31 Август, 2024 21:32 1 971 28

В Плевен почетоха починалото след инцидент с тротинетка момче

  • плевен-
  • бдение-
  • тротинетка-
  • загинал

Близки, приятели и съученици на Михаел се събраха на улица "Трите бора" в квартал "Дружба“

Бдение в памет на 16-годишното момче, което почина след падане с електрическа тротинетка се състоя тази вечер в Плевен, предаде dariknews.bg.

Близки, приятели и съученици на Михаел се събраха на улица "Трите бора" в квартал "Дружба“, на мястото, където на 27 август вечерта се е случил инцидентът. Те оставиха цветя, запалиха свещи и запазиха мълчание в памет на младежа.

По случая се води разследване от Окръжната прокуратура в Плевен, защото инцидентът става заради изкоп, засипан с инертни материали, на улица в квартал "Дружба", който е необезопасен. Предназначението му е било за извършване на присъединяване към ВиК мрежата. По досъдебното производство са разпитани и свидетели-очевидци, назначена е съдебно-медицинска и автотехническа експертиза.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Диляна Иванова-Станчева

    15 1 Отговор
    Толкова тъп инцидент и няма виновни за него.
    Жалко е.

    Коментиран от #5, #27

  • 2 гост

    35 1 Отговор
    Всяка загуба на човешки живот, особено млад е трагедия за близки и познати!
    Вместо бдение близки и приятели да проведат разяснителна кампания сред децата и най-вече сред родителите им КОЙ КАК и КЪДЕ трябва да кара тротинетка и че е задължително да се карат с предпазни средства ! ПОЛИЦИЯТА ДА СИ ВЪРШИ РАБОТАТА! ПОНЕ ЩЕ ИМА НЯКАКВА ПОЛЗА !
  • 3 Трябва

    41 1 Отговор
    Да се сложи ред с тези тротинетки. Опасни са и за пешеходците и за тези които ги използват. Само по определени за целта алеи да се използват.
  • 4 Някой

    37 1 Отговор
    Не искам да оправдавам общини, кметове, В и К...

    Детето защо е карало без ксска?
    Каква максималната скорост развива тротинетката, с която е катастрофирало детето?
    Имала ли е качествен фар тротинетката?
    Родителите купили тротинетката, но не купили каска, ръкавици, наколенки... оставили детето без надзор и когато станала трагедията търсят някой друг да изкарат виновен, община, държава, полиция, В и К... Така е най-лесно, все някой друг да е виновен, а ние всед да, сме жертви.

    Все повече започвам да си мисля, че у нас нито пътища, нито велоалоалеи,... нито хората са подходящи за електрическите тротинетки. Нека направим рефендум да се забранят ли тротинетките. Продажбата, вниса и производството на нови тротинетки и на части за тях като гуми, електродвигатели... да, се забрани изцяло, а за вече налочнитд са има 3-4 преходен период в който да мога да се карат. Преди да влезе в сила абсолютна забрана за електрически тротинетки на територията на цяла България. Смятам, че причината за трагедиите с деца с тротинетките е най-вече в бг родителите и след това идва държава, пътища, полиция... Най-очебийната причина е родители масово не купуват екипировка, като каска, ръкавици, наколенки, налакътници...
  • 5 Студопор

    39 3 Отговор

    До коментар #1 от "Диляна Иванова-Станчева":

    Виновен има, просто обществото се прави на ощипано, защото говорим за дете. Ако не беше карал тротинетка, нямаше да се пребие. Няма сертификат за тия джаджи, няма изпит, няма технически прегледи. Никъде не е регламентирано къде трябва да се движат. По улиците, по тротоарите - навсякъде са!!
    Виновен си е младежа. Естествен подбор се нарича!

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Някой

    23 1 Отговор
    Или поне да се забранят електрическите тротинетки за ненавършили 18 годишна възраст.
    Над 18 гидишните, имат право да се самоубиват както сметнат за добре. Кеф им с тротинетка, кеф им с мотор, кеф им с автомобил, кеф им с алкохол, кеф им с наркотици, кеф им с балони с райски газ. И без това 60%-70% от така наречения електорат за нищо не става. Тъкмо като се самоубили, ще увеличи процента на качествената част от бг населението.
  • 7 Някой

    30 1 Отговор

    До коментар #5 от "Студопор":

    Пропуснал си родителите, надали 16 годишния е изкарал сам над 1000-2000 лева и сам си е купил тротинетката. Дори има тротинетки с цена над 5000 лева.
  • 8 В случая вина имат и тия, които

    11 12 Отговор
    не са обезопасили рова.
    Я си спомнете колко случаи имаше на хора, некарали тротинетки и паднали в някаква шахта.
    Или стъпили на капак и получили токов удар.
  • 9 А оня, който се изпика

    17 10 Отговор

    До коментар #5 от "Студопор":

    във фонтан и го удари ток, той на тротинтка ли беше?
    Или оня младеж дет стъпи на шахтата и го удари ток също?
    Или безбройните случаи на разни хори, нетротинеткаджии, които паднаха в необезопасени шахти и чийто единствен проблем беше, че не са преминални през терена както подобава на един сапьор?

    Коментиран от #11, #17

  • 10 Хохо Бохо

    18 1 Отговор
    Поклон!
    Но и пешеходци загиват, че са се спънали.
    Това означава ли, че не трябва да излизаме от къщите?...
  • 11 А така

    6 22 Отговор

    До коментар #9 от "А оня, който се изпика":

    Питай ги тъъпунгерите които обвиняват само детето, без да мислят, явно не могат.
    Защо необезопасен изкоп е оставен ей така!?

    Коментиран от #13

  • 12 Механик

    28 1 Отговор
    А аз предлагам да обявим 12-месечен държавен траур. Родителите на "детето" да бъдат наградени с почетни грамоти, а тротинетката да бъде включена в герба на България.
    Какво говоря? Как само включена? Не, направо герба ни да бъде сменен с нов. На него да има една голема туртунетка и нищо друго.
    п.п.
    А тия тето сега ще ми се захлупят в либерстки съзи и ще ме проклинат, само ще им пожелая, дано някой с тротинетка се намести между техната кола и съседната. И когато чуете заветното "хрус" от смачкания таз на
    младия безсмъртен, сетете се как сте ме проклинали. А като ви помъкнат по съдилищата и когато подобните на вас ГМО-шилета почнат да ви сочат с пръст и писнат "разпни го", тогава друга песничка ще ми запеете.
  • 13 Оператор на права лопата

    30 0 Отговор

    До коментар #11 от "А така":

    Имаш изкоп някъде, дето другите хора имат глава. Не е изкоп, а неасфалтиран участък с трамбован чакъл. Тези тротинетки и по-малки неравности ги обръщат.
  • 14 Днес случайно

    36 0 Отговор
    минах през ж.к. Люлин в София (рядко ми се случва) и карах със 60 км/ч по километраж, което означава около 54 км/ч и един с тротинетка ме остави да му дишам прахта... може би се движеше буквално със около 70 км/ч. Как да оживее, ако се пр@сне в някое дърво или кола, или пък падне в изкоп?
  • 15 Нема такъв народ

    19 0 Отговор
    Това да си тъпанар е жалко. Но да ревеш, че си тъпанар е трагично. Има си правила, когато не се спазват страдаш. Полицаите и държавата ги няма, но Господ си знае работата.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Студопор

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "А оня, който се изпика":

    Само си прочети първата част на изречението: изпикал се е във фонтан и го ударил тока. Ми... Пак естествен подбор. Инциденти стават навсякъде. И?

    Коментиран от #21

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Местния Козар

    8 0 Отговор
    Много обичате да цензуриране истината в коментарите от "ФАКТИ", но тя си е там, независимо дали ви харесва или не..........
  • 21 Стиропор

    2 6 Отговор

    До коментар #17 от "Студопор":

    Ако го оставят естествения подбор на твоята логика на тоя свят ще останат само СУперман и Жената-чудо.
    А, и следващия път като хванеш някоя пневмония, не ходи на доктор, остави ествствения подбор да си свъри работа.
  • 22 00001

    2 11 Отговор
    Това момче е загубило живота си заради мързеливоста,нехайството и неспазване на нарежданията и правилата за безопастност на началника на групата изкопала трапа.Това не е първи път на човек убит в България поради пропадане в изкопана и необезопасена дупка на пътя или на тротоара.

    Коментиран от #24

  • 23 Кфкдлдл

    3 5 Отговор
    Много шум и парата в свирката!
    Каски и жилетки. Всичко друго е преекспониране!

    Някой разгледа ли мястото на инцидента!
    То е до бордюр с остър ръб!
    Всички бордюри от край време се правят такива!!!
    Няма да успея да променя нищо, но ще попитам защо, ЗАЩО ПО ДЯВОЛИТЕ, ЗАЩО уличните бордюри са такива защо!
    Никой ли не му е през ума, че са опасни, никой ли не е забелязал за инцидентите с тях!
    Не е никакъв проблем да се смени стандарта и ръба да бъде променен към по-заоблена форма.
    ЗЗАЩОООООО??!!
  • 24 Виждаш ли колко минуси са ти сложили

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "00001":

    Явно четящите смятат, че трябва да си поне тюлен или спецназ, за да ходиш по улиците.
  • 25 никой не е виновен в случая

    3 0 Отговор
    за да се забие в изкопа ,изобщо не е гледал къде кара също и скоростта му не е била малка ;това си е чисто самоубийство по непредпазливост
  • 26 Българин

    1 0 Отговор
    Тъжно, но факт. Все нелепи инциденти и все за Кармата се сещам. Някой е сгазил лука и си плаща по изключително трагичен начин. Пешаходци си пресичат докато си говорят, пишат по телефоните без да се оглеждаш, много шофьори постоянно си пишат по телефоните и не си гледат пътя, велосипедисти, тротинеткаджии, каруцари без никакви светлини денем и нощем, мотористите и те не знаят ограниченията за скорост... Инфраструктурата едно 50% е тотал щета, кратери, неравности и пр...
  • 27 Нехис

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Диляна Иванова-Станчева":

    Как да няма? Родителите? Шофиращият? Необходим е мозък и на двете страни.
  • 28 виновните родители за смъртта

    4 0 Отговор
    на сина си ,много безскрупулно се опитват да си измият ръцете с други,за това че не са обяснили на детето си ,че трябва да гледа много добре къде кара и с каква скорост ,за да не се пребие или да пребие някой друг ,не е изключено и да искат да изкарат някой лев
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове