3 Септември, 2024 16:40 2 536 26

От КНСБ предлагат максималният осигурителен доход за догодина да бъде 4000 лв.

  • кнсб-
  • максимален осигурителен доход-
  • 2025 г.-
  • 4000 лв

От синдиката настояват и за увеличение на тавана на пенсиите с 11 процента - с колкото бяха повишени от 1 юли тази година всички останали пенсии по швейцарското правило. Това означава максималната пенсия да достигне 3770, вместо сегашните 3400 лева

От КНСБ предлагат максималният осигурителен доход за догодина да бъде 4000 лв.  - 1
Илюстративна снимка БГНЕС

КНСБ предлага максималният осигурителен доход за 2025 г. да бъде увеличен от 3750 на 4000 лв. Предложението е във връзка с предстоящите обсъждания на бюджета за догодина. Става дума за повишение със същия процент, с който нараства средногодишно средната работна заплата за страната. Това каза пред БНР експертът от синдиката и заместник-председател на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт Ася Гонева.

От КНСБ настояват и за увеличение на тавана на пенсиите с 11 процента - с колкото бяха повишени от 1 юли тази година всички останали пенсии по швейцарското правило. Това означава максималната пенсия да достигне 3770, вместо сегашните 3400 лева.

"Максималната пенсия практически вече трябва да мислим за нейното отпадане или като минимум това, което правим от 1-ви юли всяка година, по същия начин, със същата стъпка да движим нагоре и максималната пенсия, тъй като задържането предизвиква негативно отношение от страна на хората, които са засегнати от една страна, а от друга страна път младите хора с високи доходи, които се осигуряват на максимален осигурителен доход пък биха искали да видят една друга перспектива, на една доста по-щедра пенсия в края на тяхната трудова кариера", каза Гонева.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЦК на БКП

    24 7 Отговор
    максималния осигурителен доход трябва да се премахне.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КНСБ е вредна за България

    36 2 Отговор
    организация
  • 4 Пак мислите за своите хора

    34 13 Отговор
    Отговора е ясен .

    МВР и Държавните началници по агенциите , депутати , президент . Кметовете на София и големите градове
  • 5 Не на сивата икономика

    36 33 Отговор
    Така де, защо не трупаме още разходи на хората които реално се осигуряват и плащат, и защо да борим сивата икономика която е любима на всички партии, и която ги изхранва. По добре да гърбим тия дето са изрядни, а не останалите които взимат пари на черно, не плащат нищо и накрая искат същите привилегии като останалите. И ако се надявате да вземете и пенсия след години....
  • 6 Банкер

    16 40 Отговор
    Чудесно, горното може да стане като държавата тегли ежегодишни кредити от десетки милиарда лева дълг, ние банкерите приветстваме това умопомрачение на зависимия господин
  • 7 1234

    17 40 Отговор
    Пенсиите трябва да се вдигат от януари,а не юли. Докато ги вдигнат лятото и тя инфлацията изяла увеличението.

    Коментиран от #11

  • 8 Захари

    24 41 Отговор
    КНСБ отново искат увеличение на минималната работна заплата, МРЗ, въпреки, че реално никой не работи за МРЗ. Но, при всяко увеличение на МРЗ автоматично се увеличават заплатите на депутати, министри, президент, вице и т.н. тунеядци + данъците и осигуровките, които се плащат от ВСИЧКИ работодатели, т.е. от всички работещи. Кому е нужно да има МРЗ??? Трябва да се прекрати порочната практика КНСБ ежегодно да вдига МРЗ, удръжките на всички работещи и заплатите на тунеядците!!! Стига сме отглеждали тунеядци и уж безработни на социални помощи!
  • 9 ДПС - Не очакван край

    16 12 Отговор
    Редно ли е Румен Боташа да плаща данък само върху 4000лв от заплатата си, а да получчава 15000лв + пари Кеш
  • 10 Възрожденец

    33 32 Отговор
    Аз предлагам КНСП и Подкрепа да бъдат закрити, имуществото им продадено на търг и парите върнати на работниците, които десетилетия са плащали на тези мафиоти .
  • 11 Пенсионер

    14 33 Отговор

    До коментар #7 от "1234":

    Вдигане на пенсии вече няма да има!
    При ГЕРБ-ДПС пенсиите не се вдигаха.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ковачев

    7 32 Отговор
    Синдикалните паразити да се копулират с роднините си
  • 14 Тома

    12 32 Отговор
    Тези с големите пенсии дали са дали и един лев за усигоровки или бачкаторите ги усигуряваха цял живот
  • 15 Пенсионер

    12 33 Отговор
    Не внасяйте осигуровки. След 20-30 години няма да има кой да работи за да ви плащат пенсия. Инвестирайте тези пари за старини.
  • 16 Бай Иван.

    6 32 Отговор
    Пенсиите трябва да се повишават от 1 ви януари,както се вдига минималната заплата.Иначе 6 месеца пенсионерите са ощетени от инфлацията породена от минималната заплата. И реално няма никакво повишение а просто едно изравняване на доходите на пенсионерите само,че от 1 ви юли.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Пенсионер 2

    32 7 Отговор
    До Тома под номер № 14. Драги ми Тома, явно в основното училище не сте научили, че не се пише "усигоряване", а "осигуряване" и затова вероятно не получавате и максимална пенсия в момента. Просто завиждате на тези, които са имали необходимия професионален ценз, знания и опит и които са се осигурявали на максималния осигурителен доход и съвсем естествено, сега следва да получат и максимални пенсии, но без таван. В момента, чрез тавана на пенсиите държавата ги глобява затова, че добросъвестно са си внасяли осигуровките на максималния осигурителен доход, като им удържа над тавана от 100 до 300 лв.., които пари отиват незнайно къде.
  • 19 Дика

    6 32 Отговор
    Тия синдикални малоумници само гледат как да бъркат по чуждите джобове.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 А прогресивен данък

    17 1 Отговор
    КОГА? Както е в белите държави?
  • 22 Иднивана е, че царя е гол

    3 0 Отговор
    България е абсолютно банкрутирала държава. Тя няма икономика, която да генерира финансови средства, с които да си връща външните дългове. И това е така, откакто почнахме да ги взимането по времето на Костов. Повтарям, България е в банкрут, по всички правила на финансовата наука, а единственият начин да не изпадне в дефолт е да продължава да взима заеми, с които да обслужва стари.

    Това становище изрази в социалните мрежи Димитър Гетов, специалист в сферата на международния бизнес и финанси, който работи извън България
  • 23 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор
    Имам осигурителен стаж 42,6години.Това означава,че за тези години съм ВНасял ежемесечно осигуровки.след увеличението вземам,643,64ст.....от една гарсониера ,която даваме под наем вземаме 723лв...от тези 723лв даваме на държава 10%или 72,3лв на месец....всеки месец макар и пенсионер се осигурявам за ЗОО ...това са 8% върху 933лв или 74,64 лв...А,осигуровките за един работник по ДОО ,които плащам месечно върху 933 лв или ....минималното са 410лв с таксите към изи пей където е най евтино...Щото банките ти вземат 80лв за бланки месечно......А,сега сметнете ,ако не бях длъжен да се осигурявам,колко гарсониери още щях да купя.......ПС.В рода ми от време оно комунисти няма!Аз никога не съм бил на държавна хранилка и въпреки желанието на дявола да се ръкуваме го .......три пъти му теглих...една дълга!Тук е царството на Бюроклатите!Сега вече прибрах пара от първи два мача и чакам следващите 3!
  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Дон Отворко":

    Ако не е държавен служител ,отворко,а е 3категория и внася на максимума от 3000лв Трябва да внася 19,8%ДОО,ДЗПО5%, здравна 8% и 10% от заплатата която остава след вноските.Понеже не можеш да ги сметнеш ще ти ги сметна аз....594лв плюс 150 ЗОО240лв и 10%/2016лв или 201.60лв=1185.60лвМесечно отворк трябва да плаща работник +работодател 1185.60лв.......Това е при 3хиляди.Колко пенсия ще получи ако изпълни условията на държавата респективно НОИ???Сега ако имаш малко между ушите няма да пишеш ,че зависи от вноските,а ще знаеш,че зависидали са ти плащали на "Книга" или ти реално си си плащал!!!Пиша защото вие сте неграмотни финансово!Товане е обидно ,просто не разбирате нито от пропорции,нито от пари,но има такива като мен,които разбират иса изучавали тези науки по СЕМЕТО от предците им!
  • 25 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Сега никой не разбра,че максималната пенсия няма как да е 3770лв в бг!А,трябва да е процент от тези 3000........Толкова сте неграмотни колкото са неграмотни и управниците ви, но за разлика от вас те са доста адаптивни и хитри!А,сега да гледаме тенис и Фриц-Зверев!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол