3 Септември, 2024 10:10 1 379 20

Борислав Гуцанов: Регистрацията на БСП няма да бъде спъната

  • борислав гуцанов-
  • бсп-
  • регистрация

Не се е случвало за 133 години председател на партията да направи такова нещо. Такъв егоцентризъм и такова виждане единствено и само за себе си не се е случвало

Борислав Гуцанов: Регистрацията на БСП няма да бъде спъната - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС
Регистрацията на БСП няма да бъде спъната, заяви пред БНР Борислав Гуцанов - председател на ПГ на "БСП за България" и член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на партията.
"Не се е случвало за 133 години председател на партията да направи такова нещо. Такъв егоцентризъм и такова виждане единствено и само за себе си не се е случвало. В историята на партията не се е случвало бивш председател да поставя личните си интереси над партийните - това, което в момента се случи. Нинова нямаше как да не си подаде оставката, защото избирателите на БСП от близо 1 млн. паднаха на 150 хил. - нямало е друг такъв срив в БСП в цялата ѝ история. С подаването ѝ тя вече няма правомощия. Националният съвет е взел решение кой да изпълнява функцията. Това, което прави Нинова, е абсурдно", коментира той и добави мнението си:
"Явно е имало едно чуждо тяло вътре в БСП и неразбиране как функционира БСП. Така или иначе това е затворена страница. Нинова не остави друга възможност на членовете на Националния съвет от това, което направихме - да бъде изключена от партията. Не може с едната ръка да си даваш оставката, а с другата ръка в съда да се пускат жалби срещу тази оставка".

По думите му ситуацията в БСП и ДПС е много различна. Надяваме се съдебната система да се произнесе по най-бързия начин, за да не може да бъде осуетено участие на БСП, каза Гуцанов.

Според него Нинова прави всички усилия да срине лявото обединение. "Започвам да си мисля, че това е била една от нейните цели през всичките тези години, за да пада резултатът на БСП", смята той.

В интервю за предаването "Преди всички" той съобщи, че в четвъртък ще бъде подписано споразумение за широка лява коалиция за изборите. Партиите, които ще се включат са 20, а може да има и други, каза председателят на ПГ на БСП.

"След повече от 10-годишно разделение на лявото пространство има реален шанс това да се случи - да се явим на изборите заедно. Това отдавна трябваше да стане. Не беше необходимо всички да изпием горчивата чаша, за да разберем, че трябва да сме обединени. По-добре е да го направим, отколкото отново да се тюхкаме какво се случва".

БСП - обединена левица - това е смисълът, категоричен бе Борислав Гуцанов.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сарая

    23 2 Отговор
    Гуцанката ...абе не те ли е срам !
    Голям мишок

    Коментиран от #16

  • 2 Аман

    16 0 Отговор
    от теб , бе , нагъл !
  • 3 ТВЪРДО , БСП СА ПАРАЗИТИ И КЪРЛЕЖИ

    12 1 Отговор
    НАЛЕГНАЛИ НАРОДА И МУ ПИЯТ КРЪВЧИЦАТА ........ ОСТАНАЛИТЕ ПАРТИИ СЪЩО ! ГАДОВЕ !
  • 4 Нинова ги закла

    19 3 Отговор
    Нинова представлява БСП, тя ще регистрира, а тия жалки предатели няма да са БСП и няма да влязат в НС.
  • 5 12340

    15 0 Отговор
    Мяза на Лаврентий Павлович...
  • 6 АГАТа Кристи

    9 0 Отговор
    Имаше един филм :
    "Уморените коне ги убиват,
    нали" ?
  • 7 ЕДГАР КЕЙСИ

    12 1 Отговор
    ГУЦАТА Е ЕДИН , ТЪП ОГРАНИЧЕН ФАТМАК ............... КАТО МИСТЪР КЕШ , МИТКО SMS , полковник МАРКОВ , СТЕФАН ЯНЕВ .............. ФАКТ !
  • 8 .....

    13 1 Отговор
    Нова партия Гуцанов и Шиши -
    "Сф и Ня"
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Българин

    13 1 Отговор
    Нинова като председател си подаде оставката заради лошите резултати. Тримата знам председатели защо не си подадоха оставката ?
    Зафиров не искат да го чуят във Бургас, Гуцанов ще го бият с камъни във Варна, а Вигенин се молят в Ямбол повече да не стъпва във България. За какво говорим другари ?
  • 11 М3 голд

    3 7 Отговор
    Прочетох и коментариите. Това ли е капацитетът на участниците? Много жалко!
    БСП е партия легенда, наследник на БСДП, БКП и не трябва да изчезва. Въпреки организацията на посолствоТО, съчетана с личните амбиции на определени индивиди. Всякакви гръмки слова от двете страни на барикадата БСП са излишни и неточни. Както си отидоха Нинова, слатински и случайно попаднали в БСП спортисти Ниновисти, така и в близко бъдеще ще си отидат сега управляващите бивши хора на Нинова. Ще стане. Ще дойдат млади хора. Е, не от Харвард, видяхме ги колко струват. Не бизнесмени, а по скоро родолюбци, обичащи България.
    Мисля, че след края на мандата си Радев ще създаде формация, която ще погълне протестния вода към сегашните "политици", в т.ч. и разочарованите от борбите и колониите в БСП.
  • 12 да да

    9 0 Отговор
    Излезе гадино мръсник....Червей какавида....
  • 13 Петрич

    4 1 Отговор
    Новко Попов е за председател на БСП.Като дръпне една реч направо пенсия може да вземеш,па като си загуби мисълта,па като започне едно аъъъъъъъ Та Новко е ИЗБОР НА ГУЦАНОВ И МАРИО МИНЕВ от ДПС Пеевски
  • 14 Дънкоф

    8 1 Отговор
    такива шамари заслужава тоя мафиот ............
  • 15 Боруна Лом

    5 0 Отговор
    КУЧЕТА С ДВОЙНА УПОТРЕБА!
  • 16 Европеец

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Сарая":

    Да БСП ще се регистрира за изборите..... Но регистрацията ще направи свиленски, а не вие предателите и мишките...... Ще поживеем и ще видим какви листи ще се регистрират и какъв ще бъде крайния резултат..... Не съм от БСП и никога няма да бъда, но трите калинки от политбюро ме отвращават.....
  • 17 За тлъстия кокал

    8 0 Отговор
    Затова Народа ви нарече Червени Боклуци
  • 18 КЪМ 3

    6 0 Отговор
    Гуцанов е най-неодобреният политик от БСП във Варна,затова и се кланяше на Нинова,за да го вземе пак в Парламента,защото много години той не беше в политиката. И какво,типично по български,той й изневери и само,за да бъде пак във властта-това се отнася и за останалите-къде бяха,когато се гласуваше за нея и се одобряваше всяко нейно действие-страх,че няма да те приемат следващия път и защо мълчака прекланяйки се пред лидерството й.Каквото й да е за тях се отнася поговорката ХРАНИ КУЧЕ ДА ЛАЕ...Не че Нинова няма грешки и трябваша да си подаде оставката,мирно и тихо,без ефектни обръщения към медиите.Въпреки всичко,Тя единствена през годините имаше смелостта да се опълчи срещу ГЕРБ,КОГАТО СЕ ДЪРЖАХА УНИЗИТЕЛНО КЪМ ХОРАТА И ЗА ТЯХ ГЛАСУВАХА САМО ПРИБЛИЖЕНИТЕ В ПРОВИНЦИЯТА ХОРА ДО ТЯХ.Когато това стана непоносимо и хората се осъзнаха,че БЕДНОТИЯТА В БЪЛГАРИЯ Е ОТ СЪЗДАДЕНОТО ОТ ТЯХ-СТРУКТУРИ,ИНСТИТУЦИИ-СЕГА ВСИЧКО СЕ РАЗКРИВА,НО ДАЛИ ХОРАТА ЩЕ ГО ОСЪЗНАЯТ ИЛИ ПАК-СТАРАТА ПЕСЕН НА НОВ ГЛАС!!!
  • 19 баце

    6 0 Отговор
    Гъци гъци яли те въци нема да гласуваме за вас
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове