27 Август, 2024 09:52 561 10

Стоил Цицелков за купения вот: Дори и в София има рискови изборни секции

  • избори-
  • стоил цицелков-
  • купен вот-
  • цик

В периодите между изборите трябва да се прави анализ

Обединението за честни избори изготвя анализ на рисковите секции, където има странно електорално поведение – изкривяване на вота спрямо съседни секции или спрямо самата община. С честите избори може да видим как община като Хитрино рязко сменя своите преференции. Има такива места и в София.

Това обясни в интервю за БНР Стоил Цицелков от Сдружението за честни избори (ОЧИ).

Много по-важни от министъра на вътрешните работи са фигурите на местните полицейски ръководители по места, чиито имена не чуваме и не ги обсъждаме, коментира Стоил Цицелков в предаването "Преди всички".

"Фигурата на министъра не е толкова ключова, колкото се опитват да ни убедят, освен ако той не издава директни заповеди."

Всеки елемент от веригата, който не е осветен, може да бъде използван от някой участник за негови цели, допълни той.

Калин Стоянов като човек от системата би трябвало вече да ни разкаже по-конкретно, смята Цицелков, запитан за записа на ПП-ДБ, в който се говореше за "ала-бала".

Като гласоподаватели се отчайваме, защото гласуваме за хора, които не знаем какво ще направят като влязат в парламента, отбеляза в заключение той.

Важно е как се измерва контролираният вот – десетки хиляди е най-консервативната оценка, посочи Цицелков. Според ОЧИ той възлиза дори на 200 000 гласа.

"В предизборна кампания чуваме буквално фантасмагории, измислици – машини, че едва ли не от Кремъл и САЩ някой ще ги контролира, с кодове. Фолклорът е много богат", коментира на този фон Стоил Цицелков.

В периодите между изборите трябва да се прави анализ, категоричен е експертът, който критикува ЦИК за липсата на подобни анализи, които да подобрят изборния процес.

По думите му, от сигналите за изборни нарушения "трябва да се впечатлят правоохранителните и правораздавателните органи".

ОЧИ изпраща наблюдатели по двойки, така че нито един момент от изборния процес да не остава без контрол, поясни Цицелков.

"Там виждаме рязък контраст, рязка разлика със съседни секции и активността спада."


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кълнат се че са хванали

    1 0 Отговор
    бандите и преврати не са станали . 488 сигнала . не са малко желаещите да превратват . не са . 4-5 лица Обявяват от 10 избори всеки път На висок глас : Подменят бюлетини , сезират там и накрая Нищо . маноловата, нинова, бареков, пеески . в цик са кресливо тържествени, а открилите фалшификациите и пипотенето на машините са истерико-дебилистични.
  • 2 Боруна Лом

    1 0 Отговор
    И В ЛОМСКИ РОМСКИ ИЗБОРНИ СЕКЦИИ!
  • 3 нннн

    4 0 Отговор
    Има ли ефективно осъдени за купен вот? Ако няма, значи няма купуване на гласове. Не щат, бе! Властите не искат да си вършат работата. Ако поискат, могат да пресекат всяко ала-бала.
  • 4 Mайора

    2 1 Отговор
    Цицелков , че нещата са много прости , не може в една секция да има повече роми , а в друга повече други и да исксш паритет! С колкото до машините щом в ЕС не се гласува с тях и в Германия доказаха че се фалшифицират резултати чрез машините , няма какво повече да се коментира! И като прибавим че гаранцията им е изтекла става всно защо никой не ги иска освен умнокрасивите!
  • 5 ТаУмВзе

    1 1 Отговор
    То друг вот освен Купения Няма, няма и да има де!
  • 6 Сила

    1 0 Отговор
    102 училище , 25 МИР София ......Иван Божилов - Печката и Митьо Дограмата ......подправени резултати на 90 %....... !!!!!!
  • 7 🎃+🐷+👮=🇹🇷🗳️

    1 0 Отговор
    е как па точно у ш0плука (града на греха) ше има таквиз неща ??
  • 8 Инспектор Брезов

    1 1 Отговор
    Колко са купуващите гласове и как за 30г не успяха да ги неутрализират?!?!?!
    Толкова ли са много?!?!?!
    Ясно е, че има черни каси и политически чадъри. И това е вече 35г. Много партии и министри се извървяха, вкл. Б. Бонев, а проблема стои.
    Оправданията само с ГЕРБ са смешни и целенасочени. Защото ГЕРБ не са на власт от години, а през това време имаше и машинации с машинки и "ала-бала". Така, че от една страна се очерня ГЕРБ, който по друг начин не могат да свалят (А защо, е отделен въпрос), а от друга, прехвърлят всички проблеми и свои грешни действия и бездействия единствено и само върху ГЕРБ.
    И не, не съм фен на ГЕРБ.
  • 9 Демократ

    2 0 Отговор
    35 години една и също- фалшифицирани избори ,узаконени от изборния закон, който се приема от нечестно избран парламент. Докато не се приеме закон, който да гарантира провеждането на честни избори и
    свободното участиет на всеки българин у нас и по света, така ще е. В демократичния свят се гласува по пощата, електронно, предварително, в деня на изборите машинно или по друг утвърден сигурен начин, който гарантира правилно отчитане на резултатите и затова многомилионни държави като Франция, Германия, Италия обявяват резултатите същия или най-късно на другия ден. В България зловредната партийна централа ЦИК, определена от закона, натъкмява сценариите цяла седмица след безумно то влачене на чували с бюлетини къде ли не, за да удовлетвори статуквото на мафията. Освен това никъде в демократичния свят партиите не се субсидират от държавния бюджет. Най-бедна България пълни гушите на престъпните некадърници от мига, в който обявят, че ще участват в избори. Затова са толкова много- 33 партии и коалиции. Чудо нечувано. В 330 млн. САЩ има 2 партии и една независима и сами се финансират.В другите държави има максимум 5-6 партии. Няма правилен закон и затова от първия ред на Парламента ни се хилят престъпници,които трябва да са в затвора.
  • 10 безпартиен

    0 0 Отговор
    За всеки който купува гласове на избори до ниво община и област, се получава оперативна информация в МВР!От ръководството зависи дали може или не да се работи и съберат или не достатъчно доказателства!На централно ниво обаче такава информация трябва да се отработи от друга служба подчинена НЕ на министъра на МВР!Купени избори са свързани с НАЦИОНАЛНАТА НИ СИГУРНОСТ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове