29 Август, 2024 08:27 1 805 25

Ченчев: Вчера заключиха деловодството. Аз и Свиленски първоначално не можахме да внесем пълномощното

  • иван ченчев-
  • георги свиленски-
  • деловодство-
  • заключване-
  • пълномощно

"Има заплашвани членове на ЦИК. Имаме данни за оказан натиск върху тях. Сигналът не е анонимен. Целта е била да направят определено гласуване, тъй като вчера стана ясно, че Комисията е заличила Корнелия Нинова като представител на коалицията", коментира депутатът от БСП

Ченчев: Вчера заключиха деловодството. Аз и Свиленски първоначално не можахме да внесем пълномощното - 1
Снимка: Нова телевизия

Депутатът от БСП Иван Ченчев, който ще отговаря за регистрацията на партията и за сформирането на листите на изборите, обяви в ефира на „Здравей, България”, че има заплашвани членове на ЦИК.
"Имаме данни за оказан натиск върху тях. Сигналът не е анонимен. Целта е била да направят определено гласуване, тъй като вчера стана ясно, че Комисията е заличила Корнелия Нинова като представител на коалицията. Нека обърна внимание, че внасянето на представляващ коалицията е към предишната регистрация на старата коалиция. Там г-н Зафиров е подал документ с невярно съдържание, тъй като е написал, че представляващ партията в качеството му на председател. Затова обмисляме сигнал до прокуратурата”, поясни той.
Той коментира и обвиненията на Изпълнителното бюро на партията, които вчера излязоха с позиция, че „БСП не е бащиния, за да бъде прехвърляна през пълномощно”.

„Обвинението към нас от кого? От тези, които се събраха и започнаха да управляват партията мутренски. Вчера заключиха деловодството. Аз и Георги Свиленски първоначално не можахме да внесем пълномощното, с което разполагаме и е нотариално заверено. След това заплашваха служителите в деловодството”, каза още Ченчев.

По думите му на предсрочния парламентарен вот БСП ще се яви в коалиция и няма да бъде с две листи.

„Всичко което се прави се прави е заради БСП, а не срещу нея”, допълни още депутатът.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    15 0 Отговор
    Тези демоКРАДИ в името на джобовете си продължават да дялкат "столетницата" до като не я направят на кибритени клечки.

    Коментиран от #5

  • 2 Гуньо Простоа

    1 8 Отговор
    Бе какво ни интересува???? Пълен игнор на политическите глупости !!!
  • 3 Цирк 2 бсп

    12 0 Отговор
    големи циркове у нашата Родина....Кой да лапа повече
  • 4 псб

    10 3 Отговор
    Зафиров за нищо не става лапача само Нинова,Иванов,Ченчев и Свиленски

    Коментиран от #9

  • 5 БСП в Бунището

    9 15 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Ми стига й толкова на Столетницата..Време е ,с изборни шутове,избирателите да я погребат в Бунището на Историята !!!!!Заедно с 20 комунистически формации около нея....

    Коментиран от #8

  • 6 Весел Патиланец

    3 8 Отговор
    Тези отдавна станаха едно село хора ;-) и се търсят по домова книга...
    Време е да закриват!
  • 7 вярно ли?

    2 8 Отговор
    Тази партия е приемник на престъпен режим - да вземем да им поискаме сметката за поледните 10 фалита на България!!!
  • 8 В грешка си

    6 3 Отговор

    До коментар #5 от "БСП в Бунището":

    Избирателите ще кажат кого ще погребат. Както СДС, царското движение, Атака... Ще следват и други настоящи крадци. Колкото до БСП - партията не е виновна. Задкулисието я овладя чрез Нинова, която ги отстрани и я направи ЕООД - за нея и отбран кръг лакеи. Заради парите. Колко сладко е да продаваш оръжие, а? И още й се иска. Хем подава оставка, хем не сдава управлението, хем нейните пионки си играят с партията като в детска игра. А бе изключете тая сган, както Доган направи и да се свършва. Както виждаш, Боко мълчи. Защото активните бягащи от Нинова са добре дошли в ГЕРБ. С няколко сладки, социални и патриотични приказки им отваря вратата.
  • 9 Забрави и личния Методиев

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "псб":

    Къде ще намерят такава далавера - да си докарват пари от приказки и нищо правене. Това е една росата зараза, която ще се реже до здраво. Да си правят партия, като Пеевски.
  • 10 Хасковски каунь

    3 2 Отговор
    Отново послъгват бабите от БСП-то. Ами Зафиров е първи солтасак на Нинова. Него турили за водач и идеолог на столетницата.
    Питайте хасковските кауня и каунки. Те ще ви светнат за Зафиров, и БСП -Хасково

    Коментиран от #24

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Социалист

    7 0 Отговор
    За Фиров и ГуЗанов не тръгнаха изначално по Устав и по правилата на БСП. Затова са притеснени. Каквото и да иска да направи т.н. ново ръководство, то всъщност е старо, няма как да заобиколи законите. Ако те заобикалят Устава на партията, то законите в страната не бива и не могат да заобиколят. Видяхме, какво се случва на регистрацията. Те се забавиха с 50 минути, започнаха без кворум, криха списъците, качиха ги в деловодството и отказаха да ни ги предоставят. Това какво е? Така ли се управлява партия?! Затова, трябва социалистите и членовете на партията да вземат нещата в свои ръце и да предотвратят тази катастрофа.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Иван

    6 0 Отговор
    Със сигурност се вижда от цяла България неистовото желание за реваншизъм. „Тези хора имат някаква крещяща нужда от имагинерно отмъщение. Може би са кроили това дълго време зад гърба на Нинова. Ако наистина бяха обединители, щяха да подходят по друг начин. Заслепени от собствения си кариеризъм, те тръгнаха в друга посока. Това не е добре за БСП.

    Коментиран от #17

  • 17 Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "Иван":

    С Георги Свиленски бяхме там, видяхме, какво се случва на регистрацията. Те се забавиха с 50 минути, започнаха без кворум, криха списъците, качиха ги в деловодството и отказаха да ни ги предоставят. Това какво е? Така ли се управлява партия?! Затова, трябва социалистите и членовете на партията да вземат нещата в свои ръце и да предотвратят тази катастрофа

    Коментиран от #19

  • 18 Припомням

    7 0 Отговор
    Ако временното ръководство твърди, че структурите са в насипно състояние, първата оставка след изборите трябваше да е на Борислав Гуцанов. А също и на международния секретар Вигенин, който критикува сега, че трябвало да имаме добри отношения с ПЕС. Нали той водеше международната политика?! А Зафиров с коалиционната политика? Сега той не критикува ли себе си, след като казва, че уж правел голямо ляво обединение, а всъщност той беше секретар и заместник-председател на партията по коалиционната политика. Това е нонсенс и пълен абсурд. Не може да се преоблечеш и изведнъж да кажеш, че си нов човек. Няма как да стане, защото хората знаят, помнят и виждат. Затова тези хора, според мен, са загубили доверието на много социалисти
  • 19 Ние имаме

    5 0 Отговор

    До коментар #17 от "Иван":

    задача да тръгнем по път, който да спаси партията, разбира се, и да защити желанията и идеите на тези чисти, обикновени социалисти. Защото те не са предали никого, а тях не спряха да ги предават през всичките тези години. Много от тях споделят, че случилото се е непростимо.
  • 20 Иван

    6 0 Отговор
    Има отчетно-изборна кампания, има събрания на основни партийни организации и всичко, което е по Устав. Там всеки социалист може да си каже мнението. Сигурен съм, че това ще се случи. Защото, партията – това са всички социалисти. Предателите са една шепа хора. Накрая ще се получи така, че всичките тези социалисти няма да позволят на една шепа хора, позволили си да изтъргуват и предадат партията, да се разпореждат с техните съдби и с посоката, в която трябва да върви България.
  • 21 За това

    4 0 Отговор
    широко прокламирано обединение не бяха питани структурите на партията. Защото, по места социалисти не искат да работят с някои от партиите на това т.н. „Ляво обединение“. Не искат да работят за хора, които единствено искат водачески места, място в парламент, в комисийки и т.н. За хора, които работеха срещу БСП и късаха живо месо от партията на няколко поредни избора през последните години.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Джандбoлина МОМЕ вазелин дамаджан бомбад

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Хасковски каунь":

    В Българската Ceкcyaлна Партия (БСП) консервативните кypвapи не се дават на модерните джeндъpи!
  • 25 ПЕНКО

    1 2 Отговор
    ЕЧВЕНЧ И СВИНЕНСКИ : - " НЕ МОЖАХМЕ ДА СИ ВНЕСЕМ ИНДУЛГЕНЦИИТЕ -ПОЛУЧЕНИ ОТ КРАВАТА СТРЪВНИЦА " !?!?!?!?!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол