31 Август, 2024 14:52 2 013 34

Бдение в памет на починалото след инцидент с тротинетка дете

  • починало-
  • дете-
  • тртинетка

По случая е образувано досъдебно производство. Разпитани са свидетели, според които момчето се е движело без каска с висока скорост в своята лента, но изведнъж е свило в насрещната, където е имало затрупан изкоп

Бдение в памет на починалото след инцидент с тротинетка дете - 1

В Плевен се събират на бдение в памет на починалото след инцидент с тротинетка момче. Трагичният случай е от преди три дни.

16-годишното момче пада от електрическа тротинетка на 27 август около 20:40 ч . То е настанено с тежка черепно-мозъчна травма в университетската болница "Д-р Георги Странски" в Плевен.

Извършена е операция, но въпреки усилията на лекарите, момчето почива на 29 август.

Инцидентът настъпва заради неравности на пътя след ремонтни дейности на улица в квартал „Дружба“. Неравностите са заради изкоп с цел нова сграда да бъде включена към ВиК мрежата на града.

Изкопът е бил запълнен, но не и асфалтиран. От Община съобщиха, че не са били уведомени за започване на изкопните дейности.

По случая е образувано досъдебно производство. Разпитани са свидетели, според които момчето се е движело без каска с висока скорост в своята лента, но изведнъж е свило в насрещната, където е имало затрупан изкоп.

Кметът на Плевен Валентин Христов забрани всякакво движение на превозни средства, в района където ще бъде бдението. Прокуратурата в Плевен води разследване.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    92 5 Отговор
    Трябва да има забрана за тротинетките в България.Такава има вече в много други държави.Опасни са и за околните.

    Коментиран от #18

  • 2 Ако бех аз с колата

    44 2 Отговор
    Щях да получа акт за несъобразена скорост. И още нещо. Они ше са сетат.
  • 3 Бля

    63 2 Отговор
    родителите му дадоха, родителите му отнеха живота. Като го въоръжиха със средство за масово унищожение.
  • 4 Ангажимент на Всеки ....

    35 1 Отговор
    Ангажимент на Всеки ....Водач на Превозно средство да гледа откъде минава и дали няма да създаде Риск за Себе си и Останалите! Очевидно в Случая Водача си Го еТърсил!

    Тъжно е ! Но е Факт! Дай сега някой да го Носи на Ръце!
  • 5 Емор

    65 2 Отговор
    По улиците гъмжи от тротинетки, трябва да ги забранят че още повече бели ще стават,И карат бясно.
  • 6 Като всяко нещо!

    34 1 Отговор
    Като всяко нещо! Тази Работа не е за Маймуни!
  • 7 Тези

    51 2 Отговор
    тротинетки са ОПАСНИ за всички участници в движението - пешеходци, автомобили. Да си припомним, че бяха допуснати в движението без Правилник. Това превозно е МОТОРНО превозно средство , за което нито Правилник нито Закон, нито Книжка за правоспособност...

    Коментиран от #9

  • 8 Бай Хюсеин

    31 8 Отговор
    Китайски боклуци отнеха живота на колко много деца,много други ранени контузени за цял живот.

    Коментиран от #11

  • 9 е де

    5 9 Отговор

    До коментар #7 от "Тези":

    и колко безопасни ще станат ако им събирате гражданска отговорност ?

    Коментиран от #10, #16

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хюсеин е,

    24 0 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Хюсеин":

    не мпс тата/тротинетки/са виновни,а возещите се!Родителите трябва да им говорятна децата/много да им говорят/,за безопасността на движението!А по принцип тротинетките са опасни,особено за деца! Трябва да има регламент,за всяка възраст на каква тротинетка може да се качва!
  • 12 Българин 1

    24 1 Отговор
    Б-я е изоставена държава. В София трябва да има велоалеи,за велосипеди и ,,тротонетки,,.трябва и закон да не могат да вдигат повече от 20км/ч. както в ЕС!!¡!!
  • 13 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    35 1 Отговор
    Ще има ли бдение срещу тротинетките ❓❗
    "С 40 см желязо за цял живот": Деца с тротинетка блъснаха момче и избягаха

    През изминалата седмица деветокласникът Матей беше прегазен от електрическа тротинетка посред бял ден в София. Извършителите, най-вероятно деца, избягали от мястото на инцидента. "
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 От Варна

    34 0 Отговор
    Какъв да бъде коментарът, освен жертва на поредно безхаберие! Гледка: Лети тротинетка между колите по натоварен варненски булевард. Никакво обезопасяване, каска, спазване на дистанция и приемлива скорост. Значи, шофьор на автомобил ще бъде глобен , ако е без колан, а за тротинетажията-нищо. По тротоарите прелитат без да сигнализират за предупреждение! Ако неволно стъпиш в страни, осакатяваш! Пешеходните зони са превърнати в писти за двуколесни превозни средства, също и алеите на парковете! Кога ще се задължи със закон ползването на колела и тротинетки само по велоалеите. На други места-глоби за водачите. Положението е страховито и за двете страни от участници в движението. Бдете колкото си искате, това е безмислено! Няма да повлияе на другите любители на двуколесни по никой начин. Жалко за младежа, но никой не го е качил на сила на тротинетката. И той се е наслаждавал на високата скорост и измамното усещане за свобода и маневреност. И е стресирал поне веднъж възрастни и малки деца! Да почива в мир!
  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    16 0 Отговор

    До коментар #9 от "е де":

    Сам пишеш -гражданска ОТГОВОРНОСТ❗
    Водачите трябва да ОТГОВАРЯТ за своите действия❗

    Коментиран от #22

  • 17 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    36 1 Отговор
    Защо всички "медии" ни проглушиха с паднал ОТ тротинетка, но
    НИТО ДУМА ЗА ДЕТЕТО
    БЛЪСНАТО ОТ ТРОТИНЕТКА
    ❓🤔❓🤔❓
  • 18 Естествен подбор

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    И да има забрана и да няма забрана е все тая, когато е празно между ушите. Все пак това не е 6-7 годишно дете, а младеж, който след няколко години трябва да бъде напълно самостоятелен.
  • 19 Майстора

    21 1 Отговор
    Бог да прости детето. Но нека всички родители да се замислят преди да удовлетворяват всеки каприз на децата си.
  • 20 гост

    20 1 Отговор
    Много по-полезно ще бъде ако хората, които ще осъществят бдението да проведат акция сред децата с троитинетки и техните родители за правилното им използване, за задължителните обезопасителни средства и дори съвместно с полицията да ги спират, вземат тротинетките и после ги предават на родителите срещу съответната глоба! ЩЕ ИМА ЕФЕКТ!
  • 21 Некой си

    15 2 Отговор
    За тротинетки, велосипеди и мотори, каската е задължителна! Умрял от келешлък. Жалко.
  • 22 е де

    5 5 Отговор

    До коментар #16 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    а "държавата" не носи отговорност за нищо , само си прибира % и пълни яслите на певици и свирачи за пропаганда на законните им престъпления

    Коментиран от #29

  • 23 Гост

    19 0 Отговор
    Масово родители купуват най-мощните тротинетки, който вдигат по над 90 км/ч. Виждал съм 9-10 годишно дете с такава, като слезе от нея беше по-нисък от кормилото
  • 24 В БАНКЯ УЛ . СТАМБОЛИЙСКИ Е ПИСТА ЗА ТРО

    13 1 Отговор
    ТОНЕТКИ И МОТОРИ КОИТО СЕ ДВИЖАТ С НАД 100 , А ПОЛИЦАИТЕ СА СИ БИЛИ КАМШИКА И ОТ ГОДИНИ НИ СЕ ВИЖДАТ , НИ СЕ ЧУВАТ В ГРАДА НА МУТРАТА ! КМЕТА ОБАЧЕ МУ ДРЕМЕ КАКВО СТАВА В БАЩИНИЯТА МУ И Я ПОЛЗВА ЗА ПЛАЦДАРМ НА ГЕРБ И БАНЯТА ДОРИ Е ВЕЧЕ ДЖЕНДЪРСКА - ТОЕСТ ЕДНОВРЕМЕННО И МЪЖЕ И ЖЕНИ СЕ КЪПЯТ В НЕЯ ЗАЕДНО , КОЕТО СИ Е НОУ ХАУ ПО НАЩЕ ЗЕМИ !
  • 25 ТАКА АКО Я КАРАМЕ ПО ШОСЕТАТА

    4 4 Отговор
    КАК ЩЕ ПРАЩАМЕ ПУШЕЧНО МЕСО СРЕЩУ РУСКАТА МЕЧКА ?
  • 26 незнайко

    13 0 Отговор
    Момчето е искало да разбере какво ще стане ако мине през насипания чакъл . Веднага е разбрало . Жалко, че този инцидент влошава и без това репутацията на ТРОТИНЕТКИТЕ ! Всички превозни средства с малък диаметър на колелата са податливи на такъв инцидент .Затова ролери , скейбордове ,хавърбордове, тротинетки се карат само по РАВНА НАСТИЛКА, но не по нашите улици !!!
  • 27 Чарлс Дървин

    6 0 Отговор
    Законът за естествения отбор и на джунглата в действие..
  • 28 циций

    6 3 Отговор
    и детето е виновно защото е баз каска и фирмата изпълнител също! и кога фирмите ще бъдат ЗАДЪЛЖЕНИ за подобни изкопи да използват трамбовъчна техника, всичко межеше да е изкопано свързано по ВиК ато и закопано в рамките на деня
  • 29 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "е де":

    Чудиш се какво да пишеш ли ❓
    За да видим , че си тук ❗
    Какво общо имат певици и музиканти ❓
    А държавата не е ли създала, макар и малко, правила за движение с такива МПС , МОТОРНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, които починалият юноша, не дете, не е спазил ❗

    Коментиран от #33

  • 30 ПЕНКО

    11 0 Отговор
    ... АЗ СЪМ СИ КРЕТЕН - ТРОТИНЕТКОВ ШОУМЕН ... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПЪЛНА ЗАБРАНА ЗА НЕПЪЛНАЛЕТНИ !!!!!!!!!!!!
  • 31 овцете правели бдение

    10 3 Отговор
    ако не бяха овце а мислещи същества щяха да блокират града и да поискат незабавно въвеждане на правила за безопасно придвижване с тротинетки

    Коментиран от #32

  • 32 Да да

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "овцете правели бдение":

    И като има правила, че сигурно някой ще ги спазва. Правилата са за баладите, язе съм тарикат.
  • 33 е де

    0 4 Отговор

    До коментар #29 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    ако ти преча не ми чети коментарите , а да се заяждаш и после да се оплакваш е малко смешно , а кои сте певиците и свирачите се знаете поименно даже ви канят на инструктажи
  • 34 Цветанова

    0 0 Отговор
    А пистата на Панорамата,в очакване скоро бдения да има и там...Местните дерибеи непозволиха ограничителния знак да остане повече от две седмици...Мантинелите ги ремонтират всяка седмица...,колите фучат всяка нощ ,до зори ,свирят гуми...до поредното бдение..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове