4 Септември, 2024 10:37 1 565 27

Министър Илков: От нашата проверка ние не установихме данни за застрашеност на г-н Доган

  • атанас илков-
  • проверка-
  • застрашеност-
  • ахмед доган

"Направихме няколко промени. Голям брой смени на директори на областни дирекции няма да има, дори да има, те ще бъдат в ограничен обем, за да не създаваме допълнителен стрес в системата. Ще има промени на базата там, където имаме влошени резултати", коментира още вътрешният министър 

Министър Илков: От нашата проверка ние не установихме данни за застрашеност на г-н Доган - 1
Снимка: БНТ

Ще има ограничен обем промени в ръководствата на областните дирекции на МВР там, където има влошени резултати. Това обясни в "Денят започва" служебният вътрешен министър Атанас Илков.

Той съобщи, че другата седмица ще има среща с областните директори относно подготовката на предстоящите избори. На въпрос ще има ли промени в системата и поискани оставки, вътрешният министър каза:

"Направихме няколко промени. Голям брой смени на директори на областни дирекции няма да има, дори да има, те ще бъдат в ограничен обем, за да не създаваме допълнителен стрес в системата. Ще има промени на базата там, където имаме влошени резултати".

Илков не уточни за кои дирекции става въпрос, но допълни, че няма да са много.

Ще има засилено полицейско присъствие в деня за размисъл и в деня на изборите, потвърди Атанас Илков.

"Отговорностите, пред които съм поставен лично аз и моите колеги, са изключително големи. Очакванията на обществото са изключително големи към нас най-вече за гарантиране на честни и прозрачни избори. Това ни кара да бъдем много мобилизирани и отговорно подхождам към този процес, така че да оправдаем очакванията на обществото за провеждането на честни и прозрачни избори."

Той посочи, че след встъпването си в длъжност е положил усилия да се успокои системата на МВР.

"Защото действително имаше видимо напрежение в нея с оглед последните седмици в публичното пространство. Фокусът непрекъснато беше върху МВР. Това създава дискомфорт сред колегите. За мен е важно те да бъдат концентрирани основно във функционалните си задължения, нашата грижа е да им осигурим всичко необходимо за това. Основната задача на служебния вътрешен министър е да организира провеждането на изборите, другите ангажименти няма как да ни отпаднат обаче. Работим с големи темпове по подобряване на материално-техническата база - оборудване, въоръжение, което е изключително важно за тях. Мога да кажа към всеки един колега - до последния си ден като министър на вътрешните работи аз ще положа изключително големи усилия за подобряване на техните условия на труд и материално-техническа база."

Илков посочи, че по време на служебния кабинет главен секретар на МВР няма да има, той ще се назначи по време на редовното правителство.

Той коментира и свалената от МВР и НСО охрана на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.
"От позицията на МВР мога да кажа, че по сигнала, който постъпи в МВР е извършена проверка. Всичко, изложено в сигнала не се потвърди. От нашата проверка ние не установихме данни за застрашеност на г-н Доган. На база на тези данни НСО преценява има ли основание да назначава охрана.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кой

    19 2 Отговор
    ще тръгне да го убива ?

    Коментиран от #6, #10

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Зависим

    19 1 Отговор
    А пък патрона ДП е много застрашен.
  • 4 шаказулу

    27 5 Отговор
    не му трябва охрана на тоя дърт мишок доган, само ще харчи народни пари, ей там иб рик чиите край него, като оня с изцъклените очички брюкселска гнида, джавдет, джейхан, тимурчо , ми те да му осигурят охрана
  • 5 Комисар Корадо Катани

    13 3 Отговор
    Доган спи нощем в гардероба на някое Airbnb.
  • 6 честен ционист

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кой":

    Наужким ли?
  • 7 Милиционер!

    20 1 Отговор
    Малкото чело показва много неща!!!
  • 8 Последния Софиянец

    15 2 Отговор
    Някой изобщо виждал ли е Доган? Може вече да е заровен.
  • 9 Гунчо

    22 3 Отговор
    В касата на ДПС има достатъчно пари за да наемат частна охрана на Доган. Но не щат, защото искат всичко да им е безплатно, българската рая да ги храни и да се грижи за тях.

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 По следите на Пеевски,

    19 1 Отговор
    Г-н вътрешен министър, след като никой не иска да убива Ахмед Доган,
    значи и никой не иска да убие Пеевски, за това свалете и неговата охрана ,
    за да сте сигурен, че сте на равно растояние и от двамата????
    А ако е нужна проверка , за това сте министър, проверявайте наред!

    Коментиран от #23

  • 12 трактора беше без

    3 2 Отговор
    а явно е бил застрашен . 2 атентата . после тишина . и бооом . модерните професионални наемни убийци или успяват или духват . за пари се изкушават . не ги е страх от 7-8г че ще лежат в панделата . наглите прибираха хора . нищо не върнаха . няма сила на света да ги накара да върнат парите . доган не е радикализиран . нормален мюсилмански българин . даже техните не са помаци . защо ще го отстранят . Васил Илиев навремето си имаше слухове за 5 милярди долари на година на групировката вис . затова .
  • 13 зевзек

    15 2 Отговор
    застрашен е от тежките софри, и тънките 16 годишни уискита, на неговата възраст, организма му, вече не се справя с тях
  • 14 По следите на Пеевски,

    13 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гунчо":

    Прав си, че в касата на ДПС, има една купчина милиони, въпроса е ,
    в кого е ключа за касата???
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 TR аскера

    1 1 Отговор
    ⛔️⛔️⛔️
  • 19 Ами да

    4 0 Отговор
    Като теория, добре!
  • 20 Българин

    9 1 Отговор

    До коментар #16 от "Не го отписвайте":

    Природата вече го е отписала, но ти от внушения ти през десетилетията култ към личността му винаги ще казваш да не бързаме със заключенията. Няма смисъл да спорим. Ще мине известно време и всички ще разберат, че природата го е отписала вече, като причина да стигне дотук е и пиянството.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Абсурдистан

    5 0 Отговор
    Напротив, застрашен е от г-н Алцхаймер и никой не може да му помогне!
  • 23 Анонимен

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "По следите на Пеевски,":

    Логиката ти куца тотално. Освен това наближава Коледа!
  • 24 ВСИКО КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ

    1 2 Отговор
    Буржоазната диктатура има две ръце две лица и парадигми две партии, консервативна с елит който разсъждава - че бедните са глупави и мързеливи - лоша генетика - лоша еволюция, и Либерален елит който внушава - че всички са с равни възможности но бедните ги мързи да работят и учат. Бе, дяволски капани. Консерватизмът е капан за наивници, либерализмът е капан за умници. (хазартът е капан за наивници, форекс е капан за умници.) .... Блудният син е дясното. Самарянинът е левият. Левите искат наука, знаят, че хората могат да бъдат равни чрез образование, положителен опит, и медицина. Има различни нива на хормоните, но човек не може да придобие умение в която и да било област - изкуството, науката, социалният живот, и др., ако няма положителен опит с тях в ранна детска възраст, от 0-12г. възраст, особено около 3-6г. Ето защо дори домашните любимци приличат на стопаните си, пък камо ли банкерското дете да не може да стане банкер... Ставаш музикант и композитор, ако слушаш музика и свириш на инструмент още когато се развива мозъкът, само-посаждат се такива мозъчни клетки, така и с математиката, и всичко. След това не става. Децата израснали в дефицити, в бедно семейство, са чувствителни цял живот на депресия и стрес.. Доказано дори от изследване на мозъкът. Кой не знае, че двуезичните деца, са бъдещи полиглоти ако имат такова желание.
  • 25 Гедер

    2 0 Отговор
    Има разлика между частна охрана и НСО. Нападение над НСО ,се води тероризъм и нападение срещу държавата, което води до 100% разкриване на поръчителя, докато при частна охрана никой не разследва нищо и няма нито едно разкрито знаково убийство .
  • 26 пергел

    2 0 Отговор
    Тоя Доган уж е турчи а пък е страхлив като ц......н.
  • 27 Тома

    2 0 Отговор
    Доктор по калаидисване доган е струвал милиони левове на българския народ за охрана от тридесетина години и продължават да го пазят защото кой ще краде от хората
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол