1 Септември, 2024 08:46 951 13

Жители на Самораново на протест заради безводие

  • протест-
  • вода-
  • самораново

Очаква се десетки да блокират главен път Е-79 при известните "Барикади" при Дупница

Жители на Самораново на протест заради безводие - 1

Дупнишкото с. Самораново, което от месеци въвеждаше режим заради недостиг на вода, а ВиК услугите не са коректни и качествени, излиза на протест в неделя. Очаква се десетки да блокират главен път Е-79 при известните "Барикади" при Дупница. Началото е обявено за 9 часа.

Водата за Самораново, което е в подножието на Рила, във вододайна зона, не достига, а състоянието на ВиК мрежата е трагично. Авариите са ежедневие. Наскоро беше завършен край селото модерен затвор за 400 осъдени, за който също ще трябва да са осигурява вода по ВиК мрежата на селото. На два-три пъти жителите организираха протести пред Общината в Дупница. Този път излизат на главен път е-79.

Исканията на хората са бъде осигурен допълнителен водоизточник, да бъде направен авариен ремонт на мрежата и коректна работа на ВИК, каза кметът Райко Цветков пред БНР.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В Самораново, "Вода газят, жадни ходят"

    9 1 Отговор
    Кои са кметовете от последните 4 Мандата, ГЕРБ, ДПС?? Некадърност и Крадене!! Това е Резултата от това Кметуване!?
  • 2 Нищо не е вечно

    10 0 Отговор
    Даже и водопроводите от Тошово време. Ама защо да правите нови и да влизате в разход като може да ползвате старите и да заделяте в чекмеджетата едни пари

    Коментиран от #8

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 смех

    6 3 Отговор
    Важното е че мвр има нови патрулки
  • 5 Затова

    8 0 Отговор
    София се пука по шевовете, щото в провинцията няма условия за живот. Няма вода, няма болници, няма работеща аптека. Ама като дойдат "у Софията" (те винаги членуват София) и се бият в гърдите колко добре се живее на село. Ми като е толкова добре, какво търсиш в София?
  • 6 Евроатлантик

    7 3 Отговор
    Така ще е. Водата трябва да се пуска с предимство за ВЕЦ-овете. Те трябва да произвеждат ток на пълни обороти, че сме го обещали на Украйна. За хората- ако остане нещо
  • 7 Сега просто се нагнетява напрежение

    2 1 Отговор
    България е сключила споразумение с Израел за управление на водите.....

    Трябва да много да пропищите
    по стара традиция за да издоят повече пари !
    Това е .
  • 8 факт

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "Нищо не е вечно":

    Водата при Тодор Живков беше 2 ст. кубика, ДДС изобщо не съществуваше, строяха се язовири и се поддържаха, а вода и електричество имаше дори в най-затънтените планински махали. В резултат на добрата поддръжка водата спираше много, много рядко и авариите се отстраняваха в рамките на 2-3 часа. Днес КЕВР непрекъснато одобрява повишаването на цената ва водата и оправдава това с нуждите от инвестиции в мрежата. Инвестиции няма, язовирите се рушат, водата се губи по старата преносна мрежа, авариите са чести и продължават понякога по 2-3 дни дори в големите градове. Водата е човешко право, защото е пряко свързана със запазване на човешкия живот. Водата не е стока и с нея не може да се търгува, защото водоизточниците принадлежат на целия народ. И никой да не ми заявява, че държавата е лош стопанин, а частника е добър, защото не е така. Държавата, ако се управлява добросъвестно, е отличен стопанин, а частника си гони печалбата. Всички ВиК дружества трябва да бъдат държавна собственост. Не частна, не общинска, а държавна собственост. Същото се отнася и евергоразпределителните дружества. Естествените монополи, които са от значение за националната сигурност, трябва да се притежават и управляват от държавата.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Хахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "факт":

    С тия "най-затънтените махали" изби рибата в пропагандата. Сякаш дъртите не помним каква мизерия беше. Няколко селски чешмички и който не го мързеше и намереше вода, копаеше кладенец. Явно не помниш едни цинкови резервоарчета с кранче, закачени отвън на дирек. Пък за канализация и дума да не става. Водата тече по някаква вада и отива пред къщите и в канавките, където ги имаше.И това в големи села, дето сме ходили по бригади.
  • 10 Комунизмът

    3 5 Отговор

    До коментар #8 от "факт":

    на бай ти Тошо приключи. СССР катастрофира икономически и спря да плаща на сателити като България за лоялност и партито закономерно приключи. Затова ви е било всичко евтино, защото друг ви го е плащал. Но както казва Маркарет Тачър, комунизмът свършва когато свършат парите на другите.

    Коментиран от #11

  • 11 факт

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Комунизмът":

    Никой не ни е плащал, просто СССР не ни крадеше, а това е достатъчно ние да успяваме да се справяме повече от добре. Сега не само не ни плащат, но и крадат от нас милиарди, потъваме в дългове, няма вода, токът вече е луксозна стока, храната ни е отровна, но пък е вносна... Освен внос на отровна храна предстои и вносът на мигранти да се увеличи до степен на задушаване на местното население. Социализмът доказа, че е най-хуманният обществен строй. Частният бизнес трябва да се развива до малки и средни предприятия, всичко големи предприятия трябва да бъдат собственост на държавата, ако искаме трудът на хората да бъде безопасен, а заплащането му сигурно. Капитализмът функционира хищнически и унищожава всичко живо в името на печалбата. Това са фактите, който ги отрича не е наред с главата.

    Коментиран от #12

  • 12 Тъй де

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "факт":

    Всички еднакво бедни, а върхушката си живее както иска. Те на това му казвам хуманен строй. Отделно закотвен където партията каже, за тях това не важи. Хареса си някой селяндур къщата ти в центъра на града, събарят я и строят кооперация, в която партийният другар се нанася с катуна си, а на теб панел в крайните квартали. Много го възхваляваш тоя соц и явно си бил от облагодетелстваните, щом сега ти е мъчно за него. Ама те изпревариха тия, дето ти обещаваха "светлото комунистическо бъдеще". И тогава и сега те си живеят в комунизма за сметка на излъгани народ.
  • 13 Дупничанин

    0 0 Отговор
    Ванката от ВиК-то мое много неща да изсветли, ама... некой друг път. Идея си немате за кви кражби говориме, нещо като Мола на Ивайло, дет не е мръднал от колци и панели не знам колко години вече. Идете при Калин от Сапарева баня, он знае и 2 и 200 срещу съответната сума.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове