31 Август, 2024 10:15 1 112 37

Станишев: Бих се върнал в листите на БСП, ако видя реална промяна в партията

  • сергей станишев-
  • бсп

Трябва много да се внимава Нинова да не бъде превърната в жертва, заяви бившият лидер на партията

Станишев: Бих се върнал в листите на БСП, ако видя реална промяна в партията - 1
Снимка: БГНЕС

Екатерина Захариева или Юлиян Попов - един от двамата ще е следващият български еврокомисар. Имената им вече са одобрени от Министерския съвет.

Важността на европейския пост, но и всичко случващо се около БСП – коментира пред bTV бившият премиер и бивш председател на ПЕС и БСП Сергей Станишев.

Той потвърди, че му е било предложено от БСП да бъде издигната кандидатурата му за еврокомисар. Инициативата е била на членове на Националния съвет на партията.

Кандидатурата му е получила подкрепа и от тримата заместник-председатели на БСП, но е срещнала съпротива в Изпълнителното бюро, защото е била разчетена като политически знак - че БСП се отказва от своя "евроскептицизъм".

„Тази позиция е важна за България – първо за авторитета на страната и второ, защото в крайна сметка, всички политики, които се случват при нас, на наша територия – било то регионална, икономическа, финансова, всичко е свързано с решенията, които се вземат в Европейския съюз“, коментира Сергей Станишев.

„Важно е кой ни представлява, какъв авторитет има, колко е компетентен и по какъв начин може да ретранслира тези политики между София и Брюксел“, посочи още той.

„Сигурен съм, че огромното мнозинство от българи, независимо от разочарованията, които носи ЕС, защото и той не е съвършен и минава през тежка трансформация и има своите предизвикателства, осъзнават себе си и своите семейства като част от съюза“, заяви Сергей Станишев.

„Затова сме заинтересовани ЕС да преодолее кризите в себе си. Най-важното за ЕС е да направи европейската икономика по-конкурентна, сравнявайки се с икономиките на САЩ и Китай. За да може да засили общия пазар, за да има общ просперитет. Натам ще бъдат насочени усилията на Европейската комисия и това ще засегне всички политики. А всичко, което с случва в България, може да използва европейските инструменти“, коментира бившият лидер на ПЕС и БСП.

Според него и двамата кандидати на България имат своите качества и „багаж“ – и политически, и административен.

Той пожела успех на изслушванията в парламента, „защото те не са формални“ и отбеляза, че сме „тежко закъснели“ с номинациите.

Станишев посочи, че това сред кандидатите да има мъж и жена, е лична инициатива на Урсула фон дер Лайен и че повечето страни не са се съобразили с това искането ѝ, както и че повечето са предложили един кандидат.

Според Сергей Станишев окончателната оставка на Корнелия Нинова може да доведе до промяна и връщане към автентичното БСП - сложна и голяма партия, широкоотворена, диологична, проевропейска. Но е въможно и това да се сведе до "Без Нинова по ниновски".

"Въпросът е дали промяната ще бъде формална, или съдържателна", заяви бившият лидер на партията.

Относно изключването на Нинова, той посочи, че решението е на пленума и че трябва много да се внимава тя да не бъде превърната в жертва.

На въпрос дали би се върнал в листите на БСП, Сергей Станишев отговори, че може да го направи, ако види реална промяна в партията, а не такdва, която имитира.

"Зависи от Националния съвет, за съм на разположение с моите ясни позиции", отбеляза Сергей Станишев.

Той заяви, че би се занимавал с политика, но ако има кауза.

Според него следващият парламент ще бъде още по-делигитимиран.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хамстерът,

    47 1 Отговор
    който закопа партията си щял да се връща. Тоя наистина е голямо изключение от разума. Но компенсира с наглост.

    Коментиран от #9, #16

  • 2 00014

    36 0 Отговор
    Парите от Брюксел свършват, идват гладни години, номенклатурните наследници никога не са били честни с народа --- Хамстерът, Кремчето, Ники еврейчето, Сталинка ......
  • 3 пенсионер

    28 1 Отговор
    а бе другарю станишев каква реална промяна в партията ни та тя с всеки ден загива останахме един фаитон избиратере а за кокала сте много горе по върховете
  • 4 Трак

    37 1 Отговор
    Само ти ни липсваш по-мияр джендърски Со-ро-соид чи-:фу-т ционист антибългарин антиевропеец ком-унягА до-лен БЕЗРОДНИК крадец из-род
  • 5 Дада

    34 0 Отговор
    Попа не го искат в селото , той пита за църквата
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Да се разбира:

    31 0 Отговор
    Ако има за лапане - ще дойда!
  • 8 Е да де ама...

    25 0 Отговор
    Дали те искат в БСП ....
  • 9 Европеец

    29 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хамстерът,":

    Няма да чета статията.... съгласен съм с твоя коментар... Станишев е политически боклук както се изказва бившият главен прокурор Иван Гешов, Не че той не е.....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Порно

    20 0 Отговор
    Ха, ха, ха, да не би някой да го иска?
  • 14 Егати наглото момченце. Никой не го

    24 0 Отговор
    кани, той сам се предлага, че и чака да го молят!
  • 15 СЗО

    16 0 Отговор
    То ако наистина има промяна в БСП, този плужек въобще няма място там.
  • 16 Верно е така

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хамстерът,":

    Всички бивши си мислят, че са велики и шоуто ще продължи, е нема такава наглост като тоя,сашо апашо, вълци, лисици и темподобни, кирчовци, боковци, соколовци.Всичко има начало и край, лошото е че още ги търпим тия отрепки. А нещо и за наркомана днеска не се пише, дали не видя Курската дъга?
  • 17 В превод

    20 0 Отговор
    Така и така цял живот не съм работил нищо, но нямам против, следевропейската бозка, да почна да суча пак от държавната,ама официално да ме поканят.
  • 18 ⚒️⚒️⚒️⚒️

    21 0 Отговор
    Абе, голяма наглост щял да се връща ТИ, който толкова а, к, а, че още бършем след тебе. Приеми, истината ТИ, оставаш в историята като един от слабите политици
  • 19 Да бе да

    21 0 Отговор
    Сладко нещо е да си политик. Цял живот на хранилка, цял живот зад бюро... Нима човек без един ден трудов стаж да разбира проблемите на другите? В крайна сметка с какво допринесоха всички тунеядци като него в Евро парламата за България? Кой щял да бъде еврокомисар - ами няма НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ! Попълване на бройката. Жалко за България, жалко за българите ...

    Коментиран от #30

  • 20 Гост

    10 0 Отговор
    Сакън
  • 21 БеСПишко

    17 0 Отговор
    Серго надуши софрата и се размечта🤩 Ако нямате акъл, дайте му я. А после чакайте "резултати"...
  • 22 Българин

    15 1 Отговор
    Вече разбирам защо Вигенин така скочи срещу Нинова. А тя го лансира за евродепутат.
    Станишев, който и да натиска да се връщаш в БСП ще бъде посечен от истинските комунисти. Не от такива розови джендъри като теб, а от хора с морал, с идеали и хора милеещи за България. Скрий се в европейският се замък и повече не се показвай. Ти си политически труп.
  • 23 Стар

    13 0 Отговор
    бард.ак със стари к.ви
  • 24 Типичен гьон сурат!?

    16 0 Отговор
    Един път я потопи, сега иска да я довърши!? Мазната му целувка с Местан погуби БСП, сега останаха само оглозки, няма вече БСП!
  • 25 и кво от това?

    12 0 Отговор
    Дърт херсонски гризач!!
  • 26 Заблуден

    9 0 Отговор
    Те променящите, точно тебе чакат, да се върнеш.
  • 27 Защо

    4 3 Отговор
    Всички комунисти путинисти напират да отиват в западналия запад ,да взимат нищо не струващи евра ,само костя отиде в мацква да се среща с путин ,ама след като си е платил
  • 28 По линия на БСП

    6 0 Отговор
    Сергей ,евроатлантик ли е или руски шумкар ,а цветовете на дъгата засягат ли го
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 бай Иван

    9 0 Отговор

    До коментар #19 от "Да бе да":

    България е истински феномен.Назначи си министър председател без един ден трудов стаж!!!
  • 31 Марш!

    11 0 Отговор
    Мазен, гнусен гей!
  • 32 ВОЛТА

    5 0 Отговор
    Само Стани Шев липсва в листите на БСП.Сега г-н Местан го няма с кога ще се целува и дали г-н Пеевски пак ге го издигнат за шеф на ДАНС? Така, че без Стани Шев. Малко да поработи, да натрупа истински трудов стаж.
  • 33 баста,

    4 0 Отговор
    Украйнския евреин СтанишеФ да заминава за Украйна.Там му е мястото.Там да прави УСП да я ръководи.
  • 34 смешен си, станиШЕФ,

    3 0 Отговор
    щял да се върне, ако се променят нещата!!!! Хайде свърши нещо в живота си и ти, захранен със сребърна лъжичка от соцвремената!!!!
    Само разчиташ да ти се уредят нещата вън от тебе, а ти да жънеш бонусите.
  • 35 бягай бе

    2 0 Отговор
    Станинищо пейдейрунчен ...Аут си ....
  • 36 вуна

    1 0 Отговор
    Хайде стига ти толкова беше и тук и у ПЕС и за чеп за зеле не ставаш
  • 37 Бе Се Пари

    0 0 Отговор
    ДЖЕНДЪРИТЕ И ИБРИЦИТЕ ВЪЪЪН !!! НИНОВА Е N1!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове