3 Септември, 2024 12:16 2 718 34

Ще успеят ли двете фракции в ДПС да разделят електората?

  • дпс-
  • електорат

Александров посочи, че конфликтът е политически и той ще бъде решен на политическия терен

Ще успеят ли двете фракции в ДПС да разделят електората? - 1

Регистрацията на две различни коалиции с ДПС коментираха социалният антрополог Харалан Александров и журналистът Петко Георгиев в „Здравей, България“ по Нова телевизия.

Георгиев е на мнение, че разцеплението в ДПС по-скоро може да даде нови политически възможности. Той смята, че в самото разделяне на партията няма политически причини.

Александров посочи, че конфликтът е политически и той ще бъде решен на политическия терен. Той е на мнение, че „не е сигурно, че двете фракции в ДПС ще успеят да разделят електората“ и подчерта, че разломът вътре го освобождава избирателите.

Георгиев е на мнение, че политическата сила на ДПС вече няма да е същата. „Който и да е победител в тази битка, балансът на силите в България вече се променя и везните се накланят в посока на други играчи, например ГЕРБ, Румен Радев“, каза още журналистът.

Гостите коментираха и разцеплението в БСП. Георгиев смята, че „движенията в партията са с цел да отпадне пречката за обединението на путиниския блок в България“. Александров е на мнение, че ситуацията е по-сложна. „Смятам, че има участие на стейкхолдърите в тези акции“, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Избягал ли е Доган от страната?

    12 5 Отговор
    Преди 2 дни най-интересните видеа, насочени срещу почетния председател на ДПС Ахмед Доган и - особено срещу начина му на живот излизат от фейсбук страница та "Фронт срещу корупцията". В поясненията тя се титулува "рaдиопредаване и медийна продуцентска компания" и шерва клипчета, направени за Тик-ток.
    Всъщност през "фронта" се леят атаки срещу Доган, показващи, меко казано, отлична информираност.
    Например същата страница твърди, че почетният председател е напуснал България по вода в посока - турския град Инеада.
    Показват се също така гледки от вътрешността на т. нар. сараи, където разбира се, простосмъртни не са влизали и които кадри... едва ли са снимани от охраната. Или от депесарската Мата Хари.

    Коментиран от #11

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния Софиянец

    21 11 Отговор
    Според анкета сред избирателите на ДПС 95 процента казват че ще гласуват за ДПС на Доган.

    Коментиран от #16

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ТаУмВзе

    14 3 Отговор
    Едно дпс ни беше малко, са Още едно! ХАХАХХА Никъде на светът няма такава Злетарщина!
  • 7 Амет

    9 7 Отговор
    Ще го подрежат.
  • 8 После ще се обединят

    11 9 Отговор
    След изборите. И цялата власт в ДПС.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 На хората

    26 1 Отговор
    им писна от джавканици за кокала !
  • 11 456

    22 1 Отговор

    До коментар #2 от "Избягал ли е Доган от страната?":

    Съмнявам се Доган да е напуснал в посока Турция. Той има забрана за влизане там, освен ако нещо не се променило в последните дни.
  • 12 краварско номер

    12 1 Отговор
    Делим порциите на две!Ясно...

    Коментиран от #24

  • 13 АГАТа Кристи

    13 3 Отговор
    Конфликтът е ИКОНОМИЧЕСКИ, стъпващ на основа, която е уж политическа. Защо "уж", - защото тук се гонят ЛИЧНИ интереси, а не електорални !
  • 14 Накрая

    16 8 Отговор
    "момчето" ще грабне цялата баница барабар с тавата !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 123

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    "заведението" ти - "КенеFeйk" по думите ти е на Централна гара.
    Докато скъсаш билетчета, можеш да питаш. Така процента ще бъде много по-точен.
  • 17 Митко Агента

    7 5 Отговор
    абе ти за наще Българи не бери грижа , а се пази по скоро да не ти дойде Гост на ду.....то от Сектор Газа , от дека ви намират текива Въртоглави Овце не знам просто ОБЕЗЧЕСТНИЯ .
  • 18 Демократ

    14 1 Отговор
    Конфликтът е поредния ченгеджийски сценарий, с каквито България се занимава 35 г. Всички аналлизатори е крайно време на кажат истината на българския народ. Самите партии на т.н.преход го доказват. ДПС е създадена от ДС- обявена официално
    от Живков за клон на КГБ, 34 години е начело с вечния агент Сава,Сокол,Алексей - Ахмед Доган, Пеевски е син на офицер от ДС преди 21 г.вкарания феномен в политиката необразован и недодялан, несменяемият агент Буда-мутрата Борисов 21 година е начело на ГЕРБ с добавено СДС ,край на мечтата на българите за спасение от комунизма и агент Симеон- Казиното, който е избран от агент Румянцев - Бриго Аспарухов. Всичките са награждавани от КГБ за заслуги. Агент Симеон си имаше даже партия на свое име НДСВ. Той каза преди 21 г.,че България няма нужда от партии, а това означава диктатура. Просъветските партии и агенти искат да наложат точно това, важно е да държат парите,властта и контрола и да не носят отговорност за престъпленията си .За България и народа хич не им пука. Превърнаха България в задния двор на ЕС.
  • 19 БЪЛГАРИН 🇧🇬

    10 2 Отговор
    На кой му пука за ДъПъСъ?!
  • 20 Не се притеснявай

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "честен ционист":

    Няма да си жив да го видиш.
  • 21 Газа

    13 2 Отговор
    Тук действува принципът “разделяй и владей”.
    Кой беше инкогнито преди известно време в България?
  • 22 мехмед

    6 1 Отговор
    Посе ... ан Александров!
  • 23 БЕНОВСКА

    9 1 Отговор
    БАЙ ТЮФЛЕК ,СЕ УПРАЖНЯВА В НИЩО ГОВОРЕНЕ
  • 24 То за това беше тоя цирк

    13 2 Отговор

    До коментар #12 от "краварско номер":

    сега ще видиш как двете ДПС-та ще вкарат масово Електорат на Изборите с Автобусите , стар ченгеджииски номер , обаче Народа когато трябва да гласува в този най важен ден , ходи си за гъби или спи от поредния махмурлук , и после реве защо е така все , докато тия двамата не изчезнат ли от политическата сцена Главатарите на двете Партии Етнически , България все ще копае дъното и никога няма да се оправи , но заспалия народ не мислят това , той е свикнал постоянно да блее като овца и да се кланя на силния на деня , и да ореве после ортарлъка като все недоволен , а то си е за него по скоро това как да определи съдбата си за живот .
  • 25 Оракула от Делфи

    8 3 Отговор
    Прогноза,
    за броя на гласовете от разцепената " ДПС" на 27/10.24 година!
    ДПС -" Доган" - 85%! със тези от Турция.
    ДПС- " Феномена " - 15% със "брачедите" барабар!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 проф. Максим Загричански

    8 0 Отговор
    Прав е П. Георгиев, когато казва, че раздорът в ДПС не е политически. Става дума ца пари и владн.-
    Александров, защо подчертава, че е социален антрополог, та това е оксиморон; по принцип антропологията се занимава с човека и социума, не прав, според когото конфликтът е политически.
    Конфликтът, колега, е между Доган (ДС) и демокрацията.
  • 29 КИРО ЖЪРТЪ

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    АМА. ДРАГИ, ЗАЩО. МИСЛИШ. ЧЕ. ДПС. И
    ГЕРБСА ПАРТИИ. ТОВА. ПРОИЗВЕДЕНИЯ. НА.
    БКП. И. ДС. ТОВА. СА. ДВА ОКТОПОДА. СЪЗДАДЕНИ
    ДА. ИЗСМУКВАТ. ДЪРЖАВНИ. И. ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА. И. ДА ОБОГАТЯВАТ. ТЕСЕН. КРЪГ. РАЗБОЙНИЦИ. НАЗНАЧЕНИ. ЗА. ЛИДЕРИ. НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ . БАНДИ, ОГРАБВАЛИ. ДЕСЕТИЛЕТИЯ. НАРОД. И. ДЪРЖАВА.
    ЩО. НЕ. ПИТАТЕ. С. КАКВИ. ОАРИ Е. ПОСТРОИЛ. ТОЯ. САРАЙ. ТОВА. МИНИСТЪР ЧЕ, ДАЛАВЕРИТЕ. НА. АТАЛАЙ. И. СИНА. МУ ПАЛАТЪТ. МУ. НА. ПАМПОРОВО
    ФИРМАТА. ЮНИОН. ИВКОНИ. ОТДАВНА. СЕ ЗНАЕ. ЧЕ. Е. НА. ДПС И. ЧЕ. ТАМ. Е. ДИНЪТ. НА АТАЛАЙ, И. ОЩЕ. НАСЛЕДНИЦИ. НА. БКП. ВЕЛМОЖИ .
    РАЗСЛЕДВАЙТЕ. ДПС, И. НЕЙНИТЕ. ДЕРИБЕИ, ПЕЕВСКИ. СЪЩО. ГОЛЯМ. РАЗБОЙНИК. ОТКРАДНАЛ. СТОТИЦИ. МИЛИОНИ.,ДОГАН , БОРИСОВ. ОПЛЕТЕНИ. СА. КАТО. СВИНСКИ. ЧЕРВА .
  • 30 КИРО ЖЪРТЪ

    6 1 Отговор
    АМА. ДРАГИ, ЗАЩО. МИСЛИШ. ЧЕ. ДПС. И
    ГЕРБСА ПАРТИИ. ТОВА. СА ПРОИЗВЕДЕНИЯ. НА.
    БКП. И. ДС. ТОВА. СА. ДВА ОКТОПОДА. СЪЗДАДЕНИ
    ДА. ИЗСМУКВАТ. ДЪРЖАВНИ. И. ЕВРОПЕЙСКИ СРЕДСТВА. И. ДА ОБОГАТЯВАТ. ТЕСЕН. КРЪГ. РАЗБОЙНИЦИ. НАЗНАЧЕНИ. ЗА. ЛИДЕРИ. НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ . БАНДИ, ОГРАБВАЛИ. ДЕСЕТИЛЕТИЯ. НАРОД. И. ДЪРЖАВА.
    ЩО. НЕ. ПИТАТЕ. С. КАКВИ. ПАРИ Е. ПОСТРОИЛ. ТОЯ. САРАЙ. ТОВА. МИНИСТЪР ЧЕ, ДАЛАВЕРИТЕ. НА. АТАЛАЙ. И. СИНА. МУ ПАЛАТЪТ. МУ. НА. ПАМПОРОВО
    ФИРМАТА. ЮНИОН. ИВКОНИ. ОТДАВНА. СЕ ЗНАЕ. ЧЕ. Е. НА. ДПС И. ЧЕ. ТАМ. Е. СИНЪТ. НА АТАЛАЙ, И. ОЩЕ. НАСЛЕДНИЦИ. НА. БКП. ВЕЛМОЖИ .
    РАЗСЛЕДВАЙТЕ. ДПС, И. НЕЙНИТЕ. ДЕРИБЕИ, ПЕЕВСКИ. СЪЩО. ГОЛЯМ. РАЗБОЙНИК. ОТКРАДНАЛ. СТОТИЦИ. МИЛИОНИ.,ДОГАН , БОРИСОВ. ОПЛЕТЕНИ. СА. КАТО. СВИНСКИ. ЧЕРВА .
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Развитие

    7 0 Отговор
    КАКВИ ФРАКЦИИ ТОВА Е ЕДНИ МИЛИОНЕРИ СРЕЩУ ДРУГИ МИЛИОНЕРИ С РАЗЛИКАТА ЧЕ ПЪРВИТЕ САМО ГРАБЯТ САМОЗАБРАВИЛИ СЕ ОТ ЛЕСНИ МИЛИОНИ ЕКСПЛОАТИРАТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ СИ
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове