29 Август, 2024 09:54 2 809 43

Илхан Кючюк: Пеевски никога не е имал истински отношения с партийните организации

  • делян пеевски-
  • илхан кючюк-
  • отношения-
  • партийни организации

Уставът на ДПС не бива да се чете, както дяволът чете евангелието, уточни Кючюк, защото в правото има много текстове, които са свързани с аналогия. Комисията е тази, която трябва да вземе отношение за юридическия казус, коментира зам.-председателят на ДПС

Илхан Кючюк: Пеевски никога не е имал истински отношения с партийните организации - 1
Снимка: БНТ

"Отстраняването на Делян Пеевски е логичен и последователен ход с оглед на това, което той прави през последните няколко месеца", заяви в "Денят започва" Илхан Кючюк - зам.-председател на ДПС и евродепутат.

"Незачитане на основните правила на ДПС. Фактите са много. Отстраняване на съпредседател, подписване на бели листа от страна на членове на парламентарната група, без да се обяснява защо се подписват. Репресивни мерки по отношение на членовете и на симпатизантите".
Делян Пеевски има много основания да бъде изключен от ДПС, категоричен беше Илхан Кючюк.

"Ние взехме политическо решение. Нашето решение може да бъде обжалвано пред контролната комисия. Неслучайно след заседанието на ЦОБ изрично сме се позовали на частта, където заинтересованите страни могат да атакуват решението пред компетентния орган".
Уставът на ДПС не бива да се чете, както дяволът чете евангелието, уточни Кючюк, защото в правото има много текстове, които са свързани с аналогия. Комисията е тази, която трябва да вземе отношение за юридическия казус.

"Ние установяваме факта като колективен орган в обвързана компетентност с почетния председател, че това решение е легитимно".

И тези, които казват, че почетният председател си е превишил правата - точно тези колеги преди 11 години бяха радетели на идеята почетният председател да има обособен статут.

"И все още чувам гласа на тези политици, които казваха "г-н Доган, ние не сме уверени накъде ще отиде ДПС, не ни оставяйте в ръцете на някой друг. Ние искаме да бъдете нашият стожер, както винаги досега".

Именно те днес оспорват ролята на Ахмед Доган и неговата легитимност. Извинявайте, какво е това? - попита Кючюк. Обясни, че обществото иска ДПС без Пеевски и е категорично, че "този модел не може да продължава".

"Никога Доган не е налагал еднолично решение. Той винаги се е разполагал в правомощията си, които са ясно записани в устава".

Като девиантно поведение той определени начина, по който Пеевски се отнася към почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

"Трябва да спасим България от бухалките, които явно са навсякъде. От репресиите, които се случват на членовете и симпатизантите на ДПС".

Кючюк заяви, че Пеевски никога не е имал истински отношения с партийните организации.

Кандидатът на Делян Пеевски за еврокомисар Искра Михайлова е негов, а не на ДПС, защото има съществена разлика, защото за да бъдеш кандидат за еврокомисар трябва колективният орган да се е събрал.

"Още повече г-жа Михайлова беше изключена от Движението за права и свободи с акта от вторник. Мисля, че отговорът на вашия въпрос е ясен, защото тя избра пътя с Делян Пеевски. Още един въпрос е будел моето съмнение как тя се озова, като зам.-председател на ДПС, като преди това не беше член на партията".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Толкова

    31 1 Отговор
    години сливи ли имаше в устата , че сега се прости да ги кажеш ?
  • 2 Дпс тюркмали

    20 1 Отговор
    Пачата на бунището
  • 3 знам че

    26 7 Отговор
    А този ей беше си наел втори апартамент в Брюксел и там , шофьорът му-мароканец са се отдавали на ласки !!

    Коментиран от #11

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 е той си е партиец

    3 1 Отговор
    щеше да оглави дансето . с герберите са гъсти . с еврото и трактора не зная как е бил . нинова не го харесва много . реже я кат , че е проруска и противоукринска . някой го е излъгал и надъхал . като денко е . а му командореше .
  • 6 Българин

    16 6 Отговор
    Наистина ли? Тези смешни лъжи можеш да ги проповядваш в гората, току-виж някоя сойка ти повярва. Нали знаеш, че те са много гласовити птици? И ти явно мислиш, че ще заблудиш обществото, ала не става.

    Коментиран от #10

  • 7 🍊🍋🇧🇬

    19 4 Отговор
    Я виж ти, ДПС до вчера лягат пред товарният влак за гн. Магнитски - Пеевски, днес Пеевски е лош, лош Пеевски, Вълка без Бугати и Доган без ТЕЦ, КТБ, Лавка, БТ?

    Коментиран от #24

  • 8 Дурхан

    10 2 Отговор
    Беше назначен а Сега и уволнен ...нормално си е
  • 9 🍊🍋🇧🇬

    20 1 Отговор
    ББР трябва да бъде разследвана в следващият Парламент, за Заеми от порядък на половин Милиард Лв?

    Каква Демокрация, какви пет лв.,?
  • 10 Петкан

    21 7 Отговор

    До коментар #6 от "Българин":

    ДПС си е турска партия и едва ли ще се дава на Пеевски ,Екатерина и Данчо Ментата

    Коментиран от #14, #35

  • 11 Сила

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "знам че":

    Е те това да "истински отношения (сношения ) " с електората !!!! Това има в предвид тоз чиляк !!! Той го приема (поема) буквално !!!!
  • 12 🍊🍋🇧🇬

    25 5 Отговор
    Ахмед Доган, Пеевски Делян, Бойко Борисов трябва да бъдат разследвани за мега финансови злоупотреби в България?
  • 13 🍊🍋🇧🇬

    11 5 Отговор
    Всеки един които гласува, гласува за Корупцията в България която се шири вече 35 години?
  • 14 Българин

    18 4 Отговор

    До коментар #10 от "Петкан":

    Почетният им председател да решава каква ще бъде партията им. Каквато иска да я прави. Хич не ме вълнува статутът на псевдопартията на един публичен измамник.

    Коментиран от #17, #19

  • 15 Дебелото черво

    13 3 Отговор
    Въобще не ме интересува! По ме интересува, какви са твоите сношения със структорите! А джанджирляк?
  • 16 Сеирджия

    19 9 Отговор
    Илханчо, Доган вече е минало. Приеми го. И теб те чака това.
  • 17 Петкан

    14 3 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Защо да е публичен измамник ?? България е решила от държавна икономика да мине на частна ...спомням си как се разбиваха и ограбваха активите на ТКЗС то ..изкореняваха се масиви с череши които правеха експорт , разрушаваха се почивни станции ,хотели ,цехове и заводи ..имаше едно разграбване
  • 18 хе хе

    6 2 Отговор
    По документи и според официалните регистри почетният председател на ДПС Ахмед Доган не е собственик на лятното имение в лесопарк "Росенец".

    От справка в Имотния регистър става ясно, че собственик на имота е дружеството с ограничена отговорност "Хермес солар". Негов управител е Данаил Папазов, бивш министър на информационните технологии, транспорта и съобщенията от правителството на Пламен Орешарски. Папазов ръководи фирмата в съдружие с руския гражданин Георгий Серопян и компанията "Сигда пропърти"
  • 19 Петкан

    11 6 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Някой искаше Сердика да бъде разбита за да не бъде конкурент на Даноне..някой искаше свинекомплексите да бъдат разбити за да може да се продава немско свинско ...ДПС ли е виновно !??

    Коментиран от #20

  • 20 хе хе

    4 17 Отговор

    До коментар #19 от "Петкан":

    Предприятия строени при Социализма не могат да виреят в пазарна икономика. Никой не е искал да ги убива. те се самоубиха, поради високите производствени разходи.

    Коментиран от #21

  • 21 Петкан

    13 3 Отговор

    До коментар #20 от "хе хе":

    Бяха държавен актив ...превърнаха ги в пасив ...и се купиха на старо желязо .....
  • 22 Боруна Лом

    3 2 Отговор
    МАЗНИ СВИНСКИ ПЪРЖОЛИ!
  • 23 нннн

    8 3 Отговор
    Всичките дерибеи, с Доган и Пеевски начело - при Бай Ставри за много, много дълго време. Там да си изясняват отношенията на спокойствие.
  • 24 Боруна Лом

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "🍊🍋🇧🇬":

    ЯВНО СИТЕ СА СИ ПОВЯРВАЛИ,ЧЕ ПАРИТЕ СА ТЕХНИ И НЕ СА ПРАВИЛИ ОТЧИСЛЕНИЯ И СЕГА ХОП НА БУНИЩЕТО! НО ПОНЕ СА ЖИВИ ВСЕ ОЩЕ!
  • 25 Събрахме се ... вече явно 🐖🎃

    11 5 Отговор
    Най ме кефи как се гърчи тoлyпа Бойко Борисов, разкрачен между Пеевски и Доган-Радев.
    Пеевски го е хванал за мандаринките и няма мърдане, половината от ГЕРБ вече са на Пеевски, начело с Делян Добрев
  • 26 ДРТ ПРЧ

    11 3 Отговор
    ТО КАТО ПОГЛЕДНЕШ ТОЗИ УСТАВ МАЙ ГО Е ПИСАЛ Г-Н ДОГАН. НЕ Е ВАЖНО НИТО ОПЕРАТИВНОТО БЮРО, НЕ Е НЕОБХОДИМ И КВОРУМ. ВАЖНО Е МНЕНИЕТО НА Г-Н ДОГАН И НИЩО ДРУГО. ЗАЩО НЕ ВЗЕМАТ ДА СИ СМЕНЯТ ИМЕТО НА ПП "ПОЧЕТЕН ПРЕДСЕДАТЕЛ" И ДА РАЗПУСНАТ УПРАВИТЕЛНОТО ТЯЛО
  • 27 Дедо ви...

    3 1 Отговор
    Кинопремиера: “Десет малки Пеевчета”

  • 28 1912

    10 4 Отговор
    Ако прасето успее да ви закрие като партия…халал да са му откраднатите пари!!!
  • 29 завистта

    10 3 Отговор
    е страшно чувство - изпепелява душите! Понеже неимоверният му мерак да стане на мястото на Пеевски не можа да се осъществи, се включи в хора по оплюването и “премахването" му, та дано му се усмихне щастието! повечето то тази дружинка някъде са сгазили лука и се надяват на чадър от Доган пред инситуциите и да ги спаси от преследване,като не си дават сметка,че и той е вътре и вечене е това,което беше преди 20г! недосегаемостта пред институциите предвид на нарушенията(меко казано) и разследванията от държавните институции на повечето от тях ги съсипва от страх и се държат за Доган да ги спасява, щото - видите ли - те били от ДПС, значи недосегаеми за закона
  • 30 да де

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Заден шут":

    ама щото мечтаеше той да е на мястото му и сега умира от яд и вазист
  • 31 Павел пенев

    7 4 Отговор
    Илхан Кючук е пезевенк, който съсипа нашата позиция по Северна Македония пред ЕС. Гнусно същество.
  • 32 Перо

    7 3 Отговор
    Тоя е вреден турски националист и чужд агент, защитаващ северномакедонските интереси в ЕС!

    Коментиран от #34

  • 33 Анонимен

    8 5 Отговор
    ДПС и цяла България трябва да се отърве от Пеевски. Този човек руши държавността, институции, бизнеси. До каквото се е докоснал, всичко е унищожил.

    Коментиран от #36

  • 34 Перо

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "Перо":

    П.П. Системата на БГ за представители за ЕС трябва коренно да се промени за да не се допускат, избират и предлагат чужди агенти, като В. Чернева и тоя елемент за ЕС!!!
  • 35 Петко

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Петкан":

    Точно за това не трябва да съществува . Кажи някоя Европейска държава с партия на етническа и верска основа с устав подобен на Корана . С точки и условия като " Той ,Единствен, и каквото заповяда " . Да не цитирам неща като обяснението кой е единствения наречен пророк . Така са свикнали и така ги мачкат ,плюс трохи от бизнес и пари докато няколко около ДС направиха милиарди чрез тази тяхна слабост.
  • 36 ха ха

    6 1 Отговор

    До коментар #33 от "Анонимен":

    Намекваш, че Доги гради институциите с порции и обръчи? И двамата са бандити, но Сополя е две класи над прасчо. Пеевски го знае, но Магнитски тегне над него и трябва да се бори. Най-полезното за нас е дълга война. Тя води до раздробен електорат, недостиг на пари за избори и шашми... В крайна сметка изчезване на тумора. В така създалата се ситуация, избори до дупка са манна небесна за България.
  • 37 киро

    4 1 Отговор
    А Данчо - ментата имал ли е
  • 38 Айде

    4 2 Отговор
    От къде и този неграмотен политически турчин се пръкна, че и лидер на комисия в ЕП!? Просмукан е целия с глупавия религиозен култ към Доган! Има да чакаме демокрация от такива!
  • 39 да да

    4 1 Отговор
    Шопаровски е изритат с дпс-ски шут ,като дърта мъстия....
  • 40 я стига

    4 0 Отговор
    Голям вой настана.Илхане и на други ”невинни” като вас им е кофти като ги разследват.Но де има една приказка,га яде кифтетата ни рива,важи с пълна сила и за вас.
  • 41 ФФЕЕЕЕЕЕ

    2 2 Отговор
    Пеевски май ще се окаже по-голям българин от всички
  • 42 ЧОЧО

    3 0 Отговор
    Илханчо, колкото и да се напъвате и да говорите от името на цялото общество,това общество разбра как сте забогатели незаконно.
  • 43 Истината

    2 0 Отговор
    " ..Още един въпрос е будел моето съмнение как тя(Искра Михайлова)се озова, като зам.-председател на ДПС, като преди това не беше член на партията"...
    Глупак. Къде беше до сега? На президентските избори същата беше кандидат за Заместник Президент бе мульо. Тогава защо мълча като..?
    Скоро, този цирк, продължащ 35 години ще приключи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол