8 Септември, 2024 14:04 2 331 36

Нинова: Битката е да се подчини БСП на група хора с милиони от обществени поръчки - не е за моята оставка

  • корнелия нинова-
  • битка-
  • подчиняване-
  • бсп-
  • обществени поръчки-
  • оставка

Борисов ми е предлагал публично най-високия пост – на председател на Народното събрание. Отказах с думите „Ортак с мафията не ставам и няма да си предам избирателите“. Можех да бъда и водач на евролистата и сега да съм евродепутат със 100 хил. евро. Отказах. Не ми е до постовете, винаги съм се борила да опазя БСП от зависимости и олигарси, коментира още Нинова

Нинова: Битката е да се подчини БСП на  група хора с милиони от обществени поръчки - не е за моята оставка - 1
Снимка: NovaNews

Битката в БСП е дали тя ще бъде превърната в една марионетка, която ще служи на други интереси, не на тези на обществото и социалистите“.
Това заяви в „Офанзива с Любо Огнянов“ по Nova News лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова. И посочи:
„Битката е дали БСП ще се прегърне онзи неолиберален ляв подход в Европа, който първите неща, които пропагандира са джендър идеология, повече санкции срещу Русия, повече мигранти. Това през годините се случваше, аз съм водила битки с тези политики. Дали ще се премине линията на БСП към либералното или ще останем в защита на националния интерес, семейството, децата работниците – това е въпросът.
Второто, не по-малко важно е дали БСП отново ще попадне в ръцете на олигарси, на задкулисие, на зависимости и ще бъде използвана партията за трупане на богатство от малцина за сметка на хората, на идеалистите, тези, които вярват и гласуват за БСП. Това е същественият въпрос и това са моите опасения и тревоги, че натам се върви“, посочи Корнелия Нинова.
„Видях и на Националния съвет, че тримата, с които до вчера всичко заедно правехме , подписвахме, нямаше проблеми и за едно денонощие се отметнаха – Вигенин, Гуцанов и Зафиров, са просто изпълнители. Други хора дърпат конците там. Имат си организатор – видях го с очите си на НС, един Кирил Добрев как командва – „стани-легни“, разбира се, метафорично, вдигни ръка, не вдигай, Той управлява тези процеси. Тези тримата просто изпълняват“, заяви лидерът на БСП в оставка.
Зад това стоят много интереси, с които съм се сблъсквала през годините. Интересите да се вземе БСП, да се подчини на една група хора, да се обслужва тази група хора за сметка на кауза, програма, идеали за сметка на членовете и симпатизантите“, подчерта Корнелия Нинова и показа официална справка:
„Попитах всички министерства, след едно журналистическо разследване, за тази група около Кирил Добрев и за фирмите, свързани с него, какви договори има: Поне за мен, информацията е шокираща – договори в Министерство на отбраната, Министерство на регионалното развитие, Агенция „Пътна инфраструктура“, структурите на Министерство на финансите, клоновете на НАП в страната, Министерство на младежта и спорта, спортните бази и още, и още, и още. Всичко това се обслужва от тези, едни и същи фирми“, каза Нинова и попита:
„Толкова ли в държавата няма други фирми, как така те печелят едни същи обществени поръчки? При това във всички управления – започва от Борисов, който си ги храни – по това време Кирил Добрев е в БСП, продължава – при служебния кабинет на Радев Весела Лечева му дава да зарежда с гориво целия спорт в България. В нашето правителство, в което ние участвахме – министрите на ПП - на отбраната, на финансите. И накрая – сглобката, дала най-добрите поръчки за милиони на Кирил Добрев“, подчерта лидерът на БСП в оставка.
И постави въпроса: „Как мислите, че едно такова ръководство ще води независима политика? Вие, знаете ли, например, ча Зафиров е и шеф на Федерацията по ръгби. Кой е в УС, на тази федерация, знаете ли? Кирил Добрев. Не само политически, става дума и икономически интереси. Винаги съм го твърдяла, че една от битките ми е срещу зависимостите, използването на партията за трупане на пари“.
„Давам като пример, за да заявя моето убеждение – че не бива БСП да се превръща в подчинена на частни интереси партия. Както Румен Овчаров им го каза в залата на Националния съвет: „В момента продавате последната останала нормална партия“. Ето затова ми е битката“, категорична е Корнелия Нинова.
В отговор на въпросите в студиото, тя заяви: „Нито ми е за егото. Нито ми е за постовете. Какво саботирам? Аз бих казал, че те са саботьорите, защото нормалното, уставното, законното е – оставка, конгрес, освобождаване, нов председател, работа напред. Заинатиха се, не искат да ме освободят: „Ще стоиш тук като заложник и ще пописваш каквото ти казваме“, ми казват. Какво да ви подпиша – да предам партията на това, това ли искате да ви подпиша?“, заяви Нинова показвайки справката за обществените поръчки на Кирил Добрев.
„Борисов ми е предлагал публично най-високия пост – на председател на Народното събрание, отказвала съм. Отказах този пост с думите „Ортак с мафията не ставам и няма да си предам избирателите“. Можех ли да бъда водач на евролистата и сега да съм евродепутат със 100 хил. евро заплата да си клатя краката няколко години. Всички искаха да съм водач на листата. Можех ли? Отказах ли?“, посочи още Корнелия Нинова в отговор на въпросите в студиото на Nova News.
Ще се кандидатира ли за председател? „Те правят всичко възможно това да не се случи – първо Общопартийната контролна комисия каза, че не мога, сега решиха да ме изключат, само и само да не ме допуснат до пряк избор. Разбирам, че всичките ми номинации от новото-старо ръководство са били задраскани. И карани организациите да не ми пускат номинации“, посочи Нинова и веднага добави:
„Антон Кутев казва днес – цялата партия не иска Нинова. Тогава защо не ме пуснете на пряк избор и цялата партия да ме изхвърли с пряк избор? Не това е важно. Политическият въпрос, идеологическият, борбата с паралелната държава, мъчех са да опазя БСП толкова години. Това е големият въпрос“.
Лидерът на БСП в оставка бе категорична, че БСП ще участва на изборите: „Не можем да оставим партията без регистрация. Листите ще се редят според Устава и правилата, както досега“, каза Нинова и в отговор на въпрос в студиото подчерта:
„Ако, Мая Манолова е номинирана от Сливен, Хасково и Кюстендил, ще се обърна към социалистите в тези области дали я искат, ако зависи от мен регистрацията. Ще се съобразяваме с мнението на социалистите, а не с мнението на няколко души, които са се събрали някъде и са решили ,че това е правилно. Силата на партията и партията са членовете на партията“.
За лявото обединение: „На 1 май направихме това, аз, Зафиров, събрахме 30 партии. Какво голямо ляво обединение е това, в което ги няма знаковите имена на „бузлуджанци“, Първанов, Кадиев, Пирински, Петър Мутафчиев, Станишев, Ваня Григорова? Новите лица са Мая Манолова, Румен Петков, Александър Томов и Татяна Дончева. Въпреки това пожелавам успех, но не вярвам, че това ще даде енергията за лява политика“, заяви Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    10 0 Отговор
    Партия Къща се разбиват от вътре като Троянски кон

    Коментиран от #8

  • 2 Браво лелче...

    7 6 Отговор
    Опази БСП, трябваше още малко да го пазиш и нямаше да има нужда, да те слушаме и да се обясняваш всяка седмица!
  • 3 Град Симитли

    6 4 Отговор
    Дръж се, како Кури!
  • 4 АХМАК

    9 6 Отговор
    КОРДИЛЕРО , ТИ ЕДНА КРАДЛИВА ВЛАШКА ЦИГАНКА !!!!!!!!!!!!
  • 5 Стенли

    9 5 Отговор
    Нинова може и да не идеална но все пак мисли за бедните хора по нейна инициатива МРЗ стана 50% от средната за страната и тя беше за три години отлагане на либелизирания пазар на ток но другите дето много "милеят"за народа не го приеха и остана една година

    Коментиран от #9

  • 6 ха ха

    8 2 Отговор
    значи за това се обединяват , да докопат по лесно обществените поръчки ? завидяха на дпс , герб и пп-дб
  • 7 Кандидат Милионер

    13 3 Отговор
    То хубаво си се "борила" ,ама кой подари Пловдивския панаир на руския консул Гергов,когато беше зам министър с министър Румен Овчаров при Станишев???И 800 декара на брега на Черно море до Камчия на руския Окупатор пак тогава???За Техноимпекс няма да споменавам !!!
  • 8 По следите на Пеевски,

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Град Козлодуй":

    "Пеевския синдром" , удари и БСП!
    "Отрязали" Нинова от партийната каса, за сметка на някой друг, червен олигарх!
    Изглежда че Обществените поръчки , се прибират само от политически фигури
    без значение , какъв цвят е партията!
    Не е ли време, да забраним със закон " политическите поръчки"...???

    Коментиран от #16

  • 9 За Седесарка е чудесна , красавица.

    5 7 Отговор

    До коментар #5 от "Стенли":

    Да си ходи от там от където е дошла. След погромите и над БСП и услугите и към ГЕРБ.

    Коментиран от #11

  • 10 Вижда се

    10 5 Отговор
    Госпожо Нинова, може да сте биткаджийка, но има нещо непочте нно в това за което се борите. По-скоро разчитахте, че на конгреса няма да приемат оставката ви и ще останете председател. Излиза, че сте я подали формално, а това няма кой да ви го прости защото не е морално.
  • 11 Стенли

    10 6 Отговор

    До коментар #9 от "За Седесарка е чудесна , красавица.":

    Да ама тя единствена не влезна в коалиция с партия гроб за разлика от ПП дб дето се кълняха че никога с Боко и Пеевски а после пиха мазни турски кафета
  • 12 Потрес

    5 1 Отговор
    Е то тая битка е така и в ДПС и в ГЕРБ и в ППДБ и т. н.,всички за това са там за лесните пари от обществени поръчки и властта да си таkoват подчинените!
  • 13 Перо

    7 2 Отговор
    Тази партия е подчинена на червената буржоазия, още с идването на бай Тошо на власт! Все пак с демагогия, лъжи и манипулации, много време се задържа! Сега се прави обединение, като голямата стръв е попадането в депутатските листи или евентуални министерските постове, но гладна кокошка просо сънува! След изборите ще настъпи ново разпадане, съобразно реализираните резултати и невъзможността за държавни заплати! И отрочетата на изкуфелите, рекламирани дъртаци, наричани млади социалисти, некадърни за друга работа, освен партийната ще духат супата!
  • 14 Безпристрастен

    10 1 Отговор
    Нинова беше трън в петата,и на чужди и на свои.Атакуваха е така,че сама да подаде оставка.Каквото и да се говори по нейн адрес,единствено тя директно притискаше Парламент и Правителство ,за ръст на пенсиите и МРЗ.Което ги принуждаваше ,стискайки зъби,да го правят.Сега,бесепето ще се превърне в маргинално сборище от мултимилионери,и клика от лобисти.Който ще използват марката БСП, единствено да си осигурят присъствие вПарламента ,при всички избори.Лявото е в кома.За съжаление ,на целият народ.Без силна левица, останалите ,без изключение ще се разгащят с пълна сила- мислене,програми, законови промени,при тях са единствено в полза на едрия бизнес,и определени лобита.

    Коментиран от #18, #21, #24

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Град Козлодуй

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "По следите на Пеевски,":

    никои не пита обикновените Хора а СДС СА БИВШИТЕ БКП а Доган п е Агент Сава Вербуван в ДС има в някои Сайтове Инфо защото Доган е избягал в РУСИЯ
  • 17 ФАКТИ

    10 5 Отговор
    НИНОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ ГРАМОТЕ ПОЛЕТИК СРЕД ЦЯЛАТА ШАЙКА ОТ КРАДЦИ И РАЗБОЙНИЦИ.
  • 18 Град Козлодуй

    3 0 Отговор

    До коментар #14 от "Безпристрастен":

    точно
  • 19 Гертруд

    4 6 Отговор
    Краварката от левия ъгъл е история. Битката е да се спре с раздорите и разцеплението. Крайно време е да й се обясни на синята кукувица, че да си богат (лекари, адвокати, специалисти) с леви убеждения не е ерес или утопия, не е грешно или анти социално. А милионерите са станали такива по реда на обществено- икономическите порядки. Тази дамочка е идеологически вредна за лявото обединение!
  • 20 С инат не става

    9 2 Отговор
    Не че няма качества, но прекали с ината и егото си, а за последно преметна и партията си ,набутвайки любимеца си в парламента, не й прави чест
  • 21 Стенли

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "Безпристрастен":

    Много точно казано Боко вдигаше МРЗ с двайсет лв и тя искаше да ток и вода до определено количество на по ниска цена като гледам какви са сега цените на така наречения "свободен"пазар на ток чак ме хваща страх като излезем догодина
  • 22 Бай араб

    7 7 Отговор
    Това всичко, което прави Нинова не е от лицемерие и алчност , това е проява на отговорност към избирателите, към българския народ, проява на специалност към всеки един българин дори и ром да е той
  • 23 Доган Продава Свирки

    4 3 Отговор
    Бойко даваше от баницата на всички, на едни повече, на други по малко. И затова нищо не могат да му направят. Черепа също получаваше държавни поръчки.
  • 24 Р. Овч

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Безпристрастен":

    Заплатите ги вдигнаха ПП-ДБ за да покрием критерия за приемане на еврото. Нинова и БСП другарите (едри приватизатори и зърнари) вдигнаха спекулативно цените на хранителните продукти.

    Коментиран от #33, #34

  • 25 Само да попитам

    9 2 Отговор
    Е до сега не бяха ли тези с обществени поръчки за МИЛИОНИ Ти къде беше и защо мълча
  • 26 Иванов

    10 2 Отговор
    Кокал лесно се не пуска!
    Га яде кюфтетата не рева!
  • 27 Развитие

    6 1 Отговор
    НИНОВАААА МНОГО СМЯХ ИЗХВЪРЛИХА ТЕ СВОИТЕ ХАХАХАХАХА
  • 28 инж. Ганчо Илков

    6 1 Отговор
    Всичко се върти около достъпа до Обществените Поръчки, влиянието върху "Калинките" в Държавната Администрация, вмъкването на Свой Хора в Съдебната Система и Регулаторните Органи. Няма "Ляво" няма "Дясно". Няма Политика има Парламентарни Избори. Всеки единствено се натиска за Депутатското Кресло. Там са Подмолните Канали и на Борисов и на Пеевски и на всички Вождове на Политически Проекти. Играта Загрубя и Нинова го Разбра. От внедрен Агент, до Лидер на Политически Проект. Пътят е Извървян. Вече няма на къде. Стига заблуди за Партия Столетница, Псевдо Социализъм и Държавническа Мисъл. Играе се Играта на Борисов.
  • 29 Алекс

    9 6 Отговор
    Моме Кури,докара БСП до срамните печеснайсет депутата и никаква парламентарна тежест. Както Бойко Борисов е виновен за състоянието на държавата, така и ти си виновна за състоянието на БСП. Затова замълчи и се махни,имай поне малко достойнство и самоуважение.
  • 30 Защо

    6 2 Отговор
    ще пожелавате успех на тези превратаджии. Това е глупаво. При тази наглост от тяхна страна , интелигентните хора трябва да реагират адекватно и да кажат категорично като старите римляни : " край с латинския " т.е. дотук се държахме културно, оттук нататък край на всякаква толерантност, няма да позволим крадци и престъпници да ни мачкат.
  • 31 Ний ша Ва упрайм

    4 2 Отговор
    ади ма два пъти подаде уставка за лоши изборни резултати!
  • 32 БеСПишко

    4 4 Отговор
    ХаХаХа верваме ти... Ама върни парите от Техноимпекс.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Изпаднал

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Р. Овч":

    жълтопаветник от ПП-ДБ.

    Еврото е въведено още през 1999 г. с въвеждането на валутния борд.

    За сведение на измамените от КК начело на Продължаваме Подмяната: "След политическата криза в началото на 1997 г. и проведените избори валутният съвет е въведен на 1 юли 1997 г. със Закона за Българската народна банка4, приет на 5 юни 1997 г. Функциите на институцията валутен съвет са поети от Управление „Емисионно“ на Българската народна банка.

    Законът фиксира обменния курс на българския лев на 1000 лева за 1 германска марка. (След въвеждането на еврото през 1999 г. курсът е 1955,83 лева за 1 евро, което след деноминацията на лева на 5 юли същата година става 1,95583 лева за 1 евро.)"
  • 35 Сопола

    0 0 Отговор
    Трафикантът Кирчо с германските марки от сръбската граница, Гоцето от Сирищник, Никола Филчев от плод и зеленчук, килъра с доживотна присъда Пешо сумиста, братя Галеви, Румен Петков, Димитър Дъбов, сестра Галева, покойният Алексей Петров - Трактора, Доган, Йосич - все от една порода...
  • 36 Граматик

    0 0 Отговор
    Айде кифло,у лево!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол