рушителите на България мълчат чия собственост и на чии обръчи от фирми на политиците са ВЕЦ-овете. Безобразни печалби от ток, които трябва да са в хазната, защото водата, енергетика и ток са част от Националната сигурност. А всички приватизатори и собственици на ВЕЦове трябва да са в Затвора, изнесли печалбите в офшорки. Но Блатото си е гласувало Закон, Колективни органи не са наказуеми: министерски съвет, кметове, общинари, депутати, евродепутати, служебни премиери, премиери, служебни кабинети, министри, БНБ, президенти.. Абсолютна БеЗнаказаност. Близка до тази на Крале и Робовладелци, в 21 век.
  • 26 Криминалната

    6 0 Отговор
    из дън ка на БСП Борислав Гуцанов – Гуцана, търкал няколкократно ареста по различни обвинения и въпреки това – лидер на Столетницата във Варна и депутат, е уличен в цигарен бизнес с топ контрабандиста Даниел Славов – Дидо Дънката.
    Червеният депутат Борислав Гуцанов, арестуван при акцията на МВР „Медузите”, е заловен да краде плакат, с който варненци искат да го извадят от властта. Репортерът го спира и пита защо взема плаката, а отговорът е, че причината за недоволството били „инсинуации“. „Не съм 3 години в управлението на общината“, оправдава се Гуцанов, който си тръгна, без да върне плаката.

    Коментиран от #28, #30

  • 27 00001

    4 0 Отговор
    В България може без вода и без ток, и още повече хора няма да имат вода.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Мда

    7 0 Отговор
    Тия политици какво разбират под пропаганда....някакви ,, ЛГБТ пастори" да влязат в училищата ли?
    А борбата с безводието, трябва да стане национален приоритет. Но с текущите управленци, раздадените на безхаберна концесия язовири и частни ВиК оператори, безводието ще се задълбочи и установи трайно.
  • 30 Борислав Гуцанов

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Криминалната":

    задава нивото на парламентаризма в България. Социалистът, който ни поучава от малкия екран Гуцанов има 7 месеца стаж в килията за присвояване на присвояване на 9 млн. лв.Арестувани са шефът на варненския клон на “Елитбанк” Пламен Георгиев и бившият тогава шеф на корабната компания “Бляк сий шипинг” Борислав Гуцанов.

    И двамата са обвинени за присвояването на 9 000 000 лева, отпуснати като кредит на морската фирма. Борислав Гуцанов, като съучредител на “Елитбанк” съдействал за получаването на кредита от “Бляк сий шипинг”, фирма, в която е съсобственик с Иво Георгиев.

    Фалиралата отдавна “Елитбанк” отпуска три огромни кредита на варненската фирма “Бляк сий шипинг”. Първият кредит е за 600 000 000 лв., вторият е за 2 950 423 000 лв., а третият – за 3 112 860 000 лв. И трите кредита са дадени БЕЗ НИКАКВО ОБЕЗПЕЧЕНИЕ.

    Коментиран от #32

  • 31 ........

    8 0 Отговор
    Във всички колонии на САЩ си има проблем с водата.Откакто хамерикански фирми взеха да бъркат по водопреносната мрежа и да слагат свои тръби взе да изчезва.Може би после ще ни я продават.Останаха само тигровите комари на Бил Гей да пристигнат и ще си заприличаме абсолютно на Африка.От износител на ток ни превърнаха във вносител.От държава,която е богата на водни ресурси сме на път да станем втори Египет.Даже картофитв по магазините са от Египет.Пясък кога ще почнем да внасяме?
  • 32 „Острието”

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "Борислав Гуцанов":

    на социалистите бе арестуван заедно с шефа на варненския клон на „Елитбанк“ Пламен Георгиев. Дръпнатите милиони били част от няколко необезпечени кредита, отпуснати на морската фирма „Бляк сий шипинг“, на която Гуцанов е бивш изпълнителен директор.

    Според обвиненията днешният топ социалист, като съучредител на „Елитбанк“, съдействал за получаването на кредитите към своята фирма, които така и не върнал…
  • 33 Запознат

    4 0 Отговор
    Борислав Гуцанов, шеф на Общинския съвет във Варна бе арестуван на 30 март 2020-а по подозрения за участие в незаконни сделки, свързани с дружеството „Градски транспорт” – Варна.
  • 34 Тома

    2 0 Отговор
    Като гледаме значи може
  • 35 Моментално

    5 0 Отговор
    след ареста на Гуцанов „Бляк сий шипинг” се дистанцира от случая, тъй като Борислав Гуцанов бил освободен от борда на директорите още през март 1997 г. заради пропуски в мениджмънта, т.е., заради некадърност. Според „Бляк сий шипинг”, фирмата не е теглила 9 млн.лв., а 4-ри и с тях са купени луксозните катамарани „Ахинора” и „Евридика”.След ареста на Гуцанов и сие от близките до него среди веднага идва контраобяснението, че ударът на прокуратурата е политически, тъй като фирмата минава за прочервена.

    Политиката обаче очевидно си е свършила работа и с факта, че Гуцанов хем е един от крупните акционери в „Елитбанк”, хем е съсобственик в „Бляк сий шипинг”, която лапва необезпечения кредит.

    В началото на февруари 1999 година Варненският окръжен съд не променя мярката за неотклонение на Борислав Гуцанов „задържане под стража” и той остава да тъ р ка наровете. Едва на 21 юли, след близо седеммесечен арест, мярката на Гуцанов е променена в парична гаранция от 3 000 000 лв.
  • 36 Аааааа..

    1 0 Отговор
    Може може заради европейските ценности се изискват жертви.Чакаме и нова пратка бежанци трябва да им се осигури удобства.
  • 37 Махайте се

    3 0 Отговор
    Може Гуци, може! 35 години ви търпим кржбите и далаверите! Престани да шляпаш популизми! Ти какаво свърши бре, един пирон заби ли - далавера до далавера!
  • 38 Ааа ша има

    3 0 Отговор
    Нека дебилите още да блокират пътища и ще има.....когато завали. Това стадо така и не се научи къде и как да протестира. Те се търкалят по пътищата, управниците се подхилкват, щото те вода си имат и частните им басейни пълни. Като не знаете как да си търсите правата, по-добре не се захващайте, защото създавате чувство за безнаказаност у тия гьонсурати, дето си имат по-важната работа да се боричкат за кокала.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол