8 Септември, 2024 11:34 3 983 47

Кючюк: Къде членува Пеевски? Неговото отношение към ДПС като член на партията също е продукт на фалшификация

  • илхан кючюк-
  • делян пеевски-
  • членство-
  • дпс-
  • фалшификация

"Не ми се иска да вярвам, че Върховният съд може да е пленен до такава степен, но данните, които се изнасят в НС, в ресорната комисия, ако се потвърдят - това е зловещо. Имам, за съжаление, някакво лошо предчувствие - че такова влияние може да бъде осъществявано или е осъществявано", коментира евродепутатът 

Кючюк: Къде членува Пеевски? Неговото отношение към ДПС като член на партията също е продукт на фалшификация - 1
Снимка: БНТ

"Всички процесуални действия, които трябва да бъдат извършени, ще бъдат осъществени. Абсурдно е един административен орган да не регистрира политическа сила, зад която стоят 400 хил. български гласоподаватели. Волята на българските граждани стои много по-високо от идеята на административния орган да ограничи тяхното право на глас. Правото на гласуване е скрепено в българската Конституция".

Това заяви пред БНР евродепутатът Илхан Кючюк, който е част от фракцията, вярна на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Коментарът му бе във връзка с указанията от ЦИК - да представят документи, че ДПС не е част от нито едно от двете обединения, с които двата лагера в Движението подадоха заявления за предсрочните парламентарни избори.
ДПС е едно, няма две ДПС-та, категоричен бе Кючюк. И постави под въпрос членствените отношения на Делян Пеевски в ДПС:

"Къде членува той? Неговото отношение към ДПС като член на партията също е продукт на една фалшификация. Оттам започнаха и всички проблеми на ДПС. Къде е член Пеевски? Ние досега не сме разбрали къде е член. Не знам. Вероятно може някъде да се изфабрикува и да се каже, че е член от 3 или 5 години. Всички знаехме, че г-н Пеевски през годините е гражданската квота на ДПС. По устава на партията - да си член някъде, означава да подадеш заявление за членство по местожителство. Досега не съм видял неговите членствени отношения - някъде да е декларирал, че е член в местна организация. Ако има противна информация, може би щях да разбера за нея".

Много фалшиви неща се случиха в последно време в ДПС и това беше една от фалшификациите, обясни евродепутатът.

"Когато през различни механизми се обещават невъзможни неща, се стига до тук - отслабва колективния дух. Когато отслабне колективният дух, се получава това, защото партиите работят на база на доверие".
ДПС е партия на правовия ред, ние не раздаваме правосъдие, напомни той и подчерта, че има контролна комисия. "Тя трябваше да бъде сезирана, защо не е? Ако решението на контролната комисия не облагодетелства дадената страна, тя може да потърси своята справедливост и през съда".

В предаването "Неделя 150" Илхан Кючюк бе категоричен, че каузата стои много по-високо от личното его и интерес на когото и да било:

"ДПС не може да е разпределително дружество за интересите на един или друг. Изборът е между това да бъдеш свободен или това да бъдеш държан с нещо. Аз предпочитам да бъда свободен. Отпорът ще бъде много сериозен. Никой не е успял да застане срещу свободния дух на хората. И Пеевски няма да успее".

Късно разбрахме, че имаме проблем с Пеевски, призна той и отбеляза тяхната вина за това. "Този страх, когато не беше при нас, ние не го усещахме, а той е съществувал в една не малка част от обществото", коментира евродепутатът.

Според него обаче за създаването на "феномена" Пеевски не само ДПС може да бъде държано отговорно. По думите му той е продукт на политическа власт, която е генерирана в България.

"Ние с нашите 12-13%-14% не можем да бъдем държатели на цялата власт. Избирателят на ДПС не може да бъде обвиняван, че е прекомерничил с властта си. На нас не ни трябва власт, извън легитимната. Противното означава да се създаде паралелна реалност, която е извън нас и нашето разбиране за демократичност и контрол на институциите по един легитимен начин".

"Не ми се иска да вярвам, че Върховният съд може да е пленен до такава степен, но данните, които се изнасят в НС, в ресорната комисия, ако се потвърдят - това е зловещо. Имам, за съжаление, някакво лошо предчувствие - че такова влияние може да бъде осъществявано или е осъществявано, като слушам аватарите на Пеевски как свободно казват "Този въпрос ще се реши във ВАС, защото ние там сме силни и държим нещата", изрази съмнение Илхан Кючюк. А правилният път срещу това, според него, е борба. По думите му те са наясно за това, пред което са изправени. Според него обаче това не е проблем само на ДПС.

Вярвал съм, че България има своя вътрешнополитически ресурс да се справя с тези проблеми, без да се обръща към международната общност, но за съжаление съм грешал, констатира той. Според него все повече ще трябва да се опираме на международните ни партньори, когато трябва да се коригират основни положения в демократичното функциониране на държавата.

"ДПС ще се яви на тези избори. Ще влезем в НС, но ние ще влезем с ясната идея, че ДПС ще се реформира и ще излезе много по-силна от тази криза. Никой няма как да ни налага някакво си "Ново начало", категоричен бе Кючюк. По думите му Ахмед Доган ще има съществена роля в предизборната кампания.

Не предпоставяме с кого ще се коалираме и как ще работим, но основната ни червена линия е това - какво е отношението на партиите и техните лидери към Делян Пеевски, отбеляза той и заяви:

"Без план, без програма, без ясен ангажимент за това какво иска да направи едно правителство - ние няма да дадем доверието си. Празен чек няма да подписваме".


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай араб

    8 0 Отговор
    Етническите останаха без партия

    Коментиран от #41

  • 2 Гост

    5 0 Отговор
    Аре, стига сте ни занимавали с анат0лски театри!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хасковски каунь

    9 1 Отговор
    Кючек Ефенди,
    Дръндарският сиган да връща 30 000 000.

    Коментиран от #39

  • 5 Ми нали...

    8 0 Отговор
    Вие си го назначихте.Нали беше феномен.Пък сега враг.За пари се карате за пари.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Последния Софиянец

    2 2 Отговор
    Сега Копейкин на кое ДПС ще се кланя
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ей тук съм

    4 1 Отговор
    И тези престилки ни управляват…смях смях…смях, но Роналд Рейгън е казал нещо: Бедността е най-голямото наказание за невежеството на един народ.
  • 10 А що го толерирахте

    4 0 Отговор
    Че и на цялото общество го натресохте, то кошмар някакъв
  • 11 Тъпа ушанка

    5 0 Отговор
    А га ядохте кюфтета не ревахте. А сега ревете. Делян Пеевски е ваш продукт. Вие го създадохте, отглеждайте и подкрепяхте.
  • 12 Амет

    4 0 Отговор
    Ний обачи почетно неотря...стойм твърдо отзат Дебелян Магнитски и вярваме , че той ще си бори за нашти права и свабоди.
    Не щеме Ние робство , не щеме ний паари, а искаме свобода и за народа правдини.
  • 13 Алеко Кнс

    5 0 Отговор
    Кючюк Мючук , ДНЕС Е РОЖДЕСТВО БОГОРОДИЧНО! Нещо по тази тема?

    Честит празник на православните!

    Коментиран от #14

  • 14 комунист

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Алеко Кнс":

    Ако беше тоталитаризма сега щеше да видиш едно Рождество в Белене
  • 15 българка

    5 0 Отговор
    Защитната реч на Илхан Кючук, който е оценен като умен човек, не му прави чест! Едва ли не е наясно с крайно вредната роля на ДПС във властта! Други бивши членове от създаването на ДПС са постъпили като почтени хора - оттеглили са се! Стига глупости, ДПС с Доган или с Пеевски е язва в тялото на България!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Сашко

    2 0 Отговор
    Селското момче от Делиормана-Кючюк агент на ДС и мръсните Комунисти говори отново нелепости.
  • 21 Кючука да,не се прави на луд

    2 0 Отговор
    Когато медиите на Шиши мятаха фекалии по политическите им противници и НЕГОВИТЕ прокуратура, НАП и КПКОНПИ им образуваше дела и запорираха имоти, Депесарите се подсмихваха еходно, едва сега, когато бичът се стовари върху гърбовете им се събудиха от зимен сън
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бай Ставри

    3 0 Отговор
    Доган раздавал порции, Делян ги излапвал. Сега е зинал и България да глътне. И на двамата мястото им е при мен.
  • 24 НЕПРОМЕТЕНИ УРОЦИ ПО ИСТОРИЯ

    2 0 Отговор
    Никога съществуването на етническа партия не е донесло нищо добро за обществото. Може да е след 20, 30 или 50 години, но винаги ще донесе конфликт.
  • 25 Наивник на средна възраст

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "агент Сава е на боклука":

    Агент Сава е ясен от много време,досущ като Пеевски.В този аспект Шиши разследван по закона Магнитски чиста вода ненапита ли е,или е досущ като Сава ефенди.Според мене и двамата са за боклука на историята,а най-вече за при бай Ставри до живот.Та.....какъвто единият - такъв и другият...
  • 26 Край

    3 0 Отговор
    Грухан се е записал за член на ДПС в с. Барутин. Ходил на партиини събрания 3години. От там разбрали, че е много кадърен и го направили председател на местната организация. След три години го забелязали от Общинската организация на ДПС и го избрали за председател. След три години станал председател на Областната организация на ДПС гр. Смолян, а след още 4 г. станал съпредседател на ДПС. НЕ Е ВЯРНО НАЛИ. Не е вярно. Човека са го инсталирали направо най-отгоре на тази ужпартия. Е това е начина по-който олигархията управлява партиите и чрез тях и България.
  • 27 Ели

    1 0 Отговор
    КОГАТО АХМЕД ДОГАН СЪЗДАДЕ ОБРЪЧИТЕ ОТ ФИРМИ,РАЗДАВАШЕ ПОРЦИИТЕ И СЪЗДАДЕ ЗАВИСИМОСТИ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА - СЛЕД 1990Г, РОДЕНИЯ ПРЕЗ 1980 ГОДИНА ПЕЕВСКИ Е БИЛ НА 10 ГОДИНИ! ПРОСТА АРИТМЕТИКА! КОЙ Е ГНИЛАТА ЯБЪЛКАИ КОЙ СЭЗДАДЕ ИМИДЖА НА ДПС , КАТО ПА.ТИЯ НА КОРУПЦИЯТА! ПОЧЕТНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ ЖИВЕЕ В ЛУКС НА ШЕИХ А ВАШИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ЖИВЕЯТ В МИЗЕРИЯ!МИЗЕРНИ ПЕНСИИ!МЛАДИТЕ КОИТО НЕ СЕ КЛАНЯТ ЗА ПОСТОВЕ ЗАМИНАХА ЗА ЧУЖБИНА.
  • 28 Смешно

    2 0 Отговор
    Как и Пеевски и Доган се оплакват от липса на институции и правосъдна система, нещо за което и двамата имат съществен принос и до преди да се скарат промотираха с всякакви средства и използваха изцяло в своя изгода. Пожелавам им всичко най-лошо да им се случи и на двамата!
  • 29 Има ли нещо?

    2 0 Отговор
    Което не е фалшификация в ДПС?

    Всяка приказка има начало и край.

    Краят на приказката за ДПС се вижда...
  • 30 Боклуци сте

    2 0 Отговор
    Докато Пеевски ви издържаше години наред не беше фалшификация, сега изведнъж стана. Смешници. 30г си играхте на стожери на етническия мир, като заплашвахте мюсюлманите с българите християни, а реално никога не е имало проблем на религиозна основа след падането на комунизма.
  • 31 След като осребрихте прехода!

    2 0 Отговор
    За сметка на бългатският народ идва време да платите сметката!

    Бай Ставри ще се погрижи за вас.

    Национализация, съд и затвор.

    И България бързо ще се оправи!

    БЕЗ ВАС.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Фори

    2 0 Отговор
    Както Доган се е самонастанил в сараите на Пеевски така и Пеевски се е самонастанил в партията на Доган !
  • 34 СЗО

    2 0 Отговор
    Доган каквото е надробил, такова и ще сърба
  • 35 Закривай Бг Боже...

    2 0 Отговор
    Еееебгати макята ееебгаси... намагнитен Шишко и Ментата водачи на партия и най големите борци против корупцията...
    Боже закривай РБ...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Р. Овч

    2 0 Отговор

    До коментар #36 от "Българка":

    Черепа твърди че е бил рекетиран от Бойко, а не от Пеевски. Бойко го е пратил при Менда, а не Пеевски.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 граф Монте Кристо

    1 1 Отговор
    Големия вундеркинд членува в агентурата я на ЦРУ ,я на МИ-6,забрави се как беше духнал в Дубай,заедно с черепа,после се върнаха.От тогава вундеркинда разви бурна дейност и всеки наблюдател е установил ,че има рязък импулс и някаква мощна сила го тласка яко напред,срещу Русия.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 край

    2 0 Отговор
    И този ококорен сега разбра, че на паче яйца ги насади самият Доган. Какво ти стори Пеевски? Това че помогна на общините да живнат ли те притесни? Защо не направихте 30 години поне малко от стореното за месеци от Пеевски, само отново прочети 30 години . На нас ни харесва, още повече е избран от Доган и после и да рита, не вярваме
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Български Турчин

    0 0 Отговор
    КЮЧЮКът да каже колко от парите са лу вадени по истински-честен начин. Как се купуват имоти за милиони? А неПочетният да връща откраднототт от Българския народ, да започне с 30те милиона, гепани от ББР. Срам ме е, че дръндарски сиганин раздавал порции 35 години наред в Майка Родина България, но съм ГОРД, че не съм гласувал никога за тази опг наречена ДПС.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол