4 Септември, 2024 09:38, обновена 4 Септември, 2024 09:58 1 732 14

Депутатите се събраха на заседание след ваканцията. Михаил Ставрев напуска групата на БСП

  • депутати-
  • обратно на работа-
  • ваканция

След откриването на новата сесия, парламентът ще обсъди предложение от народни представители от "Възраждане" и "Има такъв народ" за произвеждане на национален референдум с въпрос: "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 година?"

Депутатите се събраха на заседание след ваканцията. Михаил Ставрев напуска групата на БСП - 1
Снимка: БГНЕС

Депутатите се събраха на първо заседание от новата сесия на 50-ото Народно събрание. След откриването на заседанието депутатите изслушаха химните на България и Европа, съобщават от novini.bg.

Михаил Ставрев напуска парламентарната група (ПГ) на „БСП за България“. За постъпило от него заявление за напускане на групата съобщи председателят на Народното събрание (НС) Рая Назарян в началото на пленарното заседание, съобщават от БТА.

След откриването на новата сесия, парламентът ще обсъди предложение от народни представители от "Възраждане" и "Има такъв народ" за произвеждане на национален референдум с въпрос: "Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 година?".

Проекторешението е включено в програмата по предложение на парламентарната група (ПГ) на "Възраждане". Днес е първата сряда от месеца и съгласно правилника на НС парламентарните групи могат да предлагат точки, които задължително се включват в дневния ред.
По искане на ПГ на "БСП За България" парламентът ще изслуша днес служебните министри на околната среда и водите Петър Димитров, на земеделието и храните Георги Тахов, на енергетиката Владимир Малинов и на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова за задълбочаването на водната криза в страната.

От "Има такъв народ" са предложили депутатите да разгледат проект на решение за възлагане на министъра на енергетиката да извади парогенераторите от оборудването, предназначено за АЕЦ "Белене", което подлежи на преговори за продажба на Украйна, до изготвянето на анализ за приложението на тези парогенератори за нуждите на АЕЦ „Козлодуй“.

Предложението на ПГ на ГЕРБ-СДС за първата сряда от месеца е парламентът да разгледа на второ четене промени в Закона за независимия финансов одит.

Проектопрограмата, публикувана на сайта на парламента, е за 4 и 5 септември. Сред включените в нея точки са проекторешение за избиране на Бойко Рашков за председател на парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, както и обсъждане на второ четене на промени в Закона за закрила на детето.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 даа

    3 1 Отговор
    обратните обратно на "работа"
  • 2 Петър

    10 0 Отговор
    Сто пъти ви казах, че в България само учениците (децата) излизат във ваканция, хората които са на трудов договор не излизат във ваканция, те излизат в платен или неплатен отпуск.
  • 3 И дежурните

    4 1 Отговор
    манипулатори и интриганти заджавкаха артистично от трибуната !
  • 4 депутата не е точно такъв

    4 0 Отговор
    народен избранник , помощник в мнозинствата в парламента , над фирми, икономически интереси , зависимости , съдилища, лобисти , кметове и тв . пита народа и прави закони . променя нещата . без тежки удъри . да . ама не . обратното е . 8-9 души искат война в украйна, закарват от арсенал, препират се помежду си , гласуват си напреки , карат се .
  • 5 мъкаааа

    2 1 Отговор
    Обратно:На работа! Въъъъхххх! Ща са измора от кафета и приказки!
  • 6 Трол

    2 1 Отговор
    Завръщането на джедаите.
  • 7 джедай

    1 1 Отговор
    Не ги сравнявай с джедаите,депутатите не са такива. Джедаите са пазители на реда и свободата,а и са от друга планета,далече от Земята.
  • 8 гражданин

    1 3 Отговор
    докога ще го търпим тоя цирк, щом не могат да излъчат правителство, да се свикват само за бюджета, или по тема, която временното правителство е решило че е важна, то да им поставя дневния ред на заседанията
  • 9 БСП напред към още по-краен капитализъм

    1 2 Отговор
    Ще гласувам за БСп за щото останаха само пичовете с най-крайни капиталистически възгледи.ПП,ДБ,ГЕРБ, и ДПС ще им дищат прашуляка по вярност към САЩ,капитализъм,нато,ес и западна ориентация.Вечна слава на тоталитарния демократичен режим наложен ни от робовладелците ни от запада представян като демокрация но само на теория.

    Коментиран от #12

  • 10 Хлъц

    1 2 Отговор
    За Еврозоната и Референдум- ще бъде бламирано! Плъшоците се оттеглят първи.Очакваме включване- към коя нова хранилка ще се закачи.Останалите точки,тирета и запетайки - разтягане на локуми.Дали сега се усетихме,защо толкова настойчиво и единодушно гласуваха промените в Конституцията? Ами ето защо- няма правителство но търтейте продължават да са на държавна издръжка,и то много солидна.И така ,до края на света! А Борован продължава да спи!
  • 11 Диана

    1 0 Отговор
    Този престъпник Бойко Рашков ще контролира сигурността у нас?!..Та това е смешка!...Този болен истерк така ще я изконтролира, че ще направи военно положение, значи...БСП и СИЕ вън от политиката
  • 12 Диана

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "БСП напред към още по-краен капитализъм":

    Каквото и някой да предложи на БСПарите, те така ще го ос.ерат, че първоначалната идея, съветът демек няма да се вижда и през лупа да я търсиш
    ...БСП създадоха мотото за България по света: " хубава работа ама българска"...С участието си в политиката, БСП излагат по света не само себе си, а цяла България - защото ние сме тези, които допускаме техните безобразия..БСП и СИЕ вън от политиката!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ние избирателите

    2 0 Отговор
    Избирателите се наслушахме на празни приказки и празни обещания!
    Докато не изпълнявате това което пише на фасадата на Парламента "Съединението прави силата" и да не слагате червени линии Вашите партии ще си отидат завинаги!
    За да си прокарвате идеите трябва да участвате в управлението та макар и да сте последната дупка на кавала!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол