29 Август, 2024 05:01, обновена 29 Август, 2024 12:36 2 940 44

Диона показа резултати от тест и заяви: Изкупителна жертва съм на българското общество

  • диона-
  • певица-
  • наркотици-
  • реклама

ВМРО даде певицата на прокуратурата

Диона показа резултати от тест и заяви: Изкупителна жертва съм на българското общество - 1
Снимка: Instagram

Пред Bulgaria ON AIR певицата Диона заяви, че се е превърнала отново в изкупителна жертва с участието си в клипа с енергийния прах. Тя подчерта, че подобни продукти се приемат по цял свят.

В рекламния клип се вижда как бяло прахообразно вещество е изсипано върху телефон. Певицата Диона с малка тръбичка в ръка успокоява, че това е законен енергиен бустер. Само за часове видеото предизвиква вълна от недоволство и веднага предизвика асоциация със задържането ѝ при шофиране след употреба на наркотици. Тогава певицата заяви, че е пила медикамент за понижаване на температура.

"Аз съм се отказала отдавна от наркотиците. За мен това е минало събитие, което ми навява само лоши спомени. Апелирам младите и възрастните да не посягат към наркотици", каза поп-фолк певицата Денислава Сашова - Диона пред Новините ON AIR.

Рекламата предизвика вълна от реакции и сред политиците. В профила си във Facebook депутатът от ГЕРБ Георг Георгиев написа: "Няма да кача снимка, за да избегна популяризацията на новия вид наркотична мода сред подрастващите и най-вече, за да не разпространявам филтросаната физиономия на пияното и друсано чучело, което я рекламира... Но бързам да кажа, че докато се занимаваме с гонения срещу "големия лош джендър" и неговата имагинерна пропаганда, децата ни вече открито шмъркат боклуци".

Критики дойдоха и от ПП-ДБ. Депутатът Лена Бориславова също осъди видеото и изпрати въпроси до институциите.

"Докато "Възраждане" създават несъществуващи проблеми и спират неслучваща се в училище пропаганда, родни "инфлуенсъри" пропагандират по особено безотговорен начин "шмъркане" на нова енергийна напитка като "напълно безопасна и здравословна", коментира Бориславова.

"Изкупителна жертва на българското общество, без да имам вина или отговорност. Аз преди да рекламирам тази прахообразна напитка съм се информирала, че тя е лицензирана, допусната на пазара в Европа. Аз не съм вещо лице, аз съм рекламно лице", каза Диона.

Певицата показа резултати от тест за наркотици, направен в лаборатория в София, предаде "Фокус".

"Тези тестове са валидни доста назад във времето. Аз не употребявам наркотици! Аз по никакъв начин не искам да се свързвам с наркотиците. Аз съм взела своите поуки и изводи от грешките, които съм допускала в миналото си. Не желая да подтиквам младите към това да употребяват наркотици. Това, което аз съм промотирала, беше енергийна напитка, която се приема през носа, за да се абсорбира по-бързо и нищо повече! Колко е вредна - колкото всички останали течни, които приемаме. Лицензирана е и е допусната в много други държави на пазара... и хората са решили да я промотират и в България, но днес след като видяха отзвука и реакцията, се свързаха с мен и ме помолиха да изтрием видеото. Казаха ми, че не желаят да се асоциират с българския потребител и с българския пазар - защото за първи път виждат такава реакция", коментира Диона в своя профил в Инстаграм.

"Длъжна съм да дам това обяснение на хората, които ме следват, на хората, които взимат пример от мен. Ще ви споделя, аз освен това правя и много други неща, от които може да вземете пример: Поне веднъж месечно се старая да ходя на благотворителни събития, като миналия месец отидох с много мои колеги и събрахме близо 20 000 лева за умиращо дете. Съжалявам, че журналистите не дойдоха да го отразят, съжалявам, че на вас това не ви направи впечатление. Съжалявам, че не съм най-добрия пример и настойник на вашите деца, но ако те взимат пример от 10-секундно видео повече, отколкото от вкъщи - вината не е толкова моя, колкото на родителите", обяснява певицата, върху която се изсипаха вълна от негативни коментари след като бе разпространена нова реклама с нейно участие, където поп-фолк певицата промотира "иновативна" енергийна напитка, която се смърка.

Сигнал за внушаване на употребата на наркотични вещества чрез реклама на енергийна напитка от чалга изпълнителката Диона изпратиха от Националния младежки комитет на ВМРО до прокуратурата, предаде ФОКУС.

"Изразяваме острото си възмущение и категорично осъждаме действията, свързани с рекламата и разпространението на енергийната напитка "Sniff Bull“, осъществявана от чалга изпълнителката Диона. Тази реклама не само представя продукта по начин, който наподобява употребата на наркотични вещества, но и изпраща пагубно послание към младите хора в България, които и без това са изложени на сериозен натиск и опасности, свързани с наркотичната култура", пише в сигнала председателят на НМК Христо Иванов.

Ето какво още пишат младежите на ВМРО до държавното обвинение:

В ситуация, в която употребата на наркотици сред младите хора в България е тревожно висока, подобен маркетингов подход е безотговорен и неприемлив. Вместо да осигурим безопасна среда и адекватно образование за рисковете, свързани с наркотичните вещества, позволяваме рекламата на продукти, които открито имитират тези практики и ги представят като "безвредни“ и дори "законни“. Това не е нищо друго освен пропаганда на употребата на наркотици, маскирана като безобидна реклама.

С особено притеснение отбелязваме, че тази реклама е насочена към млади хора, които вече са подложени на натиск да употребяват наркотични вещества, за да се впишат в определени социални кръгове. Употребата на такива вещества често води не само до зависимост, но и до опасни поведения, които застрашават здравето и живота на младите хора. В България липсват елементарни механизми като "drug checking“, които биха позволили проверка на съдържанието на подобни продукти, което допълнително увеличава риска от тежки последствия.

В конкретния случай, рекламата на "Sniff Bull“ е не просто урок по шмъркане; тя е циничен опит да се нормализира и дори да се възхвалява подобно поведение. Не е направен дори елементарен опит да се предупредят потребителите за рисковете от ползването на една и съща тръбичка, което показва тотална липса на загриженост за здравето на младите хора.

От НМК на ВМРО категорично осъждат тези действия и призовават компетентните органи да предприемат незабавни мерки за прекратяване на разпространението и рекламата на този продукт. Време е да спрем пропагандирането на употребата на наркотични вещества и да поставим здравето и безопасността на нашите деца и младежи на първо място. Не може и не трябва да се толерира подобна безотговорност, пише още в сигнала.

В интернет пространството една певица, която се изживява като инфлуенсър, разпространява видео, в което подтиква последователите ѝ да консумират "уж“ безвредна напитка, която се приема през носа, посредством лъскава тръбичка. Това заяви Петър Петров от "Възраждане" във Facebook, цитиран от ФОКУС.

"Бях потресен от това, което видях, защото ние от "Възраждане“ сме се борили и продължаваме да се борим срещу създаването на зависимост в населението от всякакви вещества, които се продават на пазара, легално или не. Недопустимо е човек, който младите хора следват или т.нар инфлуенсър да рекламира срещу пари, нещо, което наподобява употребата на наркотични вещества и то в лек автомобил, създавайки по този начин илюзия, че това нещо е безвредно. Това е потресаваща проява на пропагандиране на поквара в българското общество“, каза още Петър Петров във видео обръщение в социалната мрежа.

Той припомни, че политическата организация, от която е част се бори активно за здравето и умовете на подрастващите и ще предприеме и активни действия, като изиска и информация от всички институции, относно предприетите мерки за ограничаването на подобни проблеми.

"Припомняме, че "Възраждане" преди месеци предприе активна борба срещу хазартната зависимост, като вследствие на нейните действия и повдигането на широка дискусия в обществото и останалите партии бяха принудени да предприемат мерки. В резултат от активните действия на "Възраждане" бяха провокирани промени в закона и беше спряна рекламата на хазарт в българските медии. Вече българските деца не чуват реклама на хазарт по радиото и телевизията. Ще предприемем необходимите действия, за да повдигнем широка обществена дискусия и за неподходящото съдържание за деца в интернет пространството и възможностите за неговото ограничаване.

Предприехме действия и срещу войната по пътищата, част от която е предизвикана именно от пияни и дрогирани шофьори. В тази връзка бяха предприети и законодателните изменения в Наказателния кодекс. Само преди по-малко от месец успяхме да предизвикаме промени в Закона за предучилищно и училищното образование, чрез които забранихме пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация в българските училища и детски градини и ще продължим да предприемаме всички необходими действия, за да предпазим децата ни от вредно влияние", добави още той.

"Много хора ни наричат крайни, много хора ни наричат радикални, но какво можем да направим, когато чрез подобни неконтролируеми реклами, които се разпространяват абсолютно свободно и биват гледани от деца и от подрастващи се прави едно въздействие, че видите ли, това да шмъркате нещо е абсолютно безвредно не води до нищо лошо. Какъв пример се дава на подрастващото поколение“, каза Петър Петров.

Той е сигурен, че ако не бъдат взети спешни законодателни мерки, подобни отвратителни реклами и въздействия върху българското общество ще зачестят и те ще го покварят, което е изключително притеснително, според него.

"Ние ще се опитаме да противодействаме на това нещо в спешен порядък, тъй като аз лично винаги съм бил на мнение, че трябва да се борим срещу това, което разрушава устоите на българското общество. Разбира се, по никакъв начин не може да позволим хора, които са подсъдими за престъпления, свързани с употребата на наркотични вещества, свободно да рекламират такива вещества по социалните мрежи, въобще на свободния пазар. Защо? Защото употребата на наркотичните вещества, дори и на вещества, които само имитират такива е изключително опасна.

Знаете много добре, че това оказва негативно влияние върху човешкия организъм, върху развитието на подрастващите, а да не говорим и за шофиращите моторни превозни средства. Преди две или три седмици видях починал човек на магистралата. Това е нещо, което не се забравя. Това е нещо, което те кара да правиш всичко възможно, че да не се допускат подобни прояви.

И смятам, че по никакъв начин рекламата на подобни продукти, които ни се обяснява колко са безвредни, няма да спомогне да се справим нито с войната по пътищата, нито със зависимостите към различни вещества. Именно заради това, ние трябва да бъдем нетърпими, колкото и да получаваме критика. Считаме, че това е нещото, което е важно, за да успеем да оцелеем и да се запазим като нация“, каза в заключение Петър Петров народен представител от "Възраждане".


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любопитно

    61 2 Отговор
    Била длъжна? Към хората дето я следват. Тая презата и е бъгнала мозъка. Имала била тестове. Вярваме и. Доверихме се на опита и. Утре може да излезе с тестовете че е девствена и без опит.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Делю Хайдутин

    55 3 Отговор
    Тази ромка е за Сливенският затвор.

    Коментиран от #29

  • 6 тая пача

    23 0 Отговор
    да се бустен в тъмната нощ ..на серии....
  • 7 шишарка нашишкана

    53 0 Отговор
    Защо сама се излагаш,а после мрънкаш,че си изкупителна жертва???
  • 8 Ракия за шмъркане

    41 1 Отговор
    Какви резултати от тест? Тест за бременност? Тест за интелигентност? Или тест за ковид с троен бустер и зелен сертификат?
  • 9 Пълно е с такива

    47 0 Отговор
    Дребни тарикатки, бързи пари да правят на ръба на закона. Хем виновна, хем за жертва се изкарва.
  • 10 Ний ша Ва упрайм

    29 0 Отговор
    тая от коя маала беше?
  • 11 Даниел

    39 1 Отговор
    Добре ,е че обществото все още реагира негативно срещу такива хора независимо как се казват!
    А колкото до това,че е жертва,да тя е такава ,но на собствения си интелект!
  • 12 Иве

    31 1 Отговор
    Защо не забранят Енергийните напитки?
  • 13 Факт

    20 0 Отговор
    Ред Бул!
  • 14 НК8Д🇧🇬

    13 0 Отговор
    М-10 Д от близкото минало.
  • 15 Сопола .

    24 2 Отговор
    Защо ни занимавате с тази посредствена жена?
    Да ходи да си пее на Дунав мост!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Име

    6 1 Отговор
    Това е някаква тъпня, но в едно е права - семейството трябва да контролира, навремето - беше "табу" да се пуши. Колко да е "табу", пушеше се ужасно - но да кажем - 9-ти клас. Впрочем - още сме живи, няма значение. Пиеше се - но да речем, не всеки час и всеки ден.

    Но и децата - пък толкова ли са лекомислени, не знам.
  • 18 Йордан

    12 2 Отговор
    Не разбрах дали тази субстанция е законна,или не.Че е вредна е ясно.Говорим за законност,защото на територията се рекламират хиляди вредни неща,но закона го позволява.Капацитетите да се изходят по въпроса,моля!
  • 19 Някой

    21 2 Отговор
    Интересно неумната патица на снимката, какво разбира под "цял свят"? Нима иска да каже, че такива субстанции се използват в Китай, например? Или В Индия? Че само изброените са половината свят... А не вярвам тези субстанции да са позволени в Русяи и повечето държави в Азия (може би само Ю. Корея прави изключение)... Даже за Европа съм убеден, че не са законни (само Холандия има шанс такива гадости да са позволени)...
    Да ѝ кажа още нещо - това, че такива субстанции се изполват някъде, не означава че са позволени от закона. Тои хероин и кокаин се използват широко по света, но никъде не са позволени от закона, т.е. незаконни са.
    И за това ѝ незнание, не е виновно българското общество. Когато ти липсват първите 7 години (а на нея ѝ липсват поне 4 пъти по толкова), не ти е виновно обществото. Да се обърне с въпроси към родител 1 и родител 2.
  • 20 Анти чалга

    28 2 Отговор
    Тази чалгарка пак показа колко е проста като всички други като нея . Трябва със закон да ги забранят тези отпадъци непотребни.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хеви метъл

    8 2 Отговор
    Тази пак се прави на жертва нищо не е направила . Чалгарите са най противните и долни същества . Тяхната музика трябва да се забрани със закон. А тази е търсела поредната сензация за да не я забравят задръстените фенове .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ккк

    6 1 Отговор
    скрий се и не се показвай каква е тази наглост те хората ви не щат ви все повече се врете, Калинчо като министър , Делянчо като лидер на дпс-то
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 стрел☢️к

    3 4 Отговор
    жертва на предизборната кампания на путинистчето копейко рублев, шкембе воеводите и мисирките надраскали цял ферман как всичко било за наше добро, а те са светци. живейте си с господарите в 13 век, ганчуфци !
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Сопола .

    3 0 Отговор
    А тест за целимъдреност още не си ли е правила?
    Вижда се, че цялата е мъдра...
  • 29 Ранарса

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Делю Хайдутин":

    Абе и при нас у Беленския затвор няма да я върнем батка...мммммм....ша и наместим чакрите на момата набърже.
  • 30 Пловдив

    3 1 Отговор
    Чалгаристан…!!!
  • 31 Стоенчу

    4 1 Отговор
    Уруд долен...
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Тази

    2 1 Отговор
    Маймунка не е централна.Дайте и няколко години затвор белким се усафери.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 БОКЛУЦИТЕ В ЗАТВОРА

    2 0 Отговор
    ТАКА НИ ЗАРИБЯВАТ ДЕЦАТА С НАРКОТИЦИ.
  • 38 Нагли наркомани

    3 0 Отговор
    В тая държава се напълни с боклуци, време е народа да раздаде справедливост.
  • 39 тоя боклук е от партията на ПП

    3 0 Отговор
    прахчета пудри, пици с кристали и пудели с кеша на народа, честито хора.
  • 40 Дойде времето

    2 0 Отговор
    Такива да ги трепем по улиците.

    Коментиран от #42

  • 41 БОКЛУК

    3 0 Отговор
    защо още не е в затвора.
  • 42 Бай Киро

    2 0 Отговор

    До коментар #40 от "Дойде времето":

    Статистика сочи,че всеки пети ученик е пробвал субстанции.Ако започнем да ги трепем народ ням да остане.За бивш наркоман не съм чул,трябват закони сериозни и за всички еднакви.Всички мизерии от запада ги превърнахме в наш приоритет,жалко но факт.Еди спасявай сега личността от упадък.
  • 43 лекувам наркозависимост

    2 0 Отговор
    е то енергийните напитки дават положителен на теста ... игра си играйш
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове