3 Септември, 2024 05:46 3 078 15

Антон Кутев: Изключването на Нинова беше неизбежно

  • антон кутев-
  • бсп-
  • корнелия нинова

Тя се държеше по начин, по който само го предизвикваше, смята бившият депутат от БСП

Антон Кутев: Изключването на Нинова беше неизбежно - 1
Снимка: Евронюз България

"Не знам дали е правилно решението за изключване на Корнелия Нинова от БСП, но беше неизбежно. Нямаше как да стане по друг начин. А и според мен, тя се държеше по начин, по който само го предизвикваше".

Това заяви пред Евронюз България бившият депутат от БСП и говорител на служебните правителства на Стефан Янев и Гълъб Донев.

Как трябваше да бъде изключена, е много сложен въпрос, съдейки по практиката, която самата тя наложи.

Корнелия Нинова се опитва да разцепи БСП и това е престъпление към партията.

Искам Нинова да се яви сама на изборите – за да видя ще изкара ли повече от 0,1%. Аз ви гарантирам, че тя сама няма да се яви.

Разцеплението на ДПС води до разпад на партийната система или по-точно това е образът, по който това става. Разпадът започва от най-слабите партии, които в момента са ДПС и БСП. Той няма да подмине „Продължаваме промяната“, няма да подмине и ГЕРБ.

Този разпад продължава поради една много проста причина: тежкото несъответствие между това, което гражданите искат да видят в партийната система, и това, което политиците им предлагат.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Юда от Кариот

    27 9 Отговор
    "... Искам Кутьо да се яви сам на изборите – за да видя ще изкара ли повече от 0,00001%. Аз ви гарантирам, че той сам няма да се яви...."

    Коментиран от #8

  • 2 Бони

    12 15 Отговор
    Ама този индивиТ нали е пт кшиката на рашистан. Какво се е закахърил за БСП.
  • 3 12345

    18 11 Отговор
    Нинова подаде оставка, но не се оттегли, а се опита да продължи да управлява. Ако се бе оттеглила с достойнство, щеше да е много по добре и за нея и за партията. Но тя явно е човек без достойнство, захапала кокала и не искаща да го пусне. Прав е Кутев, че тя сама си изпроси изключването от партията.

    Коментиран от #7

  • 4 Кочо простия чизмар

    16 2 Отговор
    От коментара на Кутев произтича въпроса: Какво е политик в България? Такива няма с единични изключения. В огромната част от случаите това са меркантилни типове, възприели т.н. "политика" като бизнес с цел печелене намного пари чрез незаконно лобиране, рушвети и комисионни, без да ги интересуват тежненията на целия народ. Компрометирани предварително ли в някой момент от "работата " им, вербовани от посолствата или техните майки в страните на пребиваване на тези келемета по някакъв повод, по някое време, те с превръщат в предатели, агенти за влияние на чужди сили, шпиони. Всички тези лица са вредни за България. Изглежда така наредената ни "политическа система" е заразена със злокачествени тумори и водят страната ни към гибел. Ще бъде здравослоно цялата ни с-ма да бъде ампутирана и изхвърлена. Всички днешни лидери с едно изключение - КК, са за ликвидация от това поприще, да се пръждосват или да бъдат съдени доживот. От главания ГРОБара и Шиши могат да източат 4-5 млрд. лева откраднати от цялата страна с ориентир за връщане в бюджета.
  • 5 Пешо

    14 5 Отговор
    Ако изключването на другарката Нинова от "бсп" е НЕИЗБЕЖНО, то ИЗКЛЮЧВАНЕТО на другарят Борисов от ШАЙКАТА ОПГ"герб", КАКВО е????!!!
  • 6 Гертруд

    6 5 Отговор
    Закъсняло! Инпексова нанесе такава необратима щета на Партията, че да не повярва човек.
  • 7 РЕАЛИСТ

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "12345":

    Кво значи " да се оттегли" . Виждаш ли сега , какъв парадокс става. Тя е изключена от БСП, не е член вече, но юридически , само тя може да регистрира БСП за изборите. Аз ако съм, пращам ги всички на бунището и няма да ги регистриран, но тя е отговорен човек и милее за партията.
  • 8 РЕАЛИСТ

    12 5 Отговор

    До коментар #1 от "Юда от Кариот":

    Ако Нинова се яви а БСП-2 на изборите, ще спечели повече гласове от Зафиров, барабар с всички заговорници, олигарси , Майчета и Дончета. Ще влезе в парламента, а шайката ще духа супата отвън.
  • 9 българка

    4 1 Отговор
    Представям си един голям кокал, почти оглозган, и около него озъбени псета, готови да се нахвърлят едно върху друго! Не съм виновна, че това изниква в съзнанието ми, след многото битки в престъпните мафиотски групировки, които не знам защо се наричат "партии"!
  • 10 Антония

    4 2 Отговор
    Време е да се създаде една истински лява партия на народа вместо тази симулация на лявост, наречена БСП. Чудя се дали и как може това да стане, защото на такава лява формация на народа олигархията няма да даде пари (както финансира всички останали), а политика се прави с пари.
  • 11 Чичо

    0 1 Отговор
    А за сега нищо не предлагате.
  • 12 .....

    3 1 Отговор
    Този е един самодоволен ВЪЗДУХАР, и невероятно плямпало!...
  • 13 бай село

    0 0 Отговор
    Ох КОТЮ
  • 14 Прав е

    1 0 Отговор
    А тия, които я защитават, знаят ли какви ги вършеше в кухнята, впрочрм, то се вижда пи неадекватното й държане сега
  • 15 между другото

    0 0 Отговор
    Няма да минете бариерата.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове