4 Септември, 2024 13:04 1 168 58

Борислав Гуцанов: Не може повече сглобки, игри на дребно. Време е за рестарт на системата

  • борислав гуцанов-
  • игри на дребно-
  • рестарт-
  • система-
  • сглобки

Създадохме ли правителство – не, създадохме ли шанс за стабилно управление – не, помогнахме ли на хората с каквото и да е – бюджет, пенсии, доходи, инфлация, икономика, безводие – отново не. Е как да гласуват тогава, българските граждани, каква е ползата от подобни парламенти и за какво е такъв парламент и такова управление, попита председателят на ПГ на БСП

Борислав Гуцанов: Не може повече сглобки, игри на дребно. Време е за рестарт на системата  - 1
Снимка: БГНЕС

Отново се намираме в нестандартна и бих казал - абсурдна политическа ситуация, такава, която съдържа в себе си поредица от кризи, непрестанни избори, партийни драми, категорично обществено недоверие, обществено недоверие към всички нас, които сме в тази зала. Ако трябва да анализираме случващото се, ние сме на прага на пътя на разпад на държавността и партийното начало. Това заяви в декларация от името на парламентарната група на „БСП за България“ председателят ѝ Борислав Гуцанов по повод началото на новата пленарна сесия на 50-ото НС, предават от БТА. В декларацията се посочва, че за две години на практика не е имало парламент.

Създадохме ли правителство – не, създадохме ли шанс за стабилно управление – не, помогнахме ли на хората с каквото и да е – бюджет, пенсии, доходи, инфлация, икономика, безводие – отново не. Е как да гласуват тогава, българските граждани, каква е ползата от подобни парламенти и за какво е такъв парламент и такова управление, попита реторично той. Според нас трябва рестарт на цялата система в България. Така повече не може и не знам дали не го осъзнавате и не го разбирате, но всеки един от вас се плъзга по тази плоскост, защото е по-лесно, заяви Гуцанов. Не може повече сглобки, игри на дребно, жалки договорки на първия с втория, с третия и как да оцелеят за няколко месеца. Затова днес ви казваме - не е момент за встъпителни речи, тези речи са жалки, на фона на парламентарната безизходица и пропаст, на фона на неспособността да намерим изход от ситуацията, на фона на това, че за три години седми път отиваме на предсрочни парламентарни избори, каза той. С огромна тъга и безпокойство гледаме как егоцентризма все повече завладява партиите и отделни политици, а резултатът за хората и държавата е абсолютна нула, добави Гуцанов.

"Днес, ние от „БСП за България“ ви казваме - стига! Край на тези игри, време е за рестарт на системата, време е за градеж в България. БСП сме тук и няма да допуснем безотговорността към националните ни интереси да продължи, БСП ще бъдем гарант за българската конституция, за защита на националните, български интереси", заяви той.

Държавата не може повече така и всеки от нас, който милее за България съм сигурен, че го разбира. Затова считаме, че трябва всичко да остане в миналото и диалог е ключовата дума за изграждане на нова съвременна България и БСП ще положи всички усилия това да се случи, заяви председателят на ПГ на "БСП за България".


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И ти ли ,

    26 1 Отговор
    хитрецо , ще я рестартирам ?
  • 2 Последния Софиянец

    17 16 Отговор
    Партийната система се провали.Време е за президентска република.

    Коментиран от #8, #21, #27

  • 3 Гъци , Гъци

    20 3 Отговор
    Нищо бе , докарайте го до Осми избори за три години и закръглете го на 1 млрд. за - Пари на Вятъра ...

    Коментиран от #29

  • 4 ТаУмВзе

    13 4 Отговор
    Крадливата Врътка, система ли й викат, не знаех! Кво ще сменяш не ми е ясно, щото Матрял от когото да Крадете вече не остана! Заеми да теглите ПАК, също нема да ви се получи, щото не сте почнали да Изплащате старите бакии. Съответно се намираме във Последна Национална Катастрофа, без да сме Нация! За десерт и във Война със Русия ни набутахте, че Геноцида ни е малко.

    Коментиран от #16

  • 5 дидо

    17 1 Отговор
    Ако рестартираме повредена система какво ще постигнем?!
  • 6 Дедо

    17 1 Отговор
    Гуцата закрива добър сезон. Заведенията му на южния плаж във Варна,направиха добри обороти . Може да пропусне тая година да ги пали заради застраховката.
  • 7 дидо

    14 2 Отговор
    трябва преинсталиране !
  • 8 Дрътия Софианец

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Мълчи бе , че точно ти мина през всички партии , през антракта , когато не миеше чинии у некой от 17-те ресторанта ...🤭😁🤫

    Коментиран от #32

  • 9 Че рестартирай бе що не рестартираш

    6 1 Отговор
    Дай да рестартираме системата щото на БКП им е зле..викам деня в който не влезете в парламента да бъде обявен за национален празник
  • 10 Прехода

    3 1 Отговор
    Ли свърши, не съм разбрал

    Коментиран от #13

  • 11 ЦЕПЕНЕ ГОЛЯМО НА БСП И ДПС ОТ АМЕРИКАНСК

    7 4 Отговор
    ПОДВОДНИЦИ. ГУЦАНОВ Е КАТО СВИНЧОКА ПУЕВСКИ КОГОТО ДОГАН ГО ДОПУСНА И ПУЕВСКИ ГО ИЗРИТА. ТАКА Е И С БИВШАТА КИФЛА НА БСП. ДОПУСНА ГУЦИТО ДО СЕБЕ СИ И ГУЦИТО Е ИЗРИТА БЕЗПАРДОНО. КИФЛАТА БИВША НА БСП ИМА СЪЩАТА СЪДБА НА ДОГАНЯ.
  • 12 БгТопИдиот🇧🇬

    9 3 Отговор
    Борислав Гуцанов: Не може повече сглобки, игри на дребно. Време е за рестарт на системата .

    Гуци,БРИКС вече рестартира НОВИЯ свят !
  • 13 не бе .

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "Прехода":

    Дедо чека Ли , да крънка ракети ...🤭😁
  • 14 Точно така

    9 2 Отговор
    Видя се, че и тази система се провали. Такъв начин на управление също не ни води към развитие и прогрес. И кой иска още да го управляват срадци, д били и мафия? Еми не става. При соца за 35 г вече имахме хиляди предприятия, язовири, училища, хубави асфалтови пътища. А сега? Само някои имат кюлчета.
  • 15 Рестарт

    5 1 Отговор
    Като акциите на Отечествения фронт и Народния съд ли си го представяш ? И после масова национализация на имуществото и покоряване на непослушните. И аз така си го представям от доста години, но спрямо вас - преките наследници на комунистическия режим.
  • 16 КойТиУмВзе

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Ошанестия , пътят на България не минава през Сибир .. 🤫
  • 17 АГАТа Кристи

    7 1 Отговор
    Всички в канала. Ти водиш !
  • 18 Пуканки си заредете

    5 5 Отговор
    С нетърпение чакам изборите тия да се избият с другите комуняги за листите
    Прокуратурата да ги следи тия какви пари харчат там защото сигурно ще получат траншове от руското посолство
    за да предателстват
  • 19 Друго мнение

    1 2 Отговор
    Венци истината)))) останалото без коментар.
  • 20 Реалист

    4 2 Отговор
    Върнете БСП на Курнелия бе!
  • 21 БСП за България и Радев

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Точно така съгражданино! Венсеремос! Бандера Роса! Генерал Румен Радев е спасението и алтернативата за България. Време е народът да вземе нещата в свои ръце. Писна ми да чакам другарят Путин да ни освободи. Трябва да се освободим сами
  • 22 Софийски

    3 3 Отговор
    Нов девети ;)
    Вашта баба

    Коментиран от #36

  • 23 Иван

    14 1 Отговор
    ДЪНО: Депутатът Борислав Гуцанов лежал 7 м. в килия за източването на 9 млн. от „Елитбанк”. Депутатът от БСП Борислав Гуцанов задава нивото на парламентаризма в България. Социалистът, който ни поучава от малкия екран, е стар познайник на криминалните – Гуцанов има 7 месеца стаж в килията за присвояване на присвояване на 9 млн. лв.
    Според обвиненията днешният топ социалист, като съучредител на „Елитбанк“, съдействал за получаването на кредитите към своята фирма, които така и не върнал…
    Борислав Гуцанов, шеф на Общинския съвет във Варна бе арестуван на 30 март 2020-а по подозрения за участие в незаконни сделки, свързани с дружеството „Градски транспорт” – Варна.
  • 24 Тома

    15 1 Отговор
    А защо като е толкова честен политик гуци бяха му намерили на времето голямо количество пари в кеш в къщата и пред децата му сложиха прангите
  • 25 Анализатор

    12 0 Отговор
    Откакто Корнела подаде оставка Гуцанов се изживява като „вожд“ на БСП.

    И дефилира по телевизиите да му слушаме отвратителното лицемерие. Без варненци обаче. Защото варненци като го видят по телевизора, незабавно сменят канала!

    „Всеки трябвало да преживее собствения си катарзис“, плещи Гуцанов, щото щял да прави „обединение на левите сили“, „революцията първо идва в мисленето“, прави се на „почетен председател на БСП“ Гуци и лакардисва за „кабинет на националното спасение“. Бил срещу ГЕРБ и ДПС, хахахаха! – на това място във Варна можем да кажем само: Ай с..р, бе!
    Гуцанов, който от вчера прави турове за овации по различни национални телевизии, даже не успявайки да смени костюма и вратовръзката, да бъде пласиран като „нов“ тамада на БСП е истински потрес.

    Гуцанов, който доведе от години наред БСП във Варна до тотално падение и гротеска и който губи избори след избори, защото отврати варненци със симбиозата си точно с ГЕРБ и ДПС на местно ниво, на които сега се прави върл „опонент“.

    Коментиран от #49

  • 26 Боруна Лом

    11 3 Отговор
    С ТОЗИ РЕСТАРТ ЗНАЧИ ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ДА СА В ПАНДЕЛАТА ИЛИ ПРЕД ДУЛОТО НА АВТОМАТА!

    Коментиран от #30

  • 27 Хаха

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Това добре, ама има ли в България достоен човек за президент, според мен НЕ
  • 28 Сталин

    10 4 Отговор
    Рестарт на системата е като ви изпратим всички вас негодници в Гулаг
  • 29 Хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гъци , Гъци":

    Е добре де, кво да прайме виж че нищо нестава?
  • 30 Град Лом

    0 0 Отговор

    До коментар #26 от "Боруна Лом":

    Ние , ломчаните сме кОлтурни и не пишем с Главни букви , от уважение .. ти сигОрно си от Стадиона , да ?

    Коментиран от #34

  • 31 За какво да

    6 5 Отговор
    гласувам. За незаконно отменен референдум за отлагане на цифрово евро. Предлагате ли запазване лев и кеш. А отказ от Уестинг 120 милиарда лева за 2 реактора. А отказ и връщане на ОЯГ САЩ, България да не е ядрено сметище на Балканите? А таван на цени и забрана внос на месо и зеленчуци от ЕС, които животните не ядат. А връщане на мигрантите по родните им места? Евтини ток, вода, парно. Отказ помощи за Украйна. Излизане от СЗО и ревизия на всички концесии. Отказ от 2 регламента ЕС и лекарствена политика. Референдум за членство НАТО и ЕС. 6 месеца уседналост за избори, право гласуване. Отмяна на двойно гражданство за държавни постове.
  • 32 123

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дрътия Софианец":

    Явно не знаеш. Той създаде агенция "КенеFeйk", както се казва и заведението му.
    До скоро то се казваше "Двете нули"... Но "КенеFeйk", къде, къде е по.... престижно като име.
  • 33 Бибиян

    3 1 Отговор
    Мушенгяса че прави рестарт и промени некви???
  • 34 Боруна Лом

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "Град Лом":

    ДА МОЖЕ ТАКИВА ОГРАНИЧЕНИ КАТО ТЕБ ДА ЧЕТАТ БАВНО БЕЗ ОЧИЛА! И СЪМ ОТ БОРУНА, А НЕ ОТ МААЛАТА!

    Коментиран от #44

  • 35 Отказ

    2 2 Отговор
    данък въздух зелени квоти ЕС. Отказ борса ток и газ и купуване на най-евтина енергия в полза на потребители и фирми. Отказ от цифровизация, която ще остави милиони безработни на улицата. Отказ от електронни глоби, електронни тех. прегледи, електронни досиета, електронни рецепти, електронни ваучери. Строг контрол на границата, изцяло български.

    Коментиран от #39

  • 36 Хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Софийски":

    Нов девети без трети украински фронт не става, най много да ти спретнат , допълнение към закона за защита на държавата.
  • 37 Пф,

    4 2 Отговор
    чуя ли рестарт на системата, край на политическите партии и президентска република, ясно е че е от някой кремълски прислужник.
  • 38 Перо

    5 0 Отговор
    Поредните общи локуми, без конкретност, какво се иска, как да се случи и кога да се случи! С активното участие на червената буржоазия беше създаден този криминален, политически модел на прехода и сега никой не се интересува от тази компрометирана партия на личния интерес и лицемерие, която няма да прескочи изборната бариера!
  • 39 Хаха

    2 0 Отговор

    До коментар #35 от "Отказ":

    Късно е чадо, хомота е хлопнал.
  • 40 Така Така

    2 2 Отговор
    Къв рестарт на тая остарела система. Имаме нужда от нова името няма значение важното е дае справедлива и без парламент. А народа да има контрол над министрите. Да се отсранят олигарсите от власта и парите. Торст да се превърнат в нормални хора или да емигрират където си искат. Здравеопазване, Образование и спорт да се финансира от данъците. Да няма здравни кади и лични лекари вдички в болниците на работа.

    Коментиран от #42

  • 41 да си знаете

    3 0 Отговор
    По какво ще познаете, че комунетата управляват в момента? Парламентарният контрол отново се заглушава в радиоефира. Опичайте си акъл на следващите избори, защото тези нищо старо не са забравили!
  • 42 Хаха

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "Така Така":

    Хаха като няма президент и парламент, кой ще каже на народа кво да решава. Къде събра толкова “мозък”.
  • 43 БеСПишко

    3 0 Отговор
    Ама и повече Гуцани не може.
  • 44 Град Лом

    1 0 Отговор

    До коментар #34 от "Боруна Лом":

    Боруна - има рима .. Смея да твърдя , че навремето само ограничените са били милиционери , защото са нямали никакъв интелект , "друже" ..
  • 45 Уфф

    3 0 Отговор
    Ще им се пак да са единствената партия като в комунистическото робство.
  • 46 Рита

    4 0 Отговор
    "ние от избирателите на „БСП за България“ ви казваме - стига! Край на тези игри, време е за рестарт на системата, време е за градеж в България. "...без вас ,без първановци,маноловци ,дончевци ...и други продажници.
  • 47 Айде бе

    2 0 Отговор
    И кой ще прави рестарта, пак същите стари оядени муцуни и техните калинки в цялата администрация ...
  • 48 Ева

    2 1 Отговор
    Този смешник не знае, и не може, да получи субсидията за партийката си, не знае кой е законен председател на партийката, не знае кой, и кога ще входира листите за вота...седнал реорганизация на политиката и икономиката в България да прави??? Смешник!
  • 49 Гуцанов

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Анализатор":

    наистина трябва „новото ръководство“ на БСП да го пуска напред непрекъснато и задължително, да го направят председател дори, и шеф на предизборния щаб на БСП да го направят, че най-накрая тая партия окончателно да се спихне.
  • 50 хххх

    2 4 Отговор
    Прав си! БСП ще натрупа електорат през тези избори.

    Коментиран от #51

  • 51 хе хе

    6 0 Отговор

    До коментар #50 от "хххх":

    Онези с носталгията по соца си заминаха. БСП вече трупа само негативи.
  • 52 Припомням

    3 2 Отговор
    Тоя тип, който ГОДИНИ, ГОДИНИ, ГОДИНИ, ГОДИНИ, ГОДИНИ НАРЕД във Варна се прегръщаше непрекъснато и задължително с „вразите“ от ГЕРБ, в името на ДАЛАВЕРАТА, този тип, който във Варна е нарицателно за измекярство в политиката в името на КЕЛЕПИРА, този тип, който ЗАНУЛИ БСП ВЪВ ВАРНА И ГО ПРАВИ ГОДИНИ, ГОДИНИ, ГОДИНИ НАРЕД, продължава да се изживява като … „фактор“!

    Този тип, КОЙТО ЯДЕ ШАМАРИТЕ ОТ ДЪНКАТА И ДАМБОВЕЦА, ЗАРАДИ МРЪ СН ИШКИ ИЗМЕКЯРЛЪК, този тип, който В ИМЕТО НА КИНТИТЕ е готов да стане каквото си представите, днес се изживява като „водещо лице“ на БСП.

    Коментиран от #53

  • 53 Борислав Гуцанов

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "Припомням":

    УБИ БСП ВЪВ ВАРНА И ДОВЕДЕ ПАРТИЯТА В МОРСКАТА СТОЛИЦА ДО КАТАСТРОФАЛНИ, ПОЗОРНИ И УНИЗИТЕЛНИ РЕЗУЛТАТИ И ПРИ ВСИЧКИ СЛЕДВАЩИ ИЗБОРИ КОПАЕ ДЪНОТО!

    Точно заради това, защото ВЕЧЕ може и да не влезе като депутат от Варна, Гуцанов ВЕЧЕ СЕ ПОДВИЗАВА В ШУМЕН, където лъже и маже и предава мурафетите си на тамошните наивници бесепари, за да влезе в парламента именно от … Шумен, защото във Варна я докара дотам – да го псуват където го видят.

    Сега се е качил и на „пътя на копринката“ на Радев, щото му мирише и там на … далавера.

    Коментиран от #54

  • 54 Корнела

    5 0 Отговор

    До коментар #53 от "Борислав Гуцанов":

    си е виновна за него! След като още ПРЕДИ ГОДИНИ трябваше да го шутира от водещите позиции в БСП, тя го направи след дъжд качулка. После ПАК го върна!
    Първият, който се отрече от Корнела бе Гуцанов и това не е никаква изненада за всички във Варна, които знаят що за измекяр е.
    Сега нека Радев си го носи на рамо, дето си мисли, че е взел БСП на концесия „по пътя на копринката“. Добре, че е Гуцанчето вече с него, защото това е първия знак как „обединеното ляво“ ще се провали с гръм и трясък.

    И на финала тоя тип може и във „Величие“ да отиде, или при стария си авер по… интереси – Коцето.
  • 55 С камъни и дърве

    4 0 Отговор
    Гуци, тебе трябва да те рестартират? Също и останалите т.н. политици, политолози, експерти и прочее!
    Той и тиквата мисли така! Не ставате, бих ви изпратил с една мотика на полето, че да има някаква полза за България от вас!
  • 56 БСП-БКП Е ЛЕШ ГУЦИ

    5 0 Отговор
    НАЛИ СТЕ ОТ КОЛ И ВЪЖЕ наследници на БКП-БСП внуци, все тая. Вие сте си същите червени боклуци! МИНАЛО НЕЗАБРАВИМО. ОТРОЧЕТА НА БЕСЕПАРИ С АГЕНТУРНО МИНАЛО ДОЛУ БСП-БКП! ВИЕ СТЕ ЛЕШ! НЕ СТЕ ПТИЦАТА ФЕНИКС!
  • 57 весело настава в горската дъбрава

    3 0 Отговор
    Бобко , я кажи България в банкрут ли е , или ще си говорим за Корнела, а ?
  • 58 Рестарт на системата!!!

    1 1 Отговор
    всички политици от Прехода да се разстрелят, като нанесли необратими щети врагове на народа!!! И като много опасни за съществуването на България чрез крадене, като я загробват България със милиарди заеми!!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол