3 Септември, 2024 11:39 2 202 12

Цицелков: Соломоновото решение на ЦИК е вредно и е пълен абсурд

  • стоил цицелков-
  • решение-
  • цик-
  • дпс

Той посочи, че има ред, по който ще се определи кое от двете крила на ДПС е легитимно

Цицелков: Соломоновото решение на ЦИК е вредно и е пълен абсурд - 1

Регистрирането на двете крила на ДПС в един и същи ден и час от ЦИК коментираха бившият говорител на Комисията Александър Андреев и Стоил Цицелков от Обществения съвет на ЦИК в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

„Казусът с ДПС не е разрешен, а изместен във времето. Имаме две коалиции, в които участва една и съща партия. ЦИК трябва да вземе решение кои документи са изрядни от гледна точка на Изборния кодекс. Няма възможност една и съща партия да участва в две коалиции в едни и същи избори“, каза Андреев.

Цицелков посочи, че има ред, по който ще се определи кое от двете крила на ДПС е легитимно. „Само един има печата в джоба си. Това, което представиха като Соломоново решение, е пълен абсурд, бягане от отговорност и е вредно. Ако представителите на ЦИК не могат да тълкуват дали е допустимо регистриране на две ДПС, това означава, че имаме много сериозен дефицит в нормативната уредба и начина, по който се прилага“, каза още експертът. Той е на мнение, че от ЦИК няма да заемат категорична позиция. Цицелков каза още, че двете фракции на партията ще трябва да докажат пред съда коя автентичната.

Андреев обясни, че за регистрирането на нова партия сроковете са прекалено кратки. И напомни, че към момента само са подадени документите към ЦИК за участие в изборите, но няма регистрация. „В тази връзка съдът няма да се произнася по целесъобразност, а по законосъобразност по решението на ЦИК“, каза още експертът. И допълни, че ЦИК трябва да се обоснове с мотивите за регистрация на двете крила на ДПС или съответно отказа на едно от тях.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    15 0 Отговор
    Кое не е абсурд във пародията на територийката, че не ми е ясно нещУ! ХАХАХ Гаврата на писта си е Норматив бре, докато се Краде бесно естествено.

    Коментиран от #5

  • 2 Война на миндери

    5 0 Отговор
    От умните Глави на ЦИКаделата толкоз спорът, ще се реши ит Желязната банка😉
  • 3 Българин

    16 10 Отговор
    Явно личността на доносника от ДС Ахмед Доган, който не може вече да произнесе три нормални изречения, е обсебила всички и те нямат друга работа, която да свършат, освен да се занимават с Доган. Навремето култът към личността е бил нищо в сравнение с този към Ахмед. Всички публични лице се надпреварват да анализират Доган от Дръндар. Пълно мисловно падение.
  • 4 взеха 100 милона

    9 2 Отговор
    а победител на избора е герберите . гласуваш за 1 от 2 дпс та и получаваш гербер . това е , ама на 99,9 процента . венецуела 2 .
  • 5 Европеец

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    На територията бг всичко е абсурдно...... Компроментирано е всичко конституционен съд, а сега и централната избирателна комисия...... Тия Калинке не заслужават и пет стотинки заплата, а тя е доста голяма..... Върнаха ли се екскурзанките от Азербайджан...... Въобще бг територия превърнала се в абсурдистан.....

    Коментиран от #7

  • 6 ЦИК са взели пари

    12 0 Отговор
    И от двете страни. Комисионери.
  • 7 ТаУмВзе

    14 3 Отговор

    До коментар #5 от "Европеец":

    500 хиляди чиновници и още толко полицайчета на Хранилката, със Бонус 240 парчета Безродници Крадливи. Са как да стане фокуса, че не ми е ясно. Докато матряла леко измре или се Евакуира еднопосочно. Натам сме си във Последна национална Катастрофа, без да сме Нация за Разкош!
  • 8 Хидроинженера збега!

    5 4 Отговор
    Хидроинженер!
  • 9 цицелков

    3 6 Отговор
    Цицелков е пълен джендър.
  • 10 Да така е

    7 0 Отговор
    Но само това решение устройва Момчето, което върти цяла България, според капризите му. Това доста пораснало, но само физически разглезено момче не е свикнало да му противоречат. Как когато прекали едно дете българинът като не може да го убеди прилага старият начин на възпитание- един шамар и в ъгъла наказан докато да се убеди че с инат и с тропане на става. Все някой трябва да ползва този метод, защото това Момче не слуша ни мама, ни тати.
  • 11 Демократ

    5 1 Отговор
    ЦИК е вредно образование, което 35 г. Узаконява беззаконието, наречено избори. Никога не е имало честни избори, защото ако имаше такива България щеше да е като Румъния и щеше бързо да върви напред, а ретроградните комунистически управници щяха да са на бунището. Румъния ги лиши от участие във властта и си оправиха държавата.
  • 12 Тия двете от

    1 0 Отговор
    ЦИК за нищо не стават, едната прикрита и от партия с уклон към Радев, а другата говорителка отчайващо не разбира нещата, плямпане да пада
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове