2 Септември, 2024 20:19 1 278 28

Иван Таков: БСП трябва да излезе от изборите на 27 октомври като значим политически субект

  • иван таков-
  • бсп-
  • конференция

Ликвидаторите от котерията на Нинова вече са минало, обяви лидерът на столичните социалисти в доклада си на Градската конференция на БСП - София

Иван Таков: БСП трябва да излезе от изборите на 27 октомври като значим политически субект - 1

БСП трябва да излезе от предсрочните парламентарни избори на 27 октомври като значим политически субект. Тази задача постави председателят на БСП - София Иван Таков в доклада си пред столичните социалисти по време на Деветото заседание от XIV Конференция на Софийската градска организация тази вечер. На форума, който се провежда в централата на БСП на ул. "Позитано" №20, делегатите ще подредят листите с кандидати за народни представители от 23, 24 и 25 МИР, но без водачите им. Те, както и местата и имената на коалиционните партньори и гражданската квота, ще бъдат определени от членовете на Националния съвет на БСП.

"Радвам се, че временното ръководство на партията продължи нашия път и на предстоящите предсрочни парламентарни избори БСП ще се яви в коалиция с останалите леви партии и организации. Така, както ние в София го направихме на местните избори миналата година. Предвид ситуацията, в която се намираме, този формат изглежда като най-добрият вариант. Защото ние искаме не просто БСП да оцелее, но и да отвори пред себе си добра политическа перспектива, каза още Иван Таков. - Основната и ключова за партията цел в предстоящата кампания за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври е БСП да влезе и да излезе от тези избори като значим политически субект в контекста на цялостната политическа криза в държавата. Защото не само социалистите и левите хора, а българското общество има нужда от стабилна, силна, смислена, политически подготвена и осъзната социалистическа партия".

За изпълнението на целта лидерът на БСП - София постави три основни задачи, които трябва да бъдат изпълнени от социалистите по време на кампанията. "Първата е да започнем да говорим на хората. Вътрешнопартийните разпри и междуоособици никак не интересуват българските граждани. Избирателите няма да гласуват за клюки, интриги и вмирисани истории от кухнята на никоя политическа партия. За българските граждани е важно тяхното собствено настояще и бъдеще. Както и бъдещето на България. В момента плащаме най-високата цена за електроенергия, стотици хиляди българи нямат вода, регистрираме задълбочаваща се социално-икономическа депресия сред огромното мнозинство от хората. И на този фон ние, в БСП, ги занимаваме с кариерните и емоционални драми на Нинова. Затова нека да спрем с вътрешнопартийните кавги и да влезем в кампанията с една основна цел - да говорим на хората, призова той. - Втората ни задача е да покажем, че БСП е смислен и силен политически субект. Ще го направим чрез висока коалиционна култура и способност да обединяваме. В тази наша коалиция трябва да покажем, че си даваме ясна сметка каква е ситуацията в държавата в момента. И да обединим сили в името на постигането на силен електорален, а оттам и политически ефект. Ако не го направим, българското общество просто няма да има нужда от нас".

Третата задача, която постави Иван Таков, е БСП да влезе в кампанията със смислени политически каузи и предложения, насочени към решаването на основните проблеми в държавата. "Но не измислени конфликти и чужди и несвойствени цели, а ясни и конкретни политически предложения. Това означава да изготвим силна политическа платформа. В основата на тази платформа трябва да стои идеята за трансформиране на начина, по който се случват нещата в България, добави той. - БСП е партия на развитието. Ние сме призвани да предложим политическа платформа на социално-икономическото и културно развитие на държавата. Време е за политики, а не за политиканстване. Хората искат да чуят от нас политически решения. Като изключим последните 6-8 "тъмни" години, БСП винаги е била силна в предлагането на стратегически визии и силни политически платформи".

Иван Таков посочи и три основни стълба, които задължително трябва да бъдат включени в платформата на БСП за предстоящите избори. "Първият е промяна на данъчната политика така, че тя да облагодетелства мнозинството, което няма, а не малцинството, което има, каза той. - Вторият е поне с 10% повишение на дела за преразпределение на благата, което да достигне до средните нива за Европейския съюз, защото в момента България е на дъното. И третият - по-силен ангажимент на държавата за регулиране на пазара. Когато говорим за публична регулация, най-напред трябва да се насочим към здравеопазването и образованието. Защото не може пазарът да решава кой ще се лекува и кой - няма. Не може пазарът да решава кой ще учи и кой няма да учи. Не може здравеопазването и образованието да са стока. Не може парите да следват студента и ученика като клиенти. Не може! Тези три стълба биха помогнали на мнозинството от българските граждани, които БСП представлява, да си поемат глътка въздух в тази кризисна ситуация в момента. И в същото време ще трансформират понятието за държава - социална, а не неолиберална".

В доклада си Иван Таков заяви също, че ликвидаторите от котерията на Нинова вече са минало. "Тяхната упорита работа срещу БСП, постоянните саботажи, потъпкването на Уставните норми, отказът им да спазват елементарни правила и потресаващата им липса на партийна култура няма да попречат на БСП и на коалицията да участва в предстоящите предсрочни парламентарни избори, заяви Иван Таков. - Нас в София саботажите им не ни плашат. Защото те не са от последните два месеца, ние ги преживяхме няколко пъти".

Председателят на БСП - София запозна делегатите на конференцията с най-грозните факти от саботажите на бившия председател на партията срещу Градската организация през последните 16 месеца. "Това беше размирно време за БСП - София и проклятие за партията, заяви Иван Таков. - Но няма да поставям оценки, няма да съдя никого. Искам час по-скоро да затворим тази срамна страница в историята на БСП. А оценките ще ги постави времето. Няма по-справедлив съдник от него".


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БСП след Нинова и ПП-ДБ бяха овладени от

    20 15 Отговор
    децата на висшата номенклатура на БКП и ДС. Гледайте сеир какви ще ги дрънкат за да се отдалечат от мракобесието на дедите си и бащите си. И за да ви излъжат пак. Да живее Делян Пеевски, този който ще ни спаси от Русия!

    Коментиран от #3, #18

  • 2 Избирателите

    10 19 Отговор
    ненавиждат евроаглантическото корумпирано блато. Унищожило държавата България за 35 г., превърнало я Територия. Оставило един милион българи без вода, енергетика, образование, земеделие, икономика. А това са БСП, ДПС, ГЕРБ, ПП, ДБ и СДС. Те са проклятието на България.Мафия, просто мафия.

    Коментиран от #8

  • 3 М3 голд

    3 13 Отговор

    До коментар #1 от "БСП след Нинова и ПП-ДБ бяха овладени от":

    Ти определено не си чел статията. Ами уважи автора й. А това, че нямаше да разбереш какво е казал Таков, съм сигурен. Имайки предвид написаното от теб по-горе
  • 4 ЦИК

    15 3 Отговор
    Няма кой да фърля за БСП за 30лв.
  • 5 Ха ха ха

    21 2 Отговор
    Ха ха ха нещастници вие вече сте никой
  • 6 Спецназ

    19 2 Отговор
    Спесимена с подписа за регистрация се ДЪРЖИ от Г-ЖА Корнелия Петкова Нинова.

    НИКОЙ в ЦИК даже няма и да изслуша ДРУГ освен горепосочената за РЕГИСТРАЦИЯ поп Изборите.

    Ама дасла ръкописна оставка на някакви, искала да се омъжва за Азис, да строи Паяметника на Моча...

    ТОВА ЦИК НЕ ГО интевресува. ИЛИ Корнелия регистрира Партия/Коалиция,

    ИЛИ НЕ участва в следващите избори.
    Всичко друго е БЛА-БЛА!!! :::)))

    Коментиран от #20

  • 7 Боруна Лом

    25 2 Отговор
    ДРУГАРЮ, ВИЕ СТЕ ЛЕБЕДОВА ПЕСЕН!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Отец Чапаев

    17 1 Отговор
    Традицията продължава, ще откажат и последните мазохисти.
  • 10 Отец Петка

    15 1 Отговор
    Милионерите се завръщат.
  • 11 абе,

    13 2 Отговор
    Времето на БСП=БКП и ДПС изтече у канала,където им е мястото.Излишни и вредни.
  • 12 12340

    16 1 Отговор
    ".... Като изключим последните 6-8 "тъмни" години, БСП винаги е била силна в предлагането на стратегически визии и силни политически платформи"... "
    .... Последните 6-8" тъмни" години, бай иван янчев пеков таков не беше ли начело на най-голямата градска организация на БСП?!
    Михлюзинс михлюзин!
  • 13 НАБЛЮДАТЕЛ

    12 1 Отговор
    Абе трябва да сме ПЪРВИ под чертата. Иначе: След дълги години котерийни борби между групировките най после успяха да прекъснат официално родовите си връзки. Сега вече всички са честни бизнесмени, никой няма комунистически корени и натрупаните имоти, пари и бизнеси са само защото са по кадърни от останалите българи
  • 14 Гост

    16 0 Отговор
    С 2.5% на изборите значими ли ще сте, чиче?
  • 15 Чисго

    17 0 Отговор
    Няма как да стане. От много лъжи вече нямате избиратели.

    Коментиран от #19

  • 16 Кольо

    10 0 Отговор
    А защо не могат да изберат водачите?Бе Демократ.
  • 17 ?????

    7 1 Отговор
    Кво е това бсп?
  • 18 ти у ред ли си?

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "БСП след Нинова и ПП-ДБ бяха овладени от":

    А потеклото на тлъстия Макгнитски КАКВО е, знаеш ли? Или си си затворил очите? точно шишката чака Коледа - никога не го интересува, нито разбира политика. Само руши и краде. ИЕма да отговаря за толкова неща!
  • 19 ако беше по лъжите,

    5 6 Отговор

    До коментар #15 от "Чисго":

    ОПГ гроб не трябва да имат нито един избирател. Толкова години боко ни лъжеше и мажеше.

    Коментиран от #22

  • 20 след регистрацията

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Спецназ":

    на двете депесета вече НЕ ЗНАЯ какво има право и какво не ЦИК да регистрира.

    Но на мястото на загрижените - тръшкайте се повече за дпс-то - те са ортак на ОПГ гроб, шиши държи на скута си ппдбтнтн и са втора сила след гробарите. Там се губи. БСП-то е накраяв таблицата . Не ги мислете.
  • 21 граф Монте Кристо

    4 2 Отговор
    Първо да си намерят някой лидер автентичен,не американско мекере и конкретно за тия изори да съберат коалиция от формации ,които гравитират около лявото.А после трябва да си изчистят ръководството от конформисти и нагаждачи и келепирджии.
  • 22 хе хе

    2 3 Отговор

    До коментар #19 от "ако беше по лъжите,":

    Със златното чекмедже не можете да се мерите.
  • 23 Пешко Таков

    6 1 Отговор
    Максимум 3,9 % при ниска избирателна активност около 25 %. Старците носталгици и около 50 комунистически пребоядисани фамилии с все родата. Някой друг излъган меркантил "бизнесмен" очакващ огризки от милионерите водачи на БСП.
  • 24 ЯМБОЛИЯ

    7 0 Отговор
    Внучето на другаря Пеко Таков да разбере,че любимата на фамилията им партия изчезва. Просто електоратът им се топи и няма спасение за левицата.
  • 25 ПРИПОМНЯНЕ

    4 1 Отговор
    БСП и "Лявата идея" сте „causa perduta“. СОЦИАЛНИ ДЕЙНОСТИ МОЖЕ ДА ПРОВЕЖДА САМО БОГАТАТА ДЪРЖАВА, А БОГАТА ДЪРЖАВА СЕ ПРАВИ ОТ БОГАТИ ГРАЖДАНИ, А НЕ ОТ ТЕЗИ РАЗЧИТАЩИ НА СОЦИАЛНИТЕ МЕРОПРИЯТИЯ НА „ДРУГАРКАТА“ Корнелия Нинова. При тоталитарните държави подходът е по-друг. Независимо дали тази държава се титулува социалистическа..., народно-демократична..., народна република... гражданите се обират от властта, като им се дават средства колкото да преживеят и контролирано възпроизвеждат. С окрадените пари тоталитарната държава финансира своята социална политика. За да реализира тази си дейност се разчита на огромен идеологически апарат за овладяване съзнанието на масите, а за по-коравите глави и на огромен репресивен апарат в началните етапи. След пречупването на населението, репресивният апарат се реорганизира. Редуцира се системата на трудови лагери, като този акт се завоалира под някаква форма на борба с култа на личността или грижи на партията за ... Възприемат се по-меки методи за контрол, като се набляга на скритите форми. Ограбването демотивира хората да работят за благото на обществото, а започват да търсят други алтернативи като част-пром , незаконна емиграция , черна борса, корупция и т.н., което води до тотално икономическо изоставане и крах на системата.
  • 26 Ще ще Иванчо ,

    11 0 Отговор
    със 3% ще !
  • 27 Тодор Живков

    6 0 Отговор
    Ха ха ха Социализамът е едно Недоносче
  • 28 Историк

    6 1 Отговор
    Иванчо го познавам от 30 години, не по партийна линия. Кофти човек е , но явно ще намери хора които ще му повярват. И после много ще съжаляват.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове