5 Септември, 2024 22:19 1 247 33

Божанов: Фигурата на премиера трябва да бъде по-отдалечена от партиите - общественик. Това е единственото работещо

  • божидар божанов-
  • фигура-
  • премиер-
  • партии-
  • общественик

Двупартийно, трипартийно управление е малко вероятно. Събират се 4 партии и казват "този министър за нас, този за вас". Това ще е пред хората дялкате, ако цитирам Пеевски, коментира политикът от ПП-ДБ

Божанов: Фигурата на премиера трябва да бъде по-отдалечена от партиите - общественик. Това е единственото работещо - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

От "Да, България" поискаха имунитета на Делян Пеевски, той каза, че е готов сам да го даде, ако някой извади доказателства срещу него.

"В комисията за Нотариуса беше изслушан Цветан Василев, после изпрати допълнителни неща, въз основа на които считаме, че има данни за извършено престъпление. Ще очакваме информация от ДАНС по темата, може да бъдат изслушани, за да оформим сигнал до главния прокурор или прокуратурата да се самосезира", каза депутатът от ПП-ДБ Божидар Божанов в студиото на "Денят ON AIR".
Той посочи, че вече е внесен сигнал по твърдения на Ахмед Доган, че прокуратурата се използва от Пеевски за натиск, но от държавното обвинение са отговорили, че не виждат проблем. ПП-ДБ обжалва този отказ за образуване на проверка.

"Никой политик не може да твърди, че някой е престъпник и трябва да влезе в затвора. Но липсата на обективни разследвания е проблем, с който ние се борим. Очакваме от прокуратурата да изпълнява закона", каза Божанов.

Време е за нов Висш съдебен съвет

Депутатът от ПП-ДБ е категоричен, че трябва нов състав на ВСС да избере нов главен прокурор.

"Прокурорският съвет може да избере по всяко време временно изпълняващ функциите главен прокурор. Инсталирането на нов главен прокурор е за 7 г., а временно изпълняващият е временно изпълняващ. Трябва нов Висш съдебен съвет с прозрачни процедури, не да се оставя впечатлението, че са нечия спусната квота да има за всеки по нещо", каза народният представител.
Възможно ли е редовно правителство в 51-ото НС?
Божанов подчерта, че ПП-ДБ са направили няколко опита за редовно правителство. А само с такова могат да постигнат приоритетите си. Един от най-важните за тях е съдебната реформа. Само с борбата с корупцията по високите етажи очакват да върнат доверието на гражданите.

"Фигурата на премиера трябва да бъде по-отдалечена от политическите парии - общественик. Това е единственото работещо, всичко останало ще бъде посрещнато с недоверие. Двупартийно, трипартийно управление е малко вероятно. Събират се 4 партии и казват "този министър за нас, този за вас". Това ще е пред хората дялкате, ако цитирам Пеевски. Важно е да се носи политическа отговорност за правителството", добави Божидар Божанов.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Софиянец

    19 5 Отговор
    Тва зализано нещо е много смотан!
  • 3 Последния Софиянец

    16 6 Отговор
    Тогава защо хрантутим толкова много партии?Да се разпуснат всички партии и президентът да назначи експерти в кабинета.

    Коментиран от #20

  • 4 Питанка

    14 2 Отговор
    Ти как гласува за "промените", бе лиолио?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 божанов, божаков

    9 3 Отговор
    вдъхвате ми доверие колкото и хекиМЯУУ

    Коментиран от #29

  • 7 Боруна Лом

    8 3 Отговор
    ЗАЛИЗАН, МАКЯ. ТИ ОЩЕ ЛИ УПРАВЛЯВА ЗЕМЕДЕЛИЕТО? НЕСРЕТНИЦИ!
  • 8 Питане до Божанката

    13 5 Отговор
    Божанка, чета тук за това, че премиера трябва да бъде по-отдалечен от партиите - общественик. И се питам, защо тогава не подкрепихте Кабинета на Габровски? Непартиен премиер, в правителството имаше експерти във своята област? Какво му беше на Габровски? Не ставаше, щото Бойко го беше предложил, нали? Сега както Татко Петко го избере този общественик и всички от ПъПъДъБъ ще сте за, нали.
  • 9 Не ме интересуват партиите

    6 0 Отговор
    Интересува ме кат да дойде и да спре гонката по околовръстното между Горубляне и Стар Лозенски път защото ще предизвикат катастрофа с някой невинен водач движещ се с 80.
    Няма ли кой да спре тези ненормалници които всяка нощ избиват комплекси по тази отсечка.
    Какво прави този нов министър на вътрешните работи.

    Коментиран от #13

  • 10 Трандафор

    9 2 Отговор
    На Божанов не му харесвало това: "събират се 4 партии и казват "този министър за нас, този за вас", понеже Киро си прави сметка да започне с чупене на шишета, изнудване и накрая да изтъргува едни не повече от 20 гласа, получавайки власт като при сглобката! С други думи, Киро започва да страхува Сламения човек и той или кляка или си подава оставката, както постъпи Марио Драги!

    P.S. Божанов, ако искате да бъдете по-убедителни за пред избирателите си, ориентирайте се към правителството на Марио Монти, който през 2011 г. стана премиер на Италия, след Берлускони!
  • 11 нннн

    17 3 Отговор
    Премиерът трябва да е най- отдалечен от еничарите ППДБ.

    Коментиран от #21

  • 12 Верно ли

    10 2 Отговор
    И кой ли ще е този "общественик"? Некой от тряти пол?
  • 13 Верно ли

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Не ме интересуват партиите":

    Що бе? Тези гонки сега ли започнаха? При Калинчо нямаше ли ги?

    Коментиран от #16, #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Когато им се предлагаше такъв премиер

    7 2 Отговор
    Когато им се предлагаше такъв премиер те гласуваха против. Искаха Ники да лети.

    Коментиран от #22

  • 16 Не ме интересува

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Верно ли":

    Сега този държи министерството и той трябва да се намеси.
    Да си свърши работата за която взема пари.
  • 17 И то

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Верно ли":

    нашите пари.
  • 18 Смешници

    2 3 Отговор
    и фатмака президент също !!!
  • 19 Емо

    2 5 Отговор
    Божанката не знае как да гледа детето си, което стреля роднини....взел да "оправя" България??? Срам, срам. Дано Бог опази България от божанко-киро-кокорчовци, радево-копейковци догано-чалгарести, пеевско-борисовски, бойкикево-мирчевци и т.н политици, защото ние, българите явно не можем да опазим държавата си от крадци, измамници, мафиоти и други престъпници.
  • 20 мдаа

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Не си добре и няма да се оправиш!
  • 21 1111

    1 4 Отговор

    До коментар #11 от "нннн":

    Така ли, бе, копейке? Не искаш ли направо от посолството да го посочат?
  • 22 не думай

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Когато им се предлагаше такъв премиер":

    А другите защо са били против? Все пак не сте само вие в този парламент!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Не мога да го коментирам

    2 2 Отговор
    Toзи е толкова неприятен, че нямам думи за коментар
  • 28 Избирател

    0 3 Отговор
    Държавата ще просперира когато избирателите поумнеят и спрат да гласуват за партии и формации като ГЕРБ , Израждане , клоунската партия ИТН , разпиляното БСП и за “ личности “ като Пеевски , Доган , Б. Борисов и разни Менти и Шменти капели . Промяната ще дойде с ПП и ДБ гласувайте за тях и няма да сбъркате

    Коментиран от #32

  • 29 Тц, тц, тц

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "божанов, божаков":

    Довчера правеха безразборен секс с пеевски, днес му искат имунитета! Чак от посолството се наложи да прогонят бездарният им лидер и още не са назначили нова креатура! Тотална импотентност на ЛГБТ партиите!
  • 30 Добри

    1 0 Отговор
    пожелания са това , нищо повече!
  • 31 Георги

    3 0 Отговор
    Пълни глупости. Общественик с каква политическа визия, с какви ценности, с какво минало, с какви зависимости, откъде ще го доведем. На практика независим човек няма. Видяхме как се заплашват политически фигури и техните семейства с физическо унищожение. В един момент ОБЩЕСТВИНИКЪТ става послушен на политическите Партии. ОТГОВОРНОСТТА от извършените дивотии в управлението се размива и не може да се определи ясно. Е тогава в мътна вода се краде най-безотговорно и безогледно.
  • 32 Тя Промяната

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Избирател":

    Тя Промяната вече дойде, Мерси! Може да си ходи вече, какво можа, прецака.
  • 33 Стефан

    1 0 Отговор
    С политици като тези от ДБ нищо добро не ни чака
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол